لیپک؛ یک قدم جلوتر 

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » راهنمای خرید گوشی » راهنمای جامع گوشی‌های تاشو فولد و فلیپ با معرفی بهترین‌ها

راهنمای جامع گوشی‌های تاشو فولد و فلیپ با معرفی بهترین‌ها

هر آنچه که باید در مورد تاریخچه، مشخصات و بهترین گوشی‌های تاشوی جهان بدانید
راهنمای جامع گوشی‌های تاشو

شش سال از زمانی که گوشی‌های تاشو به‌عنوان هیجان‌انگیزترین پیشرفت‌ها در عرصه تلفن‌های هوشمند برای اولین بار وارد بازار شدند، می‌گذرد. نخستین نسل از گوشی‌های تاشو با وجود جذابیت‌هایشان همچنان نواقصی داشتند و به‌نظر می‌رسید که در مرحله آزمایشی قرار دارند. مشکلاتی مانند شکنندگی صفحه‌نمایش، عدم مقاومت در برابر آب، عمر باتری کوتاه، استفاده از مواد پلاستیکی در ساخت نمایشگر و کمبود ویژگی‌هایی که از یک گوشی هوشمند برتر انتظار می‌رود، همگی باعث شده بود که این فناوری نتواند به‌طور کامل جای خود را در بازار باز کند، به‌خصوص با توجه به قیمت بالایی که داشتند.

اما حالا در سال 2024 تغییرات چشمگیری رخ داده است؛ گوشی‌های تاشو همچنان هیجان‌انگیز و گران‌قیمت هستند، با این حال فناوری به حدی رسیده که این دستگاه‌ها را با کمک فرم فاکتور و قابلیت‌های استفاده جدید و بهبودیافته به یک ارتقاء قابل توجه برای تلفن‌های هوشمند موجود تبدیل کرده است.

شاید برای شما هم این سؤال مطرح شده باشد که مفهوم گوشی‌های تاشو از کجا سرچشمه گرفت و چگونه به واقعیت تبدیل شد؟ در این مقاله از مجله فناوری لیپک به‌‌صورت جامع می‌خواهیم دنیای گوشی‌های تاشو را بررسی کنیم و به نکات برجسته، مباحث پیرامون ماندگاری و امکانات جذابی که به‌همراه دارند بپردازیم و در پایان برترین گوشی‌های تاشوی سال 2024 را معرفی کنیم تا در صورت تمایل بتوانید مدل مناسب را انتخاب نمایید.

ظهور گوشی‌های تاشو

مفهوم گوشی‌های تاشو به اوایل دهه 2000 برمی‌گردد، زمانی که شرکت‌هایی مانند نوکیا در حال آزمایش نمایشگرهای انعطاف‌پذیر بودند. هرچند این پروژه‌های اولیه به‌دلیل محدودیت‌های فناوری آن زمان به مرحله تولید انبوه نرسیدند اما زمینه‌ساز پیشرفت‌های بعدی شدند. با گذشت زمان و پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری‌های نمایشگر، گوشی‌های تاشو در اواخر دهه 2010 مجدداً مورد توجه قرار گرفتند و این بار با استقبال گسترده‌ای روبرو شدند. 

در ادامه مروری خواهیم داشت بر نقاط عطف سیر تکاملی گوشی‌های تاشو:

گوشی Royole FlexPai در اکتبر 2018

اولین گوشی تاشوی تولید شده توسط شرکت چینی رویول بود که به‌دلیل کیفیت ساخت ضعیف و نرم‌افزار بهم‌ٰ‌ریخته موفق عمل نکرد.

گوشی Royole FlexPai در اکتبر 2018

نمایشگر Infinity Flex در نوامبر 2018

سامسونگ در کنفرانس سالانه توسعه‌دهنگان از این صفحه‌نمایش با قابلیت تاشدن رونمایی کرد.

نمایشگر Infinity Flex در نوامبر 2018

گوشی ‌Samsung Galaxy Fold در فوریه 2019

این دستگاه با صفحه‌نمایش بیرونی 4.6 اینچی و داخلی 7.5 اینچی طراحی شده بود و سرانجام پس از یک دوره تأخیر در تاریخ سپتامبر 2019 به بازار عرضه شد.

