لیپک، یک قدم جلوتر

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » راهنمای خرید لوازم جانبی » راهنمای خرید انواع هدفون و هندزفری (سیمی، بی‌سیم، ایربادز و…)

راهنمای خرید انواع هدفون و هندزفری (سیمی، بی‌سیم، ایربادز و…)

صفر تا صد آشنایی با مشخصات فنی انواع هدفون و هندزفری برای خرید بهترین گزینه
راهنمای خرید انواع هدفون و هندزفری

هدفون‌ها این همراهان صوتی کوچک و قدرتمند به یکی از لوازم جانبی ضروری برای عاشقان موسیقی، گیمرها و کاربران حرفه‌ای تبدیل شده‌اند. این دستگاه‌‌ها با ارائه تجربه صوتی همه‌جانبه علاوه‌بر سرگرمی موجب افزایش بهره‌وری نیز می‌شوند؛ زیرا چه مشغول گوش دادن به آهنگ‌های محبوب خود در حین سفر با مترو باشید، چه در حال تماشای سریال‌های دلخواهتان بر روی پلتفرم‌های آنلاین یا حتی در حال برقراری تماس‌های کاری، هدفون‌ها همیشه در کنار شما هستند.

هدفون‌های پیشرفته امروزی با طراحی‌های متنوع، نیازهای گوناگونی را برآورده می‌کنند و با ویژگی‌هایی چون حذف نویز، اتصال بلوتوث و صدای باکیفیت تجربه‌ای بی‌نظیر از شنیدن را ارائه می‌دهند. بنابراین به دنبال هر مدلی از هدفون‌ که باشید از نمونه‌های دارای باس قوی و صدای غنی برای استفاده در منزل گرفته تا هدفون‌های بی‌سیم برای استفاده در زمان حرکت، گزینه‌های مناسب برای هر سلیقه‌ای وجود دارد.

اما با توجه به گستردگی و تنوع مدل‌های هدفون دانستن برخی نکات و دریافت راهنمای خرید هدفون می‌تواند به شما در انتخاب نمونه مناسب کمک شایانی کند.

پیش از آنکه برای خرید هدفون به فروشگاه محلی یا آنلاین سر بزنید، لازم است که نیازهای خود را بشناسید و اولویت‌بندی کنید. سپس فهرستی از ویژگی‌هایی که در هدفون می‌خواهید و مواردی که می‌توانید بدون آن‌ها کنار بیایید، تهیه کنید. ما در این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک اینجا هستیم تا به شما در یافتن هدفونی که به خوبی با نیازهایتان همخوانی دارد، کمک کنیم. اگر می‌خواهید بدانید یک هدفون خوب باید چه خصوصیاتی داشته و چه مدتی دوام بیاورد، در ادامه با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

نکات مهم در زمان خرید هدفون

فرم، راحتی و اندازه هدفون از ویژگی‌های مهمی هستند که در هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید. همچنین اطمینان حاصل کنید که هدفون انتخابی شما به راحتی با دستگاه‌های دیگر جفت و متصل می‌شود. نکته آخری که باید به آن توجه کنید قیمت هدفون است؛ به‌طور کلی شما باید به دنبال هدفونی باشید که در عین برخورداری از قیمتی مقرون به‌صرفه، بهترین ویژگی‌ها را ارائه دهد. اما این نکات به‌تنهایی برای انتخاب هدفون کافی نیستند و شما در زمان خرید باید ویژگی‌های تخصصی‌تری را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه می‌توانید این ویژگی‌ها را به‌طور کامل مشاهده کنید.

  • فرم فاکتور
  • طراحی
  • سیمی یا بی‌سیم
  • کیفیت صدا
  • نویز کنسلینگ
  • نام برند

نوع هدفون

فرم فاکتورهای اصلی هدفون‌ها شامل مدل‌های داخل‌گوشی، روگوشی و دورگوشی می‌شوند که هر کدام سطوح متفاوتی از قابلیت حمل و راحتی را به کاربران ارائه می‌دهند. انتخاب نوع هدفون بر اساس فرم فاکتور، یک تصمیم شخصی است و باید با توجه به اولویت‌های شما در زمینه راحتی و کیفیت صدا انجام گیرد.

