لیپک، یک قدم جلوتر

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » ویکی تکنولوژی » رابط کاربری MIUI شیائومی؛ از نسخه 1 تا 14 در مقایسه با HyperOS

رابط کاربری MIUI شیائومی؛ از نسخه 1 تا 14 در مقایسه با HyperOS

از اولین نسخه تا نسخه 14؛ بررسی مشخصات، امکانات و آپدیت‌های رابط کاربری MIUI شیائومی
رابط کاربری MIUI شیائومی

شیائومی در حال نزدیک شدن به‌ عنوان بزرگترین فروشنده گوشی‌های هوشمند در سطح جهانی است. با غیبت HUAWEI در بازار، این شرکت چینی توانسته در برخی معیارها از اپل پیشی بگیرد و به دومین تولیدکننده بزرگ جهان تبدیل شود. این موضوع نشان‌دهنده افزایش محبوبیت پوسته اندرویدی شیائومی معروف به MIUI است. 

اگر تابحال گوشی شیائومی نداشته‌اید یا می‌خواهید گوشی خود را به یک مدل سطح بالاتر از این برند ارتقاء دهید ممکن است سؤالاتی درباره رابط کاربری MIUI و جدیدترین ویژگی‌های آن داشته باشید. ما در این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک نگاهی به تاریخچه MIUI خواهیم داشت و پس از معرفی جدیدترین نسخه آن، از جهات مختلف دو رابط کاربری MIUI و Hyperos را با هم مقایسه می‌کنیم تا به درک روشن‌ و واضح‌تری از این نر‌م‌افزارهای بر بستر اندروید برسید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

نگاهی به تاریخچه رابط کاربری MIUI

MIUI که به‌عنوان رابط محبوب کاربران شیائومی شناخته می‌شود، در طول زمان تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است. در ادامه تاریخچه و روند تکاملی MIUI را از ابتدا تاکنون با هم مرور خواهیم کرد.

نسخه MIUI 1

نسخه MIUI 1

آگوست 2010 یک نقطه عطف در صنعت گوشی‌های هوشمند به شمار می‌رود. شرکت نرم‌افزاری چینی شیائومی نیز در آن زمان نسبتاً تازه‌کار و به سرعت در حال رشد بود. این شرکت یک رابط کاربری اندرویدی کاملاً جدید به نام MIUI را معرفی کرد که قرار بود تحولی در دنیای فناوری موبایل ایجاد کند. اسم MIUI، مخفف عبارت «Me-You-I» با هدف ایجاد ارتباط نزدیک‌تر و تجربه‌ای منحصربه‌فرد و قابل سفارشی‌سازی برای کاربران طراحی شده بود.

با شروع کار مبتنی بر Android 2.1، رابط MIUI تفاوت‌های چشمگیری با رابط‌های کاربری استاندارد آن زمان داشت. MIUI به کاربران این امکان را می‌داد که تجربه‌ای شخصی‌سازی‌شده‌تر، مدیریت انرژی بهتر و انیمیشن‌های روان‌تری داشته باشند. با این حال در زمان انتشار اولیه MIUI 1، این رابط تنها در چین قابل دسترسی بوده و هنوز به بازارهای بین‌المللی راه نیافته بود. 

همچنین شیائومی برخی از کدهای منبع MIUI را منتشر کرد که این روند تا سال 2013 ادامه داشت.

نسخه MIUI 2

نسخه MIUI 2

MIUI 2 که در سال 2011 معرفی شد یک به‌روزرسانی جهت بهبود تجربه کاربری بود. این نسخه رابط کاربری پیشرفته‌تری را ارائه داد که انیمیشن‌های روان‌تری داشت و استفاده از دستگاه را لذت‌بخش‌تر می‌کرد. همچنین دسترسی به MIUI را افزایش داد و این امکان را فراهم کرد که کاربران بیشتری از آن بهره‌مند شوند. بنابراین به گوشی‌های شیائومی کمک کرد پایگاه کاربران خود را گسترش دهد. با این حال MIUI 2 همچنان بر پایه اندروید 2.1 ساخته شده و تغییرات اساسی در پلتفرم ایجاد نکرده بود. در مجموع کاربران با این به‌روزرسانی همچنان به استفاده از نسخه قدیمی اندروید ادامه دادند.

بیشتر بخوانید: تاریخچه نسخه‌های اندروید

نسخه MIUI 3

نسخه MIUI 3

MIUI 3 در سال 2012 و پس از نسخه MIUI 2 عرضه شد و تغییراتی را در ساختار خود به وجود آورد. این نسخه بر پایه Android 2.3.6 Gingerbread طراحی شده بود و بهبودهای قابل توجهی را در پلتفرم اندروید ارائه می‌داد. هر چند این رابط کاربری تا نسخه MIUI 5 به‌طور نسبی مشابه MIUI 2 باقی ماند.

یکی از تغییرات مهمی که با MIUI 3 معرفی شد، بهبود عملکرد و افزایش عمر باتری بود که استفاده از دستگاه‌های شیائومی را کارآمدتر کرد.

نسخه MIUI 4

نسخه MIUI 4

ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد MIUI در نسخه MIUI 4 بهبود یافت و تجربه کاربری را ارتقاء داد. MIUI 4 که در سال 2012 معرفی شد، بر پایه یک رابط کاربری طراحی شده بر روی اندروید 4.0 بود که با نام Ice Cream Sandwich شناخته می‌شد. این امر امکانات و بهبودهای جدیدی را برای کاربران فراهم آورد که از قابلیت‌های سیستم‌عامل اندروید نام‌برده نشأت می‌گرفت.

یکی از تغییرات قابل توجه که بسیاری از کاربران را تحت تأثیر قرار داد، معرفی آیکون‌های جدید و نوار وضعیت شفاف بود که به دستگاه‌ها ظاهری مدرن و جذاب‌تر می‌بخشید. همچنین در زمینه امنیت نیز پیشرفت‌های چشم‌گیری صورت گرفت؛ MIUI 4 شامل یک برنامه آنتی‌ویروس بود که به کاربران اجاره می‌داد تا از دستگاه‌های خود به‌طور مؤثرتری محافظت کنند.

نسخه MIUI 5

نسخه MIUI 5

MIUI 5 که در اصل برای چین طراحی شده بود، خبرهای ناخوشایندی را برای کاربران چینی به همراه داشت. شیائومی در سال 2013 این نسخه را معرفی و به دنبال آن، گوگل‌ پلی‌استور و سایر اپلیکیشن‌های گوگل را از نسخه چینی MIUI حذف کرد. با این حال کاربران هنوز می‌توانستند این اپلیکیشن‌ها را به‌صورت غیر رسمی بر روی دستگاه‌های خود نصب کنند.

این به‌روزرسانی همچنین اندروید 4.1 Jellybean و یک رابط کاربری جدید را به ارمغان آورد. MIUI 5 به مدت یک سال در دسترس بود تا اینکه به اندروید Kitkat ارتقاء یافت. این به‌روزرسانی همچنین موجب شد که شیائومی کد منبع چندین مؤلفه MIUI را برای انطباق با مجوز GPL (پروانهٔ جامع همگانی گنو) منتشر کند.

