لیپک؛ یک قدم جلوتر 

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » سبک زندگی دیجیتال » واژه‌نامه اصطلاحات موبایل (دیکشنری گوشی‌های هوشمند)

واژه‌نامه اصطلاحات موبایل (دیکشنری گوشی‌های هوشمند)

هر کلمه‌ای که خرید گوشی به شما کمک می‌کند، در این دیکشنری معرفی شده است.
دیکشنری گوشی‌های هوشمند

هرچقدر که تکنولوژی ساخت گوشی هوشمند با سرعت بیشتری رشد کند، به همان میزان واژه‌ها و اصطلاحات جدیدی نیز به دایره مفاهیم دیجیتالی موبایل اضافه می‌شود. آگاهی از این اصطلاحات و داشتن یک دید کلی از ویژگی‌های گوشی می‌تواند به شما در زمان خرید و مقایسه کیفیت چند مدل با یکدیگر کمک به‌سزایی کند. 

واژه‌نامه اختصاصی زیر از مجله تکنولوژی لیپک زیر به‌عنوان یک راهنمای جامع عمل می‌کند و تعاریف واضح و مختصری را برای واژه‌های پرکاربرد و مهم حوزه فناوری گوشید از مبانی شبکه «4G» و «Wi-Fi» گرفته تا پیچیدگی‌های «پردازنده» و «سنسورهای دوربین»، در اختیار شما قرار می‌دهد. بنابراین، چه یک توسعه‌دهنده باتجربه و چه یک مشتری معمولی خرید گوشی باشید، این واژه‌نامه شما را به درک بهتر و راحت‌تری از مشخصات تکنولوژیکی گوشی هدایت می‌کند.

اصطلاحات صفحه‌نمایش گوشی

اصطلاحات صفحه‌نمایش گوشی

اصطلاحات صفحه‌نمایش، مجموعه‌ای از واژگان فنی هستند که برای توصیف ویژگی‌ها و عملکردهای مختلف نمایشگر‌ به‌کار می‌روند و به کاربران کمک می‌کنند تا با دقت بیشتری صفحه‌نمایش مورد نظر خود را برای استفاده‌های گوناگون برگزینند.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

نوع نمایشگر 

Display Type

فناوری ساخت پنل/نمایشگر گوشی است که می‌تواند یکی از انواع LCD، IPS-LCD، OLED و AMOLED باشد.

 

رزولوشن

Resolution

به تعداد پیکسل‌های یک صفحه‌نمایش یا حسگر دوربین (به‌ویژه در یک تصویر دیجیتال) گفته می‌شود. 

رزولوشن چیست؟

تراکم پیکسلی

Pixel Density

به چگالی پیکسل‌ها در یک صفحه‌نمایش اشاره دارد که با تقسیم وضوح نمایشگر بر اندازه صفحه به‌دست می‌آید.

 

نسبت تصویر

Aspect Ratio

تناسب بین عرض و ارتفاع تصویر را نشان می‌دهد. به‌عنوان مثال، یک تصویر مربعی دارای نسبت تصویر 1:1 است، زیرا ارتفاع و عرض یکسانی دارد.

 

زوایای دید

Viewing Angles

به محدوده‌ای گفته می‌شود که از آن می‌توان محتوای صفحه‌نمایش را بدون کاهش قابل توجه کیفیت تصویر مشاهده کرد.

 

روشنایی

Brightness

میزان نور ساطع شده از صفحه‌نمایش گوشی است که می‌تواند متناسب با شرایط نوری مختلف تنظیم شود. هر چه مقدار روشنایی بیشتر باشد، دسترسی به محتوای صفحه در محیط‌های پرنور راحت‌تر است.

 

نسبت کنتراست


Contrast Ratio

نسبت کنتراست معیاری از میزان روشنایی بین روشن‌ترین سفید و تیره‌ترین سیاهی است که صفحه‌نمایش می‌تواند نشان‌دهد. هرچه این نسبت بیشتر باشد نمایشگر از وضوح تصویر بالاتری برخوردار است.

