شرکت چینی وان پلاس از سال 2013 فعالیت خود را در عرصه گوشیهای همراه آغاز کرد و با تولید محصولات باکیفیت، به سرعت توانست جایگاه خود را در بازار تثبیت کند. این برند با استراتژی ارائه تکنولوژیهای پیشرفته و قیمتهای مناسب، گوشیهایی عرضه کرد که بهعنوان قاتل پرچمدارها شناخته میشوند.
در واقع تمرکز اصلی این شرکت بر ساخت دستگاههایی است که با طراحی جذاب و سختافزار قدرتمند بتوانند با مدلهای ردهبالا و گرانقیمت برندهای معروف رقابت کنند. همین موضوع سبب شده که گوشیهای وان پلاس در میان کاربران محبوبیت زیادی کسب کنند و به یکی از گزینههای خرید در زمان انتخاب تلفن هوشمند باکیفیت تبدیل شوند. در ادامه این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک، به تاریخچه، محل تولید و طیف متنوع گوشیهای وان پلاس نگاهی خواهیم انداخت.
آنچه در این مقاله میخوانید:
Toggleتاریخچه شرکت OnePlus
پیت لاو و کارل پی، دو تن از مدیران سابق برند اوپو (Oppo)، در 16 دسامبر 2013 برند وان پلاس را تأسیس کردند. این شرکت با جدا شدن از خط تولید گوشیهای اوپو، عرضه گوشیهای هوشمندی را آغاز کرد که ویژگیهای سطح بالا را با هزینه کمتری نسبت به مدلهای مشابه دیگر برندها ارائه میدادند؛ به این امید که مشتریان «هرگز» به چیزی کمتر رضایت ندهند (Never Settle).
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع گوشیهای اوپو
بهعبارتی، چشمانداز شرکت این بود که هر گوشی OnePlus بتواند نیاز طیف مشخصی از کاربران اندروید را با داشتن مشخصاتی چون طراحی عالی، ویژگیهای قدرتمند، سریعترین و بهروزترین نرمافزار و قیمت پایین برآورده سازد. این رویا در سال 2014 با عرضه OnePlus One به واقعیت تبدیل شد.
از آن زمان، OnePlus بهعنوان یک تولیدکننده گوشی هوشمند منحصربهفرد در جهان شناخته میشود که با وجود گذشت تنها 11 سال از زمان تأسیس، یک موفقیت بزرگ به حساب میآید.
وان پلاس از زمان تولید اولین گوشی هوشمند خود تا رسیدن به جایگاه یکی از برندهای مطرح دنیا مسیر پرچالشی را طی کرده است. در طول این مدت، OnePlus بسیاری از رویکردهای خود را بهعنوان یک سازنده گوشی تغییر داد و همین مسأله به تحول گوشیهای OnePlus طی سالیان متوالی انجامید.
شرکت وان پلاس در ابتدا با رویکرد یک تلفن در سال شروع بکار کرد، اما در سال 2016 زمانی که دو دستگاه وان پلاس 3 و وان پلاس 3T را در یک سال وارد بازار کرد، سیاست عرضه گوشیهای آن تغییر یافت.
نقاط عطف تولید گوشیهای وان پلاس عبارتند از؛
سال 2014: گوشی OnePlus One
این برند رسماً با OnePlus One وارد بازار گوشیهای هوشمند شد، دستگاهی با ویژگیهای انقلابی که مورد قبول بسیاری از علاقهمندان به دنیای فناوری قرار گرفت. OnePlus One یک گوشی پرچمدار بود که با برخی از برترین گوشیهای اندرویدی آن زمان رقابت میکرد.
سال 2015: گوشی OnePlus Two
کمپانی وان پلاس بهدنبال موفقیت اولین گوشی خود، یک سال بعد گوشی OnePlus Two را به بازار معرفی کرد. OnePlus Two از ویژگیهای جدیدی مانند طراحی اصلاحشده آلیاژ آلومینیوم منیزیم، قاب پشتی قابل تنظیم و حسگر اثر انگشت تعبیهشده در دکمه هوم برخوردار بود و از پوسته OxygenOS مبتنی بر اندروید برای راهاندازی برنامهها استفاده میکرد.
سال 2016: گوشی OnePlus 3/3T
OnePlus 3 اولین گوشی این برند بود که با پنل پشتی تمام فلزی طراحی شد و پس از عرضه به صورت آزاد و بدون نیاز به دعوتنامه در دسترس قرار گرفت.