نسخه MIUI 6

نسخه MIUI 6

MIUI 6 در سال 2014 رونمایی و به‌عنوان یک به‌روزرسانی منحصر‌به‌فرد شناخته شد که نوآوری‌های رابط کاربری شیائومی را با مزایای Android 5.0 Lollipop ترکیب کرد.

این نسخه با بهبود تجربه بصری کاربر از طریق آیکون‌های مدرن‌تر و تصاویر پس‌زمینه جدید تغییرات بصری جذابی را به ارمغان آورد. با این حال کاهش پشتیبانی از دستگاه‌های با نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید موجب شد که برخی از کاربران نتوانند به این به‌روزرسانی دسترسی پیدا کنند.

نسخه MIUI 7

نسخه MIUI 7

MIUI 7 که در سال 2015 به بازار عرضه شد تنها یک به‌روزرسانی معمولی بود که تغییرات قابل توجهی در رابط کاربری شیائومی ایجاد نکرد، اما نسخه Android 6.0 Marshmallow را به همراه آورد.

با معرفی MIUI 7 موضوع قفل بوت لودر (مکانیسم امنیتی در گوشی‌های هوشمند به منظور جلوگیری از تغییرات غیر مجاز در سیستم‌عامل دستگاه) به مراتب سخت‌گیرانه‌تر شد. همچنین رابط کاربری و تم‌ها تا نسخه MIUI 9 بدون تغییر باقی ماندند. این به‌روزرسانی بیشتر به‌دلیل تصمیم‌گیری برای قطع پشتیبانی از دستگاه‌های قدیمی‌تر اهمیت دارد.

نسخه MIUI 8

نسخه MIUI 8

MIUI 8 که در سال 2016 رونمایی شد، به‌روزرسانی مهمی بود و پیشرفت‌های Android 7.0 Nougat را برای کاربران شیائومی به ارمغان آورد. این نسخه شامل ویژگی‌های مفیدی مانند Dual Apps و Second Space بود و همچنین تنظیمات دقیق‌تری در رابط کاربری و به‌روزرسانی برنامه‌های سیستم را با هدف بهبود تجربه کاربری ارائه داد.

MIUI 8 با ادغام ویژگی‌های اندروید 7.0 نوقا، تجربه بهتری از سیستم‌عامل را برای دارندگان دستگاه‌های شیائومی فراهم کرد.

نسخه MIUI 9

نسخه MIUI 9

MIUI 9 نیز در سال 2017 معرفی شد و با ارائه اندروید Android 8.1 Oreo و مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید و مهم، تجربه‌ غنی‌تری برای کاربران به وجود آورد. ویژگی‌هایی نظیر تقسیم صفحه، اعلان‌های بهبود یافته، صندوق برنامه، حالت جدید بی‌صدا و میانبرهای تازه برای دکمه‌ها و حرکات به کاربران این امکان را می‌دهد که با دستگاه‌های خود به شیوه‌ای کارآمدتر و کاربرپسندتر تعامل داشته باشند. همچنین قابلیت باز کردن قفل با چهره، امنیت را افزایش داده و دسترسی سریع‌تری به دستگاه‌ها را فراهم می‌کند. هدف MIUI 9 ارائه یک تجربه به‌روز از سیستم‌عامل به کاربران شیائومی بود.

نسخه MIUI 10

نسخه MIUI 10

MIUI 10 با ویژگی‌های جدید و بر پایه اندروید 9 (Pie) معرفی شد. این نسخه شامل مجموعه‌ای از نوآوری‌ها مانند جمله گسترده‌تر شدن اعلان‌های جدید، طراحی مجدد صفحه برنامه‌های اخیر و به‌روزرسانی‌های مربوط به برنامه‌های ساعت، تقویم و یادداشت‌ها بود. همچنین ادغام شیائومی را برای تجربه کاربری روان‌تر بهبود بخشید. با این حال پس از انتشار این به‌روزرسانی در سال 2018 پشتیبانی از دستگاه‌هایی که از نسخه‌های Lollipop و قدیمی‌تر اندروید استفاده می‌کردند، متوقف گردید. هدف MIUI 10 ارائه یک سیستم‌عامل مدرن و کاربرپسند برای کاربران شیائومی بود.

نسخه MIUI 11

نسخه MIUI 11

MIUI 11 با وجود چالش‌های بهینه‌سازی و مشکلات عملکرد باتری که کاربران با آن روبرو بودند، به‌روزرسانی مهمی به شمار می‌رفت. شیائومی تلاش‌هایی برای حل این مشکلات از طریق به‌روزرسانی‌های امنیتی انجام داد، اما برخی از این مسائل تا عرضه MIUI 12.5 برطرف نشدند.

این به‌روزرسانی ویژگی‌های مفیدی از جمله زمان‌بندی حالت تاریک، حالت تاریک در سطح سیستم و حالت فوق‌العاده صرفه‌جویی در مصرف انرژی را معرفی کرد. همچنین بهبودهایی در برنامه ماشین‌حساب و یادداشت‌ها، آیکون‌های به‌روز شده، انیمیشن‌های روان‌تر و گزینه‌ای برای غیرفعال کردن تبلیغات ارائه شد. از سویی با عرضه MIUI 11 در سال 2019 پشتیبانی از دستگاه‌هایی که دارای نسخه‌های اندروید Marshmallow و قدیمی‌تر بودند، متوقف شد.

نسخه MIUI 12

نسخه MIUI 12

رابط کاربری MIUI 12 به‌عنوان یکی از به‌روزرسانی‌های کلیدی نرم‌افزار شیائومی معرفی شد، اما واکنش‌های متفاوتی از سوی کاربران را به همراه داشت. این به‌روزرسانی که در سال 2020 با مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و بهبودهای عرضه شد هرچند با مشکلاتی نظیر کاهش عمر باتری، افت عملکرد و اشکالاتی در رابط کاربری نیز همراه بود.

MIUI 12 بر پایه اندروید 10 طراحی شده و ویژگی‌هایی مانند حالت تاریک 2.0، انیمیشن‌های جدید، آیکون‌های قابل سفارشی‌سازی و بهبودهای مرتبط با حریم خصوصی را ارائه می‌داد.

در زیر تمام نوآوری‌های ارائه شده به همراه MIUI 12 را مشاهده می‌کنید:

  • حالت تاریک 2.0 
  • ژست‌ها و انیمیشن‌ها و آیکون‌های جدید
  • طیف نوتیفیکیشن‌های جدید
  • پاسخ‌ خودکار تماس‌ها
  • تصاویر پس‌زمینه فوق‌العاده
  • کشوی برنامه برای اولین بار
  • ویژگی‌های بیشتر متمرکز بر حریم خصوصی
  • مجوزهای یکبار مصرف برای مخاطبین و غیره در برنامه‌های شخص ثالث
  • اضافه شدن پنجره‌های شناور
  • اضافه شدن بهینه‌ساز باتری فوق‌العاده برای نسخه جهانی 
  • اضافه شدن حالت Lite
  • افزودن جعبه ابزار ویدیو
  • انیمیشن‌های جدید حسگرهای اثرانگشت در نمایشگر
  • فیلترهای جدید دوربین و گالری
  • سوئیچ‌کننده برنامه بازطراحی شده

نسخه MIUI 12.5

نسخه MIUI 12.5

MIUI 12.5 در سه ماهه پایانی سال 2020 پس از MIUI 12 و با هدف ارائه تجربه‌ای بهینه‌تر و یکپارچه‌تر برای کاربران معرفی شد.