هدفون‌های داخل گوش (In-Ear Headphones) 

هدفون‌های داخل گوش (In-Ear Headphones) 

هدفون‌های داخل گوشی قابل حمل‌ترین مدل‌های موجود در بازار هستند، بنابراین اگر به‌دنبال چیزی برای حمل و نقل هستید (می‌توانید به راحتی آن‌ها را جمع کنید و در جیب خود نگه‌ دارید)، آن‌ها می‌توانند بهترین گزینه برای شما باشند.

هدفون‌های داخل گوشی با دو نام earphones و earbuds شناخته می‌شوند. ایربادزها روی گوش بیرونی به‌ویژه روی بخشی از گوش که آنتی تراگوس نامیده می‌شود قرار می‌گیرند. در حالی که ایرفون‌ها معمولاً کمی عمیق‌تر به داخل کانال گوش فرو می‌روند تا در زمان ورزش و فعالیت‌های فیزیکی شدید بهتر در جای خود بمانند.

هدفون‌های داخل‌ گوشی آنچنان راحت نیستند و برخی مدل‌ها ممکن است به غضروف گوش آسیب برسانند (اگرچه این موارد نادر هستند و معمولاً فقط پس از استفاده بیش از حد رخ می دهند). اما به‌طور کلی بیشتر مردم به احساس هدفون‌های داخل گوشی عادت می‌کنند و تنها به چند روز زمان نیاز دارند.

هدفون‌های روی گوش (On-Ear Headphones)

هدفون‌های روی گوش (On-Ear Headphones)

هدفون‌های روی گوشی گزینه‌ای مناسب برای کسانی هستند که به دنبال مدل‌های تعدیل شده بین هدفون‌های داخل گوش و روی گوش می‌گردند. این هدفون‌ها طراحی کلی مشابهی با هدفون‌های بالای گوشی دارند اما با اندازه‌ای کوچک‌تر و قابلیت تا شدن که حمل آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

بسیاری از افراد هدفون‌های روی گوش را به‌دلیل راحتی بیشتر به نوع داخل گوشی ترجیح می‌دهند. همچنین این نوع هدفون‌ها اغلب صدایی با کیفیت‌تری دارند زیرا از فضای کافی برای تعبیه درایورهایی با ابعاد بزرگتر بهره می‌برند.

این هدفون‌ها با بالشتک‌هایی که روی گوش قرار می‌گیرند، راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند اما میزان راحتی آن‌ها به قدرت فشار گیره‌ها بستگی دارد. اگر گیره‌ها بیش از حد محکم باشند، استفاده طولانی‌مدت از هدفون‌های روی گوش ممکن است ناراحت‌کننده شود. درحالی که اگر گیره‌ها خیلی شل باشند، هدفون‌ها از سر ‌می‌افتند.

بنابراین اگر می‌خواهید یک جفت هدفون با صدای عالی در سفر داشته باشید و نگران اندازه بزرگ‌تر و در جیب جا نشدن آن نیستید، هدفون‌های روی گوش برایتان مناسب خواهند بود.

بیشتر بخوانید: بهترین هدست گیمینگ در سال 2024

هدفون‌های سطح گوش (Over-Ear Headphones)

هدفون‌های بالای گوش (Over-Ear Headphones)

هدفون‌های بالای گوشی از نظر کیفیت صدا و راحتی بهترین انتخاب محسوب می‌شوند اما در بین فاکتورهای شکلی دیگر کمتر قابل حمل هستند. بنابراین برای افرادی که به دنبال هدفونی جهت استفاده در حین حرکت هستند، هدفون‌های داخل گوشی یا روی گوشی گزینه‌های مناسب‌تری به شمار می‌روند.

این هدفون‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مستقیماً با گوش‌ها تماس نداشته باشند و به وسیله بالشتک‌هایی که دور تا دور گوش را احاطه می‌کنند، راحتی بیشتری برای شما فراهم آورند. این ویژگی استفاده طولانی‌مدت و بدون ایجاد ناراحتی را ممکن می‌سازد. علاوه‌بر این هدفون‌های بالای گوش از فضای کافی برای درایورهای بزرگتر یا متفاوت‌تری برخوردار هستند که برای کارکرد درست به فضای کمی بیشتر نیاز دارند.