سال 2016 همچنین اولین باری بود که OnePlus چرخه انتشار سالانه خود را تغییر داد و تصمیم گرفت تا شش ماه بعد OnePlus 3T را منتشر کند. این گوشی تقریباً شبیه OnePlus 3 به نظر میرسید اما مشخصات بهبود یافتهای مانند پردازنده سریعتر داشت.
سال 2017: گوشی OnePlus 5/5T
وان پلاس از شماره 4 صرف نظر کرد تا مستقیماً OnePlus 5 را در سال 2017 عرضه کند. این گوشی دارای مشخصات بهروز شده و مجموعهای از دوربینهای دوگانه در پشت بود.
OnePlus 5T حدود پنج ماه بعد عرضه شد و اولین گوشی OnePlus بدون دکمههای فیزیکی در بخش جلویی بدنه بود. همچنین برای طراحی نمایشگر تمامصفحه جلو، OnePlus حسگر اثر انگشت خازنی را از دکمه پاور به پنل پشتی منتقل کرد.
سال 2018: گوشی OnePlus 6/6T
گوشیهای OnePlus 6 و OnePlus 6T که به فاصله چند ماه از هم وارد بازار شدند، نهتنها از سختافزار جدیدتری برخوردار بودند، بلکه ویژگیهای طراحی جدیدی داشتند که مدلهای بعدی وان پلاس را دستخوش تغییر کردند.
از جمله مهمترین تغییراتی که هنوز هم در برخی پرچمداران وان پلاس مشاهده میشود، اضافه کردن حسگر اثر انگشت در صفحهنمایش و پنهان کردن آن در زیر نمایشگر بجای بخش پشتی گوشی بود.
سال 2019: گوشی OnePlus 7 Series
سری OnePlus 7 تغییر بزرگی را در استراتژی این برند ایجاد کرد. در واقع وان پلاس به جای راهاندازی یک دستگاه در یک زمان، تصمیم گرفت تا دو گوشی را بهطور همزمان عرضه کند. طی سالهای گذشته، قیمت گوشی سالانه OnePlus دائماً در حال افزایش بود و این حرکت جدید به خریداران امکان داد که براساس میزان بودجه خود بین دو گوشی متفاوت حق انتخاب داشته باشند.
سال 2020: گوشیهای OnePlus 8 Series و OnePlus Nord series
وان پلاس با سری وان پلاس 8 بار دیگر خط تولید خود را تغییر داد. این برند شش ماه پس از عرضه OnePlus 8 و OnePlus 8 Pro، یک نسخه T از سری گوشیهای 8 را به نام OnePlus 8T معرفی کرد که شامل تغییرات اندکی در دوربین عقب دستگاه میشد. علاوهبر این، وان پلاس تصمیم گرفت زیر مجموعه جدیدی به نام Nord را نیز راه اندازی کند تا پاسخگوی نیازهای بازار مدلهای میانرده باشد.
سال 2021: گوشی OnePlus 9 Series
سری OnePlus 9 دارای چهار گوشی بود که در سه رویداد رونمایی و عرضه شد. جدا از برخی تغییرات طراحی، سری وان پلاس 9 اولین باری بود که این برند با دوربینساز آلمانی هاسلبلاد (Hasselblad) همکاری کرد. این همکاری شامل کار مشترک هر دو برند روی دوربینهای گوشی جدید و همچنین تنظیم رنگ سفارشی برای اپلیکیشن OnePlus Camera بود.
سال 2022: گوشی OnePlus 10 Series
این برند چینی در اوایل سال 2022 تنها یک دستگاه وان پلاس 10 پرو را عرضه کرد که اولین گوشی Pro-Variant بدون رنگ وانیلی بود. OnePlus 10 Pro همچنین به اولین گوشی پرچمدار OnePlus تبدیل شد که دارای باتری 5000 میلیآمپر ساعتی بود و از فستشارژ سیمی 80 واتی پشتیبانی میکرد. علاوهبر این، OnePlus قابلیت شارژ بیسیم 50 واتی (یکی از سریعترین پیادهسازیهای شارژ بیسیم در آن زمان) از طریق یک شارژر اختصاصی سازگار با هر دو حالت افقی و عمودی را نیز به ویژگیهای این محصول اضافه کرد.
