معرفی کامل انواع پردازنده های اینتل

معرفی کامل انواع پردازنده های اینتل

پردازنده ها بدون شک از مهم ترین و اصلی ترین قسمت های سخت افزاری یک لپ تاپ هستند که به هنگام خرید باید به آنها دقت کنیم چرا که نوع آنها، قدرت و البته نسل آنها می تواند در قیمت خرید لپ تاپ تاثیر مستقیم داشته باشد. از اونجایی که پردازنده های اینتل امروزه حرف اول را می زنند به همین خاطر تصمیم گرفتیم مقاله ای در این خصوص برای شما آماده کنیم تا همه چیز رو درباره ی انواع پردازنده های اینتل که به نوعی مغز سیستم های کامپیوتری ما هستند رو بهتون بگیم.


بیشتر بخوانید:

انواع پردازنده های AMD

بهترین پردازنده های گیمینگ 2024

بهترین پردازنده های رندرینگ 2023


اهمیت شناخت پردازنده ها

این روزها شکل خرید کردن عوض شده مخصوصا وقتی بحث خرید وسایلی می شود که وابسته به تکنولوژی هستند. اگر شما هم نسل من باشید،قطعا یادتان هست برای خرید کامپیوتر پدرانمان دست ما را می گرفتند و می رفتیم به مغازه خدمات کامپیوتری و پدر به مغازه دار می گفت “یه سیستم 700 هزار تومانی برای دخترم میخوام!” یا اینکه یک پسرخاله  یا پسر عمه ای داشتیم که به آنها می سپاردند که برایمان یک سیستم جمع کنند. بدون اینکه بدانیم هارد، سی پی یو، صفحه نمایش و دیگر مشخصه این کامپیوتری که برای ما می خواهند بخرند چیه! اما امروزه برای خرید باید اطلاعات دقیقی داشته باشید تا بتوانید خرید درستی مطابق با میزان بودجه خودتان کنید. برای خرید لپ تاپ اطلاع از نوع پردازنده از مهم ترین مواردی که باید به آن دقت کنیم به همین خاطر شما را به مطالعه ی ادامه ی مقاله دعوت می کنیم

سی پی یو یا پردازنده مرکزی چیست؟

سی پی یو (CPU) که عمدتاً با عنوان مغز رایانه شناخته می‌شود در واقع واحد پردازش مرکزی آن به حساب می‌آید. با این حال سی پی تنها یکی از انواع واحدهای پردازشگر رایانه است اما نقش مهمی در آن دارد.

سی پی یو بخشی از رایانه است که مسئولیت محاسبات، اجرای اقدامات و برنامه‌ها را به عهده می‌گیرد. سی پی یو، ورودی‌ها را از حافظۀ رم دریافت کرده و سپس عملیات مورد نظر را پردازش می‌کند. سپس با کدگشایی اقدام به پردازش و در نهایت ارائۀ خروجی می‌کند.

سی پی یو تنها مختص به کامپیوترهای شخصی و لپ‌‌ تاپ‌ها نیست. بلکه در اغلب دستگاه‌های هوشمند از جمله گوشی‌ها، تبلت، تلویزیون‌ها و بسیاری دیگر از قطعات الکترونیکی هوشمند پیدا می‌شود. سی پی یو به شکل تراشه‌های کوچک طراحی می‌شوند که عمدتاً شکل مربعی دارند. این قطعه روی مادربورد قرار گرفته و در تعامل با دیگر سخت‌ افزارها اقدام به انجام عملیات رایانه‌ای می‌کند.