هدفون رسانای استخوانی (Bone-Conduction Headphones)

هدفون رسانای استخوانی (Bone-Conduction Headphones)

هدفون‌های رسانای استخوانی در مقایسه با سایر انواع هدفون‌ها که پیشتر شرح دادیم، منحصر‌به‌فرد هستند. این هدفون‌ها به ندرت در اندازه مدل‌های سنتی دیده می‌شوند. با این حال اگر تمایل دارید که همزمان با استفاده از هدفون صداهای محیط اطراف خود را نیز بشنوید، هدفون‌های رسانایی استخوانی می‌توانند گزینه‌ای ایده‌آل باشند.

این هدفون‌ها برخلاف مدل‌های معمولی که درون، روی یا اطراف گوش قرار می‌گیرند از یک فناوری متفاوت بهره می‌برند. هدفون‌های رسانای استخوانی به جای ارسال صدا به پرده گوش، استخوان گونه را که دقیقاً در کنار گوش قرار دارد لرزانده و از همین طریق باعث تحریک گوش داخلی می‌شود.

این مدل هدفون برای تجربه صدایی با کیفیت عالی مناسب نیست اما اگر نیاز دارید نسبت به صداهای بیرون مانند ترافیک یا کودکان هوشیار باشید، بهتر است هدفون‌های رسانای استخوانی را انتخاب کنید.

طراحی هدفون

گرچه ظاهر هدفون‌ها ممکن است برای شما اهمیت زیادی داشته باشد، اما ویژگی مهمی که در طراحی آن‌ها باید در نظر گرفت، پشت‌باز و پشت‌بسته بودن این دستگاه‌ها است. بیشتر هدفون‌های مورد استفاده در حالت روزمره دارای پشت‌بسته هستند در حالی که هدفون‌های با کیفیت بالا معمولاً پشت بازی دارند و این تفاوت ساختاری تأثیر قابل توجهی بر کیفیت صدای تولیدی می‌گذارد. 

هدفون‌های پشت‌بسته

هدفون‌های پشت‌بسته صداهای بیرونی را تا حدی مسدود می‌کنند تا شما بتوانید به موسیقی خود با تمرکز بیشتری گوش دهید. با این حال برخی از دوستداران موسیقی بر این باورند که هدفون‌های پشت‌باز صدایی طبیعی‌تر و واضح‌تر ارائه می‌دهند.

البته این بدان معنا نیست که هدفون‌های پشت‌بسته صدای خوبی ندارند. برخی از بهترین هدفون‌های جهان از نوع پشت‌بسته هستند و گرچه ممکن است صدای آن‌ها به اندازه مدل‌های پشت‌باز طبیعی نباشد اما تفاوت بین این دو مدل به قدری جزئی است که برای بسیاری از افراد قابل تشخیص نخواهد بود.

هدفون‌های پشت‌بسته و پشت‌باز

هدفون‌های پشت‌باز

در مقابل هدفون‌های پشت‌باز طراحی شده‌اند تا صدا را به‌گونه‌ای طبیعی‌تر منتقل کنند. این امر باعث می‌شود که صداها و موسیقی‌ بازتر و وسیع‌تر به نظر برسند، زیرا صدا از هدفون خارج می‌شود و اکوهای داخلی که ممکن است در هدفون‌های پشت‌بسته شنیده شوند، از بین می‌روند. این ویژگی‌ها به هدفون‌های پشت‌باز اجازه می‌دهند تا یک تجربه شنیداری دقیق‌تر و غنی‌تر را ارائه دهند.

هدفون‌های پشت‌باز با وجود مزایای زیاد دارای معایبی نیز هستند که استفاده از آن‌ها را به درون خانه محدود می‌کند. به‌عبارتی همانطور که صدا از داخل هدفون به بیرون منتقل می‌شود، نویزهای محیطی نیز می‌توانند به درون آن‌ نفوذ کنند. بنابراین اگر از این هدفون‌ها در محیط‌های شلوغ استفاده کنید صداهای اطراف به راحتی شنیده می‌شوند و تجربه شنیداریتان را مختل می‌کنند. علاوه‌بر این نبود سد فیزیکی محکم بین بخش‌های الکترونیکی هدفون و محیط بیرونی، هدفون‌ها را در معرض آسیب‌های ناشی از رطوبت قرار می‌دهد.