این نسخه بر پایه اندروید 11 ساخته شده و شامل ویژگی‌هایی نوتیفیکیشن‌های بازطراحی شده با صداهای طبیعی، انیمیشن‌های روان‌تر، بهبود پوشه‌های برنامه و طراحی عمودی جدید برای برنامه‌های اخیر بود. علاوه‌بر این از ویژگی‌های جدیدی مانند قابلیت اندازه‌گیری ضربان قلب نیز در این نسخه رونمایی شد. لازم به ذکر است که MIUI 12.5 پشتیبانی از دستگاه‌های دارای Android Pie و نسخه‌های قدیمی‌تر را متوقف کرد.

نسخه +MIUI 12.5 پیشرفته

نسخه بهبود یافته MIUI 12.5 با هدف رفع مشکلات موجود در MIUI و ارتقای عملکرد سیستم طراحی شده بود. این نسخه نه‌تنها به افزایش عمر دستگاه کمک کرد بلکه مصرف انرژی را نیز کاهش داد و عملکرد آن را تا حدود 15 درصد بهبود بخشید.

ویژگی‌های هوشمند و کاربرپسند MIUI 12.5 Enhanced Edition نشان‌دهنده تلاش شیائومی برای ارائه تجربه‌ای طولانی‌تر و کارآمدتر برای کاربران گوشی‌های هوشمند بود.

نسخه MIUI 13

نسخه MIUI 13

MIUI 13 در سال 2021 بر پایه اندروید 12 عرضه شد و مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید را به همراه داشت اما با چالش‌هایی نیز روبه‌رو بود. از جمله نوآوری‌های MIUI 13 می‌توان به تغییرات جزئی در رابط کاربری، ویجت‌های جدید، حالت جدید یک‌دستی از اندروید 12 و طراحی مجدد کشوی برنامه‌ها اشاره کرد. همچنین بهبودهای بصری مانند فونت جدید Mi Sans و مرکز کنترل بازطراحی شده نیز در این نسخه وجود داشت. اما MIUI 13 پشتیبانی از دستگاه‌های دارای اندروید 10 و نسخه‌های پایین‌تر را متوقف کرد و این موضوع دسترسی به ویژگی‌های جدید را برای برخی کاربران محدود نمود.

نسخه MIUI 14

نسخه MIUI 14

MIUI 14 نسخه‌ای از MIUI است که در سال 2022 بر پایه اندروید 13 عرضه شد و تا زمان انتشار MIUI 15 به‌عنوان آخرین نسخه رابط کاربری موجود در دستگاه‌های شیائومی استفاده می‌شود. این نسخه شامل مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و بهبودهای جدید است که می‌توان به مواردی مانند تغییرات در آیکون‌های برنامه، ابزارک‌ها و پوشه‌های جدید حیوانات خانگی، موتور جدید MIUI Photon برای بهبود عملکرد و ویژگی‌ای که امکان کپی متن از تصاویر را فراهم می‌کند، اشاره کرد.  

همچنین این نسخه شامل ویژگی‌هایی نظیر زیرنویس زنده برای تماس‌های ویدیویی، نسخه به‌روز شده جادوی شیائومی و پشتیبانی جامع از خدمات خانواده است. علاوه‌بر این MIUI 14 فضای کمتری را نسبت به نسخه‌های قبلی اشغال می‌کند و مزایای بیشتری در زمینه ذخیره‌سازی برای کاربران دارد، هرچند از دستگاه‌های دارای اندروید 11 یا نسخه‌های قدیمی‌تر پشتیبانی نمی‌کند.

MIUI از سال 2010 تاکنون تغییرات و نوآوری‌های زیادی را تجربه کرده و همچنان در حال پیشرفت است. با این حال بهینه‌سازی‌های بیشتر و بهبودهای مدیریت انرژی هنوز ضروری به نظر می‌رسند. شیائومی به‌طور فعال بر روی این مسائل کار می‌کند تا فاصله خود را با رقبایش کاهش دهد. به‌همین دلیل ما با اشتیاق منتظر بهینه‌سازی MIUI 15 در آینده‌ای نزدیک هستیم.

بررسی MIUI 14، جدیدترین نسخه رابط کاربری شیائومی

نرم‌افزار اختصاصی MIUI شیائومی در طول سال‌ها به سطح بالایی از بلوغ رسیده و به‌راحتی می‌توان گفت که دو نسل اخیر آن دیگر حس سنگینی نرم‌افزارهای چینی را ندارد. نسخه MIUI 14 نیز با ارائه گزینه‌های متعدد سفارشی‌سازی به نیازهای مختلف کاربران پاسخ می‌دهد و در عین حال ظاهری تمیز، ساده و کاربرپسند دارد.

هر چند این نسخه یا حداقل ورژن بین‌المللی آن تغییرات قابل توجهی نسبت به MIUI 13 ندارد و بیشتر بر روی بهینه‌سازی‌ها و تغییرات زیرساختی تمرکز کرده است. با این وجود محیط غنی از ویژگی‌های MIUI چیزهای زیادی برای بررسی دارد و بهتر است پیش از انتخاب گوشی هوشمند شیائومی ببینید آیا این نسخه مناسب شماست یا خیر.

سیستم‌عامل Android 13

MIUI شیائومی به‌طور قابل توجهی تحت‌تأثیر نسخه‌های جدید اندروید قرار دارد که این موضوع می‌تواند هم مزایا و هم معایبی داشته باشد. از یک سو شیائومی می‌تواند جدیدترین پوسته و ویژگی‌های اندرویدی را در اکثر گوشی‌های هوشمندش از جمله مدل‌های اقتصادی عرضه کند. این اقدام به شرکت کمک می‌کند تا در زمینه به‌روزرسانی گوشی‌های هوشمند خود با آخرین قابلیت‌ها شهرت خوبی کسب کند.

از طرف دیگر برخی از ویژگی‌های ذاتی اندروید هنوز به MIUI تبدیل نشده‌اند. برای مثال هنوز تاریخچه اعلان‌های موجود در اندروید 12 در نسخه‌های MIUI مشاهده نشده و حتی در ترکیب MIUI 14 و Android 13 از شما خواسته نمی‌شود که اعلان‌ها را در برنامه‌های تازه نصب شده فعال یا غیر فعال کنید. این‌ها تنها بخشی از ویژگی‌های گمشده‌ هستند؛ قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد که شیائومی در به‌روزرسانی‌های خود از آنها چشم‌پوشی کرده است.

علاوه‌بر این هیچ تفاوت قابل‌ توجهی بین گوشی‌های هوشمند شیائومی دارای MIUI 14 + Android 12 و MIUI 14 + Android 13 مشاهده نمی‌شود و بیانگر این است که نسخه اندروید زیر MIUI چندان اهمیتی ندارد. در واقع تفاوت‌های موجود بیشتر ناشی از محدودیت‌های سخت‌افزاری و رده‌بندی گوشی‌های هوشمند در مجموعه شیائومی است.

