لیپک، یک قدم جلوتر

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » راهنمای خرید لپتاپ بر اساس کاربرد » راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ۲۰۲۵ | بهترین مدل‌ها و نکات کلیدی

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ۲۰۲۵ | بهترین مدل‌ها و نکات کلیدی

آنچه باید قبل از خرید لپتاپ گیمینگ بدانید
راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ

انتخاب یک لپ‌ تاپ گیمینگ جدید می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، زیرا ویژگی‌های متعددی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد، از جمله صفحه‌نمایش، پردازنده‌ها، باتری و البته سایر اجزای داخلی که این ویژگی‌ها را پشتیبانی می‌کنند. همچنین به‌روزرسانی سخت‌افزار در لپ‌ تاپ‌های بازی معمولاً امکان‌پذیر نیست، بنابراین برنامه‌ریزی دقیق و فکر کردن به نحوه استفاده از سیستم اهمیت بالایی دارد. از همین‌رو اولویت‌بندی کردن ویژگی‌هایی که برای شما مهم‌تر هستند، اولین گام مؤثر در این مسیر خواهد بود. ما در این راهنما از مجله تکنولوژی لیپک تمامی موارد مهم و ضروری را به تفصیل بررسی خواهیم کرد تا به شما در انتخاب بهترین لپ‌ تاپ گیمینگ کمک کنیم.

نمایشگر لپ تاپ گیمینگ

نمایشگر لپ تاپ گیمینگ

انتخاب یک نمایشگر مناسب می‌تواند تأثیر چشمگیری بر تجربه بازی شما بگذارد. در نتیجه باید به عوامل دیگری فراتر از اندازه صفحه‌نمایش نیز توجه کنید. ویژگی‌های کلیدی نمایشگر برای لپ تاپ گیم را در زیر آورده‌ایم:

  • وضوح تصویر: هرچه وضوح (رزولوشن) تصویر بیشتر باشد، تعداد پیکسل‌های نمایش داده‌شده روی صفحه نیز افزایش می‌یابد و این به معنای تصویری شفاف‌تر است. لپ‌ تاپ‌های جدیدتر به جای استاندارد 1080p از کیفیت‌های نمایش 1440p یا 4K برخوردارند اما سخت‌افزار لازم برای اجرای بازی‌ها با این وضوح‌ معمولاً هزینه بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت.
  • نرخ تازه‌سازی تصویر: نمایشگر با نرخ تازه‌سازی بالاتر می‌تواند به روان‌تر و آسان‌تر دیده شدن حرکات روی صفحه‌نمایش کمک کند. این کار با ترسیم مجدد تصویر در هر ثانیه به دفعات بیشتر انجام می‌شود. بسیاری از نمایشگرهای لپ‌ تاپ‌های بازی از این فناوری استفاده می‌کنند و برخی از آنها دارای نرخ تازه‌سازی 120 هرتز یا 144 هرتز (یا حتی بالاتر) هستند.
  • اندازه صفحه‌نمایش: فرم فاکتور و ابعاد صفحه‌نمایش لپ‌ تاپ‌ها متنوع است و اندازه‌های 13، 15 و 17 اینچ از رایج‌ترین پیکربندی‌ها به شمار می‌روند. حاشیه‌های باریک‌تر (حاشیه‌های اطراف صفحه‌نمایش) این امکان را فراهم می‌آورند که نمایشگرهای بزرگ‌تر در فرم فاکتورهای کوچکتر طراحی شوند.
  • OLED (دیود ساطع‌کننده نور ارگانیک): این صفحه‌نمایش‌ها که در برخی از لپ‌ تاپ‌های بازی موجود هستند، از پیکسل‌هایی استفاده می‌کنند که به جای تکیه بر نور پس‌زمینه، نور خود را تولید می‌کنند. به‌عبارتی می‌توانند به سطوح سیاه عمیق‌تر و کنتراست بیشتری نسبت به اکثر نمایشگرهای لپ‌ تاپ که اغلب نمایشگرهای کریستال مایع با نور LED هستند، دست یابند.