هدفون‌های بی‌سیم یا سیمی

استفاده از هدفون‌های بی‌سیم ممکن است راحت‌تر از هدفون‌های سیمی باشد اما اغلب هدفون‌های سیم‌دار از کیفیت صدا برتری برخوردارند. همچنین مدت‌زمان شارژدهی باتری در هدفون‌های بی‌سیم نیز یک عامل مهم است که باید مد نظر قرار گیرد.

هدفون‌های سیمی

هدفون‌های سیمی همچنان در بازار موجود بوده اما استفاده از آن‌ها در میان کاربران به شدت کاهش یافته است. انتظار می‌رود که در آینده‌ای نزدیک با پیشرفت فناوری و گرایش بیشتر به استفاده از هدفون‌های بی‌سیم، هدفون‌های سیمی تنها در موارد خاصی که نیاز به کیفیت صدای بالاتری است مورد استفاده قرار گیرند.

با این حال هدفون‌های سیمی همچنان مزایای قابل توجهی دارند که شامل قیمت پایین‌تر آن‌ها نسبت به هم‌تایان بی‌سیم‌شان می‌شود.

به‌جز قیمت مناسب، هدفون‌های سیمی معمولاً صدای بسیار بهتری دارند؛ زیرا آن‌ها اغلب از تقویت‌کننده‌های به‌کار رفته در گوشی یا کامپیوتر به جای تقویت‌کننده‌های ضعیف‌‌تر موجود در هدفون‌های بی‌سیم مدرن استفاده می‌کنند. علاوه‌بر این هدفون‌های سیمی به شما امکان می‌دهند تا از یک تقویت‌کننده خارجی برای تجربه شنیداری بهتر استفاده کنید.

هدفون‌های بی‌سیم یا سیمی

هدفون‌های بی‌سیم

امروزه هدفون‌های بی‌سیم به‌ویژه برای کسانی که در باشگاه‌ها و مکان‌های عمومی از آن‌ها استفاده می‌کنند اهمیت فزاینده‌ای یافته‌اند. راحتی و آزادی حرکتی که طراحی بی‌سیم ارائه می‌دهد، نمی‌تواند نادیده گرفته شود. البته کیفیت صدا همچنان یک عامل حیاتی است و باید مورد توجه قرار گیرد. با این حال در برخی مواقع ممکن است راحتی و قابلیت استفاده آسان‌تر ارزش کاهش اندکی در کیفیت صدا را داشته باشد.

هدفون‌های بی‌سیم انواع متفاوتی دارند که به دو دسته‌ی اصلی تقسیم می‌شوند: هدفون‌های دور گوشی و هدفون‌های روی گوشی که قبلا به‌صورت مفصل در موردشان صحبت کرده‌‌ایم. همچنین برخی مدل‌ها دارای یک سیم نازک هستند که دو گوشی را به یکدیگر متصل می‌کند و پشت گردن کاربر قرار می‌گیرد.

هدفون‌های بی‌سیم واقعی نظیر ایرپادهای شرکت اپل به‌دلیل اتصال بی‌سیم و مستقل از دستگاه پخش‌کننده و یکدیگر روز‌به‌‌روز محبوب‌تر می‌شوند. این هدفون‌ها که هر یک به‌صورت جداگانه عمل می‌کنند در زمان‌های بلااستفاده به‌راحتی درون کیف شارژ خود قرار می‌گیرند تا برای استفاده بعدی آماده باشند.

