فهرست مطالب
وقتشه پرونده باورهای غلط عموم در رابطه با نحوه شارژ باتری گوشی رو ببندیم.
سال 2021 هم اومد؛ اما، اما، اماااا….. ما هنوز نگران اون شارژری هستیم که تو پریز برق باقی مونده، یا نگران اینیم که وقتی گوشی جدید میخریم، حتما 8 ساعت شارژ اولیش کامل بشه، و همچنان گوشیمون رو تا به 0 درصد نرسونیم به شارژ نمیزنیم، تا مبادا باتری گوشیمون خراب بشه. واقعا ما باید هنوز نگران اینجور چیزا باشیم؟ یا میتونیم “آدمای بدی” باشیم و هیچکدوم از این موارد رو رعایت نکنیم؟
امروز تصمیم گرفتم که در مورد شارژ باتری گوشیهای هوشمند بیشتر توضیح بدم و کمی با هم گپ بزنیم، چون ممکنه که ما از دستگاههای بهروز و جدیدی استفاده کنیم، ولی قبول کنین که دانش ما در مورد اونها ممکنه که قدیمی و از رده خارج باشه.
باور غلط شماره 1: نباید تلفن خودمون رو شب تا صبح به شارژ بزنیم، چون منفجر میشه.🤐
نادرست

شارژ موبایل از شب تا صبح
به لطف باتریهای مدرن لیتیوم-یونی، میتونین با خیال راحت، گوشیتون رو یک شب تا صبح بذارین تو شارژ بمونه. چرا؟ چون این نوع باتریها دارای کنترلکنندههایی هستن که با پر شدن باتری، پروسه شارژ گوشی رو متوقف میکنن. بنابراین قضیه آتشسوزی و منفجر شدن گوشی کنسله.
اما یه نکته وجود داره، اونم اینه که با تمام این تفاسیر، باز هم یک جریان خیلی کوچیکی این وسط باقی می مونه که در دراز مدت ممکنه تاثیر خودش رو بزاره و عمر باتری رو کم کنه، پس ایده شب تا صبح شارژ شدن گوشی، زیاد جذاب به نظر نرسه.
باور غلط شماره 2: باید بذاریم باتری گوشیمون تا 0٪ برسه، بعد بزنیم به شارژ.😐
نادرست

شارژ موبایل بعد از خالی شدن
بیاین بیشتر در مورد باتریهای لیتیوم-یونی صحبت کنیم. مسئله اینه که تعداد چرخه شارژ اونها محدوده (مثلاً یک آیفون حدود 500 دور داره). یک چرخه شارژ کامل از 0٪ تا 100٪ هست. پس اگر باتری رو از 90٪ تا 100٪ شارژ کنین، فقط از 1/10 دور استفاده میکنین. خیلی خوب توضیح دادم مگه نه؟ چی ؟؟؟ …..نه…..
خب……..، پس بزارین اینطوری بگم که به گفته کارشناسان، به طرز عجیبی، باتریها در حالت شارژ کامل یا کاملاً خالی، تحت فشار هستن. به عبارتی نقطه امن شارژ برای گوشیهایی با باتری لیتیوم-یونی، 50 درصد شارژه. این تعادل کمترین فشار رو به باتری وارد میکنه.
اگر شارژدهی گوشیتون رو بین محدوده 20 تا 80 درصد نگه دارین؛ باتری گوشیتون، مدت زمان بیشتری عمر میکنه. ( یعنی تقریبا شارژ گوشیتون رسید به 20 بزنین به شارژ، و تا 80 درصد شارژ رسید، از شارژ بکشین). الان دیگه به نظرم خیلی خوب گفتم.😊
باور شماره 3: نباید شارژر رو در حالتی که به پریز هست، رها کنیم.🤔
نه درست، نه غلط
خب، در گذشته از لحاظ قوانین ایمنی، گفته میشد که شارژرها باید بلافاصله بعد از استفاده از برق جدا بشن. این به این دلیل بود که احتمال آتشسوزی، در نتیجه افزایش برق وجود داشت.
اما امروزه، به ویژه در شهرها، این قضیه واقعیت نداره و اگر به شارژرتون هیچ دستگاهی وصل نباشه، هیچ انرژی خاصی مصرف نمیشه.
با این حال، اگر جزء این 4 حالتی که براتون مینویسم هستین، شارژر رو از برق بکشین.
- خونه شما در برابر برخورد صاعقه، مصون نیست.
- اگر شما حیوون خونگی دارین. در این حالت اونا به راحتی میتونن سیم برق رو گاز بگیرن و خب اتفاقای ناخوشایندی رخ بده.
- همسایگان محترم شما نشت آب داشته باشن.
- و گزینهی آخر اینکه اگر شارژرتون بدون اینکه به دستگاه وصل باشه، گرم و گرمتر بشه که خب بهتره از برق بکشین.
بنابراین، این شما هستین که تصمیم میگیرین که آیا شارژر به برق وصل بمونه یا خیر.
باور شماره 4: روشن بودن بلوتوث و اتصال به Wi-Fi، باعث کاهش عمر باتری میشه.✔
باوری کاملا درست و واقعی
به غیر از صفحهنمایش، یکی دیگه از دلایل تخلیه شارژ باتری و کاهش عمر باتری در طولانی مدت، انرژی تلف شده گوشی موبایل در تلاش برای یافتن و اتصال به بلوتوث و شبکههای Wi-Fi یا همون “داده” است. پس اگر با بلوتوث و Wi-Fi گوشیتون کاری ندارین، غیرفعالشون کنین.
باور شماره 5: باید حتما از شارژر اصلی و مخصوص گوشی خودمون استفاده کنیم، در غیر این صورت باتری آسیب میبینه.✔
باوری کاملا درست و واقعی