یک روش آسان برای ارتقای تجربه کار با لپ‌ تاپ، اتصال آن به یک مانیتور خارجی است که به شما امکان می‌‌دهد تا لپ‌ تاپی با فرم فاکتور قابل حمل را در حال حرکت استفاده کنید و سپس به صفحه‌نمایشی با وضوح 4K، نرخ تازه‌سازی 240 هرتز یا نسبت تصویر فوق عریض دسترسی داشته باشید.

هنگام انتخاب صفحه‌نمایش خارجی با وضوح یا نرخ تازه‌سازی بالا، اطمینان حاصل کنید که CPU و کارت گرافیک شما قابلیت استفاده از این ویژگی‌ها را دارند. اجزای لپ‌ تاپ را با مشخصات پیشنهادی بازی‌ها مقایسه کرده و بر اساس این اطلاعات، انتخاب قطعات را اولویت‌بندی کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لپ تاپ در ایران

پردازنده مرکزی (CPU) لپ تاپ گیمینگ

پردازنده مرکزی (CPU) لپ تاپ گیمینگ

CPU یا واحد پردازش مرکزی به‌عنوان مغز لپ‌ تاپ شما عمل می‌کند. این واحد، سیگنال‌هایی را به سایر اجزای سیستم ارسال کرده و دستورالعمل‌های مربوط به تمامی نرم‌افزارهای در حال اجرا بر روی دستگاه را پردازش می‌کند. بنابراین انتخاب پردازنده مرکزی (CPU) می‌تواند تأثیر زیادی بر تمامی فعالیت‌هایتان با لپ تاپ گیم داشته باشد؛ از نرخ فریم در بازی‌ها گرفته تا زمان پاسخ‌دهی برنامه‌ها و حتی عمر باتری لپ‌ تاپ.

مشخصات CPU معمولاً شامل تعداد هسته‌ها و سرعت کلاک می‌شود، اما ویژگی‌های مهم دیگری مانند قابلیت اورکلاک نیز وجود دارد. ویژگی‌های مهم CPU برای شما بسته به نوع استفاده‌تان از لپ‌ تاپ متفاوت خواهد بود، بنابراین آشنایی با اصول اولیه این مشخصات ارزشمند است.

  • سرعت کلاک: سرعت کلاک تعداد چرخه‌هایی را که یک CPU در هر ثانیه اجرا می‌کند (با واحد گیگاهرتز اندازه‌گیری می‌شود) تعریف می‌کند. به‌طور کلی سرعت کلاک بالاتر به معنای CPU سریع‌تر است، اما عوامل بسیاری دیگری نیز در این امر دخیل هستند.
  • تعداد هسته: چندین هسته به بهبود چندوظیفگی CPU کمک می‌کنند، زیرا هر هسته به‌عنوان یک واحد پردازش مستقل عمل کرده و پردازنده می‌تواند به‌طور همزمان وظایف بیشتری را انجام دهد. پردازنده‌هایی که از فناوری Intel® Hyper-Threading بهره می‌برند، قادرند بیش از یک رشته نرم‌افزاری را در هر هسته سخت‌افزاری اجرا کنند که این امر به افزایش عملکرد بالقوه آن‌ها منجر می‌شود.
  • گزینه‌های پردازنده: پردازنده‌هایی وجود دارند که به‌طور خاص برای تقریباً هر نوع کاربردی طراحی شده‌اند، بنابراین ارزش دارد که زمان بگذارید و پردازنده‌ای را انتخاب کنید که بهترین تطابق را با نحوه استفاده شما از سیستم دارد. اگر به‌دنبال تعداد هسته و سرعت کلاک بالاتر هستید، خانواده پردازنده‌های Intel® Core™ H می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب باشد. این پردازنده‌ها با قابلیت اورکلاک شدن می‌توانند به افزایش کارایی سیستم کمک کنند. اما اگر قابلیت حمل برای شما اهمیت بیشتری دارد، پردازنده‌های کم‌مصرف مانند سری U اینتل قادر خواهند بود عمر باتری را بهبود ببخشند.