 

کم‌نوری موضعی

Local Dimming

فناوری لوکال دیمینگ با کنترل خودکار نور پس‌زمینه در محیط‌های مختلف، کنتراست و سطوح تیره محتوای صفحه‌نمایش گوشی را بهبود می‌بخشد. 

 

گاما

Gamma

رابطه بین درخشندگی یک پیکسل و مقدار عددی نشان‌دهنده آن درخشندگی را توصیف می‌کند که بر کیفیت کلی تصویر تأثیر می‌گذارد.

 

گستره رنگی

Color Gamut

گاموت رنگ یا طیف رنگی به‌طور دقیق توسط دستگاهی مانند نمایشگر، چاپگر یا دوربین نمایش داده و بازتولید می‌‌شود.

 

سطح دینامیک بالا


HDR

فناوری High Dynamic Range، کنتراست و رنگ تصاویر نمایش داده شده روی صفحه را افزایش می‌دهد. در اصل، این امکان را به شما می‌دهد تا جزئیات بیشتری را در روشن‌ترین و تاریک‌ترین قسمت‌های تصویر مشاهده کنید.

HDR چیست؟

نرخ نوسازی

Refresh Rate

تعداد دفعاتی است که نمایشگر در هر ثانیه تصاویر را به‌روز می‌کند. نرخ تازه‌سازی بالاتر می‌تواند به تصاویری روان‌تر منجر شود، که به‌ویژه برای بازی‌های آنلاین یا پخش ویدیو‌های باکیفیت اهمیت بالایی دارد.

Refresh Rate در صفحه‌نمایش

نرخ تازه‌سازی متغیر

Variable Refresh Rate

نرخ تازه‌سازی نمایشگر را به‌صورت پویا تغییر می‌دهد تا با نرخ فریم محتوا مطابقت داشته باشد. این همگام‌سازی به رفع مشکلاتی مانند به‌هم‌ریختگی صفحه و لگ در زمان بازی، کمک می‌کند.

 

زمان پاسخدهی

Response Time

به مدت زمانی که طول می‌کشد تا هر پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر کند اشاره دارد. به‌خصوص در بازی که زمان پاسخ سریع می‌تواند تار شدن و شبح تصاویر متحرک را کاهش دهد، عاملی مهم برای نمایشگر به حساب می‌آید.

 

نرخ فریم

FPS

(Frames Per Second) نشان‌دهنده تعداد فریمی است که نمایشگر گوشی در هر ثانیه نشان می‌دهد. FPS بالاتر به معنای حرکت نرم‌تر روی صفحه است که در هنگام بازی یا پیمایش در صفحات وب اهمیت زیادی دارد.

 

روان‌سازی حرکت

Motion Smoothing

برای کاهش تاری در صحنه‌های با حرکت سریع طراحی شده است و می‌تواند به‌ویژه هنگام تماشای ورزش یا بازی‌های ویدیویی مفید باشد.

 

پوشش محافظ گوریلا گلس

Corning Gorilla Glass

یک پوشش شیشه‌‌ای سخت شده برای محافظت از صفحه‌نمایش گوشی است. آخرین نسخه این فناوری با نام Gorilla Glass Victus، مقاومت قابل توجهی در برابر آسیب دارد و در اثر سقوط بر روی سطوح سخت و ناهموار تا عمق 2 متری صدمه نمی‌بیند.

 

تشخیص دست‌نویس

HandwritingRecognition

این ویژگی پیشرفته از تشخیص نوری کاراکتر (OCR) برای تبدیل دست خط به متن دیجیتال استفاده می‌کند و به کاربران امکان می‌دهد تا با قلم یا انگشت روی دستگاه‌هایی مانند تبلت، گوشی‌های هوشمند و نمایشگرهای تعاملی بنویسند.

 

نسبت صفحه‌‌نماش به بدنه

Screen to Body Ratio

این معیار نشان می‌دهد، که چه میزان از قسمت جلوی دستگاه توسط صفحه‌‌نمایش اشغال شده است. این نسبت معمولاً به‌صورت درصد بیان می‌شود و هرچه بالاتر باشد، به معنی حاشیه‌های کم‌تر و صفحه‌‌نمایش بزرگ‌تر است.