اهمیت سی پی یو ها

اهمیت سی پی یو ها

سی پی یو که مخفف computer’s central processing unit (CPU) است بدون شک نقش مهمی در عملکرد کلی یک کامپیوتر دارد. پردازنده از مهمترین مشخصه هایی است که به هنگام خرید لپ تاپ، کامپیوتر های رو میزی و گوشی های تلفن همراه باید به آن دقت کرد. برای خرید سیستم های کامپیوتری نیاز است تا در ابتدا نوع نیاز و توقع های خود را از خرید مشخص دارید. آیا این سیستم را تنها برای وب گردی نیاز دارید و می خواهید از آنها در منزل استفاده کنید؟ آیا شما هم جز افراد علاقه مند به بازی های کامپیوتری هستید و نیاز دارید تا سیستم گیمینگ داشته باشید، آیا سیستم های کامپیوتری خود را برای طراحی های گرافیکی می خواهید و کلی آیای دیگر … پاسخ به تمام این سوال ها می تواند به شما در انتخاب انواع پردازنده های اینتل در لپ تاپ ها، کامپیوترها و گوشی های همراه کمک کند. همچنین شما برای دیدن بهترین بازی های کامپیوتر و اینکه این بازی‌ها به چه پردازنده‌ای نیاز دارن می‌تونین به نوشتار بهترین بازی های کامپیوتر و لپ تاپ رجوع کنید.

نحوۀ عملکرد سی پی یو و مراحل آن

سی پی یوهای امروزی عملکرد مشابه با نسل‌های قدیمی‌تر آن ندارند. در طی سال‌هایی که از عرضۀ نخستین این قطعات گذشته است، بهبودهای متعددی در شیوۀ عملکرد آن‌ها ایجاد شده است. سی پی یوهای جدید، قدرت پردازشی فوق ‌العاده‌ بالایی دارند که باعث تمایز زیاد با نسل‌های قدیمی آن شده‌اند. با این حال، کارکرد و مراحل فعالیت و اجرای آن‌ها مشابه با همان قدیمی‌هاست. به عبارت بهتر، سی پی یو طی سه مرحلۀ ساده اقدام به پردازش اطلاعات می‌کند. مراحلی که شامل موارد زیر هستند:

  • واکشی یا (Fetch)
  • کد گشایی یا (Decode)
  • اجرا یا (Execute)

در ادامه به معرفی هر یک از این مراحل پرداخته‌ایم.

واکشی یا (Fetch)

در این مرحله، سی پی یو اقدام به دریافت یک دستورالعمل می‌کند. این فرآیند شامل دریافت اطلاعات عددی از حافظۀ رم (RAM) است. هر دستورالعمل به عنوان بخش کوچکی از یک عملیات شناخته می‌شود. از این رو لازم است که سی پی یو از دستورالعمل‌های بعدی نیز مطلب شود. آدرس دستورالعمل‌های به وسیلۀ شمارندۀ برنامه نگهداری می‌شود. سپس این دستورالعمل‌ها رجیستر شده و در نهایت آن را برای دستورالعمل بعدی بسط می‌دهد.

کد گشایی یا (Decode)

پس از ذخیره کردن دستورالعمل واکشی شده، سی پی یو اقدام به ارسال آن به یک مدار کد گشایی می‌کند. در این مرحله، دستورالعمل‌ها تبدیل به سیگنال‌هایی می‌شوند که برای انجام اقدامات مختلف به اجزای مختلف آن ارسال می‌شوند.

اجرا یا (Execute)

مرحلۀ آخر، ارسال دستورالعمل‌های کد گشایی شده به اجزای مرتبط با سی پی یو برای اجرای برنامۀ نهایی است. نتیجۀ آن معمولاً در رجیستری سی پی یو ثبت می‌شوند تا بتواند آن را به دستورالعمل‌های بعدی ارجاع دهد. این قسمت از آن شبیه به حافظۀ ماشین حساب عمل می‌کند.