رابط کاربری MIUI 14

شیائومی اعلام کرده که MIUI 14 به‌طور کامل بازطراحی شده است. این نسخه از یک معماری سیستم جدید در سطح هسته اندروید استفاده می‌کند که شامل بهینه‌سازی‌هایی در مدیریت CPU ،GPU و منابع حافظه می‌‌شود. همچنین حجم سیستم‌عامل همراه با مصرف کلی حافظه کاهش یافته است. در نهایت این تغییرات باعث افزایش 60 درصدی عملکرد نرم‌تر در مدل Xiaomi 12S Ultra شده است.

علاوه‌بر این امکان فشرده‌سازی خودکار برای برنامه‌هایی که به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند فراهم شده است و اکنون می‌توانید تمامی برنامه‌ها به جز هشت برنامه اصلی سیستم را حذف کنید. این اقدام گامی مهم در جهت کاهش حجم نرم‌افزار MIUI به شمار می‌رود، زیرا این رابط کاربری با تعداد زیادی برنامه از پیش نصب‌شده عرضه می‌‌گردد.

شیائومی MIUI 14 را همزمان با سری Xiaomi 13 و تعدادی ویژگی جدید معرفی کرد اما بسیاری از این ویژگی‌ها (به جز بهینه‌سازی‌های سیستم) به نسخه بین‌المللی ROM راه پیدا نکردند.

ویژگی پوشه‌های بزرگ یکی از معدود ویژگی‌های کاربر‌محور بوده که به نسخه خارجی MIUI راه یافته است. با این حال در نحوه پیاده‌سازی این ویژگی تفاوت‌هایی وجود دارد. برای مثال گوشی‌های دارای MIUI 14 هر دو نوع پوشه بزرگ و XXL را ارائه می‌دهند، در صورتی که سایر مدل‌ها تنها از پوشه‌های بزرگ پشتیبانی می‌کنند.

قابلیت پوشه های بزرگ در miui 14

ویژگی مدیریت برنامه یکی دیگر از مواردی بوده که در آپدیت جدید (نسخه غیر جهانی) توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این قابلیت به‌طور مداوم عملکرد هر برنامه را در پس‌زمینه رصد کرده و گزارشی زمان‌بندی شده‌ای از آن ارائه می‌دهد. همچنین می‌تواند مشخص کند که آیا یک برنامه خاص، برنامه دیگری را راه‌اندازی کرده یا چه زمانی یک برنامه تلاش می‌کند در پس‌زمینه اجرا شود.

در گوشی‌هایی که خارج از چین عرضه می‌شوند، ویجت‌های جدید با اشکال و اندازه‌های متنوع قابل مشاهده نیستند. همچنین گل‌ها و حیوانات خانگی الهام‌گرفته از تاماگوچی که بتوانند در صفحه اصلی شما زندگی کنند، وجود ندارند. نسخه جهانی MIUI 14 همچنین از ضامن جدید در مرکز کنترل صرف‌نظر کرده است که به شما این امکان را می‌دهد تا لوازم جانبی و پوشیدنی‌های شیائومی را مدیریت کنید.

پیمایش، UI (رابط کاربری) و سفارشی‌سازی

پیمایش، UI (رابط کاربری) و سفارشی‌سازی در miui 14

در ویژگی‌های پیمایش آخرین نسخه MIUI سه مورد منحصر‌به‌فرد جدید دیده می‌شود. نخستین ویژگی این که شما می‌توانید قرص ناوبری (navigation pill) را در پایین صفحه پنهان کنید، اما همچنان با کشیدن لبه پایینی به چپ و راست سریعاً بین برنامه‌ها جابه‌جا شوید. این قابلیت معمولاً در پوسته‌های دیگر اندروید یا حتی در نسخه‌های خالص اندروید وجود ندارد.

دومین مورد به عملکرد بازگشت به صفحه قبل مربوط است که تنها با کشیدن از نیمه پایینی لبه‌ها اتفاق می‌افتد. تصمیم مورد نظر به این دلیل اتخاذ شده که برخی از منوهای بازشونده در برنامه‌های خاص، تداخلی ایجاد نکنند. در نتیجه اگر از نیمه بالایی لبه چپ یا راست بکشید به جای بازگشت به صفحه قبل منوی مربوط به نمایش در می‌‌‌آید.

سومین نکته این است که کنترل حساسیت نسبت به لمس کف دست وجود دارد؛ دو تنظیم پیش‌فرض استاندارد و یک گزینه برای تنظیم ناحیه‌ای که به لمس در اطراف لبه‌های نمایشگر پاسخ نمی‌دهد. این ویژگی به‌‌خصوص در گوشی‌هایی با لبه‌های خمیده جانبی کاربردی است.

از لحاظ رابط کاربری تغییرات قابل توجهی نسبت به MIUI 13 ایجاد نشده است. این سیستم همچنان از نمادهای خاص خود در منوی تنظیمات اصلی بهره می‌برد و ظاهر کلی آن برای کاربران آشنا به نظر می‌رسد.

همه منوهای سیستم یک طراحی ثابت، مسطح و ساده دارند و بیشتر محتوای قابل تعامل برای دسترسی راحت‌تر به نیمه پایین صفحه‌نمایش منتقل شده‌‌اند. 

کشوی برنامه یک استثناء به حساب می‌‌آید که نوار جست‌و‌جو را درست در پایین صفحه‌نمایش قرار داده و نتایج دقیقاً در بالای آن سازماندهی می‌شوند. همچنین می‌توانید یک طراحی ساده برای صفحه اصلی انتخاب کنید، اما در این صورت از قابلیت‌هایی مانند دسته‌بندی‌ها، جستجوی آسان و اسکرول قابل تنظیم محروم خواهید شد.

پوشه بندی و سرچ برنامه ها در miui 14

منوی برنامه‌های اخیر نیز یکی دیگر از ویژگی‌های خاص MIUI است که گوشی‌های شیائومی را از گوشی‌های سایر برندها متمایز می‌کند. این بخش برنامه‌های باز شده شما را در قالب لیستی از کاشی‌های قابل پیمایش عمودی نمایش می‌دهد. همچنین شما می‌توانید چیدمان را به حالت افقی یا شکل محبوب‌تر به سبک چرخ فلک تغییر دهید. 

علاوه‌بر این منوی برنامه‌های اخیر شامل چند میانبر کاربردی مانند Deep clean و Floating windows می‌شود. گزینه دوم به شما این امکان را می‌دهد که چند برنامه را در پنجره‌های شناور باز کنید و به این ترتیب انجام چندوظیفه را آسان‌تر نمایید.

پنجره های شناور در miui 14

به‌طور پیش‌فرض رابط MIUI 14 با “Control Center” راه‌اندازی می‌شود که شباهت زیادی به مرکز کنترل iOS اپل دارد. با کشیدن انگشت به سمت پایین در نیمه راست صفحه، مرکز کنترل به سرعت باز می‌شود و دو نوار لغزنده برای تنظیم روشنایی و صدا در دسترس قرار می‌گیرد. کلیدهای Wi-Fi و داده‌های تلفن همراه ثابت هستند و امکان تغییر یا جایگزینی آن‌ها وجود ندارد. اما سایر گزینه‌ها را می‌توانید به دلخواه خود مرتب کنید. همچنین با کشیدن انگشت به سمت پایین در نیمه چپ صفحه، اعلان‌ها به‌صورت کارت‌های آشنا نمایش داده می‌شوند.