گوشی ‌Samsung Galaxy Fold در فوریه 2019

گوشی Huawei Mate X در فوریه 2019

طراحی نمایشگر بزرگ این گوشی با رویکرد متفاوتی همراه بود، به‌طوریکه صفحه‌نمایش Mate X دورتادور بدنه پیچیده شده و این امر به کاربر اجازه می‌داد تا در هر حالتی چه باز و چه بسته از یک نمایشگر واحد بهره ببرد. این مدل نیز همچون همتای سامسونگش به‌دلیل نگرانی‌های دوام و ماندگاری با کمی تأخیر در نوامبر 2019 در چین عرضه شد.

گوشی Huawei Mate X در فوریه 2019

گوشی Motorola RAZR در آگوست 2020

این گوشی جدید با صفحه‌نمایش تاشوی مقاوم نه‌تنها یادآور RAZR اصلی بود بلکه اندازه کوچک‌تر آن در حالت بسته حمل و نقل آسان‌تری را فراهم می‌کرد.

گوشی Motorola RAZR در آگوست 2020

گوشی Samsung Galaxy Z Flip در آگوست 2020

تنها چهار روز بعد سامسونگ از Galaxy Z Flip با عنوان اولین گوشی هوشمند دارای صفحه‌نمایش تاشو شیشه‌ای رونمایی کرد و پس از گذشت چند روز برای خرید در دسترس قرار داد.

گوشی Samsung Galaxy Z Flip در آگوست 2020

گوشی Huawei Mate XS در فوریه 2020

گوشی جدید هواوی با پیشرفت‌های چشمگیری نسبت به مدل قبلی خود عرضه شد که مهم‌ترین آن‌ها بهبود در طراحی لولای دستگاه بود. این تغییر استحکام بیشتری به گوشی بخشید و باز و بسته کردن آن را ساده‌تر کرد.

گوشی Huawei Mate XS در فوریه 2020

گوشی Samsung Galaxy Z Fold 2 در سپتامبر 2020

این مدل با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر 6.2 اینچی در جلو، نرم‌افزار تقسیم صفحه پیشرفته و لولای اصلاح شده گام‌های محکمی نسبت به نسخه قبلی خود برداشت.

گوشی Samsung Galaxy Z Fold 2 در سپتامبر 2020

گوشی Xiaomi Mi Mix Fold در آوریل 2021

گوشی Find N اوپو با طراحی محکم و کاربری راحت‌تر هنگام تا شدن نسبت به رقبای سری گلکسی خود برتری داشت. با این حال دسترسی به این محصول در خارج از چین به‌ویژه در کشورهای غربی با محدودیت‌هایی همراه بود.

گوشی Xiaomi Mi Mix Fold در آوریل 2021

گوشی Oppo Find N در دسامبر 2021

این گوشی اوپو با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی خود که در کنار پردازنده‌ای سفارشی برای بهبود کیفیت تصویر طراحی شده بود، استانداردهای جدیدی را در زمینه عکاسی با گوشی‌های تاشو تعیین کرد.

گوشی Oppo Find N در دسامبر 2021

گوشی Samsung Galaxy Z Fold3 و Samsung Galaxy Z Flip3 در آگوست 2021

سامسونگ با معرفی مدل‌های Z Fold3 و Z Flip3 که هر دو از لحاظ تجاری نسبت به نسل‌های قبلی موفق‌تر بودند توانست جایگاه خود را در بازار گوشی‌های تاشو مستحکم‌تر کند.

گوشی Samsung Galaxy Z Fold3 و Samsung Galaxy Z Flip3 در آگوست 2021

گوشی Huawei Mate Xs 2 در می 2021

این مدل هواوی باریک‌ترین گوشی هوشمند با صفحه‌نمایش تاشو بود و برخلاف میت ایکس قبلی در بازارهای جهانی نیز عرضه شد.

گوشی Huawei Mate Xs 2 در می 2021

گوشی Samsung Galaxy Z Fold4 و Samsung Galaxy Z Flip4 در آگوست 2022

نسل 4 گوشی‌های تاشوی سامسونگ همچنان با پیشرفت‌ها و بهبودهای قابل توجهی همراه بودند.

گوشی Samsung Galaxy Z Fold4 و Samsung Galaxy Z Flip4 در آگوست 2022

گوشی Xiaomi Mix Fold 2 در آگوست 2022

این مدل به‌عنوان باریک‌ترین گوشی تاشوی موجود در سال 2022 یک دستاورد چشمگیر به‌حساب می‌‌آمد اما به سبب انحصاری بودن امکان خرید آن برای همه کاربران وجود نداشت.