عمر باتری خوب برای هدفون‌های بی‌سیم واقعی بیش از چهار ساعت پخش مداوم است، با این حال حتی اگر به مدت 4 ساعت متوالی از آن‌ها استفاده نکنید کیس شارژ می‌تواند مدت‌زمان استفاده را افزایش دهد. در مقابل هدفون‌های بی‌سیم غیر واقعی باید دارای حداقل 8 تا 10 ساعت عمر باتری با یک بار شارژ باشند. همچنین هدفون‌های دور گوشی باید حداقل 15 ساعت پخش موسیقی را پشتیبانی کنند در حالی که مدل‌های روی گوشی باید بین 16 تا 17 ساعت عمر باتری داشته باشند که البته برخی مدل‌ها ممکن است تا 25 ساعت یا بیشتر هم دوام بیاورند.

میزان کیفیت صدا

علاوه‌بر مواردی مانند پشت‌باز یا بسته بودن هدفون که بر کیفیت صدای آن تأثیر می‌گذارد چندین فاکتور دیگر در ارتباط با صدا وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

بسیاری از فاکتورها (محدوده فرکانس، امپدانس، نوع درایور و غیره) فقط در صورتی ارزش بررسی دارند که شما از علاقه‌مندان به موسیقی باشید و به دنبال بالاترین استانداردهای صوتی بگردید.

محدوده فرکانس

پاسخ فرکانسی به توانایی هدفون در بازتولید طیف وسیعی از فرکانس‌ها اشاره دارد که نتیجه‌اش خلق یک صدای جامع است. 

اکثر هدفون‌ها در بازه فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز که دامنه شنوایی انسان را پوشش می‌دهند تولید می‌شوند. با این حال این اطلاعات به‌تنهایی نمی‌تواند تصویر کاملی از کیفیت صدای هدفون ارائه دهد. عوامل دیگری مانند وضوح صدا، تعادل بین بم و زیر و وجود نویزهای اضافی نیز در تجربه شنیداری کاربر نقش مهمی ایفا می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین هدفون‌های بلوتوثی و ایربادز انکر (Soundcore)

نوع درایور

هدفون‌ها در واقع نسخه‌های کوچک‌تری از بلندگوها هستند و به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که صدا را مستقیماً به گوش‌های شما منتقل کنند. هر هدفون دارای درایورهایی است که وظیفه‌ تولید صدا را برعهده دارد. درایورها با ایجاد ارتعاش در هوا، امواجی را به وجود می‌آورند که ما آن‌ها را به عنوان صدا تجربه می‌کنیم.

  • درایورهای پویا (Dynamic drivers): با اینکه درایورهای دینامیکی هزینه‌های تولید پایین‌تر و قیمت کم‌تری دارند اما این امر به معنای کیفیت صوتی ضعیف آن‌ها نیست. در واقع این درایورها قادرند بازخورد بیس قوی و محکمی را بدون نیاز به توانایی زیاد فراهم کنند.
  • درایورهای آرمیچر متعادل (Balanced armature drivers): درایورهای آرمیچر متعادل که اغلب در هدفون‌های داخل گوش استفاده می‌شوند با درایورهای پویا تفاوت‌هایی دارند. این درایورها را می‌توان برای بهبود کیفیت صدا در فرکانس‌های خاصی تنظیم کرد. بسیاری از هدفون‌های داخل گوشی مدرن دارای دو یا چند مجموعه درایور آرمیچر متعادل هستند که برای فرکانس‌های متفاوت تنظیم شده‌ یا با درایورهای پویا ترکیب شده‌اند تا پاسخ فرکانسی متوازن‌تر و دقیق‌تری را ارائه دهند.
  • درایورهای مغناطیسی مسطح (Planar magnetic drivers): درایورهای مغناطیسی مسطح به‌دلیل ابعاد بزرگ‌ترشان معمولاً در هدفون‌های باکیفیت روی گوشی به‌کار می‌روند. این درایورها قادر به تولید صدایی دقیق و باکیفیت هستند و باسی قوی و واضح ارائه می‌دهند بدون آنکه مانند درایورهای پویا دچار اعوجاج شوند. اما به‌سبب مصرف انرژی بیشتر نسبت به حالت معمولی برای رسیدن به بهترین کارکرد نیازمند تقویت‌کننده‌های هدفون هستند.
  • درایورهای الکترواستاتیک (Electrostatic drivers): درایورهای الکترواستاتیک با عملکردی متمایز از دیگر انواع درایورها قادر به تولید صدایی وسیع و طبیعی با حداقل اعوجاج هستند. این درایورها با پاسخ فرکانسی دقیق و طبیعی‌ تجربه‌ صدایی شفاف و باکیفیت را ارائه می‌دهند. با این حال معایبی نیز دارند؛ تولید آن‌ها هزینه‌بر است، به تقویت‌کننده‌های قدرتمند نیاز دارند و اغلب به‌دلیل ابعاد بیشتر تنها در مدل‌های بزرگ‌تر هدفون‌های روی گوشی قابل استفاده هستند.

