لیپک؛ یک قدم جلوتر 

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » ترفند و آموزش » بهترین روش‌های آزاد کردن حافظه گوشی با انتقال عکس و ویدیو گالری

بهترین روش‌های آزاد کردن حافظه گوشی با انتقال عکس و ویدیو گالری

بررسی روش‌های خالی کردن حافظه گوشی در کنار معرفی بهترین سرویس‌های حافظه ابری!
بهترین روش‌های آزاد کردن حافظه گوشی با انتقال عکس و ویدیو گالری

حتی حافظه ذخیره‌سازی 128 گیگ یا بیشتر در گوشی‌های هوشمند هم زودتر از تصور ما پر می‌شود؛ نصب اپلیکیشن‌های زیاد و از همه مهم‌تر، عکس و فیلم‌هایی که با کیفیت بالا و در نتیجه، حجم زیاد در گوشی ذخیره می‌شوند می‌توانند فضای ذخیره‌سازی گوشی را اشغال و پر کنند. در این حالت راهکار چیست؟ برای حل این مشکل قرار است در این مقاله از مجله لیپک به موارد زیر بپردازیم:

  • مشکلات حافظه پر شده و روش‌های خالی کردن آن
  • بهترین روش‌های ذخیره کردن دائمی عکس‌های گوشی در سایر حافظه ها
  • آشنایی با فضای ذخیره‌سازی ابری و کاربرد آن برای خالی کردن فضای حافظه
  • بهترین فضای ذخیره‌سازی آنلاین عکس‌های گوشی

پر شدن و خالی کردن حافظه گوشی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که:

  • حافظه گوشی پر بود و نتوانستید عکس و فیلم بگیرید.
  • حافظه گوشی پر بود و نتوانستید اپلیکیشن جدیدی نصب کنید.
  • حافظه گوشی پر بود و سرعت گوشی کم شد و سریعاً داغ می‌کرد.
  • حافظه و اطلاعات گوشی در اثر سرقت یا آسیب جدی از دست رفت (این مقاله را بخوانید: آموزش ریکاوری عکس‌های پاک شده)

وقتی فضای ذخیره‌سازی گوشی با فایل‌های حجیم مثل فیلم و سریال، عکس و فیلم دوربین گوشی، برنامه‌های زیاد، فایل‌های مکمل/موقت اپلیکیشن‌ها و … پر شده باشد، امکان استفاده درست و کامل از گوشی هوشمند را نخواهید داشت. نکته جالب آنکه بسیاری از فایل‌های موجود در حافظه گوشی، اطلاعات ناخواسته‌ای هستند که در گالری یا بخش مدیریت فایل‌ها قابل مشاهده نبوده و توسط سایر برنامه‌ها (یا حتی ویروس‌ها) ایجاد می‌شوند. در این حالت با کمک برنامه‌های بهینه‌سازی گوشی اندروید و آیفون می‌توان آنها را پاک و حافظه را خالی کرد.

در زیر به‌طور خلاصه، بهترین روش‌های آزاد کردن حافظه گوشی را معرفی کرده‌ایم:

  • حذف عکس، فیلم و موسیقی: حذف تصاویر تکراری، اسکرین شات‌های غیر ضروری، موزیک و فیلم‌های قدیمی و … را به‌طور مرتب انجام دهید.
  • حذف اسناد، فایل نصبی اپلیکیشن و …: در بخش مدیریت تلفن می‌توانید سایر فایل‌های قابل حذف نظیر PDF، بسته نصبی اپلیکیشن، یادداشت‌های متنی و … را که از منابع مختلف دانلود شده یا به گوشی شما منتقل شدند پیدا کرده و حذف کنید.
  • گزینه دانلود و ذخیره‌سازی خودکار را غیر فعال کنید: در برنامه‌هایی نظیر تلگرام، واتساپ و حتی اینستاگرام گزینه‌هایی برای دانلود و ذخیره‌سازی خودکار فایل‌های دریافتی یا ارسالی در حافظه گوشی وجود دارد. پیشنهاد می‌شود این گزیننه را غیر فعال کرده تا فقط فایل‌های مورد نیازتان را ذخیره کنید.
  • محتوای دانلودی برنامه‌ها را حذف کنید: برنامه‌هایی نظیر گوگل تی‌وی، کست باکس و … محتواهای مختلفی را به خواست شما یا به‌طور خودکار دانلود می‌کنند که می‌توان آنها را حذف کرد. مثلاً اگر از برنامه‌های محتوایی گوگل پلی نظیر Play Music or Play Movies & TV استفاده می‌کنید، به گوگل پلی رفته و روی منوی همبرگری کلیک کنید. سپس وارد بخش Setting و پس از آن Manage downloads شوید. سپس در بخش دانلود شده‌ها، فایل‌ها را Remove کنید.
  • برنامه‌های بلااستفاده را حذف نصب کنید: اگر برنامه‌ای را حذف نصب کردید و بعداً به آن نیاز پیدا کردید، می‌توانید دوباره آن را دانلود کنید. بهتر است عادت کنید که اپ‌های قدیمی را پاک کنید.
  • برنامه‌های کم‌استفاده را توقف اجباری کنید: اگر از برنامه‌ای به ندرت استفاده می‌کنید یا به هر دلیلی کار نمی‌کند یا فعلاً قصد استفاده از آن را ندارید، به بخش توضیحات اپ رفته و Force Stop را کلیک کنید.
  • کش و داده‌های برنامه‌ها را پاک کنید: می‌توانید حافظه پنهان و داده‌های یک برنامه را با برنامه تنظیمات گوشی خود پاک کنید. با پاکسازی حافظه کش، داده‌های موقت برنامه پاک می‌شود اما پاک کردن داده‌های ذخیره‌سازی (Clear storage تمام داده‌های برنامه را برای همیشه حذف می‌کند.
  • برنامه‌ها را به صورت خودکار بایگانی کنید تا فضا آزاد شود: گوشی شما می‌تواند به‌طور خودکار برنامه‌هایی را که اغلب استفاده نمی‌کنید، بایگانی کند تا فضا برای برنامه‌های جدید آزاد شود. وقتی این قابلیت روشن است، برنامه‌هایی که اغلب استفاده نمی‌کنید حذف می‌شوند، اما اطلاعات شخصی شما در برنامه ذخیره می‌شود. در این حالت نماد برنامه در دستگاه شما باقی خواهد ماند و تا زمانی که برنامه آن برنامه در Google Play در دسترس باشد، می‌توانید دوباره دانلود کرده و به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید. در گوگل پلی به Settings و سپس General بروید. سپس گزینه Automatically archive apps را روشن کنید.
  • فایل‌ها را در جای دیگر ذخیره کنید: می‌توانید عکس و فیلم‌ها را به کامپیوتر خود منتقل کرده و یا از روش‌های دیگری که در ادامه بیان شده، برای انتقال تصاویر از حافظه گوشی و خالی کردن فضای ذخیره‌سازی استفاده کنید.

بهترین روش‌های ذخیره دائمی عکس‌های گوشی

اگر حافظه گوشی شما به خاطر عکس‌های زیاد و با حجم بالا پر شده و نمی‌خواهید هیچ عکسی را پاک کنید، می‌توانید از روش‌های زیر برای انتقال تصاویر از گوشی به سایر حافظه‌های دائمی استفاده کنید تا حافظه گوشی خالی شود.

ذخیره‌سازی ابری

فضای ذخیره‌سازی ابری به عنوان راهی ساده، مطمئن و محبوب برای ذخیره عکس‌های دیجیتال (و هر نوع فایل دیگر) مورد استفاده قرار می‌گیرد. با آپلود عکس‌ها در فضای ذخیره‌سازی ابری می‌توانید همیشه و در هر مکان به اطلاعات خود دسترسی دائمی داشته باشید (در بخش بعدی مقاله، به‌طور کامل در مورد فضای ابری صحبت کرده‌ایم).