همچنین شما می‌توانید با کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست، بین بخش اعلان و مرکز کنترل جابه‌جا شوید. به این معنا که امکان حذف کارت‌های اعلان با کشیدن انگشت به سمت چپ وجود ندارد با این حال طراحی جدید کنترل‌های بزرگ‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد. 

کنترل سنتر در miui 14

در زمینه سفارشی‌سازی نیز هنوز راه زیادی در پیش است. با این وجود برنامه System Themes به شما این امکان را می‌دهد که علاوه‌بر تغییر تصویر زمینه، فونت، نمادها، زنگ‌های تماس و سبک AoD (نمایش مقدار باتری و نوتیفیکش‌ها حتی در حالت خاموشی صفحه‌نمایش) خود را نیز تنظیم کنید.

در گوشی‌های پرچم‌دار شیائومی می‌توانید تصاویر پس‌زمینه سوپر را انتخاب کنید که شامل انیمیشن‌های زیبا از زمین، زحل، مریخ، اشکال هندسی و قله‌های برفی کوه سیگونیانگ می‌شوند و بر روی صفحه قفل، صفحه اصلی و حالت همیشه‌روشن (AoD) قابل استفاده‌اند. 

برای نمایشگر همیشه‌روشن نیز MIUI یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌ها و تنظیمات پیش‌فرض AoD را ارائه می‌دهد. شما حتی می‌توانید با استفاده از تصویر دلخواه خود، یکی از این تنظیمات را از ابتدا بسازید. همچنین از نظر عملکردی گزینه‌های استانداردی مانند زمان‌بندی و خاموش شدن خودکار نیز در دسترس است.

سفارشی سازی تم در miui 14

نوتیفیکیشن‌ها

همانند بسیاری از موارد دیگر، شیائومی به شما این امکان را می‌دهد که اعلان‌ها و نحوه نمایش آن‌ها را به سلیقه خود تنظیم کنید. شما می‌توانید برنامه‌هایی را که در صفحه قفل نمایش داده می‌شوند انتخاب کنید (شاید بخواهید برنامه‌هایی که اطلاعات حساسی را در این صفحه نشان می‌دهند، پنهان کنید). همچنین می‌توانید اعلان‌های دائمی، نشان‌های شناور و سایر نوتیفیکیشن‌ها را برای هر برنامه به‌طور جداگانه غیر فعال کنید. این ویژگی به شما امکان می‌دهد که در نحوه اطلاع‌رسانی برنامه‌ها بسیار انعطاف‌پذیر باشید.

همانند بسیاری از موارد دیگر شیائومی به شما اجازه می‌دهد که اعلان‌ها و نحوه نمایش آن‌ها را به دلخواه خود تنظیم کنید؛ شما می‌توانید برنامه‌هایی را که در صفحه قفل نمایش داده می‌شوند انتخاب کنید (شاید بخواهید برنامه‌هایی که اطلاعات حساسی را در این صفحه نشان می‌دهند، مخفی کنید)، همچنین اعلان‌های دائمی، نشان‌های شناور و دیگر نوتیفیکشن‌ها را برای هر برنامه به‌صورت جداگانه غیر فعال نمایید. این قابلیت به شما کمک می‌کند تا در نحوه اطلاع‌رسانی برنامه‌ها بسیار انعطاف‌پذیر باشید.

تنظیمات نوتیفیکیشن برنامه ها در miui 14

حتی گزینه‌هایی وجود دارد که می‌توانید با کشیدن یک اعلان شناور به سمت بالا، اعلان‌های بعدی را تا یک دقیقه بعد یا تا زمانی که دستگاه را قفل می‌کنید به تعویق بیندازید. این ویژگی بسیار کاربردی است خصوصاً وقتی که یک برنامه پیام‌رسان خاص در حین استفاده از تلفن برای کارهای دیگر اعلان‌هایی برای شما ارسال می‌کند.

همچنین کارت‌های اعلان در بخش نوتیفیکش‌ها دارای دو سبک قابل انتخاب هستند؛ سبک MIUI و سبک پیش‌فرض اندروید. نسخه‌های اندرویدی از آیکون‌های ساده‌تر و گروه‌بندی‌های مربوط به برنامه‌ای خاص در یک کارت بهره می‌برند. در مقابل اعلان‌های MIUI کمی فشرده‌تر طراحی شده‌اند و از نمادهای اصلی برنامه‌ها استفاده می‌کنند. همچنین زمانی که یک اعلان از یک برنامه گسترش می‌یابد، هر کارت به‌طور مستقل نمایش داده می‌شود.

آنچه که ما امیدواریم تا در نسخه‌های آینده MIUI ببینیم امکان تنظیم جداگانه صداها برای تماس‌ها و اعلان‌ها است. این ویژگی در برخی از نسخه‌های دیگر اندروید موجود بوده اما در MIUI هنوز فراهم نشده است. 

متأسفانه یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که با MIUI مواجه خواهید بود، عدم قابلیت اطمینان در دریافت اعلان‌ها است. زیرا به نظر می‌رسد که این رابط به‌طور افراطی برنامه‌های پس‌زمینه را کنترل می‌کند و باعث می‌شود که اعلان‌ها یا با تأخیر دریافت شوند یا اصلاً نمایش داده نشوند. همچنین الگوی خاصی در این زمینه مشاهده نمی‌شود، برخی برنامه‌ها در پس‌زمینه بسته می‌شوند و برخی دیگر نه.

نمایش نوتیفیکیشن ها در miui 14

در برخورد با این مسأله شما می‌توانید برخی برنامه‌ها را از مدیریت MIUI در لیست سفید قرار داده و به آن‌ها اجازه دهید به‌طور خودکار راه‌اندازی شوند. این کار ممکن است بخشی از مشکلات اعلان‌ها را کاهش دهد، اما کاملاً آن‌ها را حل نمی‌کند.

امکان تنظیم جداگانه صداها برای تماس‌ها و اعلان‌ها از جمله مواردی است که امیدواریم در نسخه‌های آینده این رابط کاربری آورده شود.

ویژگی‌های هوشمند و اضافی

اگرچه MIUI چند ویژگی را از طریق عملکرد پنجره‌های شناور ارائه می‌دهد. با باز کردن منوی برنامه‌های اخیر و انتخاب گزینه پنجره‌های شناور یا با کشیدن نوار کناری می‌توانید برخی از برنامه‌ها را در پنجره‌های کوچک و تعاملی باز کنید. شما می‌توانید حداکثر دو برنامه را در پنجره‌های شناور و یک برنامه دیگر را به‌صورت تمام‌صفحه اجرا نمایید. همچنین امکان قرار دادن برخی از این پنجره‌ها در سمت راست صفحه وجود دارد. این کار باعث کاهش نیاز به بازگشت به صفحه اصلی می‌شود، اما برنامه‌ها را نمی‌بندد. روش دیگری برای باز کردن یک برنامه در یک پنجره کوچک از طریق کشیدن انگشت روی یک کارت اعلان شناور و ضربه زدن به آن وجود دارد که منجر به باز شدن برنامه در حالت پنجره شناور می‌شود.

