لیپک؛ یک قدم جلوتر 

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » سبک زندگی دیجیتال » معرفی سیستم‌عامل OxygenOS گوشی‌های وان پلاس

معرفی سیستم‌عامل OxygenOS گوشی‌های وان پلاس

امکانات اوکسیژن او اس در مقایسه با سایر سیستم‌عامل گوشی‌های اندرویدی
سیستم‌عامل OxygenOS وان پلاس

اولین نسخه سیستم‌عامل OxygenOS در سال 2015 توسط شرکت وان‌پلاس عرضه شد. این پوسته با رویکرد مینیمال‌سازی محیط کاربری گوشی هوشمند طراحی شد تا بخش زیادی از به‌هم‌ریختگی‌ها و شلوغی‌های بیش‌ از حد پوسته‌های قبلی مبتنی بر اندروید را از میان بردارد. اکسیژن او اس در ابتدا بسیار ساده و ظریف بود، ولی در طول سال‌ها، OnePlus ویژگی‌های بیشتری به آن افزود که به نوبه خود کمی از ماهیت ساده آن کاست. با این حال، هنوز هم به‌عنوان یک رابط کاربری ساده‌سازی شده با ویژگی‌های قدرتمند شناخته می‌شود.

محبوبیت سیستم‌عامل OxygenOS یکی از بزرگ‌ترین عواملی است که در موفقیت وان پلاس نقش داشته است؛ زیرا اکثر طرفداران وان پلاس، نه به‌‌دلیل سخت‌افزار، بلکه به این دلیل که نمی‌خواهند سیستم‌عامل اکسیژن را کنار بگذارند، از برندهای دیگر خرید نمی‌کنند.

در این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک، هر آنچه را که باید در مورد پوسته اندروید OnePlus بدانید در اختیارتان قرار می‌دهیم تا اگر به فکر ورود به اکوسیستم OnePlus هستید، با آگاهی بیشتری گزینه‌های خود را بررسی کنید.

OxygenOS چیست؟

OnePlus سیستم‌عامل OxygenOS را مبتنی بر اندروید 11 و به‌طور ویژه برای گوشی‌های هوشمند خود توسعه داده است. OxygenOS یک تجربه اندرویدی تمیز و تقریباً ساده را با برخی گزینه‌های سفارشی‌سازی اضافه شده ارائه می‌دهد و دارای برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد مانند حالت خواندن برای کاهش نور آبی مضر و حالت بازی، جهت بهینه‌سازی عملکردهای دستگاه است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این رابط کاربری، سرعت و عملکرد قدرتمند آن بوده که به واسطه کاهش نرم‌افزارهای پیش‌فرض و بهینه‌سازی، به‌روزرسانی‌های منظم و بهبود پایداری و امنیت سیستم‌عامل ممکن شده است.

در ابتدا رابط کاربری وان پلاس دارای یک پایگاه کد مشترک با ColorOS اوپو بود، سپس این دو سیستم‌عامل اندرویدی در سال 2021 با هم ادغام شدند و در حال حاضر با نام ColorOS برای دستگاه‌های OnePlus و Oppo موجود در چین استفاده می‌شوند. با این حال، نسخه‌های جهانی گوشی‌های OnePlus همچنان روی OxygenOS اجرا می‌گردند.

لانچرهای اکسیژن او اس

OnePlus با هر نسخه جدید ویژگی‌های بیشتری به رابط کاربری خود اضافه می‌کند و سبب تمایز و محبوبیت بیشتر آن در میان طرفدارانش می‌شود.

آخرین نسخه اکسیژن او اس، OxygenOS 14 مبتنی بر اندروید 14 است، که امکان بهره‌مندی از آخرین به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل Google مانند قفل‌های صفحه قابل تنظیم و پشتیبانی از Material You را فراهم می‌کند. از دیگر مزایای سفارشی‌سازی شده اکسیژن او اس 14 می‌توان به مواردی چون Smart Cutout برای برش پس‌زمینه با یک کلیک، File Dock برای کشیدن و رها کردن فایل‌ بین برنامه‌ها و ادغام Microsoft Phone Link جهت پشتیبانی از نقطه اتصال فوری، انعکاس برنامه‌ها و کپی بین دستگاه‌ها اشاره کرد.