 

اندازه صفحه‌نماش

Screen Size

این مقدار با اندازه‌گیری قطر صفحه‌نمایش گوشی به‌دست می‌‌آید و معمولاً با واحد اینچ بیان می‌گردد.

 

پانچ هول

Punch Hole

سوراخ کوچکی در صفحه‌نمایش است که معمولاً برای جای‌گیری دوربین جلویی استفاده می‌شود. این طراحی با کاهش حاشیه‌های نمایشگر، نسبت صفحه‌نمایش به بدنه گوشی را افزایش می‌دهد.

پانچ هول چیست؟

ناچ

Notch

به بریدگی یا شکافی در بالای صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند گفته می‌شود، که برای جای دادن دوربین جلو، سنسورها و بلندگوها طراحی شده است.

ناچ چیست؟

اصطلاحات پردازنده گوشی

اصطلاحات پردازنده گوشی

بخش پردازنده شامل کلیدی‌ترین قطعات گوشی است و وظیفه مدیریت تمام فرآیندها و دستورات را بر عهده دارد. با آگاهی از مشخصات پردازنده، می‌توانید انتخاب‌های هوشمندانه‌تری هنگام خرید گوشی انجام دهید و توانایی‌های دستگاه خود را بهتر بشناسید.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

پردازنده 

Proccessor

پردازنده مستقیماً مسئول عملکرد گوشی هوشمند است و تجربه هر کاری که با تلفن انجام می‌دهید (مثل باز کردن برنامه‌ها، مشاهده فیلم و …) به آن بستگی دارد. هرچه پردازنده بهتر باشد، تجربه‌ای روان‌تر و بدون تأخیر در اجرای برنامه‌های گوشی خواهید داشت.

 

واحد پردازنده مرکزی 

CPU 

(Central Processing Unit)، به‌عنوان مغز دستگاه عمل می‌کند و وظایف ضروری مانند پردازش ورودی‌های کاربر، اجرای برنامه‌ها و مدیریت عملکردهای ارتباطی را انجام می‌دهد.

پردازنده یا CPU چیست؟

تراشه یا چیپست

Chipset

مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی در یک مدار مجتمع است که جریان داده بین پردازنده، حافظه و سایر تجهیزات جانبی را مدیریت می‌کند. همچنین، به بخش‌های مختلف گوشی اجازه می‌دهد تا به‌طور مؤثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

 

سیستم روی تراشه

SoC

اساساً به‌عنوان مغز گوشی تمام مدارها و اجزای الکترونیکی لازم را روی یک تراشه ادغام می‌کند و شامل یک واحد پردازش مرکزی (CPU)، واحد پردازش گرافیکی (GPU)، حافظه و سایر عناصر ضروری مانند مودم برای اتصال می‌شود.

انواع چیپست گوشی و SoC

سیستم‌‌عامل

OS

یک پلتفرم نرم‌افزاری است که سایر برنامه‌های گوشی روی آن اجرا می‌شوند. علاوه‌بر، اندروید و iOS که رایج‌ترین سیستم‌عامل های گوشی هوشمند هستند، گزینه‌های دیگری مانند HarmonyOS و OxygenOS نیز وجود دارد.

 

رابط‌کاربری

UI

مجموعه‌ای از عناصر گرافیکی و کنترلی مانند آیکون‌ها، دکمه‌ها و حرکات لمسی است، که استفاده از برنامه‌ها و ویژگی‌های گوشی را برای کاربران آسان‌تر می‌کند.

 

واحد پردازش گرافیکی

GPU

( Graphics Processing Unit) یک مدار الکترونیکی تخصصی است که برای مدیریت و تسریع در پردازش و نمایش تصاویر نمایشگر طراحی شده است. این واحد در پردازش تصاویر بسیار سریع‌تر از پردازنده‌های معمولی (CPU) عمل می‌کند.

