تلگرام به کاربران اجازه میدهد تا محتوای غیرقانونی در چتهای خصوصی را گزارش کنند.
این اصلاحیه در قوانین پس از آن اعمال شد که پاول دوروف، موسس پلتفرم تعهد داده است تا مشکلات و سوءاستفادههای موجود در این پلتفرم را حلوفصل کند.
بر اساس گزارشهای اخیر، تلگرام بهطور خاموش بخشی از سؤالات متداول وبسایت خود را تغییر داده است. در گذشته بیان شده بود که محتوای چتهای خصوصی و گروهی بدون دخالت باقی میماند اما اکنون تلگرام اعلام کرده که کاربران میتوانند با استفاده از دکمههای “گزارش” در برنامه محتوای نامناسب یا غیرقانونی را به مدیران اطلاع دهند.
برای این کار کاربران اندرویدی باید روی پیام مورد نظر ضربه بزنند و کاربران iOS باید پیام را فشار دهند و نگه دارند تا گزینه گزارش ظاهر شود. همچنین امکان یادداشت کردن لینکهای محتوایی که میخواهند گزارش دهند و ارسال آنها به آدرس ایمیل مخصوص حذف سرویس نیز وجود دارد. (abuse@telegram.org)
این تغییر پس از آن صورت گرفت که پاول دوروف، مدیرعامل شرکت تلگرام اولین نظر عمومی خود را پس از دستگیری در کانال خود منتشر کرد. دوروف در اواخر ماه اوت در جریان یک تحقیقات قضایی در فرانسه بهدلیل نقض قوانین مربوط به محتوای مجرمانه در تلگرام دستگیر شد. دوروف پیشتر از بازداشت آزاد شده اما به «همدستی در توزیع هرزهنگاری کودکان، مواد مخدر غیرقانونی و نرمافزار هک» در اپلیکیشن پیامرسان و همچنین «امتناع از همکاری با تحقیقات درباره فعالیتهای غیرقانونی در تلگرام» متهم گشته بود.
بهنظر میرسد که مقامات فرانسوی به پاول دوروف اعلام کردهاند که او بهدلیل عدم دریافت پاسخی از تلگرام در رابطه با تحقیقاتشان دستگیر شده است. دوروف در پستی توضیح داد که این موضوع برایش تعجب آور بود چرا که تلگرام دارای نمایندهای رسمی در اتحادیه اروپا و همچنین یک آدرس ایمیل عمومی است. او افزود که مقامات فرانسوی میتوانند از طرق مختلفی با او تماس بگیرند و او حتی در گذشته به آنها کمک کرده تا خط تلفنی ویژهای در تلگرام برای مقابله با تهدیدات تروریستی ایجاد کنند. دوروف همچنین اقدام مقامات فرانسوی در محکوم کردن یک مدیرعامل برای جرائمی که توسط کاربران دیگر روی پلتفرم انجام شده را رویکردی نادرست خواند و اظهار داشت که اگر هر مبتکری بخواهد بابت سوءاستفادههای احتمالی از ابزارهای خود مسئول شناخته شود، دیگر هیچ ابزار نوآورانهای خلق نخواهد شد.
پاول دوروف درباره تعهد این پیامرسان به حفاظت از حقوق کاربران بهویژه در جاهایی که این حقوق مورد تعرض قرار میگیرند توضیح داد؛ او به موقعیتی در روسیه اشاره کرد که در آن تلگرام بهدلیل امتناع از ارائه کلیدهای رمزنگاری به دولت که امکان نظارت بر کاربران را فراهم میآورد ممنوع شد. دوروف همچنین اشاره کرد که تلگرام بهطور مداوم «میلیونها پست و کانال زیانآور» را حذف میکند، گزارشهای شفافیت را منتشر میسازد و با سازمانهای غیردولتی برای پاسخگویی سریع به درخواستهای مدیریت محتوا ارتباط مستقیم برقرار میکند.
با این حال مدیرعامل تلگرام پذیرفته است که این پلتفرم هنوز جای پیشرفت دارد. زیرا با افزایش ناگهانی تعداد کاربران به بیش از 950 میلیون نفر مشکلات جدیدی پدید آمده که استفاده نادرست از این سرویس را برای افراد مجرم آسانتر میسازد. تلگرام اکنون در حال کار بر روی راهحلهایی است تا امنیت پلتفرم را بهطور چشمگیری افزایش دهد. همچنین گزارشهای اخیر نشان داد که تلگرام 41 میلیون کاربر در اتحادیه اروپا دارد، اما مقامات بر این باورند که این پلتفرم در ارائهی آمار دقیق کاربران خود کوتاهی کرده تا از قوانین سختگیرانه خدمات دیجیتال (DSA) معاف شود.