نسخه‌های منتشر شده OxygenOS

  • OxygenOS 1.0، اولین نسخه این پوسته سفارشی، مبتنی بر اندروید 5.0 ساخته شده و دارای تنظیمات سریع قابل تنظیم و ویژگی‌های صفحه‌نمایش خاموش بود.
  • OxygenOS 2.0، مبتنی بر Android 5.1 بود و ویژگی‌هایی مانند میانبرهای حرکتی و OnePlus Shelf (امکان دسته‌بندی ویجت‌های Notes، Step Counter و Weather را در یک صفحه جداگانه فراهم می‌کند) معرفی کرد.
  • OxygenOS 3.0، مبتنی بر Android 6.0 Marshmallow توسعه یافت و تجربه کاربری را با امکاناتی چون تعویض سریع والپیپر، کلیدهای نرم‌افزاری قابل تنظیم و ویجت‌های Shelf بهبود بخشید.
  • OxygenOS 4.0، بر روی Android 7.1 Nougat ساخته شد و با ویژگی‌های جدیدی مانند یک برنامه دوربین جدید، مجموعه ویرایش ویدیوی داخلی، نمای چند پنجره‌ای، منوی تنظیمات بازطراحی شده، گوشی‌های وان پلاس را در ذهن کاربران پررنگ‌تر کرد.
  • OxygenOS 5.0، مبتنی بر اندروید Oreo بود و طرفداران زیادی پیدا کرد. این پوسته ویژگی‌ جهت‌یابی را پیش از آنکه گوگل به اندروید بیاورد، معرفی کرد و دارای برنامه‌های موازی بود که به کاربر امکان می‌داد تا چندین نصب از یک نرم‌افزار را اجرا کند.
  • OxygenOS 9: پس از OxygenOS 5، وان پلاس پوسته‌های جدید خود را با سیستم شماره‌گذاری اندروید تطبیق داد و OxygenOS 9 را بر اساس Android 9 Pie منتشر کرد. Zen مود را برای تمرکز بهتر اضافه و حالت بازی موجود را اصلاح کرد.

ذن مود در گوشی های وان پلاس

  • OxygenOS 10 نیز، بر اساس نسخه قبلی خود طراحی شد و با معرفی یک صفحه‌نمایش هوشمند محیطی و جایگزینی حالت بازی با Game Space همراه بود.
  • OxygenOS 11، طبق نسخه 10، با ویژگی جدید Gallery Story و رابط کاربری دوربین به‌روز شده ساخته شده است. از زمان ادغام OnePlus با ColorOS برای تولید نسخه‌های بعدی، این ورژن آخرین نمونه متمایل به حالت سفارشی است.
  • OxygenOS 12: پس از ادغام OnePlus و Oppo، پوسته‌های آن‌ها نیز تا حد زیادی با هم ترکیب شدند. در نتیجه، OxygenOS 12 به‌عنوان اولین نمونه تلفیقی، با بهره‌گیری از چندین ویژگی ColorOS از حالت مینیمال منحصر‌به‌فرد خود خارج شد. به‌طوری که OnePlus در کنار استفاده از لانچر ColorOS، برنامه دوربین و گالری آن، شروع به بازطراحی بخش تنظیمات کرد و یک فروشگاه تم اختصاصی به رابط کاربری خود افزود.
  • OxygenOS 13، مانند نسخه 12 بیشتر شبیه به سیستم‌عامل ColorOS 13 طراحی شده است. با این حال، فضای شلوغ و bloatware (برنامه‌های پیش‌فرض) ColorOS را حذف می‌کند و تجربه کاربری را ارتقا می‌بخشد.

OxygenOS 14؛ آخرین نسخه منتشر شده

OxygenOS 14، مبتنی بر اندروید 14، جدید‌ترین نسخه سیستم‌عامل وان پلاس است که با عنوان «موتور سه‌گانه» مجموعه‌ای از فناوری‌های اختصاصی را معرفی می‌کند: HyperTouch، HyperRendering، RAM vitalisation، ROM vitalisation و HyperBoost. این ویژگی‌ها به گفته وان پلاس، همکاری بین سخت افزار‌ و نرم‌افزار را بهبود می‌بخشند و چالش‌هایی مانند مصرف انرژی بیشتر را برطرف می‌کنند.

برخی از آپدیت‌‌های مهم‌ نسخه جدید اکسیژن او اس را در زیر آورده‌ایم:

تجربه بی‌سابقه سریع و روان با موتور ترینیتی

Trinity Engine برای مقابله بهتر با سناریوهای سخت از جمله عملکرد چندوظیفه‌ای و پردازش‌های سنگین در استفاده طولانی‌مدت طراحی شده است.