برای حفظ عملکرد پایدار در حین پخش یا ضبط گیم‌پلی توصیه می‌شود که حداقل از یک پردازنده Intel® Core™ i7 استفاده کنید. به‌عبارتی اگر به پخش زنده گیم‌پلی علاقه دارید، سرعت کلاک و تعداد هسته‌های بیشتر مهم هستند زیرا نرم‌افزارهای ضبط معمولاً برای رمزگذاری ویدیو به قدرت پردازش بالایی نیاز دارند. 

برای اطلاعات کامل‌تر می‌توانید مقاله بهترین cpu برای گیم را مطالعه کنید.

پردازنده گرافیکی (GPU) لپ تاپ گیمینگ

پردازنده گرافیکی (GPU) یا واحد پردازش گرافیکی مسئول تولید پیکسل‌هایی است که تصاویر روی صفحه‌نمایش را در حین بازی به‌وجود می‌آورد. این واحد به همراه پردازنده مرکزی (CPU) نقش حیاتی در ارائه نرخ‌فریم روان و تجربه گیم‌پلی باکیفیت دارد.

اگر قصد دارید با وضوح 1440p یا 4K بازی کنید، داشتن یک پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) قدرتمند الزامی است. وضوح بالاتر به‌معنای وجود پیکسل‌های بیشتر بر روی صفحه‌نمایش است. به‌عنوان مثال اجرای یک بازی با وضوح 4K، تعداد پیکسل‌ها را چهار برابر بیشتر از استاندارد 1080p نشان می‌دهد.

  • نرخ فریم و وضوح: اطمینان حاصل کنید که پردازنده گرافیکی (GPU) و پردازنده مرکزی (CPU) لپ‌ تاپ شما قادرند در کنار ارائه وضوح مناسب برای صفحه‌نمایش یا نمایشگر خارجی، نرخ‌فریم ثابتی را نیز فراهم کنند. برای آگاهی از عملکرد این دو قطعه، پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی لپ‌ تاپ مورد نظر خود را با الزامات سیستم بازی‌هایی که قصد دارید انجام دهید، مقایسه کنید.
  • نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش: اگر برای یک صفحه‌نمایش 144 هرتزی هزینه کرده‌اید، به پردازنده‌ای نیاز دارید که بتواند به‌طور مداوم به 144 فریم در ثانیه (یا بالاتر) دست یابد تا بتوانید از مزیت کامل نرخ تازه‌سازی بالاتر بهره‌مند شوید.
  • ردیابی پرتو: اگر قصد دارید تکنیک‌های رندرینگ نیازمند سخت‌افزار مانند فناوری ردیابی پرتو را فعال کنید، قبل از هر چیز بنچمارک‌های مربوطه را بررسی کنید تا ببینید چگونه بر عملکرد سیستم تأثیر می‌گذارد.

فضای ذخیره‌سازی لپ تاپ گیمینگ

فضای ذخیره‌سازی لپ تاپ گیمینگ

درایوهای حالت جامد (SSD) در بسیاری از جنبه‌هایی که بر تجربه بازی تأثیر می‌گذارند، عملکرد بهتری نسبت به درایوهای مکانیکی قدیمی‌تر (HDD) دارند. درایوهای SSD از نوعی حافظه فلش (NAND) بهره می‌برند که امکان خواندن و نوشتن الکترونیکی بلوک‌های داده را بدون نیاز به قطعات متحرک فراهم می‌کنند. در حالی که درایوهای HDD از صفحات مکانیکی که توسط یک موتور می‌چرخند و با یک هد درایو متحرک قابل دسترسی هستند، استفاده می‌کنند.

یکی از مزایای اصلی درایوهای حافظه SSD نسبت به درایوهای HDD سرعت بالای خواندن و نوشتن تصادفی آنهاست، به این معنی که می‌توانند سریعاً به داده‌های ذخیره شده در نقاط مختلف درایو دسترسی پیدا کنند. به‌طور کلی درایوهای SSD برنامه‌ها و فایل‌ها را سریع‌تر از درایوهای HDD با اندازه مشابه بارگذاری می‌کنند و می‌توانند زمان راه‌اندازی سیستم را کاهش دهند. همچنین به‌دلیل عدم استفاده از قطعات متحرک و وجود فرآیندهایی برای یکنواخت‌سازی سایش در بلوک‌های حافظه، درایوهای SSD عمر بیشتری نسبت به درایوهای HDD سنتی دارند.