موفقیت اینتل در تولید پردازنده ها

شرکت هایی که این پردازنده ها را تولید می کنند تنوعی در محصولات خود به وجود آوردند که توانست قابلیت های این پردازنده ها را متغییر دارد از این رو شما می توانید متناسب با نیاز و البته بودجه ای که برای خرید در نظر گرفته اید برای خرید سیستم کامپیوتری با سی پی یو مناسب اقدام کنید. این شرکت ها نیاز های کاربران را مد نظر گرفتند و سپس اقدام به طراحی این سی پی یو ها کردند. اینتل شرکتی بزرگ و قدرتمند در زمینه ی تولید انواع سخت افزار کامپیوتر می باشد و تا به امروز با طراحی های هوشمندانه ی خود توانست است موفقیت بی نظیری به دست آورد. این شرکت در سال ۱۹۶۸ تاسیس شد و تا به امروز با تولید انواع پردازنده های اینتل توانست توجه افراد زیادی را به خود جلب کند و کارنامه ی درخشانی برای خود رقم بزند.

انواع پردازنده های اینتل:

انواع پردازنده های اینتل

در ادامه به معرفی انواع پردازنده های اینتل در انواع لپ تاپ ها و برند هایی معروف و معتبر دنیا مانند لپ تاپ ایسر،لنوو، اچ پی، ایسوس و … خواهیم پرداخت.

1. پردازنده ی Intel Core

پردازنده های Core که از پر سرو صدا ترین نوع پردازنده ی اینتل از زمان ورود به بازار بوده اند و تا به امروز نیز هستند و در انواع لپ تاپ گرافیکی، گیمینگ، برنامه نویسی و … آنها را مشاهده می کنیم، به طور کلی به دو نوع دسته بندی می شوند:

  • پردازنده های Core i
  • پردازنده های Core 2 Duo

نکته : بعد از Core می توانیم اعدادی را مشاهده کنیم که بالا رفتن این اعداد نشانی از قدرت بیشتر پردازنده است برای مثال یک لپ تاپ 7 Core i قدرت بیشتری نسبت به یک لپ تاپ با پردازنده ی3 Core i دارد.


بیشتر بخوانید: تفاوت پردازنده های اینتل Core i۵ ،Core i۳ و Core i۷


2. پردازنده Intel Celeron

پردازنده Intel Celeron

می توان گفت که سلرون ها پردازنده هایی ارزان قیمت و البته پایین رده از سری پردازنده های اینتل می باشند که با ورود core I  ها افراد کمتری به سمت آنها روی آوردند پون خانواده ی اینتل کره ای قابلیت های بیشتر و منحصر به فرد تری داشتند. باید گفت که میزان cache این سی پی یو نسبت به پردازنده های Pentium کمتر می باشد. می دانیم که این کش در پردازنده ها که در واقع نوعی حافظه ی پنهان می باشد و می تواند در عملکرد کلی یک سیستم عاملی مهم باشد.

این سری از پردازنده ‌‌های اینتل از جمله کم مصرف‌ ترین پردازنده‌های موجود در بازار هستند. سی پی یو سلرون اینتل دارای 2 هسته و 4 مگابایت حافظۀ کش بوده و از آن‌ها تحت عنوان (Dual Core) نیز یاد می‌شود. برخی از مدل‌های آن شامل (N4000) و (N4020) هستند که از نمونه‌های خوب این پردازنده‌ها به حساب می‌آیند. این دسته از پردازنده های اینتل اغلب در لپ‌ تاپ‌های اقتصادی و ارزان به کار گرفته می‌شوند. قدرت محاسباتی آن‌ها بالا نبوده و اغلب برای اجرای برنامه‌های آفیس، وب گردی، تماشای فیلم و انجام برخی امور ساده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. پردازنده Intel Pentium

این نوع از پردازنده ها برای لپ تاپ ها و سیستم هایی مناسب است که از آنها انتظار کارهای حرفه ای و فوق قوی را نداشته باشیم از این رو می توان گفت که لپ تاپ هایی که دارای این سی پی یو هستند را جز سیستم های پایین رده دسته بندی می کنیم. این سری از لپ تاپ ها در دو سری Gold و Silver در بازار موجود می باشند