پردازنده گرافیکی (GPU) چیست؟ 

کوالکام، مدیاتک، اسنپدراگون

Qualcomm, MediaTek, Snapdragon

Qualcomm و MediaTek دو تولیدکننده برجسته تراشه‌های موبایل هستند که در رقابت نزدیکی با یکدیگر قرار دارند. Qualcomm با سری Snapdragon خود، به‌ویژه در بازار گوشی‌های پرچم‌دار، شناخته شده است. از سوی دیگر، MediaTek با تمرکز بر بازار میان‌رده و پایین‌رده، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های گوشی شهرت جهانی دارد.

بهترین پردازنده‌های موبایل

هسته

Core

به هسته واحد پردازش مرکزی (CPU) گفته می‌شود، که از اجزاء اصلی گوشی برای پردازش داده‌ها است. گوشی‌های هوشمند اغلب دارای پردازنده‌های چند هسته‌ای مانند پردازنده‌های دو هسته‌ای، چهار هسته‌ای یا حتی هشت هسته‌ای هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا چندین کار را به‌طور هم‌زمان و کارآمدتر انجام دهند.

 

حافظه با دسترسی تصادفی

RAM

(Random-Access Memory) به‌عنوان حافظه کوتاه مدت دستگاه عمل کرده و موقتاً داده‌ها را برای برنامه‌ها و فرآیندهای در حال اجرا ذخیره می‌‌کند. در واقع، هر چه رم بیشتر باشد، برنامه‌های بیشتری می‌توانند به‌طور هم‌زمان بدون کاهش سرعت دستگاه اجرا شوند.

رم چیست؟ 

رام

ROM

(Read-Only Memory) یک نوع ذخیره‌سازی در گوشی هوشمند است که حتی در زمان خاموشی دستگاه هم داده‌ها را حفظ می‌کند. برخلاف رم که فرار و موقتی است، رام فایل‌های لازم برای عملکرد گوشی را به‌طور دائم ذخیره می‌کند.

فرق رم و رام

رشته و چندرشته‌ای

(Thread) و (Hyperthreading)

کوچک‌ترین دنباله‌ از دستورالعمل‌های برنامه‌ریزی شده است که می‌تواند به‌طور مستقل توسط یک زمانبندی مدیریت شود و معمولاً بخشی از سیستم‌عامل است. از سوی دیگر، Hyperthreading یک فناوری توسعه‌یافته توسط اینتل است که به یک هسته CPU اجازه می‌دهد تا دو رشته را به‌طور هم‌زمان اجرا کند.

 

سرعت کلاک

Clock Speed

به نرخی اشاره دارد که پردازنده گوشی می‌تواند دستورالعمل‌ها را با واحد گیگاهرتز (گیگاهرتز) اجرا کند. گوشی‌های هوشمند معمولاً دارای سرعت کلاک بین 1.8 گیگاهرتز تا 2.2 گیگاهرتز هستند که برای اکثر کارها کفایت می‌کند.

 

معماری ARM

ARM Architecture

نوعی از معماری و ساختار پردازنده‌های کامپیوتری است که باعث ایجاد تعادل در عملکرد و بهره‌وری انرژی می‌شود. این دستاورد به‌ویژه برای دستگاه‌های باتری‌دار مانند گوشی‌‌های هوشمند بسیار مهم است.

 

قدرت طراحی حرارتی

TDP

(Thermal Design Power) برای نشان دادن مقدار گرمایی است که یک قطعه مانند CPU یا GPU تحت حداکثر بار تولید می‌کند.

 

بنچمارک کردن

Benchmarking

به فرآیند اجرای مجموعه‌ای از آزمایش‌ها بر روی یک گوشی جهت ارزیابی عملکرد آن گفته می‌شود. این تست‌ها می‌تواند جنبه‌های مختلفی مانند سرعت پردازنده، عملکرد گرافیکی، عمر باتری و غیره را اندازه‌گیری کند.

بنچمارک گوشی چیست

حسگرها

Sensors

حسگرها اجزای جدایی‌ناپذیر گوشی‌های هوشمند هستند که عملکردها و ویژگی‌های مختلفی را فعال می‌کنند. برای مثال، حسگرهای نور محیطی روشنایی صفحه را بر اساس شرایط نور اطراف تنظیم می‌کنند و راحتی کاربر و کارایی باتری را افزایش می‌دهند.