  • هسته Trinity Engine شامل CPU، RAM Vitalization و ROM Vitalization می‌شود که به‌طور هوشمندانه منابع داخلی گوشی‌های هوشمند را برای دستیابی به عملکرد بهبودیافته، عمر باتری طولانی‌تر و تجربه روان اختصاص می‌دهد. به‌طور خاص، CPU Vitalization از یک مدل توان محاسباتی پیچیده برای تعیین بهترین تعادل بین عملکرد بهبود یافته و کاهش مصرف انرژی برای تناسب با سناریوهای مختلف استفاده می‌کند. با این فناوری، عمر باتری وان پلاس 11 مجهز به OxygenOS 14، بدون اختلال در عملکرد به مدت 20 دقیقه افزایش یافته است.
  • همچنین، فناوری ارتقایافته بهینه‌سازی حافظه، تا 10 درصد عملکرد گوشی را در استفاده‌های روزمره روان‌‌تر می‌کند و امکان اجرای برنامه‌های پرکاربرد تا 72 ساعت در پس‌زمینه را فراهم می‌آورد. علاوه‌بر این، ROM Vitalization تجربه سریع و روان دستگاه‌های OnePlus را حتی پس از 48 ماه استفاده معمول حفظ می‌کند.
  • تجربه بازی‌های موبایلی نیز به لطف فناوری‌های HyperRendering، HyperTouch و HyperBoost در OxygenOS 14 فراگیرتر و پیشرفته‌تر شده است. این فناوری‌های جدید با تولید گرافیک بهتر، تجربه لمسی صاف‌، دقیق و پایدارتر که در حین حال مصرف انرژی کم‌تری نیز دارند گیم‌پلی بی‌نظیری را برای کاربران به ارمغان می‌آورند.

اولویت بیشتر حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربران

OxygenOS 14 الگوریتم‌ها و ویژگی‌های زیربنایی حریم خصوصی و امنیت را ادغام می‌کند تا حفاظتی جامع از دستگاه، برنامه و سطح داده ارائه دهد.

  • ویژگی اساسی Device Security Engine 3.0، جلوی نفوذ به سیستم را می‌گیرد و چندین ارتقا را برای مدیریت راحت‌تر وضعیت امنیتی دستگاه و گزینه‌های حریم خصوصی کاربران دریافت می‌کند. این فناوری، همچنین خطرات امنیتی بالقوه را هشدار می‌دهد و از شفافیت بیشتری در حفاظت از داده‌ها برخوردار است.
  • با وجود Auto Pixelate 2.0، اطلاعات حساس‌تر مانند جزئیات تماس و شماره‌هایی مانند کارت‌های اعتباری، به‌طور خودکار در زمان اشتراک‌گذاری تصاویر صفحه‌نمایش، به حالت پیکسلی در می‌آیند.
  • یکی دیگر از ویژگی های جدید این نسخه، مجوز مدیریت عکس است که یک گزینه را به نام مجوز جدید برای عکس‌ها و ویدیوها با عنوان «هر بار سؤال کنید» اضافه می‌کند. وقتی این تنظیم روشن باشد، برنامه قبل از دسترسی به عکس و ویدیو باید از طریق یک پنجره بازشو درخواست مجوز کند و در صورت اجازه داشتن، کاربر به گالری گوشی دسترسی خواهد داشت.

رابط کاربری با طراحی‌های اصلاح شده

OxygenOS 14 طراحی طبیعی و ساده شده Aquamorphic را که برای اولین بار در OOS 13 معرفی شد ادامه می‌دهد. طراحی Aquamorphic Design 2.0 با تعاملات جدید، انیمیشن‌ها، موسیقی و سیستم‌های رنگی، هر آنچه را که از یک گوشی هوشمند می‌خواهید، برآورده می‌کند.