پردازنده‌‌های اینتل پنتیوم نیز به عنوان سی پی یوهای کم‌ مصرف شناخته می‌شوند که دارای 4 هسته و 4 مگابایت حافظۀ کش هستند. این دسته از پردازنده‌ها با عنوان (Quad Core) شناخته شده و به دو گروه پنتیوم سیلور و پنتیوم گولد دسته‌ بندی می‌شوند. تفاوت بین این دو دسته در فرکانس پایۀ آن‌هاست. پردازنده‌های پنتیوم از پردازنده‌های سلرون قوی‌تر بوده و قادر به انجام محاسبات بیشتری هستند. به همین دلیل از آن‌ها در لپ‌تاپ‌های حسابداری و برای انجام کارهای عمومی استفاده می‌شود. همچنین که امکان اجرای برخی نرم‌افزارها مانند فتوشاپ نیز توسط آن‌ها میسر است.

4. پردازنده Itanium

پردازنده Itanium

در ابتدا ایتانیوم ها سی پی یو هایی 64 بیتی بودند که اینتل آنها را به بازار و همه ی مردم معرفی نمود. سیستم هایی که بر پایه ی ایتانیوم توسط HP / Hewlett Packard Enterprise (HPE) (خط سرورهای HPE Integrity) و برخی دیگر از سازنده ها تولید شده است. کمپانی اینتل با اعلام رسمی در تاریخ  30 ژانویه 2019 رسما اعلام کرد که خانواده CPU Itanium دیگر تولید نخواهد شد.

5. پردازنده ی Intel Xeon

پردازنده های زئون از خانواده ی اینتل ها دارای چندین هسته هستند و از چندین رشته تشکیل شده اند و و مناسب برای سرورهایی هستند که نیاز به پردازنده ی قدرتمند هستند که در عملکرد آنها شاهد وقفه نیز نخواهیم بود.

پردازنده‌های (Xeon) با هدف پردازش در سرورها و دیتاسنترها طراحی و ساخته شده‌اند. این دسته از پردازنده‌ها خود به سه گروه دسته‌بندی می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • (Xeon E)
  • (Xeon W)
  • (Xeon D)

تفاوت این پردازنده‌ها در تعداد هسته، فرکانس و کش پردازنده‌هاست. قدرت محاسباتی این دسته از پردازنده های اینتل در مقایسه با سری (Core i) بالاتر بوده و امکانات بیشتری را برای کامپیوتر فراهم می‌کند.

نسل سی پی یو ها

نسل سی پی یو ها

یکی دیگر از عواملی که می تواند تفاوتی بزرگ میان سی پی یو ها ایجاد کند عددی و یا رقمی  است که بعد از نام سی پی یو  بعد از خط فاصله آن را مشاهده می کنیم برای مثال intel core I 7-8250U که نام و مشخصه ی یک پردازنده می باشد عدد 8 بعد از خط فاصله بیانگر نسل پردازنده می باشد. پس اگر به فکر خرید لپ تاپ ایسوس، لنوو، ایسر یا هر برند دیگری هستید علاوه بر اینکه باید متناسب با نیاز خود سخت افزار این لپ تاپ ها را انتخاب کنید که خب مسلما پردازنده از اولین بخش هایی است که به قدرت آن باید اهمیت دهید لازم است تا نسل پردازنده با همان سی پی یو را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید خریدی منطقی داشته باشید.

انواع سی پی یو اینتل (Core i)

انواع سی پی یو اینتل را با عناوینی نظیر (Core i3)، (Core i5)، (Core i7) و (Core i9) می‌شناسیم. تا کنون 12 نسل از این پردازنده‌ها تولید و به بازار عرضه شده‌اند. نسل‌های مختلف پردازنده‌های اینتل به مرور زمان با قدرت محاسباتی بیشتر همراه شده‌اند. نسل بالاتر در سی پی یو به معنای تکنولوژی پیشرفته‌‌تر و معماری جدیدتر است. به همین ترتیب می‌توان انتظار داشت که سرعت پردازش آن‌ها نیز بالاتر است.