از طرفی درایوهای SSD معمولاً به‌دلیل هزینه‌های بالای تولید، نسبت به درایوهای HDD هم‌اندازه، هزینه بیشتری به ازای هر گیگابایت دارند. به‌همین دلیل برخی سیستم‌ها برای ذخیره‌سازی فایل‌های بزرگ از ترکیب SSD و HDD با ظرفیت بالا استفاده می‌کنند. با این حال لپ‌ تاپ‌های مدرن به‌طور فزاینده‌ای تنها به درایوهای SSD وابسته هستند. در ادامه ویژگی‌های کلیدی این درایوهای مدرن و پرسرعت را می‌بینید:

  • حافظه SSD از نوع NVMe: این درایوها به جای رابط قدیمی‌تر SATA از گذرگاه پرسرعت PCIe استفاده می‌کنند که سرعت خواندن/نوشتن تصادفی نسبتاً بالایی دارند و توان عملیاتی قدرتمندی را ارائه می‌دهد.
  • حافظه SSD از نوع SATA: این درایوها از همان کانکتورهای SATA هاردهای سنتی استفاده می‌کنند که معمولاً سریع‌تر و بادوام‌تر از هاردهای HDD اما کندتر از درایوهای NVMe جدیدتر هستند.
  • حافظه خارجی: هنگام مواجهه با محدودیت فضای ذخیره‌سازی داخلی، هارد دیسک‌های خارجی یا درایوهای SSD می‌توانند فضای اضافی مقرون‌به‌صرفه‌ای را در اختیار شما قرار دهند.

بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ گیمینگ اچ پی (HP)

حافظه رم لپ تاپ گیمینگ

حافظه رم لپ تاپ گیمینگ

حافظه دسترسی تصادفی یا RAM نوعی حافظه است که داده‌ها را موقتاً برای دسترسی سریع توسط CPU ذخیره می‌کند. این حافظه برخلاف SSD یا HDD اطلاعات را به‌طور دائمی نگه‌ نمی‌دارد و در صورت قطع برق، تمامی داده‌ها از بین می‌روند. با این حال RAM امکان دسترسی سریع‌تر به داده‌های پرکاربرد را نسبت به درایوهای ذخیره‌سازی فراهم می‌آورد. همچنین رم اضافی به لپ تاپ شما امکان می‌دهد که فرآیندهای بیشتری را به‌طور همزمان اجرا کند و سیستم در حین اجرای سرویس‌های پس‌زمینه، سریع‌تر بین برنامه‌ها جابجا شود. 

میزان رم مورد نیاز برای لپ‌ تاپ به نحوه استفاده شما از سیستم بستگی دارد:

  • 2 تا 4 گیگابایت رم: برای مرور وب، استفاده از برنامه‌های کاری سبک یا بازی‌های قدیمی.
  • 8 گیگابایت رم: بازی‌های میان‌رده و بیشتر برنامه‌های کاری (بسیاری از بازی‌های کامپیوتری جدید نیز 8 گیگابایت رم یا بیشتر را به‌عنوان حداقل نیاز سیستم معرفی می‌کنند).
  • 16 گیگابایت رم: بازی‌های جدید و پرمصرف با تنظیمات بالا، اجرای همزمان چندین برنامه پس‌زمینه مانند چت صوتی یا ضبط ویدیو و نرم‌افزارهای استریم.
  • 32 گیگابایت رم: برای چندوظیفگی فشرده مانند بازی و تولید محتوا، اجرای فرآیندهای سنگین حافظه مانند ویرایش ویدیو یا رندر.