  • برجسته‌ترین ویژگی جدید، Fluid Cloud است که با الهام از ساختار جامد، مایع و گاز طراحی Aquamorphic، اعلان‌ها را در حباب‌ها، کپسول‌ها و پانل‌ها به‌صورت طبیعی ادغام می‌کند. برای مثال، نسخه بازسازی‌شده از نوار وضعیت می‌تواند اشکال مختلفی از سرویس‌های هم‌زمان را با کم‌ترین اختلال در بالای صفحه‌نمایش مطابق با اولویت‌های شخصی‌شده شما نمایش دهد.
  • سیستم رنگ در OxygenOS 14 نیز بر اساس عواملی از جمله زمان، وضعیت گوشی هوشمند و محتوا به‌صورت پویا تغییر می‌کند. برای مثال، زمانی که در حال تمرین هستید، داده‌های تناسب اندام ردیابی‌شده در گوشی تغییر رنگ می‌دهند.
  • در بخش صدا نیز شاهد طراحی‌های جدیدی هستیم که شامل مجموعه آهنگ زنگ با تم Aquamorphic (تماس‌ها، آلارم‌ها و اعلان‌ها) می‌شود. صداهای جدید با جلوه‌های صوتی تمیز و شفاف، سرزندگی و آرامش طبیعت را به هر تعامل دیجیتالی می‌آورند.
  • با Go Green AOD، کاربران می‌توانند روزانه انتخاب‌های سالم‌تر و سازگارتر با محیط زیست داشته باشند. موضوع جدید ردپای کربن AOD (نمایشگر همیشه‌روشن) بر اساس تعداد گام‌های روزانه شما تغییر می‌کند و به‌طور مستقیم نشان می‌دهد که چگونه گام‌های بیشتر می‌تواند منجر به CO2 کم‌تر و محیطی بهتر برای سیاره ما شود.

صفحه نمایش همیشه روشن اکسیژن او اس

بهره‌وری پیشرفته و سرگرمی همه‌جانبه با ویژگی‌های هوشمند

OxygenOS 14 قلمرویی از ویژگی‌های هوشمند را برای کار و زندگی، کارآمدتر ارائه می‌‌کند.

  • ویژگی File Dock جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و به اشتراک‌گذاری اطلاعات جهانی را از طریق Dock یا سایر برنامه‌ها به سادگی با حرکات حرکتی امکان‌پذیر می‌نماید.
  • ویژگی Notes نیز برای بهبود تجربه کاربری به قابلیت‌های ویرایش راحت‌تر، غنی‌تر و هوشمندانه‌تری مجهز شده‌ است. در نسخه جدید، گزینه‌های قالب‌بندی مختلف از جمله رنگ‌ها، زیرخط‌ها، خطوط و تقسیم‌کننده‌ها اضافه شده و امکان ترکیب اندازه فونت، سبک و رنگ برای پاراگراف‌ها جهت ایجاد الگوهای متنی فراهم شده است.
  • علاوه‌بر این، در زمان استفاده از یک حساب کاربری، گوشی‌ها و سایر دستگاه‌های وان پلاس مجهز به سیستم‌عامل OxygenOS 14، می‌توانند سریع‌تر و پایدارتر از قبل به یکدیگر متصل می‌شوند و عملکرد بسیار بصری‌تری داشته باشند.
  • ویژگی Smart Cutout نیز می‌تواند سوژه را از پس‌زمینه‌های پیچیده یا پس‌زمینه‌ای که دارای طرح رنگی مشابه با سوژه یا عکس‌های گروهی است، به‌طور دقیق تشخیص داده و استخراج کند.

مدیریت فایل ها در اوکسیژن او اس

دستگاه‌های وان پلاس که به‌روز رسانی OxygenOS 14 را دریافت می‌کنند، عبارتند از؛

  • OnePlus Open
  • OnePlus Pad
  • OnePlus 12
  • OnePlus 12R
  • OnePlus 11
  • OnePlus 11R
  • OnePlus 10 Pro
  • OnePlus 10R
  • OnePlus 10T
  • OnePlus 9
  • OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9R
  • OnePlus 9RT
  • OnePlus 8T
  • OnePlus Nord 3
  • OnePlus Nord 2T
  • OnePlus Nord N30 SE
  • OnePlus Nord N30
  • OnePlus Nord N20 SE
  • OnePlus Nord N20
  • OnePlus Nord CE 3 5G
  • OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
  • OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

مقایسه OxygenOS با دیگر سیستم‌عامل‌های اندرویدی

پس از آشنایی با ویژگی‌ها و نحوه عملکرد سیستم‌عامل OxygenOS، حالا وقت آن رسیده که رابط کاربری وان پلاس را با دیگر رقبای مبتنی بر اندرویدش مقایسه کنیم.

مقایسه OxygenOS با Stock Android

همانطور که قبلاً ذکر شد، OxygenOS مبتنی بر اندروید است و تجربه‌ای تقریباً نزدیک به محیط کاربری آن دارد. پس چگونه OxygenOS با اندروید واقعی مقایسه می‌شود؟ از بسیاری جهات، OxygenOS یک پیشرفت نسبت به اندروید استوک به حساب می‌آید زیرا گزینه‌های سفارشی‌سازی بیشتر و ویژگی‌های افزوده شده‌ای را ارائه می‌دهد که در اندروید موجود نیستند. با این حال، برخی از کاربران ممکن است به‌دلیل سادگی و حس آشنایی، اندروید استوک را ترجیح دهند.