گوشی Xiaomi Mix Fold 2 در آگوست 2022

گوشی Samsung Galaxy Z Fold5 و Samsung Galaxy Z Flip5 در آگوست 2023

این گوشی‌‌ها با باتری ماندگارتر و نمایشگر روشن‌تر تجربه کاربری بهینه‌تری را ارائه می‌دهند و از فضای ذخیره‌سازی بیشتری برخوردارند.

گوشی Samsung Galaxy Z Fold5 و Samsung Galaxy Z Flip5 در آگوست 2023

گوشی Xiaomi Mix Fold 3 در آگوست 2023

این گوشی با پیشرفت‌هایی مانند باتری بزرگ‌تر، نمایشگرهای زیباتر، شارژ بی‌سیم و ارتقاء چیپست معمولی تولید شد اما به‌صورت جهانی در دسترس قرار نگرفت.

گوشی Xiaomi Mix Fold 3 در آگوست 2023

گوشی Samsung Galaxy Z Fold6 و Samsung Galaxy Z Flip6 در جولای 2024

جدیدترین گوشی‌های تاشوی سامسونگ به پیشرفته‌ترین فناوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مجهز شده‌‌اند و علاوه‌بر ظاهر جذاب دوام و ماندگاری بالایی دارند. 

گوشی Samsung Galaxy Z Fold6 و Samsung Galaxy Z Flip6 در جولای 2024

پیشرفت‌های کلیدی فناوری که ساخت گوشی‌های تاشو را امکان‌پذیرتر کرد‌‌‌ه است شامل توسعه نمایشگرهای انعطاف‌پذیر و لولاهای بادوام می‌شود. این نمایشگرها با بهره‌گیری از فناوری نوین OLED تولید می‌شوند که امکان خم شدن صفحه‌نمایش را بدون آسیب دیدن یا کاهش کیفیت فراهم می‌آورند. لولاها به‌عنوان تکمیل‌کننده فناوری صفحه‌نمایش طوری طراحی شده‌اند که مقاومت بالایی در برابر تا و باز شدن مکرر داشته باشند و عمر مفید دستگاه‌ها را افزایش دهند.

مزایای گوشی‌های تاشو

عواملی که گوشی‌های هوشمند تاشو را در جایگاه برتری قرار می‌دهد و جزو نقاط قوت این دستگاه‌های پیشرفته محسوب می‌شود را در زیر آورده‌ایم.

  • بهره‌وری پیشرفته: با باز کردن گوشی‌های تاشو از تجربه‌ای مشابه با استفاده از یک تبلت بهره‌مند می‌شوید که امکان انجام چندین فعالیت مانند مرور و ویرایش اسناد را به بهترین شکل فراهم می‌کند.
  • سرگرمی همه‌جانبه: نمایشگرهای بزرگ این گوشی‌ها با فراهم آوردن دیدی وسیع و جامع امکان غرق شدن در دنیای بازی‌ها را به گونه‌ای که پیش از این تجربه نشده، میسر می‌سازند.
  • افزایش قابلیت حمل: این گوشی‌ها به‌دلیل طراحی جمع‌وجور خود علاوه‌بر قرارگیری راحت در کف دست به هنگام استفاده، بدون هیچ مشکلی در جیب نیز جای می‌گیرند.
  • نوآورانه بودن: این دستگاه‌ها که با قابلیت‌های نوآورانه و طراحی مدرن خود شناخته می‌شوند، نه‌تنها جذابیت بصری دارند بلکه نشان‌دهنده گام‌های بلند در جهت پیشرفت فناوری هستند.

معایب گوشی‌های تاشو

گوشی‌های تاشو با وجود پیشرفت‌های زیاد همچنان با چالش‌هایی روبرو هستند و تولیدکنندگان به‌طور مداوم در تلاشند تا این مشکلات را رفع کنند و تجربه‌ کاربری را بهبود بخشند. برخی از این نقاط ضعف عبارتند از:

  • میزان دوام و ماندگاری: صفحه‌نمایش‌های تاشو یک تکنولوژی نوظهور هستند و مسئله دوام و استحکام آن‌ها در برابر استفاده‌ مکرر و طولانی‌مدت همچنان یک چالش محسوب می‌شود.
  • قیمت بالاتر: گوشی‌های تاشو در حال حاضر دارای قیمت بالایی در مقایسه با گوشی‌های هوشمند سنتی هستند.
  • بهینه‌سازی نرم‌افزار: برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مختلف باید جهت سازگاری با فرم تاشوی این گوشی‌ها بهینه شوند تا بتوانند از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن‌ها بهترین بهره را ببرند.
  • چین‌خوردگی قابل مشاهده: گوشی‌های تاشو کنونی دارای چین‌خوردگی قابل توجهی در محل جمع شدن صفحه هستند که می‌تواند از نظر بصری حواس‌تان را پرت کند.