زمانی که سیستم پخش ویدیو شناسایی شود، نوار کناری به جعبه ابزار ویدیو تبدیل می‌گردد. این جعبه ابزار به‌ویژه در اپلیکیشن یوتیوب کارایی دارد و چند میانبر مفید را ارائه می‌دهد. اما بدون شک مهم‌ترین ویژگی آن امکان پخش ویدیو در پس‌زمینه است. به این ترتیب هر ویدیوی یوتیوب حتی زمانی که تلفن قفل باشد، به پخش محتوای خود ادامه می‌دهد.

جعبه ابزار شیائونی در miui 14

در بخش تنظیمات اضافی، MIUI دارای میانبرهای حرکتی است که در بسیاری از نسخه‌های دیگر اندروید نیز وجود دارد. شما می‌توانید با کشیدن سریع سه انگشت، اسکرین‌شات بگیرید و همچنین با یک ضربه و نگه‌داشتن سه انگشتی یک اسکرین‌شات جزئی را تنظیم کنید.

برخی از گوشی‌های شیائومی به‌ویژه مدل‌های پریمیوم از قابلیت ضربه زدن به پشت برای انجام برخی عملکردها برخوردارند. شما می‌توانید عملکرد دو یا سه ضربه را تنظیم کنید، اما به نظر می‌رسد که این حرکت چندان قابل اعتماد نیست و تنها در صورتی فعال می‌شود که با ضربات مؤثری به پشت گوشی بزنید.

ژست های حرکتی در miui 14

در نهایت MIUI 14 بهبودهایی در تشخیص متن از طریق گالری پیش‌فرض را ارائه می‌دهد و شما می‌توانید یک عکس یا اسکرین‌شات را باز کرده، روی نماد سه نقطه کلیک کنید و گزینه شناسایی متن را انتخاب نمایید. در این صورت برنامه متن را کاملاً از تصویر استخراج کرده و در یک پنجره مشابه دفترچه یادداشت قرار می‌دهد تا شما بتوانید هر اطلاعات مفیدی را که نیاز دارید کپی و جایگذاری کنید. البته این ویژگی در برخی از مدل‌های اقتصادی شیائومی موجود نیست.

تشخیص متن از عکس در miui 14

بیشتر بخوانید: معرفی سیستم‌عامل OxygenOS وان پلاس

حریم خصوصی و امنیت

با وجود اینکه شیائومی در چند نسخه اخیر برخی از ویژگی‌های اصلی اندروید را به کار نگرفته، اما به ارائه ویژگی‌های مرتبط با حریم خصوصی مانند داشبورد حریم خصوصی، مجوزهای هر برنامه و نشانگر وضعیت در گوشه بالای سمت چپ پرداخته است. این نشانگر زمانی که یک برنامه از میکروفون یا دوربین شما استفاده می‌کند، بر روی صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود.

مجوز برنامه‌ها به‌صورت منظم در سه دسته اصلی تقسیم‌بندی شده‌اند؛ مجوزهای حساس، مجوزهای ویژه و سایر مجوزها. هر چند وقت یکبار اگر سیستم لازم بداند به شما در مورد مجوز پرخطر یک برنامه هشدار داده و به اجازه می‌دهد تا در مورد چگونگی برخورد با آن تصمیم یگیرید.

تنظیمات حریم خصوصی در miui 14

MIUI همچنین دارای یک برنامه امنیتی است که به شما کمک می‌کند تا وضعیت نرم‌افزاری سالمی داشته باشید. اگرچه در مورد کارایی این ویژگی‌ها تردیدهایی وجود دارد، اما شما می‌توانید در صورت نیاز، اسکن امنیتی انجام دهید، برنامه‌های خاصی را با اثر انگشت قفل کنید یا با حذف فایل‌های غیر ضروری پاکسازی عمیقی انجام دهید. همچنین با یک ضربه می‌توانید برنامه‌های پرمصرف در پس‌زمینه را ببندید. اپلیکیشن Security می‌تواند ابزاری مفید برای حذف حافظه نهان در سطح سیستم باشد.

از سوی دیگر اپلیکیشن‌های دوگانه و فضای دوم ویژگی‌های بسیار مفیدی به شمار می‌روند. اولین ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که با حساب‌های مختلف در یک برنامه وارد شوید و داده‌های مربوط به هر حساب کاربری را به‌طور جداگانه نگهداری کنید. فضای دوم نیز همین عملکرد را برای کل سیستم فراهم می‌کند. برای مثال اگر حساب‌های شخصی و تجاری دارید، می‌توانید با استفاده از برنامه‌های مختلف و مدیریت اطلاعات حساس این کار را انجام دهید. در نتیجه این امکان را دارید که همه فعالیت‌ها را در یک دستگاه با استفاده از فضای دوم انجام دهید.

برنامه اسکن سیستم در miui 14

گوشی‌های شیائومی با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر این امکان را به شما می‌دهند که یک اسکنر کد QR راه‌اندازی کنید یا به محض باز کردن قفل گوشی، جستجو را آغاز نمایید؛ پس از باز کردن قفل تنها کافی است انگشت خود را بر روی اسکنر نگه دارید. این نوع میانبرها در سایر نرم‌افزارهای اختصاصی اندروید نیز وجود دارند، اما MIUI به شما اجازه نمی‌دهد که این میانبرها را سفارشی کنید. نسخه چینی MIUI میانبرهای بیشتری را ارائه می‌دهد، اما همچنان امکان سفارشی‌سازی آن‌ها وجود ندارد.

برنامه‌های سیستمی

برای بازارهای خارج از چین، شیائومی تلاش کرده تا با حذف برخی از برنامه‌های سیستم، تجربه کاربری را ساده‌تر کند. برای نمونه برنامه‌های پیام‌رسان و تلفن پیش‌فرض از Google استفاده می‌کنند، در حالی که نسخه چینی این دستگاه‌ها برنامه‌های خاص خود را دارند. با این حال شما می‌توانید برنامه‌هایی مانند پخش‌کننده موسیقی، پخش‌کننده ویدیو، ماشین حساب، برنامه گالری، مدیر فایل، ضبط‌کننده، قطب‌نما، برنامه انجمن شیائومی و دیگر موارد را داشته باشید. همچنین برنامه‌های استاندارد Google به همراه برنامه‌های شخص ثالثی مانند TikTok و Facebook نیز به شکل پیش‌فرض نصب شده‌اند.

اگر گوشی شما دارای بلستر IR باشد، می‌توانید از برنامه Mi Remote برای کنترل لوازم خانگی خود از جمله تلویزیون استفاده کنید. این برنامه از تعداد زیادی دستگاه پشتیبانی می‌کند و برای شما بسیار کاربردی خواهد بود.

برنامه گالری در miui 14

عملکرد عمومی و قابلیت استفاده روزانه

هرچند که شیائومی نسخه خاص خود از اندروید را ایجاد کرده اما همچنان با این سیستم‌عامل سازگاری دارد. توسعه‌دهندگان سعی نکرده‌اند که همه چیز را از نو بسازند. بهترین ویژگی MIUI این است که به سادگی عملکرد خوبی دارد. این سیستم‌عامل به‌طور کلی پایدار، قابل اعتماد و سریع است. حتی پس از نصب صدها برنامه و استفاده از دو مدل مختلف گوشی شیائومی، MIUI 14 همچنان سریع و پاسخگو باقی می‌ماند. شما می‌توانید به انیمیشن‌های سریع‌تر نیز روی بیاورید که باعث افزایش سرعت کار می‌شود.