مقایسه OxygenOS با Samsung One UI

One UI، سیستم‌عامل سفارشی گوشی‌های سامسونگ، به‌دلیل طراحی شیک و ویژگی‌های قدرتمندش همچون توانایی اجرای چندین برنامه به‌طور هم‌زمان در حالت تقسیم صفحه، شناخته شده است.

از نظر شخصی‌سازی، One UI گزینه‌های بیشتری نسبت به OxygenOS ارائه می‌دهد. اما OxygenOS به‌طور کلی سریع‌تر و روان‌تر از One UI عمل می‌کند. علاوه‌بر این، گوشی‌های هوشمند OnePlus به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را سریع‌تر از گوشی‌های سامسونگ دریافت می‌کنند که می‌تواند عامل مهمی برای برخی از کاربران باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با رابط کاربری سامسونگ

مقایسه OxygenOS با MIUI

MIUI که توسط سازنده گوشی‌های هوشمند شیائومی، توسعه یافته است، مانند OxygenOS دارای یک محیط کاربری سفارشی‌‌سازی شده با بسیاری از ویژگی‌های اضافه است. با این حال، MIUI به‌دلیل داشتن پوسته‌ای سنگین‌تر از OxygenOS ممکن است برای برخی از کاربران جذابیت کم‌تری داشته باشد.

از نظر سرعت و عملکرد، OxygenOS بهتر از MIUI است اما MIUI گزینه‌های سفارشی‌سازی بیشتری را ارائه می‌دهد. بنابراین بسته به اولویت و ترجیح کاربران، هر کدام از سیستم‌عامل‌های گفته شده می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با سیستم‌عامل HyperOS شیائومی

مقایسه OxygenOS با Google Pixel Experience

در نهایت، ما Google Pixel Experience را داریم که همان تجربه اندروید استوک را به همراه برخی ویژگی‌های اضافه شده و گزینه‌های سفارشی‌سازی ارائه می‌دهد. در واقع، دوربین‌های فوق‌العاده گوشی‌های پیکسل تا حد زیادی قدرت خود را از ویژگی‌های مخصوص دوربین Pixel Experience می‌گیرند که در سایر سیستم‌عامل‌های اندرویدی دیده نمی‌شوند.

همچنین، OxygenOS عملکرد سریع‌تری دارد، اما Pixel Experience از تجربه کاربری سازگارتر و قابل اعتمادتری بهره می‌برد، زیرا مستقیماً توسط گوگل توسعه داده شده است.

مقایسه OxygenOS با HarmonyOS

Huawei HarmonyOS یکی از بهترین طراحی‌های رابط کاربری در صنعت سیستم‌عامل موبایل را ارائه می‌دهد. این نرم‌افزار جدید موبایل نه تنها با جلوه‌های انیمیشنی جدید بلکه عناصر رابط کاربری جدید منتشر شده است.

موارد قابل تنظیم مبتنی بر بخش، نمای طبقه‌ای از عناصر رابط کاربری، انیمیشن اسکرول جذاب برای چشم، طراحی آیکون و رفتار رنگارنگ و … از ویژگی‌های بارز هارمونی او اس محسوب می‌شود. اما از سوی دیگر، اکسیژن او اس تمرکز خود را بر سادگی، سرعت و بهینگی امکانات قرار داده و هر دو سیستم‌عامل می‌توانند دو طیف مختلف از سلیقه را پوشش دهند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با HarmonyOS هواوی

و در پایان …

به‌طور کلی، OxygenOS به‌عنوان یک سیستم‌عامل اندرویدی توانسته محبوبیت زیادی در میان کاربران کسب کند و با ترکیب عملکرد قدرتمند و ظاهری مینیمال، سبک جدیدی را در طراحی رابط کاربری گوشی هوشمند ایجاد نماید. این سیستم‌عامل شاید به اندازه برخی از رقبای خود گزینه‌های سفارشی‌سازی زیادی نداشته باشد، اما به‌طور کلی سریع‌تر و پایدارتر است و در نهایت، تجربه‌ای روان و هوشمند از محیط کاربری موبایل ارائه می‌دهد.

منابع:

برچسب‌(ها):

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهبم هر جمله در ذهن مخاطب حک شود...

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالا شما این کلمه را جایی شنیده‌اید. در یک موسیقی شاد جنوبی (شاید بهتر باشد در گوگل لیپک را جست و جو کنید). شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع محصولات الکترونیک مانند لپتاپ، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه است.

منتخب مقالات تکنولوژی
خانه