سال 2023: گوشیهای OnePlus 11 Series و OnePlus Open
علاوهبر مدلهای OnePlus 11 و OnePlus 11R، وان پلاس اولین گوشی تاشو خود یعنی OnePlus Open را در سال 2023 روانه بازار کرد. در رقابت با Samsung Galaxy Z Flip5 و تعدادی دیگر از گوشیهای تاشوی در دسترس، OnePlus Open توانست به یک انتخاب محبوب تبدیل شود. طراحی عالی، لولای محکم و نرمافزاری که برای استفاده حداکثری از یک صفحهنمایش داخلی بزرگ بهینه شده است، از ویژگیهای برجسته این محصول به شمار میرود.
سال 2024: گوشی OnePlus 12 Series
با وجود عرضه گوشیهای وان پلاس 12 و وان پلاس 12 آر، ممکن است تا قبل از پایان سال 2024 شاهد اضافه شدن مدلهای بیشتری به سری 12 باشیم.
وان پلاس 12 به لطف تراشه اسنپدراگون 8 نسل 3 از قابلیتهای هوش مصنوعی پشتیبانی میکند. این مدل همچنین دارای صفحهنمایش OnePlus AquaTouch است که با اجتناب از خطای لمس ناشی از رطوبت، میتواند در هنگام خیس شدن با دقت بیشتری کار کند.
پیشنهاد مطالعه: معرفی گوشیهای برند چینی VIVO
بهترین گوشیهای وان پلاس
برند وانپلاس طیف کاملی از دستگاهها از مدلهای ارزانقیمت Nord گرفته تا تلفنهای پرچمدار با شماره امضای خود همچون گوشی تاشوی Open پیشرفته را پوشش میدهد. هر یک از این مدلها ویٰژگیهای برجسته و قابل قبولی دارند که بسته به نیاز و بودجه شما میتوانند یک گزینه مناسب محسوب شوند. بهترین گوشیهای وان پلاس را در ادامه مشاهده میکنید.
گوشی OnePlus 12
گوشی OnePlus 12 یک پکیج ردهبالای تمام عیار است که از یک نمایشگر فوقالعاده LTPO AMOLED با وضوح 1440×3168 پیکسل استفاده میکند. این صفحهنمایش ویدیوها را با کیفیت بالای Dolby Vision و +HDR10 پخش میکند و از رفرشریت 120 هرتزی برخوردار است که اجرای روان و سریع گیم را ممکن میسازد. همچنین حداکثر روشنایی 4500 نیت صفحه سبب میشود که دسترسی به محتوای گوشی زیر نور مستقیم خورشید راحت و بدون مشکل باشد.
این گوشی روی پوسته OxygenOS 14 مبتنی بر اندروید راهاندازه شده و برای اجرای برنامهها به پردازنده قدرتمند Snapdragon 8 نسل 3 مجهز شده است. دوربین اصلی سهگانه با کالیبره Hasselblad شامل لنزهای 64، 50 و 48 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی از دیگر نقاط قوت این گوشی محسوب میشوند.
علاوهبر این، انرژی مورد نیاز برای عملکردهای گوشی توسط یک باتری 5400 میلیآمپر ساعتی تأمین میشود که از قابلیت فستشارژ سیمی 100 وات پشتیبانی میکند و به گفته وان پلاس، در مدت زمان یک ساعت بهطور کامل شارژ میشود.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
شارژ بیسیم عملکرد ثابت دوربینهای هاسلبلاد صفحهنمایش منحنی بزرگ و بسیار روشن محیط کاربری فوقالعاده OxygenOS عمر باتری عالی | گرانتر از وان پلاس 11 نداشتن ویژگیهای هوش مصنوعی |
گوشی OnePlus 12R
این گوشی 2024 وان پلاس، تمام ویژگیهای یک مدل پرچمدار را با قیمتی ارزانتر ارائه میدهد. OnePlus 12R دارای یک نمایشگر بزرگ 6.78 اینچی مجهز به فناوری پنل LTPO4 AMOLED است که بهدلیل پوشش محافظ Corning Gorilla Glass Victus 2 مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارد.
کیفیت پخش Dolby Vision و +HDR10 و پشتیبانی از رفرشریت 120 هرتزی، لذت تماشای ویدیوها و اجرای سریع بازیهای آنلاین را دوچندان میکند.
این گوشی در نسخههای رم 8 گیگابایت، 12 گیگابایت و 16 گیگابایت با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی عرضه میشود و فضای کافی برای ذخیره اطلاعات را در اختیار کاربر میگذارد.