امپدانس

امپدانس مقاومت هدفون در برابر جریان الکتریکی است که از آمپلی‌فایر به آن می‌رسد. این مقاومت می‌تواند از 8 اهم در هدفون‌های ساده تا صدها اهم در مدل‌های حرفه‌ای‌تر متغیر باشد. هدفون‌های معمولی که امپدانس پایینی دارند برای استفاده با دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها مناسب هستند زیرا می‌توانند بدون نیاز به آمپلی‌فایر اضافی صدای باکیفیتی را تولید کنند. در مقابل هدفون‌های دارای امپدانس بالا به آمپلی‌فایر مخصوص نیاز دارند تا صدایی قوی و واضح پخش کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید هدفون را به گوشی یا کامپیوتر متصل کنید مدل‌هایی با امپدانس زیر 25 اهم انتخاب خوبی هستند. اما اگر از آمپلی‌فایر هدفون استفاده می‌کنید می‌توانید هدفون‌های با امپدانس بالاتر را تهیه نمایید.

حساسیت

حساسیت هدفون‌ها به صدا میزان بلندی صدایی است که آن‌ها با توان مشخصی تولید می‌کنند و با واحد دسی‌بل (dB) سنجیده می‌شود. معمولاً حساسیت بین 90dB تا 120dB / 1mW برای هدفون‌ها قابل قبول است.

عمر باتری

عمر باتری هدفون‌های بی‌سیم متفاوت است و به نوع آن‌ها بستگی دارد. هدفون‌های دور گوشی و روی گوشی به‌طور معمول عمر باتری طولانی‌تری نسبت به هدفون‌های بی‌سیم داخل گوشی دارند. بنابراین در زمان خرید حتماً به عمر و عملکرد باتری هدفون توجه داشته باشید.

هنگامی‌که قصد دارید عمر باتری هدفون را بررسی کنید، لازم است معنای سه مفهوم زیر را بدانید:

  • زمان شارژ
  • زمان مکالمه
  • زمان استندبای (آماده‌به‌کار بودن هدفون)

زمان شارژ به مدتی اشاره دارد که یک هدفون برای شارژ شدن کامل نیاز دارد. همچنین زمان مکالمه مدت زمانی است که می‌توانید پس از شارژ کامل با هدفون صحبت کنید تا زمانی که باتری تمام شود. علاوه‌بر این زمان استندبای مدت زمانی را نشان می‌دهد که هدفون می‌تواند پس از شارژ کامل بدون استفاده در حالت روشن باقی بماند.

هنگام انتخاب هدفون بهتر است به دنبال مدل‌هایی باشید که حداقل 4 ساعت زمان مکالمه و یک تا دو هفته زمان استندبای را پشتیبانی کنند. این مشخصات به شما اطمینان می‌دهند که هدفونتان برای استفاده‌های طولانی‌مدت مناسب خواهد بود.

همچنین توصیه می‌شود که برای خرید هدفون نمونه‌ای را انتخاب کنید که دارای پورت شارژ میکرو USB استاندارد باشد تا امکان شارژ شدن هدفونتان به راحتی فراهم گردد.