فضای ذخیره‌سازی ابری گوگل درایو

برنامه‌های سازماندهی عکس

برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد که می‌توان از آنها برای مدیریت، سازماندهی و پشتیبان‌گیری عکس‌های گالری گوشی استفاده کرد. به عنوان مثال، نرم‌افزار Mylio Photos علاوه‌بر ویژگی‌های ذخیره‌سازی آنلاین تصاویر و بکاپ گرفتن از آنها، قابلیت‌های جذاب دیگری برای مدیریت و دسترسی بهتر عکس‌ها ارائه کرده است.

این برنامه از فناوری تشخیص چهره خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا با تشخیص چهره افراد در تصاویر، آنها را برچسب‌گذاری کرده و بر حسب برچسب افراد، موقعیت جغرافیایی، تقویم و … عکس‌ها را دسته‌بندی و مرتب می‌کند تا دسترسی به هر عکس مد نظر شما ساده‌تر شود.

نرم‌افزار Mylio Photos برای آپلود و مدیریت عکس های گالری

خدمات پشتیبان‌گیری آنلاین

با پشتیبان‌گیری (بکاپ) آنلاین، تمام عکس‌ها و فایل‌های گوشی شما به‌طور خودکار در یک سرور ذخیره می‌شوند، به این معنی که می‌توانید در هر زمان و هر مکان به آنها دسترسی داشته باشید. برخی از خدمات محبوب پشتیبان‌گیری آنلاین عبارتند از Backblaze و Carbonite که فضای ذخیره‌سازی فراوان، ویژگی‌های امنیتی و برنامه‌های قیمت مقرون‌به‌صرفه را ارائه می‌دهند.

خدمات پشتیبان‌گیری آنلاین از اطلاعات گوشی

در نظر داشته باشید که در فضای ذخیره‌سازی ابری باید عکس‌ها را به‌طور دستی و مرتب در آنجا آپلود کنید اما سرویس‌های بکاپ آنلاین می‌توانند پشتیببان‌گیری را به‌طور خودکار و زمان‌بندی شده انجام دهند. همچنین در صورت حذف شدن عکس‌ها می‌توانید نسخه پشتیبان خود را به گوشی هم منتقل کرده و تصاویر خود را ریکاوری کنید.

در اینجا بد نیست که به مقاله بکاپ‌گیری از گوشی اندرویدی هم نگاهی بیاندازید.

هارد اکسترنال و حافظه خارجی

اگر اهل عکس گرفتن با گوشی هستید بهترین راه، خرید هارد اکسترنال با حجم بالا است تا هیچوقت مشکل پر شدن حافظه گوشی برای شما اتفاق نیوفتد. ذخیره کردن عکس‌ها در هارد اکسترنال به کامپیوتر یا لپ تاپ نیاز دارد تا گوشی و هارد را به آن وصل کرده و تصاویر گوشی را به هارد منتقل کنید.

مزیت این روش، دسترسی همیشگی به عکس‌ها بدون نیاز به اینترنت می‌باشد؛ این یعنی تصاویر شخصی شما از هرگونه هک شدن نیز ایمن خواهد بود. هاردهای برندهایی نظیر سیگیت، وسترن دیجیتال و … کیفیت بالایی دارند و می‌توانید در مقاله بهترین هاردهای اکسترنال SSD با آنها آشنا شوید.

همچنین می‌توانید از سایر فضای ذخیره‌سازی خارجی هم استفاده کنید:

  • فلش مموری: به راحتی می‌توانید با خرید یک فلش مموری حجم بالا (32 یا 64 گیگ)، آن را با یک کابل تبدیل OTG به گوشی خود وصل کرده و سپس عکس‌های گالری را به آن منتقل کنید.
  • کارت حافظه: تقریباً تمام گوشی‌های هوشمند جدید از کارت حافظه پشتیبانی می‌کنند. با تنظیم برنامه عکاسی گوشی می‌توانید عکس و فیلم‌ها را به‌طور خودکار در کارت حافظه جانبی ذخیره‌سازی کنید تا حافظه داخلی گوشی پر نشود.