انواع گوشی‌های هوشمند تاشو: Flip vs Fold

امروزه گوشی‌‌های تاشو در دو مدل اصلی فولد و فلیپ تولید می‌شوند که با توجه به طراحی و ویژگی‌های ساختاری مخصوص به خود کاربری‌های متفاوتی دارند. Galaxy Flip با طراحی کلاسیک و قابلیت تاشدن از وسط و Galaxy Fold با صفحه‌‌نمایش بزرگ‌تر و قابلیت تا‌ شدن مانند کتاب نمونه‌هایی از این مدل‌ها هستند که توسط شرکت سامسونگ تولید شده‌اند. در ادامه ویژگی‌های هر یک از این مدل‌ها را بررسی می‌کنیم.

انواع گوشی‌های هوشمند تاشو: Flip vs Fold

ویژگی‌های گوشی‌های تاشوی Flip

گوشی‌های تاشوی فلیپ در حالت باز اندازه‌ای مشابه گوشی‌های هوشمند استاندارد دارند و در حالت بسته ابعادشان تا نصف کاهش می‌یابد. گوشی‌های این رده شامل سری Z Flip سامسونگ، سری Razr موتورولا و سری Find N3 Flip Oppo می‌شوند و برای کسانی که به دنبال یک گوشی کوچک‌تر از مدل‌های معمولی می‌گردند، گزینه‌های ایده‌آلی به‌شمار می‌روند.

با این وجود گوشی‌های Flip در حالت تاشده بسیار ضخیم‌تر از حالت معمولی هستند و به‌دلیل اشغال فضای بیشتر مکانیزم لولای محکم‌تر، عمر باتری کم‌تری از حد انتظار دارند.

ویژگی‌های گوشی‌های تاشوی Fold

از طرف دیگر گوشی‌های تاشوی فولد در حالت بسته به اندازه یک گوشی معمولی و در حالت باز در ابعاد یک تبلت هستند که این امکان را فراهم می‌آورند تا بدون نیاز به حمل همزمان گوشی هوشمند و تبلت یک دستگاه دومنظوره داشته باشید.

این گوشی‌ها که اندازه‌ای تقریباً دو برابر گوشی‌های معمولی دارند اگرچه کمی حجیم‌تر و سنگین‌تر هستند اما از صفحه‌نمایش‌های بزرگ و عمر باتری طولانی برخوردارند. همچنین برای انجام چند کار به‌طور همزمان، بازی و سرگرمی بسیار مناسب‌اند، زیرا پشتیبانی آسان و صفحه‌نمایش وسیع‌تری ارائه می‌دهند. مدل‌های برجسته‌ای مانند Samsung Galaxy Z Fold6 و OnePlus Open نمونه‌هایی از گوشی‌های تاشوی فولد پیشرفته‌ حال حاضر هستند.

آینده گوشی‌های تاشو

با وجود چالش‌هایی که هنوز پابرجاست، دورنمای گوشی‌های تاشو بسیار امیدبخش به‌نظر می‌رسد و با پیشرفت‌هایی که در عرصه تکنولوژی در راه است، می‌توان انتظار داشت که:

  • صفحه‌های نمایش تاشو بادوام‌تر شوند و در برابر آسیب‌ها مقاومت بالایی از خود نشان دهند.
  • با گسترده شدن تولیدات، قیمت گوشی‌های تاشو کاهش یابد و برای عموم مردم مقرون‌به‌صرفه‌تر شود.
  • توسعه‌دهندگان نرم‌افزار بهینه‌سازی برنامه‌ها را برای فراهم آوردن تجربه‌ای بهتر در استفاده از این گوشی‌ها ادامه دهند.
  • با پیشرفت‌های صورت گرفته در فناوری نمایشگر، چین‌های صفحه کمتر دیده شوند یا در حالت بهتر کاملاً از بین بروند.

بهترین گوشی‌های تاشوی 2024

امروزه گوشی‌های تاشو فراتر از یک نوآوری ساده هستند، زیرا افزایش محبوبیت مداوم آن‌ها به تولید تعدادی از بهترین گوشی‌های پرچمدار اندرویدی موجود در بازار منجر شده است. امسال شاهد معرفی مدل‌های جدید و هیجان‌انگیزی بوده‌ایم و انتظار می‌رود که مدل‌های بیشتری نیز به بازار عرضه شوند.