 

اصطلاحات بدنه گوشی

اصطلاحات بدنه گوشی

این اصطلاحات معمولاً قسمت‌های مختلف بدنه یک گوشی از ابعاد و جنس قاب گرفته تا تعداد سیم‌کارت‌های آن را مشخص می‌کند و یک نمای کلی از ویژگی‌های ظاهری و ساختاری موبایل ارائه می‌دهد. در ادامه برخی از مهم‌ترین واژگان کاربردی برای بدنه گوشی را مشاهده می‌کنید.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

ابعاد

Dimensions

به اندازه فیزیکی دستگاه است که معمولاً بر حسب ارتفاع، طول و عرض بیان می شود.

 

وزن

Weight

وزن گوشی هوشمند را مشخص می‌کند که می‌تواند بر اساس متریال بدنه و برخی ویژگی‌های اضافی متغیر باشد.

 

استاندارد مقاومت

IP/ATM Ratings

Ingress Protection، معیار استاندارد مقاومت دستگاه در برابر گرد و غبار و آب است. این رتبه‌بندی از دو عدد تشکیل شده است: اولی سطح مقاومت در برابر گرد و غبار را در مقیاس 0 تا 6 نشان می‌دهد و دومی بیانگر سطح مقاومت در برابر آب، در مقیاس 0 تا 9 است. به‌عنوان مثال، یک گوشی با رتبه IP68 در برابر گرد و غبار بسیار مقاوم است و می‌تواند برای مدت معینی در آب غوطه‌ور شود.

استاندارد ضد آب IPX و ATM چیست؟ 

بیومتریک

Biometrics

بیومتریک به آیتم‌های امنیتی گوشی گفته می‌شود که از ویژگی‌های فیزیکی منحصر‌به‌فرد کاربر برای تأیید هویت استفاده می‌کند. این فناوری شامل اسکن اثر انگشت، تشخیص چهره و اسکن عنبیه چشم می‌شود.

 

دو‌ سیم‌‌کارت

Dual-SIM

این قابلیت امکان استفاده از دو سیم‌کارت مختلف را به‌طور هم‌زمان برای یک گوشی فراهم می‌کند.

 

سیم‌‌کارت الکترونیکی

eSIM 

eSIM همان کار سیم‌کارت سنتی را انجام می‌دهد، اما در مادربرد گوشی تعبیه شده و برخلاف سیم‌کارت‌های فیزیکی، قابل برنامه‌ریزی مجدد است.

 

فاکتور فرم

Form Factor

به اندازه، شکل و استایل گوشی و همچنین چیدمان و موقعیت اجزای اصلی آن اشاره دارد.

 

 

اصطلاحات شبکه گوشی

اصطلاحات شبکه گوشی

مجموعه‌ای از استانداردها و فناوری‌های گوشی است، که امکان ارتباطات بی‌سیم را فراهم می‌کنند. از جمله این اصطلاحات می‌توان به GSM ،GPRS ،EDGE و LTE اشاره کرد که هر کدام پهنای باند و فرکانس‌های مخصوص به خود را دارند و به گوشی‌های همراه اجازه می‌دهند تا به دکل‌های مخابراتی متصل شده و اطلاعات را منتقل کنند.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

 

2G/3G/4G/5G 

اصطلاحات 2G، 3G، 4G و 5G به نسل‌های مختلف فناوری ارتباطات و اینترنت گوشی‌های هوشمند گفته می‌شود. فناوری 2G مبتنی بر GSM بود و سیگنال دیجیتال و خدماتی مانند SMS و MMS را ارائه می‌کرد. 3G باعث افزایش نرخ انتقال داده و بهبود تجربه اینترنت گوشی همراه شد. 4G، از جمله LTE، سرعت داده بالاتری دارد و از خدمات بیشتری مانند بازی پشتیبانی می‌کند. 5G جدیدترین نسل این فناوری است که سرعت داده‌های سریع‌تر، تأخیر کم‌تر و توانایی اتصال هم‌زمان بسیاری از دستگاه‌ها را فراهم می‌کند.