اگرچه مقدار رم موجود در سیستم مهمترین معیار برای کاربران معمولی است، اما ویژگی‌های رم دیگری نیز وجود دارند که بهتر است بررسی شوند:

  • سرعت: فرکانس رم که با واحد مگاهرتز (یا میلیون‌ها سیکل در ثانیه) اندازه‌گیری می‌شود، سرعت دسترسی رم شما به حافظه را هنگام دریافت درخواست از CPU اندازه‌گیری می‌کند.
  • قابلیت ارتقاء: برخی لپ‌ تاپ‌های گیمینگ امکان دسترسی به اسلات‌های داخلی SO-DIMM برای نصب رم را فراهم می‌کنند، اما این ویژگی هنوز نادر است. بنابراین قبل از خرید بررسی کنید که برای تجربه‌ مدنظرتان به چه مقدار رم نیاز دارید، زیرا ممکن است افزودن رم بیشتر در آینده عملی نباشد.
  • SO-DIMM: توجه داشته باشید که رم‌ لپ‌ تاپ و دسکتاپ قابل تعویض نیستند. رم‌های لپ‌ تاپ معمولاً کوچکتر هستند و از پیکربندی پین متفاوتی برخوردارند. این رم‌ها به جای استفاده از اسلات‌های DIMM که در بیشتر مادربردهای دسکتاپ موجود است، در اسلات‌های SO-DIMM (ماژول حافظه دو خطی با حاشیه کوچک) قرار می‌گیرند.

طراحی لپ تاپ گیمینگ

طراحی لپ تاپ گیمینگ

لپ‌ تاپ‌های مخصوص بازی در انواع و اندازه‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. مدل‌های ابتدایی معمولاً سعی دارند تعادلی میان قابلیت حمل و عملکرد ایجاد کنند، در حالی که لپ‌ تاپ‌های قدرتمندتر به‌طور سنتی فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. هرچند طی سال‌های اخیر این مشخصات تغییر کرده و لپ‌ تاپ‌های پیشرفته با طراحی حرارتی خلاقانه قادرند در عین استفاده از قطعات با عملکرد بالا بدنه نسبتاً نازک و سبکی داشته باشند.

هنگام طراحی لپ‌ تاپ باید تعادل میان قدرت، قیمت، قابلیت حمل و همچنین تعداد پورت‌ها و لوازم جانبی که به بهبود عملکرد سیستم کمک می‌کند را مد نظر قرار دهید.

  • کیفیت ساخت: پوشش آلومینیومی می‌تواند طرح‌هایی با درخشش بیشتر و دوام بالاتر را نسبت به بدنه‌های پلاستیکی سنتی ارائه کند.
  • حاشیه‌ها: با کم کردن اندازه حاشیه‌های صفحه‌نمایش، تولیدکنندگان قادرند لپ‌ تاپ را کوچکتر طراحی کنند و در عین حال اندازه صفحه‌نمایش را ثابت نگه دارند.
  • وزن: طراحی نازک‌تر و سبک‌تر لپ‌ تاپ‌ها به افزایش قابلیت حمل کمک می‌کند. اما لپ‌ تاپ‌های بازی که به لپ‌ تاپ‌های عضلانی نیز معروفند، معمولاً ضخیم‌تر و سنگین‌تر هستند و ویژگی‌هایی مانند گزینه‌های ورودی و خروجی بیشتر (I/O) یا راه‌حل‌های خنک‌کننده قدرتمند را ارائه می‌دهند که برای سیستم‌های خانگی ثابت مفیدند.
  • زیبایی‌شناسی: لپ‌ تاپ‌های پریمیوم معمولاً دارای بدنه‌ای از فلز برس‌خورده، نورپردازی RGB قابل تنظیم توسط کاربر و سایر ویژگی‌های طراحی جذاب هستند که ارزش توجه و بررسی دارند.
  • لوازم جانبی لوکس: با وجود رواج‌ کم‌تر ممکن است لپ‌ تاپ‌های بازی رده بالا شامل ویژگی‌هایی مانند چندین صفحه‌نمایش، نسبت ابعاد فوق عریض، طراحی‌های قابل اورکلاک، سخت‌افزار قابل ارتقاء و حتی صفحه‌کلیدهای مکانیکی باشند.
  • اتصال بی‌سیم: بسیاری از لپ‌ تاپ‌ها دارای کارت‌های بی‌سیم هستند که امکان اتصال به هات‌اسپات‌ها و روترهای خانگی را در باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز فراهم می‌کنند. برای دستیابی به سریع‌ترین سرعت‌های اینترنت بی‌سیم بهتر است به دنبال مدل‌هایی با قابلیت Wi-Fi 6 باشید. بلوتوث نیز یکی دیگر از ویژگی‌های بی‌سیم رایج است که از باند 2.4 گیگاهرتز برای اتصال لوازم جانبی مانند هدست یا کنترلر به سیستم استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ گیمینگ ایسر