در اصل MIUI یک پوسته پیشرفته اندرویدی است که به‌عنوان یکی از سازگارترین و سریع‌ترین سیستم‌عامل‌های موجود نیز شناخته می‌شود. اما مدیریت تهاجمی برنامه‌های پس‌زمینه و نحوه مدیریت اعلان‌ها مانع از کسب امتیاز کامل برای MIUI 14 شده است. امیدواریم شیائومی در آینده به بهبود این موارد بپردازد و همچنین تلاش کند تا حداقل برخی از ویژگی‌های نسخه چینی خود را به نسخه جهانی نیز اضافه کند.

با همه این اوصاف MIUI هنوز یکی از قابل تنظیم‌ترین رابط‌های کاربری اندروید به شمار می‌رود. تقریباً می‌توانید همه چیز را به دلخواه خود تغییر داده و تنظیم کنید (البته به جز صدای اعلان برنامه‌ها). بنابراین به راحتی می‌توان تصور کرد که MIUI 14 تقریباً تمام نیازها را برآورده می‌کند که این مسأله آن را به یکی از چندمنظوره‌ترین رابط‌های کاربری موجود تبدیل می‌سازد.

مقایسه MIUI و Hyperos شیائومی

مقایسه MIUI و Hyperos شیائومی

HyperOS شیائومی یک رابط کاربری جدید و محبوب برای دستگاه‌های اندروید است که جایگزین MIUI قدیمی شده است. این سیستم‌عامل بر پایه لینوکس طراحی شده و به گونه‌ای عمل می‌کند که نه‌تنها بر روی گوشی‌ها و تبلت‌ها بلکه بر روی کل اکوسیستم شیائومی از جمله لوازم خانگی و خودروها قابل اجراست. همچنین این رابط عملکرد بهینه‌تر و مصرف منابع کمتری دارد.

اگرچه تغییرات عمده در زیرساخت نرم‌افزاری HyperOS ممکن است به راحتی قابل مشاهده نباشد، اما پس از استفاده از آن در کنار MIUI، تفاوت‌های واضحی احساس می‌شود. در حال حاضر HyperOS در گوشی‌های جدیدی مانند Poco X6 Pro و Xiaomi 13 Pro (و پرچم‌دارهای پس از آنها) عرضه شده و در مقایسه با MIUI شامل تمایزات زیر می‌شود:

بسیار شبیه به MIUI 

در نگاه اول تفاوتی بین دستگاه‌های مجهز به MIUI و HyperOS وجود ندارد. برای مثال رابط کاربری Poco X6 Pro با HyperOS و Poco X6 با MIUI 14 از نظر ظاهری مشابه هستند و نمی‌توان به راحتی آنها را تشخیص داد. این شباهت عمدی است و شیائومی قصد داشته بدون ایجاد تغییری ناگهانی در رابط کاربری مانع از سردرگمی کاربران شود.

تفاوت اندک تنظیمات

پس از روشن کردن گوشی‌‌ها تفاوت‌ها مشخص می‌شوند. در تنظیمات دستگاه با رابط کاربری HyperOS، طراحی مینیمالیستی و ظاهری تمیزتر با جزئیات کمتر مشاهده می‌شود. با این حال ممکن است برخی کاربران به جزئیات بیشتر در تنظیمات نیاز داشته باشند. مرکز کنترل به نوار اعلان‌ها و وضعیت منتقل شده اما قابلیت جستجو همچنان کارآمد باقی مانده است.

تفاوت تنظیمات miui 14 و hyperos

مرکز کنترل بسیار متفاوت

در رابط HyperOS با کشیدن انگشت از سمت راست صفحه، تغییرات قابل توجهی در Control Center مشاهده می‌شود. این مرکز برخلاف MIUI که آیکون‌ها در پنل‌های قابل اسکرول جانبی قرار دارند دارای آیکون‌های بزرگ‌تر و یک صفحه اسکرول‌پذیر است و به‌طور پیش‌فرض هیچ متنی در کنار آیکون‌ها وجود ندارد. این امر ممکن است برای کاربران مشکل‌ساز باشد، اما می‌توان با تغییر تنظیمات آن را برطرف کرد. همچنین کنترل‌های پخش موسیقی به Control Center اضافه شده که بسیار کاربردی است.

تفاوت مرکز کنترل miui 14 و hyperos

جادوی صفحه قفل

در HyperOS صفحه‌ قفل نیز دستخوش تغییرات زیادی بوده که قابلیت تنظیم‌پذیری بالایی دارند و برخی از آن‌ها دارای جلوه‌های عمق میدان مشابه iOS هستند. همچنین کاربران از سه گزینه lockstyle که شامل کلاسیک (Classic)، لوزی (Rhombus) و مجله (Magazine) می‌شود برخوردار خواهند بود. مدل کلاسیک نسبتاً ساده است اما Rhombus و Magazine صفحه قفل را با تعدادی از گزینه‌ها و جلوه‌های ساعت زنده به صورت پویا و زنده در می‌آورند.

تفاوت صفحه قفل miui 14 و hyperos

تفاوت در آیکون‌ها و رنگ‌ها

با نگاهی دقیق‌تر می‌توان تفاوت‌های بسیار ظریفی را در محیط کاربری MIUI و HyperOS مشاهده کرد. این تفاوت‌ها در دستگاه‌هایی مانند Poco X6 و Poco X6 Pro که از Poco Launcher بهره می‌برند چندان به وضوح دیده نمی‌شوند اما به تدریج در دستگاه‌های مجهز به MIUI 14 و HyperOS نمایان خواهند شد. رنگ‌های آیکون‌ها درخشش کمتری دارند و تغییرات جزئی زیادی در نمادها وجود دارد، از جمله:

  • قرارگیری خورشید نماد گالری برای HyperOS در سمت چپ و برای MIUI 14 در سمت راست
  • نداشتن رنگ آبی و زرد نماد برنامه Themes برخلاف MIUI 14
  • سفید بودن عقربه دقیقه‌شمار در نماد ساعت به جای قرمز
  • نماد برنامه Notes با یک مداد باریک‌تر و یک تیک کوچک
  • نشان دادن میزان حافظه قابل آزادسازی در سطل زباله روی نماد برنامه Cleaner
  • نمایش تاریخ در بالای روز Calendar به جای عکس در MIUI 14
  • نازک‌تر شدن نماد نت در برنامه موسیقی

همانطور که گفتیم این تغییرات بسیار ظریف هستند و ممکن است حتی مورد توجه قرار نگیرند. اما در حالت کلی ظاهر محیط کاربری تمیزتر و ظریف‌تر شده است.

تفاوت آیکون های miui 14 و hyperos

انتقال منو‌ها به پایین

HyperOS تغییرات قابل توجهی در منوها و نمادهای برنامه‌های سیستمی ایجاد کرده است. برخلاف MIUI 14 که گزینه‌های منو را در بالای صفحه قرار داده، هایپر او اس این گزینه‌ها را در پایین برنامه‌ها جای می‌دهد. این تغییر در برنامه‌هایی مانند Notes ،Gallery و Files باعث سهولت در استفاده از آن‌ها می‌شود.