باتری گوشی نیز با ظرفیت 5500 میلیآمپر ساعت و قابلیت شارژ سریع 100 وات، تنها به 26 دقیقه زمان نیاز دارد تا بهطور کامل پر شود.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
صفحهنمایش عالی عملکرد خوب نسبت به قیمت بهترین عمر باتری | بدون شارژ بیسیم |
گوشی OnePlus Open
گوشی OnePlus Open اولین مدل تاشوی این برند است که از چیپست قدرتمند Snapdragon 8 Gen 2 بهره میبرد و با 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی، فضای زیادی جهت نصب برنامهها و ذخیرهسازی تصاویر فراهم میکند.
نمایشگر خارجی 6.3 اینچی این گوشی دارای فناوری پنل Super Fluid OLED است و تصاویر را با رزولوشن 1116×2484 پیکسل نمایش میدهد، درحالی که نمایشگر داخلی به پنل LTPO3 Flexi-fluid AMOLED مجهز شده و از وضوح 2440×2268 پیکسل و نرخ نوسازی 120 هرتز برخوردار است. علاوهبر این، فناوری Open Canvas تعبیه شده در این گوشی، امکان انجام چندوظیفهای یکپارچه در صفحهنمایش تقسیمشده را فراهم میکند.
دوربین اصلی با سه لنز 64، 48 و 48 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی از دیگر ویژگیهای ممتاز این
گوشی هستند که کیفیت عکاسی را به سطح جدیدی ارتقا میبخشد.
همچنین با وجود باتری بزرگ 4805 میلیآمپر ساعتی که از قابلیت فستشارژ 67 واتی پشتیبانی میکند، از بابت کمبود شارژ نگرانی وجود نخواهد داشت.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
طراحی سبک و باریک سیستم چندوظیفهای منحصربهفرد Open Canvas فناوری دوربین تاشوی سفارشی | قیمت بالا مقاومت ضعیف در برابر آب (IPX4) |
گوشی OnePlus Nord CE 3 Lite
در صورت محدود بودن بودجه، گوشی Nord CE 3 Lite میتواند یک جایگزین خوب برای OnePlus 11 باشد. زیرا با داشتن طراحی عالی، عملکرد مناسب، برخی از سریعترین شارژرها، نرمافزار خوب و پشتیبانی از 5G، نسبت به قیمت خود کیفیت کارکرد بالاتری دارد.
صفحهنمایش LCD بزرگ 6.72 اینچی این گوشی با فرکانس 120 هرتز بهروزرسانی میشود و گیمپلی روان و نرمی را در طول بازی ارائه میدهد.
مهمترین ویژگی این گوشی عمر باتری 5000 میلیآمپر ساعتی آن است که تا یک روز کامل دوام میآورد و ظرفیت آن با شارژر 67 واتی ظرف مدت 18 دقیقه تا 50 درصد پر میشود.
همچنین، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی گوشی با تنظیمات ویژه، دامنه دینامیکی مناسب و عمق زیاد میتواند تصاویر باکیفیت با رنگبندیهای واقعی را ثبت کند.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
عمر باتری خوب قابلیت فستشارژ قیمت مناسب | نداشتن لنز اولتراواید چیپست ضعیف |
گوشی OnePlus 11
با وجود نسخههای جدیدتر هنوز هم گوشی OnePlus 11 حرفهای زیادی برای گفتن دارد و بهعنوان یکی از بهترینهای وان پلاس جایگاه خود را حفظ کرده است. این گوشی توسط چیپست قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 2 پشتیبانی میشود و به همراه 8، 12 یا 16 گیگابایت رم، عملکرد سریع و روانی را تضمین میکند.
چه در حال تماشای ویدیوهای یوتیوب باشید و چه بخواهید از برنامههای مورد علاقه خود استفاده کنید، به لطف صفحهنمایش 6.7 اینچی AMOLED وان پلاس ۱۱ همه چیز بسیار باکیفیت و شفاف بهنظر میرسد.
اما برجستهترین بخش این گوشی مجموعه دوربینهای آن است که شامل یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، یک دوربین فوقعریض 48 مگاپیکسلی و یک دوربین تلهفوتو 32 مگاپیکسلی میشود و امکان عکاسی باکیفیتی را فراهم میکند.
ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی باتری وان پلاس ۱۱ با پشتیبانی از شارژر 100 واتی، طبق تبلیغات شرکت تنها به نیمساعت زمان نیاز دارد تا بهطور کامل پر شود.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
دوربینهای فوقالعاده پنل AMOLED برجسته عمر باتری مناسب آپدیت طولانیمدت سیستمعامل | بازیهای محدود به 60 فریم بر ثانیه کیفیت پایین شارژر نسبت به قبل بدون شارژ بیسیم |
جایگاه برند OnePlus در بازار جهانی
وان پلاس با ارزش خالص 1.5 میلیارد دلار یکی از با ارزشترین شرکتهای گوشی هوشمند در جهان است. در حال حاضر، این کسبوکار به توسعه تلفنهای همراه فوقالعادهای مشغول است که هم سطح بالایی دارند و هم برای تمام عمر ساخته شدهاند.
OnePlus بهطور مداوم از نظر سهم بازار جهانی عملکرد خوبی داشته و توانایی خود را برای رقابت با برندهای شناخته شده نشان داده است. در سه ماهه دوم سال 2018، OnePlus حدود 4 درصد از سهم بازار جهانی گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص داد که ناشی از تقاضای زیاد برای دستگاه پرچمدار OnePlus 6 بود. تا سال 2020، وان پلاس 28 درصد از بازار جهانی گوشیهای هوشمند برتر را در اختیار داشت که تمرکز این برند بر محصولات با کیفیت بالا و تکنیکهای بازاریابی موثر را نشان میدهد.
در هند، OnePlus حضور پررنگی در بازار گوشیهای هوشمند داشته و از سه ماهه سوم 2022، به میزان 1.4 درصد از سهم بازار را از آن خود کرد و جایگاه هفتم را در بازار گوشیهای هوشمند هند به دست آورد. در بازار گوشیهای هوشمند پریمیوم، OnePlus در سه ماهه سوم 2022، 7 درصد از سهم بازار را در اختیار داشت و در رتبه چهارم هند قرار گرفت.
این برند همچنین شاهد رشد فوقالعادهای در بخش پوشیدنیها بود و رشد سالانه 300 درصدی را در سه ماهه سوم 2022 ثبت کرد و سهم بازار 8 درصدی را در هند تضمین کرد.
OnePlus با تمرکز بر نوآوری، محصولات با کیفیت بالا و استراتژی های بازاریابی موثر، خود را بهعنوان یک بازیگر کلیدی در صنعت گوشیهای هوشمند معرفی کرده است. از آنجایی که این برند به گسترش حضور خود در بازارهای کلیدی و جلب توجه مصرفکنندگان ادامه میدهد، آینده امیدوارکنندهای خواهد داشت.
شاید علاقه داشته باشید: ناتینگ فون؛ جذابیت مینیمال گوشیهای هوشمند
سخن آخر
OnePlus به تعریف مجدد تجربه گوشیهای هوشمند از طریق تعهد خود به ترکیب سختافزار باکیفیت بالا و نرمافزار کاربرمحور ادامه میدهد. OnePlus 12 که بهعنوان جذابترین مدل گوشی این برند مورد تحسین قرار گرفته است، نشان دهنده تأکید وان پلاس به نوآوری و رضایت مشتری است. این گوشی با طراحی خیرهکننده، عمر باتری استثنایی و قیمت رقابتی خود، نهتنها با غولهای صنعت موبایل همگام شده، بلکه فضای منحصربهفردی را برای خود در بازار ایجاد کرده است.
اگرچه وان پلاس 12 ممکن است دارای همه ویژگیهای رقبای گران قیمتتر خود نباشد، اما هر آنچه را که بیشترین اهمیت را برای کاربران دارد، در اولویت قرار میدهد.
همانطور که OnePlus رشد میکند، به فلسفه “سریع و روان” خود وفادار میماند و اطمینان میدهد که هر مدل جدید گامی رو به جلو در ارائه یک تجربه کاربری یکپارچه و لذتبخش خواهد بود. بنابراین، چه به دنبال توانمندی پرچمدار OnePlus 12 باشید و چه گوشی OnePlus Nord N30 مقرونبهصرفه و در عین حال قوی را بخواهید، گوشیهای OnePlus گواهی بر توانایی این برند در ارائه کیفیت، نوآوری و ارزش در هر قیمتی هستند.
منابع: croma.com | tomsguide.com
یک نظر در “لیست گوشیهای OnePlus با معرفی جدیدترین، بهترین و ویژگیها”
شرکتی که دوربین های وان پلاس رو میسازه یکی از غول های ساخت دوربین هستش و عکس معروف فضانورد با پرچم امریکا روی کره ماه با دوربین های این شرکت گرفته شده🗿 (اینو سرچ کنید: Buzz salutes the U.S. Flag)