سی پی یوها نسل جدید (Core i) مجهز به تکنولوژی ساخت هستۀ مجازی یا (Hyper Threading) هستند که سرعت را از این طریق افزایش می‌دهند. به این ترتیب، یک هستۀ فیزیکی می‌تواند به عنوان دو هستۀ مجازی عمل می‌کند. بدین ترتیب بدون فعال کردن هستۀ فیزیکی دوم، امکان انجام وظایف و دستورات متعدد به صورت همزمان را پیدا می‌کند.

انواع پردازنده اینتل (Core i3)

این سری از پردازنده های اینتل دارای 2 هستۀ فیزیکی بوده که هر یک از آن‌ها، دو رشته یا Thread را ایجاد می‌کنند. به واسطۀ وجود این رشته‌ها، عملکرد هر یک از هسته‌های آن شبیه به دو هستۀ مجازی می‌شود. کش این پردازنده‌ها اغلب 4 مگابایت و 6 مگابایت هستند. این نوع از پردازنده‌ها از سری پنتیوم و سلرون قوی‌تر بوده و بیشتر در لپ‌تاپ‌های پایین رده به بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. لپ‌‌ تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های Core i3 توان محاسباتی در طیف وسیعی از نرم‌افزارها را دارند. این پردازنده‌ها می‌توانند امور روزمره، پروژه‌های دانشجویی و کارهای اداری را به خوبی سازماندهی کنند.

پردازنده‌های اینتل (Core i5)

این رده از پردازنده‌ها دارای 4 هستۀ فیزیکی و 8 هستۀ مجازی هستند و اغلب آن‌ها دارای کش 6 تا 8 مگابایت می‌باشند. پردازنده‌های (Core i5) اینتل به عنوان سی پی یوهای میان رده به حساب می‌آیند. پردازنده‌های (Core i5) مورد استفاده در لپ‌ تاپ‌ها دارای پسوند (H) یا (U) هستند. سری (U) از (H) ضعیف‌تر بوده ولی مصرف برق آن‌ها نیز کمتر است. به همین نسبت می‌توان انتظار داشت که سرعت و قدرت پردازشی آن‌ها نیز کمتر باشد. لپ تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های (i5) اغلب در دستگاه‌های میان رده استفاده می‌شود. اغلب دانشجویان رشته‌های غیر گرافیکی و کاربران نیمه حرفه ای از این نوع دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. هرچند انجام برخی کارهای گرافیکی و محتوایی ساده توسط آن‌ها نیز ممکن است.

پردازنده‌های سری (Core i7)

سری (Core i7) از انواع سی پی یو اینتل است که جزء پردازنده‌های قوی به حساب می‌آیند. این سی پی یوها دارای 4، 6 یا 8 هستۀ فیزیکی هستند که به واسطۀ تکنولوژی (Hyper Threading) به 8، 12 یا 16 هسته تبدیل می‌شود. بیشتر پردازنده‌های سری (Core i7) دارای کش 8 تا 16 مگابایت هستند. این سری نیز مانند پردازنده‌های (Core i5) دارای دو نوع (U) و (H) هستند. هر دوی آن‌ها نیز به عنوان پردازنده‌های قوی با قدرت پردازشی بالا به حساب می‌آیند. این دسته از پردازنده های اینتل بیشتر در لپ‌ تاپ‌های بازی و گرافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجرای بازی، کارهای گرافیکی و گرفتن خروجی از نرم‌افزارهای طراحی، پروژه‌های روزمره و بسیاری دیگر از امکانات از این طریق فراهم می‌شوند.