با عرضه سالانه سری گلکسی Z سامسونگ، خط تولید متمایز ریزر موتورولا و گوشی‌های دیگری مانند Pixel Fold گوگل و OnePlus Open انتخاب‌های متنوعی پیش روی ما قرار دارد. بنابراین چه به طراحی کلاسیک گوشی‌های تاشو علاقمند باشید و چه یک تبلت تاشو با صفحه‌نمایش بزرگتر بخواهید، گزینه‌ای مناسب برای هر سلیقه‌ای وجود دارد.

در ادامه فهرستی از بهترین گوشی‌های تاشو 2024 در بازه‌های قیمتی متفاوت ارائه شده است تا در انتخاب اولین یا بهترین گوشی هوشمند تاشوی بعدی خود به شما کمک کند.

گوشی Samsung Galaxy Z Fold 6

گوشی Samsung Galaxy Z Fold 6

گوشی Samsung Galaxy Z Fold 6 با ویژگی‌های پیشرفته‌ و گسترده‌ای که دارد به یکی از کامل‌ترین گوشی‌های تاشوی موجود در بازار تبدیل شده است. این دستگاه امکان اجرای همزمان چندین برنامه را در پنجره‌های متعدد فراهم می‌آورد و با ابزارهای بهره‌وری و میانبرهای جدیدی که در سیستم تعبیه شده تجربه‌ای بی‌نظیر را برای کاربران حرفه‌ای و استفاده‌های کسب‌وکاری ارائه می‌دهد.

هرچند ممکن است صفحه‌نمایش باریک‌تر Galaxy Z Fold 6 که استفاده از دستگاه را در حالت تا شده با یک دست آسان‌تر می‌کند برای برخی خوشایند نباشد اما این ویژگی‌ چیزی از قدرت و کارایی برجسته‌ جدیدترین مدل تاشوی سامسونگ کم نمی‌کند. این گوشی جایگاه سریع‌ترین گوشی تاشوی جهان را از آن خود کرده و رقبایش را به مراتب پشت سر گذاشته است.

همچنین گلکسی زد فولد 6 بهترین دوربین را در میان تمام گوشی‌های تاشویی حال حاضر دارد و حالت‌های متنوع تعبیه شده در آن به‌ویژه هنگام عکاسی از غذاها و مناظر طبیعی، تصاویری خیره‌کننده را خلق می‌کند. به‌عبارتی در مقایسه با نسل‌های پیشین گوشی‌های تاشو، تصاویر گرفته شده با این مدل شما را مایوس نخواهد کرد.

گلکسی Z Fold 6 با پشتیبانی از قلم S سامسونگ عملکردی فراتر از یک گوشی هوشمند تاشو دارد؛ این دستگاه تجربه‌ای نزدیک به تبلت را با صفحه‌نمایش داخلی نرم‌تر و قابلیت‌های طراحی پیشرفته ارائه می‌دهد. در نتیجه با وجود قیمت بالا به‌سبب برخورداری از امکانات و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد ارزش خرید و پرداخت هزینه زیاد را دارد.

گوشی Samsung Galaxy Z Flip 6

گوشی Samsung Galaxy Z Flip 6

گوشی Samsung Galaxy Z Flip 6 به‌عنوان قدرتمندترین و مطمئن‌ترین گوشی‌ تاشوی بازار شناخته می‌شود. هرچند ممکن است به اندازه Motorola Razr Plus 2024 جذاب نباشد اما از لحاظ دوام و قدرت برتری دارد. علاوه‌بر این ویژگی‌های هوش مصنوعی سامسونگ نه‌تنها سرگرم‌کننده بلکه بسیار کاربردی هستند و تجربه کاربری را به سطح جدیدی از تعامل و کارایی می‌رسانند.

گوشی گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ گزینه‌ها و امکانات سفارشی‌سازی‌ زیادی را در خود جای داده هرچند که دنبال کردن تمامی این ویژگی‌ها کمی چالش‌برانگیز است. خوشبختانه Bixby سامسونگ بهترین دستیار صوتی در کنار سایر قابلیت‌های هوش مصنوعی این شرکت مانند ابزارهای کمکی نوشتاری به کاربران کمک می‌کند تا بیشترین بهره را از گوشی هوشمند خود ببرند، بدون آنکه نگران عبور از مرزهای تعیین‌شده برای هوش مصنوعی باشند.

