در سالهای اخیر تولید تصاویر توسط هوش مصنوعی به سبب رقابت تنگانگ میان برنامههایی مانند Adobe Firefly ،Midjourney DALL-E و Stable Diffusion رشد قابل توجهی داشته است. اخیراً هوش مصنوعی جدیدی به نام Flux نیز به این رقابت جدید پیوسته است. Flux توسط استارتاپ Black Forest Labs ساخته شده و از آنجایی که منبع باز است این امکان را به کاربران میدهد تا بهصورت رایگان آن را دانلود کرده و تغییرات دلخواه خود را رویش اعمال کنند.
این مدل را میتوان روی کامپیوترهای شخصی یا در پلتفرمهای آنلاینی مثل Poe و Nightcafe اجرا کرد. Flux در سه نسخه مختلف عرضه میشود؛ نسخه حرفهای با مجوز تجاری، نسخه Dev برای استفاده عمومی و نسخه سریعتر به نام Schnell.
یکی از نکات قابل توجه در مورد Flux تولید تصاویری است که به طرز شگفتانگیزی شبیه به عکسهای واقعی به نظر میرسند، بهویژه وقتی که Flux با Lora ترکیب میشود. البته امکان تشخیص غیر واقعی بودن تصاویر به کمک برخی نکات امکان پذیر است؛ در برخی موارد متنون موجود در عکسها عجیب و نامفهوم هستند یا بافتها در بعضی قسمتها غیر طبیعی به نظر میرسند.
با وجودی که بسیاری از برندها و کسبوکارهای کوچک در حال حاضر از تصاویر هوش مصنوعی برای تبلیغات خود استفاده میکنند، این تکنولوژی میتواند خطرهایی نیز به همراه داشته باشد که شامل امکان استفاده از این تصاویر برای کلاهبرداری یا تولید اخبار جعلی میشود.
اما سوال اینجاست که این تکنولوژی چقدر میتواند پیشرفت کند؟ برخی تحقیقات نشان میدهند که استفاده از تصاویر هوش مصنوعی در دادههای آموزشی مدلها میتواند باعث کاهش دقت آنها شود.