پردازنده‌های اینتل سری (Core i9)

پردازنده های اینتل سری (Core i9) از قوی‌ترین سی پی یوهای موجود در بازار هستند. این سری دارای 8 هستۀ فیزیکی و 16 هستۀ مجازی بوده و به عنوان بهترین تولیدات این شرکت به حساب می‌آیند. کش آن‌ها دارای 16 مگابایت حافظه بوده و در لپ‌ تاپ‌های رده بالا و پرچم داران شرکت‌های سخت افزاری استفاده می‌شوند. این مدل از انواع سی پی یو اینتل، بیشترین قدرت پردازشی با در بین انواع پردازنده‌ها دارد. از این رو بیشترین استفاده از آن‌ها در دستگاه‌هایی با پردازش سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرورها و ورک استیشن‌ها عمدتاً از چنین پردازنده‌هایی استفاده می‌کنند.

 نسل های مختلف پردازنده های اینتل از سال 2010 تا 2015

کانسپت نسل در پردازنده  های اینتل پس از ورود  core ها به بازار متولد شد نسل های متولد شده در این پردازنده ها به شرح زیر هستند:

  • پردازنده ی اینتل نسل 1 (Nehalem) که در سال 2010 معرفی شد و مورد استفاده قرار گرفت.
  • پردازنده ی اینتل نسل 2 (Sandy Bridge) که در سال 2011 جایگزینی برای پردازنده های نسل 1 این کمپانی شد و محدودیت هایی کمتری نسبت به سری قبلی خود داشت.
  • پردازنده ی اینتل نسل 3 (Ivy Bridge) در سمپتامبر 2012 معرفی گردید و سرعت بالاتری به نسبت Sandy Bridge داشتند
  • پردازنده ی اینتل نسل 4 (Haswell) که در سال 2013 مورد استفاده قرار گرفت و در ان شاهد مصرف کمتر انرژی نسبت به سری های قبلی بودیم .
  • پردازنده ی اینتل نسل 5 (Broadwell) این پردازنده در سال 2015 معرفی شد که از لحاظ ابعاد 37 درصد کوچکتر بود
  • پردازنده ی اینتل نسل 6 (Skylake) که در آگوست 2015 وارد بازار شد

نسل های مختلف پردازنده های اینتل از سال 2015 تا 2020

نسل های مختلف پردازنده های اینتل از سال 2015 تا 2020

  • پردازنده ی اینتل نسل 7( Kaby Lake) که در سال 2016 معرفی گردید.
  • پردازنده ی اینتل نسل 8 (Kaby Lake R) که در سال 2017 آپدیتی از Kaby Lake بود.
  • پردازنده ی اینتل نسل 9 (Coffee Lake) که در اواخر سال 2017 معرفی شد و با آن cire i9 هم به بازار معرفی شد.
  • پردازنده ی نسل 10 (Cannon Lake/Ice Lake) در اواخر سال 2017 معرفی شد اما در سال 2018 به تولید رسید.

نسل های بعدی پردازنده های اینتل کدام اند؟

اول از همه این را بگوییم که تکنولوژی همیشه و همیشه در حال غافلگیر کردن ما انسان ها است و به طبع شرکت هایی که بر راستای تکنولوژی حرکت می کنند گاهی مجبور می شوند تا مطابق با برنامه ریزی خود جلو نروند و روند کاری خود را تغییر دهند. چون در غیر این صورت از رقبای خود جا می مانند. تا امروز شرکت  اینتل تا نسل 10 پردازنده های خود را وارد بازار کرده است و نسل 11 آن که با نام Tiger Lake به عموم مردم معرفی گردید ولی هنوز وارد بازار نشده است. باید گفت که این کمپانی تا به امروز هیچ زمانی دست از فعالیت و همچنین ارتقای خود بر نداشته است و در آینده هم قصد همچین کاری را ندارد و باید منتظر نسل های بعدی که پیشرفته تر از نسل های قبل هستند باشیم.