همچنین منوها در برنامه‌هایی که از لمس سه‌بعدی پشتیبانی می‌کنند، به‌طور ماهرانه‌ای تغییر کرده‌اند؛ با متن کمتر و فونت بزرگ‌تر اما بدون برچسب بر روی نمادها.

تفاوت منو در miui 14 و hyperos

وجود یک جزیره پویا

HyperOS ترفندهایی را در اطراف بریدگی سوراخ پانچ روی نمایشگر اضافه کرده است که بسیاری آن را به‌عنوان Dynamic Notch می‌شناسند. ویژگی‌های جدید محدود هستند و تنها اطلاعاتی مانند سرعت شارژ و درصد باتری را نمایش می‌دهند. همچنین با تغییر حالت تلفن به بی‌صدا یا فعال کردن نقطه اتصال، این ویژگی‌ها فعال می‌شوند (به خاطر داشته باشید، «جزیره پویا» تنها زمانی ظاهر می‌شود که این کار را از تنظیمات انجام دهید، نه از مرکز کنترل). این قابلیت‌ها به‌عنوان یک ویژگی لمسی خوب محسوب می‌شوند اما در حال حاضر محدودیت‌هایی دارند و ممکن است در آینده توسعه یابند.

جزیره پویا در هایپر او اس

تغییر در برنامه Weather با یک خط تیره‌رنگ

برنامه‌ها و لوازم جانبی HyperOS از نظر رابط کاربری مشابه MIUI بوده اما برنامه Weather تغییراتی داشته است. در حالی که طراحی کلی HyperOS مینیمالیستی است، برنامه Weather رنگارنگ‌تر و با آیکون‌های بیشتر و متن کمتر را ارائه می‌دهد. این تغییرات به منظور نمایش واقعی‌تر وضعیت آب و هوا طراحی شده‌ و به رغم اینکه تأثیر آن مشخص نیست، بهبود قابل توجهی نسبت به اپلیکیشن آب‌ وهوای MIUI دارد.

تفاوت برنامه آب و هوا در miui 14 و hyperos

اشغال فضای ذخیره‌سازی کمتر

HyperOS فضای ذخیره‌سازی کمتری را روی دستگاه‌ها اشغال می‌کند. در مقام مقایسه HyperOS در Poco X6 Pro تنها 8.44 گیگابایت و MIUI 14 در Poco X6 مقدار 11.04 گیگابایت فضا را به خود اختصاص داده است. این کاهش فضای اشغال شده به‌ویژه زیر 10 گیگابایت مقدار چشم‌گیری است.

تفاوت حافظه سیستم در miui 14 و hyperos

عمر باتری بهتر

به نظر می‌رسد HyperOS عمر باتری را بهبود بخشیده و برای مثال در Xiaomi 13 Pro کاربران یک تا دو ساعت زمان استفاده بیشتر را گزارش داده‌‌اند. با ثابت نگه‌داشتن کیفیت پخش  دستگاه در سطح 4HD باتری تا یک روز کامل دوام می‌آورد. اگرچه در ابتدا به‌روزرسانی HyperOS تأثیر منفی بر عمر باتری داشت، اما پس از چند روز، بهبود قابل توجهی مشاهده شده است.

در کل HyperOS نرم‌تر از MIUI 14 عمل می‌کند، اما این تفاوت در عملکرد به سرعت آشکار نمی‌شود. برای نمونه گوشی‌های Poco X6 Pro با HyperOS و Redmi Note 13 Pro Plus در نگاه اول بسیار مشابه به نظر می‌رسند، اما پس از چند روز استفاده Poco X6 Pro نرمی عملکرد و طراحی ظریف‌تر خود را نشان می‌دهد. همچنین برچسب‌گذاری نمادها در مرکز کنترل به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند، هرچند HyperOS در برخی منوها و ویژگی‌ها محدودیت‌هایی دارد. در نهایت HyperOS به وضوح محیط کاربری روان و سریع‌تری نسبت به MIUI دارد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با رابط کاربری One UI سامسونگ

سؤالات متداول

MIUI چیست؟

MIUI سیستم‌عامل سفارشی مبتنی بر اندروید است که توسط شیائومی برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌هایش توسعه یافته است.

HyperOS چیست؟

HyperOS سیستم‌عامل جدید شیائومی است که برای جایگزینی MIUI طراحی شده و هدف آن ارائه یک تجربه کاربری بهینه‌تر و پیشرفته‌تر با ویژگی‌هایی مانند ادغام هوش مصنوعی و عملکرد بهبود یافته است.

MIUI و HyperOS از نظر طراحی چه تفاوتی‌هایی دارند؟

هر دو رابط کاربری MIUI و HyperOS طرح‌بندی‌ها و طراحی‌های مشابهی دارند، اما HyperOS دارای آیکون‌های اصلاح‌شده و غیر اشباع‌تر است که ظاهر کامل‌تری به آن می‌دهد.

بهبود عملکرد HyperOS در مقایسه با MIUI چیست؟

HyperOS به گونه‌ای طراحی شده که نسبت به MIUI نرم‌تر کار کرده و منابع کمتری مصرف کند. در نتیجه عملکرد و عمر باتری بهتری را در گوشی‌ها به ارمغان می‌آورد.

تفاوت ادغام هوش مصنوعی در MIUI و HyperOS چیست؟

HyperOS ویژگی‌های هوش مصنوعی را بهبود می‌بخشد، مانند کنترل‌های بهتر حریم خصوصی و بهینه‌سازی هوشمندتر سیستم.

ویژگی‌های جدید HyperOS که در MIUI وجود ندارد چیست؟

HyperOS ویژگی‌هایی مانند Advanced Textures را برای جلوه‌های بصری بهتر، پنجره‌های شناور برای برنامه‌های از پیش نصب‌شده و طرح‌بندی آلبوم عکس کاربرپسندتری را معرفی کرده است.

مرکز کنترل بین MIUI و HyperOS چه تفاوتی دارد؟

مرکز کنترل در HyperOS به شکلی طراحی شده که دارای پخش‌کننده موسیقی و کنترل‌های بصری‌تر باشد و استفاده از آن را آسان‌تر کند.

پیشرفت‌های امنیتی HyperOS در مقایسه با MIUI چیست؟

HyperOS ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌تری از جمله رمزگذاری بهتر داده‌ها و تنظیمات حریم خصوصی قوی‌تر را ارائه می‌دهد.

در کل، رابط کاربری HyperOS در مقایسه با MIUI چگونه است؟

در حالی که ظاهر و احساس کلی مشابه است، HyperOS دارای ترفندهای طراحی ظریف و رویکرد مینیمالیستی است که آن را به لحاظ بصری از MIUI متمایز می‌کند.

منبع:

 

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله، به یک سوال خواننده پاسخ دهد./ احسان خواجوی؛ یاسمن شفایی

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

 | فروشگاه کالای دیجیتال لیپک |

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالاً این کلمه را در یک موسیقی شاد جنوبی شنیده‌اید! شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک، فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع کالای دیجیتال مانند لپتاپ، تبلت، گوشی و لوازم جانبی دیجیتال است تا بتواند بدون واسطه، با قیمتی رقابتی و ارسال فوری به مشتریان خود خدمت کند.