نویز کنسلینگ

فناوری حذف نویز فعال در میکروفون‌ها به شناسایی صداهای پس‌زمینه و ایجاد یک نسخه معکوس از آن‌ها برای خنثی‌سازی اثراتشان می‌پردازد. این فرآیند به‌صورت خودکار انجام شده و صدای نهایی را تمیز و بدون نویز به گوش می‌رساند. با این حال به‌دلیل نبود یک استاندارد جهانی برای اندازه‌گیری کیفیت حذف نویز ارزیابی میزان موفقیت این فناوری دشوار است. در حالی که برندهایی مانند Bose و Audio-Technica به داشتن کیفیت برتر حذف نویز شناخته شده‌اند سایر شرکت‌ها نیز در تلاشند تا در این فناوری به دستاوردهای جدیدی برسند.

این فناوری ممکن است گاهی تأثیرات جانبی ناخواسته‌ای نیز داشته باشد. برای نمونه نویز کنسلینگ برخی از هدفون‌ها باعث ایجاد صدای خراش ملایمی می‌شود یا تغییرات جزئی در پاسخ فرکانس‌های پایین ایجاد می‌کند که در نهایت منجر به پایین آمدن کیفیت کلی صدا می‌گردد.

یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای کاهش صداهای مزاحم محیطی استفاده از هدفون‌های عایق صدا (noise isolating) است. این نوع هدفون‌ها که گاهی اوقات به‌عنوان هدفون‌های حذف نویز غیر فعال‌ شناخته می‌شوند، با ایجاد پوششی محکم دور گوش و بهره‌گیری از مواد مخصوص عایق‌کاری، صداهای ناخواسته را مسدود می‌کنند. اگرچه این هدفون‌ها از فناوری پیچیده‌ای بهره نمی‌برند و به اندازه هدفون‌های حذف‌کننده نویز فعال کارآمد نیستند، اما می‌توانند به خوبی از ورود صداهای اضافی به گوش جلوگیری کنند.

نام برند

نام تجاری در صنعت صوتی اهمیت بالایی دارد و از همین‌رو برندهایی مانند Apple ،Sennheiser ،Shure ،JBL ،Bose و Audio Technica به‌دلیل کیفیت بالا و سابقه‌ درخشان‌شان شهرت فراوانی کسب کرده‌‌اند.

با این وجود در زمان خرید هدفون از برندهای کمتر شناخته شده با قیمت‌های وسوسه‌کننده باید دقت کافی به خرج داد. گاهی اوقات قیمت پایین‌تر می‌تواند نشان‌دهنده‌ کیفیت پایین‌تر یا عدم پشتیبانی کافی باشد. از همین‌رو است که برندهای معتبر با اطمینان و اعتباری که در طول زمان بنا نهاده‌اند اغلب انتخاب اول مشتریان هستند.

برای اطلاعات بیشتر حتماً مقاله بهترین برندهای هدفون و هندزفری بلوتوثی در جهان را مطالعه کنید.

سایر ملاحظات خرید هندزفری

هدفون‌ها با پیشرفت‌های تکنولوژیکی مداوم، قابلیت‌ها و ویژگی‌های نوآورانه‌ای را به کاربران ارائه می‌دهند. این ویژگی‌های جدید که برخی از آن‌ها ممکن است برای شما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشند به‌صورت زیر هستند:

  • کنترل‌های داخلی (Built-in controls):‌ بسیاری از هدفون‌ها دارای کنترل‌هایی هستند که مستقیماً روی بدنه یا کابل تعبیه شده‌اند. این کنترل‌ها استفاده از هدفون را هنگامی که دسترسی به دستگاه پخش‌کننده موسیقی ممکن نیست، بسیار راحت‌تر می‌سازند و به شما اجازه می‌دهند تا بدون نیاز به درآوردن گوشی از جیب هدفون را تنظیم کنید.
  • دستیار پشتیبانی دیجیتال (Digital assistant support): بسیاری از هدفون‌ها از دستیارهای دیجیتالی مانند Google Assistant و Alexa آمازون نیز پشتیبانی می‌کنند. همچنین برخی از مدل‌ها دارای دستیارهای دیجیتالی داخلی بوده که مستقیماً درون آن‌ها تعبیه شده است، در حالی که برخی دیگر دکمه‌ای برای تعامل با دستیار شما از طریق گوشی همراه دارند.
  • ویژگی‌های اضافی (Additional features):‌ برخی از هدفون‌ها که به‌عنوان مدل‌های شنیدنی یا هوشمند در نظر گرفته می‌شوند از ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی مانند سنسورها و برنامه‌های ردیاب ضربان قلب برخوردارند. برخی دیگر ویژگی‌هایی برای محدود کردن صدا دارند و از آسیب دیدن گوش جلوگیری می‌کنند.