پورت‌های لپ تاپ گیمینگ

پورت‌های لپ تاپ گیمینگ

وجود پورت‌های بیشتر به معنای گزینه‌های بیشتر برای ارتقای قابلیت‌های لپ‌ تاپ است. برخی از لپ‌ تاپ‌های مخصوص بازی ممکن است تعداد پورت‌ها را کاهش دهند تا به ابعاد کوچکتری دست یابند، بنابراین هنگام مقایسه میان مدل‌های مختلف این نکته را مد نظر قرار دهید.

  • نمایشگر: برای اتصال مانیتورهای خارجی یا تلویزیون‌های HDTV می‌توانید از این پورت‌ها استفاده کنید که HDMI و DisplayPort رایج‌ترین آنها هستند.
  • فناوری Thunderbolt™ 3: این فناوری چندمنظوره قادر است ویدیو و صدا را از طریق استاندارد DisplayPort به مانیتورها منتقل کند، داده‌ها را چهار برابر سریع‌تر از USB 3.1 انتقال دهد و حتی برق سیستم را تأمین نماید. این نوع اتصال به‌ویژه در تنظیمات چند مانیتور یا برای انتقال حجم بالای داده‌ها به درایوهای خارجی بسیار کارآمد است. لازم به ذکر است که همه لپ‌ تاپ‌ها از فناوری Thunderbolt™ 3 پشتیبانی نمی‌کنند، بنابراین در زمان انتخاب حتماً به این ویژگی توجه کنید.
  • USB: از پورت‌های USB می‌توان برای اتصال ماوس، هدست، هارد دیسک‌های خارجی و لوازم جانبی بی‌شمار دیگری استفاده کرد. شماره‌های بازبینی 2.0، 3.0 یا 3.1 نشان‌دهنده سرعت انتقال داده پورت هستند، در حالی که طبقه‌بندی‌هایی مانند Type-A و Type-C به شکل کانکتور اشاره دارند.
  • صدا: اکثر لپ‌ تاپ‌ها دارای جک هدفون 3.5 میلی‌متری و همچنین پورت‌های USB برای هدست‌ها و بلندگوهای سازگار هستند.
  • اترنت: جک اترنت RJ-45 می‌تواند اتصال سریع و پایداری را برای سیستم شما فراهم کند و همچنین جایگزین خوبی برای Wi-Fi در خانه باشد. همچنین اگر لپ‌ تاپ پورت اترنت ندارد، می‌توان از آداپتور USB به اترنت استفاده کرد.
  • SD: یک اسلات کارت SD امکان افزایش فضای ذخیره‌سازی با کارت‌های SDXC و انتقال سریع داده‌ها بین دستگاه‌های سازگار را فراهم می‌کند. این ویژگی در زمینه‌هایی مانند عکاسی و فیلمبرداری که نیاز به انتقال مکرر رسانه وجود دارد، بسیار کارآمد است.

اگر لپ‌ تاپ گیمینگ شما دارای تعداد محدودی پورت است، می‌توانید از یک هاب USB چندپورت یا داک‌استیشن استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند که ماوس، هدست، وب‌کم، هارد اکسترنال و سایر لوازم جانبی را به لپ‌ تاپی باریک که تنها دو پورت USB دارد، متصل کرده و گزینه‌های اتصال بیشتری برای برخورداری از امکانات متنوع‌تر داشته باشید.