 

ال‌ تی ای

LTE

(Long Term Evolution) استانداردی برای پهنای باند ارتباطات وایرلس است و معمولاً به‌عنوان 4G LTE شناخته می‌شود. این فناوری سرعت اینترنت سریع‌تر و تأخیر کم‌تری را در مقایسه با فناوری قبلی، 3G ارائه می‌دهد و امکان پخش ویدیو، بازی و انتقال داده را بهبود می‌بخشد. 

 

نوع وای‌فای

Wi-Fi Type

استانداردهای مختلف اتصال بی‌سیم در گوشی هستند، که سرعت‌‌ها و برد‌های متفاوتی را ارائه می‌دهند. به‌عنوان مثال، استاندارد وای‌فای 6 که با نام IEEE 802.11ax نیز شناخته می‌شود، نسل جدیدی از وای‌فای است که سرعت و کارایی بیشتری را فراهم می‌کند.

 

حالت پرواز

Airplane Mode

حالت هواپیما یکی از تنظیمات گوشی هوشمند است که با فعال‌سازی آن، تمام ارتباطات بی‌سیم دستگاه مانند وای‌فای، بلوتوث و داده‌های سلولی قطع می‌شود. این حالت برای جلوگیری از تداخل با سیستم‌های حساس هواپیما در طول پرواز طراحی شده است.

 

نام نقطه دسترسی

APN

(Access Point Name) به‌عنوان دروازه‌ای است که امکان تبادل داده بین شبکه تلفن همراه و سایر شبکه‌ها مانند اینترنت را فراهم می‌‌کند. پیکربندی یک APN شامل تنظیمات مختلفی است که شرایط برقراری ارتباط صحیح دستگاه با شبکه، اختصاص یک آدرس IP و تعیین نوع سرویس را ممکن می‌سازد.

 

اتصال دوطرفه

Downlink و Uplink 

گوشی‌های همراه معمولاً از یک اتصال دو طرفه شامل downlink و uplink (اتصال از دستگاه کاربر به سرور) استفاده می‌کنند که نامتقارن است؛ به این معنی که downlink بسیار سریع‌تر از uplink است.

 

حالت دوگانه

Dual-Mode

توانایی یک دستگاه برای انتقال داده یا نوع شبکه با بیش از یک روش است. به‌عنوان مثال، یک تلفن 5G با حالت دوگانه می‌تواند از شبکه‌های 5G دسترسی غیر مستقل (NSA) و دسترسی مستقل (SA) پشتیبانی کند.

 

بهینه‌ساز داده

EV-DO

(Evolution-Data Optimized) یک استاندارد مخابراتی برای انتقال وایرلس داده از طریق سیگنال‌های رادیویی با دسترسی به پهنای باند بهبود‌یافته است.

 

بهینه‌سازی داده و صدا

EV-DV

(Evolution-Data and Voice) استانداردی برای انتقال بی‌‌سیم داده و صدا است که با پشتیبانی از نرخ بالای داده‌، دسترسی به اینترنت و امکان برقراری تماس صوتی را فراهم می‌کند.

 

رومینگ

Roaming

این قابلیت به کاربر امکان می‌دهد که برای برقراری و دریافت تماس صوتی، ارسال و دریافت داده یا دسترسی به سایر خدمات، در هنگام سفر به خارج از منطقه تحت پوشش جغرافیایی شبکه خانگی خود از شبکه بازدید شده استفاده کند.

 

رادیو FM

FM Radio

این ویژگی‌ با دریافت سیگنال‌های رادیویی آنالوگ، در باند FM، امکان گوش دادن به ایستگاه‌های رادیویی را بدون اتصال به اینترنت فراهم می‌کند.

 

فرستنده FM

FM Transmitter

به تلفن اجازه می‌دهد تا موسیقی ذخیره شده در حافظه خود را روی فرکانس‌های FM پخش کند، به‌طوری که روی گیرنده‌های FM نزدیک مانند رادیو ماشین قابل تنظیم باشد.