گوشی تاشو سامسونگ گلکسی زد فلیپ 6 در مقایسه با سایر گوشی‌های تاشو که ممکن است پس از هزاران بار باز و بسته شدن دچار آسیب شوند استحکام قابل توجهی دارد.

گوشی Google Pixel 9 Pro Fold

گوشی Google Pixel 9 Pro Fold

گوشی Pixel 9 Pro Fold پیشرفته‌ترین مدل سری جدید برند گوگل دارای نمایشگر بیرونی دقیقاً هم‌تراز با صفحه‌نمایش استاندارد گوگل پیکسل 9 است. از سوی دیگر نمایشگر داخلی رکورد بزرگ‌ترین صفحه‌نمایش موجود در گوشی‌های تاشو را در زمان خود شکسته است.

این گوشی با ترفندهای هوشمندانه‌ای که در اختیار دارد، کاربری را به سطحی جدید می‌برد. از قابلیت‌های تصویربرداری شگفت‌انگیز گرفته تا ابزارهای Reimagine که تجربیات تصویری را دگرگون می‌کنند، هر جنبه‌ای از این گوشی برای بهره‌برداری حداکثری از فناوری هوش مصنوعی طراحی شده است. Pixel 9 Pro Fold انتخابی ایده‌آل برای کسانی است که می‌خواهند جدیدترین نوآوری‌های گوگل را تجربه کنند.

دوربین‌های Pixel 9 Pro Fold با قابلیت زوم برجسته‌ای که دارند، در رده‌ی بهترین‌های بازار قرار می‌گیرند. هرچند کیفیت تصویر به اندازه‌ای که از یک گوشی پرچم‌دار انتظار می‌رود نیست، اما پیشرفت خوبی در دوربین‌های تاشو به‌حساب می‌آید. 

این دستگاه با طراحی ظریف، امکانات پیشرفته و کیفیت نمایشگر فوق‌العاده‌اش توانسته ترکیبی جذاب را ارائه دهد.

پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی سری 9 پیکسل گوگل

گوشی OnePlus Open

گوشی OnePlus Open

گوشی تاشو OnePlus Open با برخورداری از امکاناتی که پیش‌تر در دستگاه‌های مشابه وجود نداشت، نیازهای کاربران را برآورده می‌کند. این گوشی دارای دوربین‌های ممتازی است که عکاسی پرتره و سلفی را ارتقا می‌بخشند. همچنین طراحی آن نیز در میان گوشی‌های تاشو بی‌نظیر است، به‌ویژه اگر برای مدل Open Apex OnePlus که با رنگ زرشکی سیر و 1 ترابایت حافظه داخلی عرضه می‌شود، مایل به پرداخت هزینه‌ اضافی باشید.

گوشی OnePlus Open به‌عنوان یک قاتل پرچمدار از مشخصات فوق‌العاده‌ای برخوردار است، به‌خصوص وقتی صحبت از عملکرد گوشی و نمایشگرهای عالی داخلی و خارجی به میان می‌آید. همچنین طراحی منحصر‌به‌فرد آن در کنار قیمتی رقابتی که پایین‌تر از بسیاری از رقبا است، OnePlus Open را به گزینه‌ای بسیار مناسب تبدیل می‌کند.

گوشی Motorola Razr Plus 2024

گوشی Motorola Razr Plus 2024

گوشی Motorola Razr Plus 2024 با صفحه‌نمایش بزرگ‌تری که بر روی جلد دستگاه تعبیه شده، گزینه‌های رنگی درخشان و تازه و همچنین میانبرها و قابلیت‌های مفیدی که تجربه کاربری را لذت‌بخش‌تر می‌کنند، توانسته است موفق عمل کند.

نمایشگرهای داخلی و خارجی به ترتیب به 3000 و 2400 نیت روشنایی می‌رسند و دید بهینه را در شرایط مختلف نوری تضمین می‌کنند. تنظیمات دوربین نیز تغییری نکرده و همراه با یک لنز پرتره شگفت‌آور به‌عنوان یک عکاس سلفی عالی عمل می‌کند. علاوه‌بر این +Razr با برخورداری از گواهی IPX8 مقاومت خوبی در برابر آب دارد، هرچند که فاقد درجه مقاومت در برابر گرد و غبار است.

رابط اندروید 14 موتورولا برای کسانی که طراحی تمیز و بی‌نظم را ترجیح می‌دهند جذاب است. با این حال +Razr در پشتیبانی نرم‌افزاری ضعیف است و تنها سه به‌روزرسانی اصلی اندروید و چهار سال ویژگی‌های امنیتی را ارائه می‌دهد که از پشتیبانی هفت ساله سامسونگ و گوگل عقب‌تر است.