اگر گوشی آیفون دارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله انتقال فایل و عکس از آیفون به کامپیوتر را مطالعه کنید.

آشنایی با حافظه ذخیره‌سازی ابری

بهترین حافظه ذخیره‌سازی ابری

فضای ذخیره‌سازی ابری یا به اصطلاح Cloud Storage یعنی دسترسی به فایل‌ها و اطلاعات خود در هر مکان و زمان. به عبارت دیگر به جای آنکه اطلاعات شما بر روی یک سخت‌افزار ذخیره شود، بر بستر اینترنت ذخیره خواهد شد و فقط با اتصال به اینترنت می‌توان به آنها دسترسی داشت؛ چه با گوشی و چه کامپیوتر.

این نوع فضا علاوه‌بر مزیت ذخیره‌سازی ساده، راحت و مطمئن، امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات را نیز مهیا کرده است. شما می‌توانید پس از اپلود هر فایل یا پوشه خود، لینک مشاهده یا دانلود آن را برای سایر افراد ارسال کنید. مزایای ذخیره کردن عکس‌ها و اطلاعات گوشی در فضای ذخیره‌سازی ابری را می‌توان موارد زیر دانست:

  • استفاده و دسترسی آسان: رابط کاربری ساده و بی‌نیاز به دانش فنی و قابل استفاده با گوشی، لپ تاپ و تبلت متصل به اینترنت
  • امنیت بالا: امنیت تضمین شده محتوای کاربران در سرورهای ذخیره‌سازی توسط فایروال‌ها و تنظیمات امنیتی سرورها و ذخیره شدن فایل‌ها در مراکز داده مختلف
  • صرفه‌جویی در هزینه: بدون نیاز به خرید سخت‌افزار نظیر هارد اکسترنال، حافظه جانبی یا حتی گوشی با حافظه داخلی بالا و استفاده از چند گیگ فضای رایگان و در صورت نیاز، خرید حجم بیشتر با قیمتی بسیار مناسب
  • اشتراک‌گذاری راحت فایل‌ها: ارسال نامحدود لینک مشاهده، دانلود و حتی آپلود به پوشه و محتوای ذخیره شده با تنظیمات امنیتی و دسترسی مختلف
  • مقیاس‌پذیری: امکان ارتقای ساده، سریع و به میزان دلخواه فضای ذخیره‌سازی
  • بازیابی فاجعه: قابلیت‌های Disaster recovery (امکان ذخیره‌سازی نسخه پشتیبان از اطلاعات) برای ریکاوری انواع فایل از دست رفته به فضای ابری

بهترین سرویس‌های حافظه ابری ایرانی و خارجی

تعداد سرویس‌های حرفه‌ای و مطمئن ابری برای ذخیره‌سازی انواع اطلاعات بسیار بیشتر از اسامی معرفی شده در زیر می‌باشد. برخی از آنها همچون گوگل درایو به دلیل اتصال به اکوسیستم گوگل، از نظر امنیت و سلامت اطلاعات می‌توانند گزینه‌های اصلی محسوب شوند اما سایر سرویس‌ها هم ارزش بررسی و استفاده را دارند.