سیستم‌ خنک‌کننده لپ تاپ گیمینگ

سیستم‌ خنک‌کننده لپ تاپ گیمینگ

پیشرفت در سیستم‌های خنک‌کننده به تولیدکنندگان لپ‌ تاپ اجازه داده است که کلیشه قدیمی لپ‌ تاپ‌های بازی ضخیم و سنگین را کنار بگذارند. امروزه برخی از قدرتمندترین سیستم‌های موجود در بازار، لپ‌ تاپ‌های نازک با سیستم‌های خنک‌کننده مهندسی‌شده دقیق هستند.

اگرچه عملکرد داخلی سیستم‌های خنک‌کننده لپ‌ تاپ‌ها پیچیده است، اما اصول کلی آن‌ها هنوز شامل دریچه‌ها، فن‌ها، لوله‌های خنک‌کننده و هیت‌سینک‌ها می‌‌شود. با این حال پیشرفت‌های قابل توجهی در طراحی و اجرای این ابزارها به وجود آمده که امکان تولید فرم‌ فاکتورهای کوچکتری را که در لپ‌ تاپ‌های گیمینگ مدرن می‌بینیم، فراهم کرده است.

علاوه‌بر این ممکن است مقایسه خنک‌کننده یک سیستم با سیستم دیگر تنها بر اساس توضیحات سازنده چالش‌برانگیز باشد. به‌همین دلیل بررسی نظرات کاربران می‌تواند به شما کمک کند تا درباره عملکرد واقعی و ارتباط آن با نیازهای خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

ورودی‌های لپ تاپ گیمینگ

ورودی‌های لپ تاپ گیمینگ

استفاده بهینه از امکانات ورودی و خروجی لپ‌ تاپ می‌تواند تجربه‌ای مشابه با بازی روی دسکتاپ خانه را فراهم کند. با اتصال یک ماوس گیمینگ، یک صفحه‌کلید با واکنش سریع‌تر و صدای باکیفیت می‌توانید لپ‌ تاپ خود را به یک ایستگاه بازی کاملاً مجهز تبدیل کنید.

  • کیبورد مکانیکی: بیشتر لپ‌ تاپ‌های مخصوص بازی از سوئیچ‌های مکانیکی استفاده نمی‌کنند، اما می‌توان با اتصال یک صفحه‌کلید خارجی از طریق USB، از طراحی و سوئیچ‌های دلخواه بهره‌مند شد.
  • موس بازی: تاچ‌پد لپ‌ تاپ‌ها پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند و به‌طور خاص برای راحتی در استفاده روزمره طراحی شده‌اند. با این حال در بازی‌ها استفاده از ماوس با گزینه‌های ورودی بیشتر برای دقت و تنظیم بهتر ترجیح داده می‌شود.
  • هدست و صدا: یک هدست با ارائه میکروفون داخلی و تعادل قابل تنظیم بین صدای بازی و چت صوتی می‌تواند برای بازی‌های چندنفره مدرن بسیار مفید باشد. بسیاری از هدست‌های گیمینگ دارای تنظیمات صدای فراگیر استریو و دیجیتال هستند و معمولاً از طریق پورت USB، بلوتوث یا جک‌های صوتی 3.5 میلی‌متری متصل می‌شوند.
  • بلندگوها: برای بهبود کیفیت صدای لپ‌ تاپ می‌توانید از بلندگوهای رومیزی یا ساندبار استفاده کنید که از طریق USB یا کابل صدا به سیستم متصل می‌شوند. همچنین می‌توانید از بلندگوهای بلوتوثی سبک برای تجربه صوتی بهتر بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: بهترین ماوس‌های گیمینگ

نکته آخر در انتخاب لپ‌ تاپ بازی مناسب

مهم‌ترین نکته در هنگام خرید بهترین لپ‌ تاپ گیمینگ، درک نحوه استفاده از آن است. بنابراین اگر قصد دارید با یک مانیتور خارجی بازی کنید، بهتر است به‌جای تمرکز بر روی یک نمایشگر داخلی با ویژگی‌های پیشرفته، پردازنده و کارت گرافیک را در اولویت قرار دهید.