مشخصات فنی بهترین گوشی‌های تاشوی 2024 را برای مطالعه و مقایسه راحت‌تر در جدول زیر گرد آورده‌ایم.

مشخصات فنی Samsung Galaxy Z Fold 6 Samsung Galaxy Z Flip 6 Google Pixel 9 Pro Fold OnePlus Open Motorola Razr Plus 2024
تاریخ انتشار جولای 2024 جولای 2024 سپتامبر 2024 اکتبر 2023 جولای 2024
سیستم‌عامل  Android 14One UI 6.1.1 Android 14One UI 6.1.1 Android 14 Android 13OxygenOS 14 Android 14
چیپست Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3 Google Tensor G4 Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm SM8635 Snapdragon 8s Gen 3
حافظه ذخیره‌سازی 256 گیگابایت/512 گیگابایت/1 ترابایت 256 گیگابایت/512 گیگابایت 256 گیگابایت/512 گیگابایت 512 گیگابایت 256 گیگابایت
حافظه رم 12 گیگابایت 12 گیگابایت 16 گیگابایت 16 گیگابایت 12 گیگابایت
نوع نمایشگر  داخلی: Foldable Dynamic LTPO AMOLED 2Xخارجی:‌ Dynamic LTPO AMOLED 2X داخلی: Foldable Dynamic LTPO AMOLED 2Xخارجی:‌ Super AMOLED داخلی: Foldable LTPO OLEDخارجی: OLED داخلی: Foldable LTPO3 Flexi-fluid AMOLEDخارجی: LTPO3 Super Fluid OLED داخلی: Foldable LTPO AMOLEDخارجی: Second external LTPO AMOLED
روزلوشن داخلی: 1080×2640 پیکسل خارجی: 720×748 پیکسل داخلی: 2076×2152 پیکسلخارجی: 1080×2424 پیکسل داخلی: 2076×2152 پیکسلخارجی: 1080×2424 پیکسل  داخلی: 2268×2440 پیکسلخارجی: 1116×2484 پیکسل داخلی: 1080×2640 پیکسلخارجی: 1272×1080 پیکسل
ابعاد نمایشگر داخلی: 7.6 اینچیخارجی: 6.3 اینچی داخلی: 6.7 اینچیخارجی: 3.4 اینچی داخلی: 8.0 اینچیخارجی: 6.3 اینچی داخلی: 7.82 اینچیخارجی: 6.31 اینچی داخلی: 6.9 اینچیخارجی: 4.0 اینچی
حداکثر روشنایی داخلی: 2600 نیتخارجی: 2600 نیت داخلی: 2600 نیتخارجی: 1600 نیت داخلی: 2700 نیتخارجی: 2700 نیت داخلی: 2800 نیتخارجی: 2800 نیت داخلی: 3000 نیتخارجی: 2400 نیت
رفرش‌ریت 120 هرتز 120 و 60 هرتز 120 هرتز 120 هرتز 165 هرتز
محافظ نمایشگر Gorilla Glass Victus 2 Gorilla Glass Victus 2 Gorilla Glass Victus 2 Ceramic Guard Gorilla Glass Victus
ظرفیت باتری 4400 میلی‌آمپر ساعت 4000 میلی‌آمپر ساعت 4650 میلی‌آمپر ساعت 4805 میلی‌آمپر ساعت 4000 میلی‌آمپر ساعت
توان شارژ 25 وات 25 وات 21 وات 67 وات 45 وات
قابلیت فست‌شارژ Yes (50% in 30 min) Yes (50% in 30 min) Yes (100% in 42 min)
دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی واید10 مگاپیکسلی تله‌فوتو

12 مگاپیکسلی اولتراواید

50 مگاپیکسلی واید12 مگاپیکسلی اولتراواید 48 مگاپیکسلی واید10.8 مگاپیکسلی تله‌فوتو

10.5 مگاپیکسلی اولتراواید

48 مگاپیکسلی واید64 مگاپیکسلی تله‌فوتو

48 مگاپیکسلی اولتراواید

50 مگاپیکسلی واید50 مگاپیکسلی تله‌فوتو
دوربین سلفی 4 مگاپیکسلی واید10 مگاپیکسلی واید 10 مگاپیکسلی واید 10 مگاپیکسلی واید10 مگاپیکسلی واید 20 مگاپیکسلی اولتراواید32 مگاپیکسلی اولتراواید 32 مگاپیکسلی واید
وزن 239 گرم 187 گرم 257 گرم 239 گرم 189 گرم