نام حافظه ابریلینکبهترین کاربردویژگی‌های مهمحافظه رایگان
Google Drivegoogle.com/driveکاربران اندروید و اکوسیستم گوگلپخش استریم پیچیده محتوا در مقایسه با دسترسی آفلاین برای صرفه‌جویی در فضای هارد15 گیگ
iCloudicloud.comکاربران اپلیکپارچه با دستگاه‌های اپل5 گیگ
Dropboxdropbox.comهمگام‌سازی و پشتیبان‌گیری با پایداری بالاآسان برای استفاده در هر دستگاه2 گیگ
Boxbox.comکسب‌وکارهای کوچک که به دنبال جایگزین ابزارهای گوگل هستنداسناد و ابزار کار برای تیم‌های راه دور10 گیگ
OneDriveonedrive.live.comکاربران مایکروسافت 365 و آفیسادغام با مایکروسافت آفیس 365، اما در دسترس برای همه پلتفرم ها5 گیگ
Jottacloudjottacloud.comپشتیبان‌گیری و ذخیر‌سازی خودکار نامحدود عکسفضای ذخیره‌سازی نامحدود5 گیگ
Koofrkoofr.euمدیریت چندین ارائه‌دهنده ذخیره‌سازی ابری در یک مکانپرداخت فقط برای فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز10 گیگ
iDriveidrive.comراحتی استفادهپشتیبان‌گیری خودکار از تمام دستگاه‌های خود10 گیگ
Internxtinternxt.comبالاترین امنیتایجاد حداکثر حفاظت از حریم خصوصی و رمزگذاری آسان برای استفاده10 گیگ
MEGAmega.ioارزان‌ترین ذخیره‌سازی اطلاعاتاستفاده آسان برای همه با ویژگی‌های پیشرفته20 گیگ
آروان کلود (ایرانی)arvancloud.irدسترسی راحت‌تر نسبت به نمونه‌های خارجیپایداری و امنیت مناسب و قابلیت‌های مناسب ایران5 گیگ
نودیسک (ایرانی)nodisk.irاشتراک‌گذاری فایل‌های کمتنظیمات خودکار بکاپ‌گیری و دسترسی نرم‌افزاری متعدد1 گیگ

سه نکته:

  • سرویس‌های نظیر گوگل درایو، دراپ باکس و … نرم‌افزارهای مخصوص کامپیوتر و گوشی را نیز ارائه کرده و می‌توان به راحتی فایل‌ها را به آنجا منتقل کرده و یا به آنها دسترسی پیدا کرد.
  • گوگل درایو، آی‌کلود و وان‌درایو برنامه‌های مخصوص ذخیره‌سازی عکس نظیر Google Photo نیز ارائه کرده‌اند.
  • سرویس‌های ابری ایرانی دیگری نظیر مبنا کلود، میزبان کلود و ابرک نیز وجود دارند که فضای رایگان نداشته و عمدتاً برای وبسایت‌ها و استفاده‌های تجاری کاربرد دارند.

منابع: google.com | mylio.com | zapier.com

برچسب‌(ها):

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله در ذهن مخاطب حک شود...

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

4 نظر در “بهترین روش‌های آزاد کردن حافظه گوشی با انتقال عکس و ویدیو گالری

  1. فخرالدین گفت:

    طرز راهنمایی شما صمیمانه .نمکین موثر و جذاب است . احسنت بر شما .قطعا موفق هستی وخواهی بود

  2. صبا گفت:

    سلام
    اگر اطلاعات گوشی رو تو این فضا ذخیره کنیم میشه دیگه اطلاعات رو از حافظه گوشی پاک کنیم؟

    1. احسان خواجوی گفت:

      سلام. بستگی داره چطور ذخیره کنید! اگر گوشی رو با فضای ابری مثل گوگل درایو سینک یا همسانسازی کنید، وقتی از گوشی پاک کنید و آنلاین بشید از اونجا هم حذف میشه. اما اگه به جای ذخیره سازی خودکار، فایل ها رو دستی آپلود و ذخیره کنید، با پاک شدن از گوشی از اونجا پاک نمیشه

      1. ناشناس گفت:

        سلام و ممنون از راهنمایی شما.

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالا شما این کلمه را جایی شنیده‌اید. در یک موسیقی شاد جنوبی (شاید بهتر باشد در گوگل لیپک را جست و جو کنید). شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع محصولات الکترونیک مانند لپتاپ، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه است.

منتخب مقالات تکنولوژی
خانه