از سوی دیگر اگر قصد ویرایش ویدیو یا تولید محتوای جدید را دارید، 32 گیگابایت رم، یک پردازنده قدرتمند و یک نمایشگر بسیار شفاف می‌تواند از جدیدترین معماری کارت گرافیک اهمیت بیشتری داشته باشند.

کدام لپ‌ تاپ‌های بازی آماده فناوری واقعیت مجازی هستند؟

قبل از هرچیز بهتر است عملکرد لپ‌ تاپ را با استفاده از یک معیار معتبر مانند تست عملکرد SteamVR ارزیابی کنید. بیشتر لپ‌ تاپ‌های طراحی شده برای واقعیت مجازی از سخت‌افزار قدرتمند بازی برخوردارند، از جمله پردازنده نسل دهم Intel® Core™ و یک پردازنده گرافیکی مدرن.

آیا می‌توانم پردازنده گرافیکی لپ‌ تاپ گیمینگ را ارتقاء دهم؟ 

اگرچه برخی لپ‌ تاپ‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابلیت ارتقاء دارند، اما این امر چندان رایج نیست. در هنگام انتخاب لپ‌ تاپ گیم به این نکته توجه کنید که احتمالاً از قطعات داخلی موجود در خرید اولیه استفاده خواهید کرد و ممکن است ارتقای آن‌ها به سادگی امکان‌پذیر نباشد.

آیا می‌توان با لپ‌ تاپ گیمینگ استریم کرد؟

بله، انواع مختلفی از تنظیمات استریم وجود دارد، اما یک لپ‌ تاپ قدرتمند باید بتواند این کار را انجام دهد. به یاد داشته باشید که برای رمزگذاری ویدیو در حین بازی به یک پردازنده قوی نیاز دارید و اتصال یک نمایشگر دوم می‌تواند نظارت بر برنامه‌های دیگر مانند چت را تسهیل کند.

چه مشخصاتی برای یک لپ‌تاپ گیمینگ خوب ضروری است؟

برای اجرای روان بازی‌های سنگین، لپ‌تاپ گیمینگ باید حداقل دارای پردازنده Core i5 یا Ryzen 5، کارت گرافیک مجزا مانند NVIDIA RTX یا AMD Radeon، ۱۶ گیگابایت رم و حافظه SSD باشد. همچنین نمایشگر با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یا بالاتر تجربه بازی را بهبود می‌دهد.

آیا می‌توان با لپ‌تاپ‌های گیمینگ کارهای دیگر مثل طراحی یا تدوین انجام داد؟

بله. لپ‌تاپ‌های گیمینگ به دلیل سخت‌افزار قدرتمندشان برای کارهای سنگین مانند طراحی گرافیک، تدوین ویدیو، مدل‌سازی سه‌بعدی و برنامه‌نویسی حرفه‌ای هم کاملاً مناسب‌اند و عملکرد بسیار خوبی دارند.

عمر باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ چقدر است و آیا قابل اتکاست؟

عمر باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولاً بین ۳ تا ۶ ساعت است، چون سخت‌افزار قدرتمند مصرف انرژی بالایی دارد. برای بازی‌های سنگین بهتر است همیشه دستگاه به برق متصل باشد تا هم عملکرد بهتر و هم عمر بیشتر باتری حفظ شود.

منبع: intel.com

برچسب‌(ها):

Picture of تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله، به یک سوال خواننده پاسخ دهد./ احسان خواجوی؛ یاسمن شفایی

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

 | فروشگاه کالای دیجیتال لیپک |

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالاً این کلمه را در یک موسیقی شاد جنوبی شنیده‌اید! شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک، فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع کالای دیجیتال مانند لپتاپ، تبلت، گوشی و لوازم جانبی دیجیتال است تا بتواند بدون واسطه، با قیمتی رقابتی و ارسال فوری به مشتریان خود خدمت کند.