سؤالات متداول

در نهایت، گوشی‌های تاشو می‌توانند نمایانگر آینده‌ای روشن در عرصه فناوری تلفن همراه باشند. اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت جایگزین کاملی برای گوشی‌های هوشمند سنتی نباشند، اما با طراحی خلاقانه و عملکرد پیشرفته‌شان می‌توانند به گزینه‌ای اصلی برای کاربرانی تبدیل شوند که به دنبال تجربه‌ای جامع‌تر و چندمنظوره‌تر هستند. با غلبه بر محدودیت‌های کنونی، گوشی‌های تاشو مسیری را پیش روی ما می‌گشایند که در آن انعطاف‌پذیری و نوآوری معیارهای اصلی هستند.

آیا گوشی‌های تاشو ارزش خرید دارند؟

این گوشی‌ها با فرم فاکتور بزرگتر به‌دلیل اندازه و کاربردهای خاصشان برای کاربرانی که به دنبال قدرت و کارایی بیشتری می‌گردند، ایده‌آل هستند. همچنین گوشی‌های تاشو ممکن است کمی حجیم و سنگین‌تر باشند، اما مزیت‌هایی نظیر صفحه‌نمایش بزرگ و طول عمر باتری فوق‌العاده را به همراه دارند.

کدام گوشی تاشو از بزرگترین صفحه‌نمایش برخوردار است؟

گوشی OnePlus Open با پنل داخلی 7.8 اینچی صاحب بزرگ‌ترین صفحه‌‌نمایشی بوده که تا به حال در این رده از محصولات تولید شده است.

نقاط ضعف گوشی‌های تاشو چیست؟

از جمله مشکلات رایج گوشی‌های تاشو می‌توان به چین‌خوردگی نمایشگر، عمر باتری کمتر و احتمال آسیب‌پذیری بیشتر اشاره کرد.

گوشی‌های تاشو آینده تلفن‌های همراه هستند؟

گوشی‌های تاشو به‌عنوان پیش‌نمایی از آینده فناوری موبایل مطرح هستند. اگرچه این احتمال وجود دارد که در کوتاه‌مدت جایگزین کاملی برای گوشی‌های هوشمند معمولی نباشند، اما با طراحی خلاقانه و قابلیت‌های منحصر‌به‌فردشان ظرفیت قابل توجهی برای تحول در این عرصه دارند.

آیا برند اپل دارای گوشی تاشو است؟

با وجود شواهدی که نشان می‌دهند اپل سال‌هاست بر روی یک دستگاه تاشو کار می‌کند، هنوز هیچ محصولی در این زمینه معرفی نشده است. دستگاه مورد انتظار که فعلاً با نام iPhone Flip شناخته می‌شود، می‌تواند نشان‌دهنده گام بعدی اپل در نوآوری‌های جدید باشد.

کدام برند اولین گوشی تاشو را ساخت؟

رویول، برند چینی که در سال 2012 پا به عرصه گذاشت، نخستین نمونه‌ گوشی تاشو را تولید کرد.

چرا گوشی‌های تاشو به‌شکل گسترده محبوب نیستند؟

وجود عواملی مانند قیمت بالا، محدودیت‌های نرم‌افزاری و آسیب‌پذیری ساختاری پس از 6 سال از حضور این گوشی‌ها در بازار تا حد زیادی مانع از محبوبیت گسترده‌ آن‌ها شده‌ است.

مدل‌ فلیپ یا فولد؛ کدام بهتر است؟

سری‌های Flip و Fold با گواهینامه IPX8 در برابر آب مقاوم هستند؛ بنابراین حتی در زیر باران نیز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. این گوشی‌ها از مواد محکم و مقاومی ساخته شده‌اند که در عین سبک‌وزن بودن استحکام فوق‌العاده‌ای دارند. هر دو نوع مناسب هستند و بسته به سلیقه، سخت‌افزار و قیمت می‌توان یکی را انتخاب کرد.

منابع:

برچسب‌(ها):

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله در ذهن مخاطب حک شود...

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالا شما این کلمه را جایی شنیده‌اید. در یک موسیقی شاد جنوبی (شاید بهتر باشد در گوگل لیپک را جست و جو کنید). شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع محصولات الکترونیک مانند لپتاپ، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه است.