رقیب شرکت اینتل

رقیب شرکت اینتل

تا به اینجا گفتیم که اینتل توانسته در زمینه ی تولید پردازنده ها موفقیت های بسیاری کسب کند و روز به روز هم به فکر ارتقای مدل های پیشین خود بوده است. اما اگر بخواهیم یک شرکت و یا کمپانی را به عنوان رقیب اینتل معرفی کنیم باید نام AMD که کمپانی سازنده ی انواع پردازنده ها می باشد را بیاوریم که در سال 1969 فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 2006 سازنده و کمپانی کانادایی پردازنده‌های گرافیکی به نام ATI (ای تی آی) را خریداری کرد و با هم به عنوان یک مجموعه مشغول به کار و تولید شدند. اما باید این را هم دانست که اینتل تا به امروز توانسته 11 شرکت معتبر را که در زمینه ی فناوری و تکنولوژی فعالیت می کردند را خریداری کند و با کمک و همکاری آنها به بهبود هر آنچه از قبول مشغول به آن بوده است بپردازد.

معرفی چند پردازنده ی گیمینگ

اگر اهل بازی های کامپیوتری باشید و دنیای گیم رو تجربه کرده باشید، قاعدتا می دانید که سیستم شما باید دارای قدرت بالایی باشد. پس پردازنده و کارت گرافیک از مهم ترین چیزهایی هستند که می توانند با عملکردی که دارند لذت بازی را برای شما چند برابر کند. چند نمونه ی زیر از برترین پردازنده های گیمینگ می باشد:

  • Intel Core i7 10700K
  • Intel Core i9 10900K
  • Intel Core i5 10400F

لازم به ذکر است که پردازنده های Ryzen  نیز گزینه های مناسبی برای لپ تاپ گیمینگ هستند.

هزینه های پردازنده های اینتل

همانطور که قبلا گفتیم شما به عنوان یک خریدار باید انواع پردازنده های اینتل را بشناسید و بعد از آن برای خرید اقدام نمایید و از آنجایی که محدودیت های مالی و البته نوسانات ارزی سبب می شود گاهی نتوانیم آنچه مد نظر داریم را  خریداری کنیم از این رو بهتر است تا شناختی نسبی به این پردازنده ها داشته باشیم. پر واضح است که مدل های جدید تر و پر قدرت تر اینتل دارای قیمت بالاتری هستند و توانایی انجام کارهای بیشتری را دارند. از این رو می توان باز هم به ضرب المثل معروف هر چه پول بیشتر بدهی آش بیشتری می خوری اشاره کرد چراکه متاسفانه دنیای این روزها چیزی جز همین ضرب المثل ساده نیست.

سخن پایانی درخصوص انتخاب بهترین نوع پردازنده برای لپ تاپ

در ابتدا نیاز ها و انتظارات خود را از این پردازنده ها معلوم دارید. اگر می خواهید لپ تاپ شما کارهای گرافیکی سنگینی را برای شما انجام دهد یا به دنبال یک لپ تاپ گیمینگ هستید، باید به سراغ سیستم هایی بروید که پردازنده های قوی و قدرتمندی دارند شما نمی توانید از میان لپ تاپ های اچ پی مدلی را انتخاب کنید که پردازنده ی corei3 از نسل های قدیمی این خانواده را دارد ولی انتظارات یک لپ تاپ در همان برند با پردازنده ی corei9 را داشته باشید. بودجه ی شما عاملی مهم در تصمیم گیری می باشد. یادتان نرود آپشن های شما در میان انواع برندهای موجود در بازار زیاد است پس متناسب با هزینه ای که برای خرید در نظر گرفته اید در میان  انواع پردازنده های اینتل مناسب ترین گزینه را برای خود برگزینید.

منبع: itechtics

نوشته های مرتبط

راهنمای اکتیو کردن ویندوز 10 و 11 (فعالسازی رایگان با نرم افزار)

تبدیل ویندوز 11 به 10 بدون پاک شدن اطلاعات

رم چیست؟ آشنایی با انواع حافظه Ram لپ تاپ و گوشی و DDRها