شارژ موبایل با شارژر غیر اصل
همه شارژرها، شبیه به هم نیستن و این میتونه اثرات مخربی رو برای دوام باتری گوشی موبایل شما به همراه داشته باشه. شارژرها انواع کنترلها رو دارن، که باعث کاهش میزان جریان میشن و با پر شدن باتری، پروسه شارژ رو متوقف میکنن. اما بعضی از شارژرهای خارج از برند مورد نظر، ممکنه که از چنین تنظیماتی برخوردار نباشن. اگر جریان زیادی به باتری منتقل بشه، اون وقته که باید شاهد کاهش راندمان شارژ باتری گوشیهای هوشمند خودتون باشین. بهتره بدونین که گوشیهای هوشمند، مدارات تنظیم جریان ورودی دارن که میزان جریان دریافتی رو متناسب با باتری تنظیم میکنن. ولی با این حال توصیه میکنم که حتما از شارژر و کابل گوشی خودتون استفاده کنین و یا حداقل از شارژرهای استاندارد متعلق به شرکتهای معتبر بهره ببرین.
باور غلط شماره 6: شارژ گوشی از طریق کامپیوتر یا لپتاپ به باتری آسیب میزنه.😒
نادرست

شارژ موبایل با لپتاپ
چون شدت خروجی پورت USB لپتاپ و کامپیوتر، از پایینترین حد استاندارد برخورداره، شارژ گوشی از طریق کامپیوتر یا لپتاپ پروسه کمی کندتری رو طی میکنه و هیچ آسیبی به باتری گوشی شما نمیزنه. پس اگر باتری رو با سرعت کمتری شارژ کنین، فشار کمتری برای یونهای لیتیوم و ساختارهای پذیرنده اونها ایجاد میکنه و آسیب احتمالی باتری کمتر میشه.
باور غلط شماره 7: باتری گوشی، در محیط سرد به خوبی کار نمیکنه.🤨
نادرست

باتری در محیط سرد
درواقع، برعکس. گفته میشه که استفاده از باتری در دمای خنک، و خنک نگه داشتن باتری برای ماندگاری بیشتر باتری، خیلی بهتره. بهتره بدونین که قرار دادن باتری در معرض دمای بالا، راهی برای کاهش عمر کلی باتری به حساب مییاد. یا بهتره بگیم حرارت دشمن باتری گوشی به حساب مییاد.
باور غلط شماره 8: باتری گوشی باید بعد از خرید، 8 ساعت شارژ بشه.🤯
نادرست
این موضوع شاید برای گوشیهای قدیمی صدق میکرد، اما در مورد گوشیهای مدرن با باتری لیتیوم-یونی به هیچ عنوان صدق نمیکنه. بنابراین هیچ الزامی نیست که حتما بعد از خرید گوشی، 8 ساعت به شارژ بزنین و منتظر بمونین. گوشی هوشمند جدیدتون رو بلافاصله استفاده کنین و نگران شارژ اولیه نباشین.
در مورد شارژ باتری گوشیهای هوشمند صحبت کردیم، و حالا نوبت شماست که بهم بگین، این موارد رو رعایت میکردین یا نه؟؟..
2 نظرات
من که الان فهمیدم جریان چیهه ولی از الان میخوام امتحان کنم رسید به 20 میزنم ب شارژ ببینم نتیجه رو
سلام
من تازه فهمیدم باید اینجوری گوشی شارژ بشه هنوز امتحان نکردم ولی امروز رسید به 20 پیزنمش ب شارژ مطمعنم با این توضیحاتی ک دادین حتما نتیجه میگیرم
بنظرم مفید بود ممنون