سؤالات متداول

چند نوع هدفون در بازار موجود است؟

انواع مختلفی از هدفون و هندزفری از جمله مدل‌های روی گوشی، دور گوشی، داخل گوشی و هدفون‌های رسانای استخوانی وجود دارند که هر کدام دارای مزایا و موارد استفاده مخصوص به خود هستند.

هنگام انتخاب بین هدفون سیمی و بی‌سیم چه چیزی را باید در نظر گرفت؟

هدفون‌های سیمی اغلب کیفیت صدای بهتری را ارائه می‌دهند و هیچ مشکلی در زمینه باتری ندارند در حالی که هدفون‌های بی‌سیم راحتی و آزادی حرکت بیشتری را فراهم می‌کنند.

قابلیت حذف نویز در هدفون چقدر مهم است؟

در صورت استفاده مکرر از هدفون در محیط‌های پر سر و صدا داشتن فناوری حذف نویز بسیار اهمیت دارد زیرا به مسدود کردن صداهای خارجی و بهبود تجربه شنیداری شما کمک می‌کند.

تفاوت بین حذف نویز فعال و غیر فعال چیست؟

حذف نویز فعال از پردازش الکترونیکی برای حذف نویز محیط استفاده می‌کند، در حالی که حذف نویز غیر فعال به طراحی فیزیکی هدفون برای جلوگیری از نویز متکی است.

چگونه می‌توان کیفیت صدای هدفون را تشخیص داد؟

برای این کار باید به دنبال مشخصاتی مانند پاسخ فرکانسی، امپدانس و حساسیت باشید. خواندن نظرات و آزمایش هدفون نیز می‌تواند به شما در سنجش کیفیت صدا کمک کند.

آیا هدفون‌های گران‌قیمت همیشه بهتر هستند؟

نه لزوماً؛ با وجودی که هدفون‌های گران‌تر اغلب کیفیت ساخت و ویژگی های بهتری دارند اما گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه زیادی موجودند که از کیفیت صدای و راحتی استفاده استانداردی برخوردارند.

بهترین هدفون برای فعالیت‌های خاص مانند بازی، ورزش یا رفت و آمد چیست؟

برای بازی به دنبال هدفون با صدای خوب و دارای میکروفون باشید. برای ورزش کردن نیز هدفون‌های داخل گوشی مقاوم در برابر تعریق و ایمن را انتخاب کنید. همچنین جهت رفت و آمد هدفون‌های روی گوشی با قابلیت حذف نویز ایده‌آل هستند.

چه ویژگی‌هایی در هدفون‌های بی‌سیم مهم است؟

ویژگی‌های مهمی مانند عمر باتری، برد بلوتوث، شارژ سریع و سازگاری با دستگاه‌های شما مواردی هستند که باید در زمان انتخاب هدفون بی‌سیم در نظر بگیرید.

چگونه می‌توان هدفون‌های تقلبی را تشخیص داد؟

حتماً از فروشندگان مورد اعتماد و باسابقه خرید می‌کنید. علاوه‌بر این همیشه بسته‌بندی محصول و شماره سریال آن را به دقت بررسی نمایید تا از اصالت کالا مطمئن شوید. مطالعه دقیق نظرات دیگر خریداران نیز می‌تواند در تصمیم‌گیری شما مفید باشد.

منابع:

برچسب‌(ها):

تازه‌ها و آموزش‌های تکنولوژی
در گوشی شما

مجله تکنولوژی لیپک؛
همراهی جذاب در دنیای فناوری

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله، به یک سوال خواننده پاسخ دهد./ احسان خواجوی؛ یاسمن شفایی

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالا شما این کلمه را جایی شنیده‌اید. در یک موسیقی شاد جنوبی (شاید بهتر باشد در گوگل لیپک را جست و جو کنید). شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع محصولات الکترونیک مانند لپتاپ، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه است.