 

پروتکل انتقال فایل

FTP

(File Transfer P) برای انتقال فایل‌ها بین گوشی همراه و رایانه یا سرور استفاده می‌شود. این ویژگی برای مدیریت فایل‌ها در گوشی یا اشتراک‌گذاری آن‌ها با دستگاه‌های دیگر بدون نیاز به اتصال فیزیکی مانند کابل USB مفید است.

 

سیستم‌جهاموقعیت‌یابی

GPS

(Global Positioning System) با دریافت سیگنال‌های شبکه‌ای از ماهواره‌ها، موقعیت دقیق کاربر را بر روی زمین تعیین می‌کند.

تکنولوژی GPS چیست؟

سرویس رادیویی عمومی

GPRS

(General Packet Radio Service) امکان انتقال داده‌ها را از طریق شبکه‌های سلولی فراهم می‌کند. قبل از ظهور فناوری‌های پیشرفته‌تر مانند 4G، به‌طور گسترده در تلفن‌های همراه 2G و 3G استفاده می‌شد.

 

پروتکل نرم‌افزار بی‌سیم

WAP

(Wireless Application protocol) یک مشخصات ایمن است که به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق دستگاه‌های بی‌سیم مانند گوشی‌های همراه، فوراً به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

 

اصطلاحات حافظه ذخیره‌سازی گوشی

اصطلاحات حافظه ذخیره‌سازی گوشی

این اصطلاحات بیشتر برای توصیف ظرفیت و کارایی حافظه در گوشی‌های همراه به‌کار می‌رود. برخی از پرکاربردترین واژگان مورد استفاده برای حافظه گوشی را در زیر آورده‌ایم.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

حافظه پویا

Dynamic Memory

به فرآیندی گفته می‌شود که در آن، حافظه در زمان اجرای برنامه به‌صورت دینامیک تخصیص داده می‌شود و این امکان را به برنامه‌نویس می‌دهد که مقدار حافظه مورد نیاز را بر اساس نیازهای لحظه‌ای برنامه تعیین کند. 

 

حافظه داخلی

Internal Storage

یک فضای ذخیره‌سازی داخلی برای جای‌گیری داده‌های گوشی مانند عکس‌ها، فیلم‌ها، برنامه‌ها و سیستم‌عامل است. یک گوشی ممکن است با گزینه‌‌های حافظه داخلی متفاوتی به بازار عرضه شود.

حافظه ذخیره‌سازی چیست؟

اسلات کارت

Card Slot

یک فضای اختصاصی برای قرار دادن کارت microSD است که به کاربران امکان می‌دهد ظرفیت ذخیره‌سازی گوشی خود را افزایش دهند.

 

فلش مموری

Flash Memory

فلش مموری نوعی ذخیره‌سازی غیر فرار است که در گوشی‌های همراه برای ذخیره داده‌ها حتی زمانی که دستگاه خاموش است استفاده می‌شود.

 

هات اسواپ

Hot Swap

تعویض یا قرار دادن یک قطعه مانند سیم‌کارت یا کارت حافظه بدون نیاز به خاموش کردن دستگاه است.

 

حالت ذخیره‌سازی انبوه

Mass Storage mode

این حالت به کمک یک پورت USB، حافظه گوشی را طوری در دسترس سیستم‌عامل کامپیوتر قرار می‌دهد که گویی یک هارد اکسترنال است.

 

کارت دیجیتال

SD Card

(Secure Digital) نوعی کارت حافظه است که برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌شود. این کارت‌ها دارای ظرفیت‌های مختلفی هستند و فضای ذخیره‌سازی بزرگ‌تر و سرعت انتقال داده‌های سریع‌تر را ارائه می‌دهند.

 

یو اف اس

UFS

(Universal Flash Storage) یک فناوری پیشرفته برای ذخیره‌سازی داده‌ها است که با کارایی بالا میزان مصرف انرژی دستگاه را کاهش می‌دهد.

 

اصطلاحات بخش صوتی گوشی

اصطلاحات بخش صوتی گوشی

برای افراد علاقه‌مند به موزیک، داشتن یک گوشی با سیستم صوتی و پخش باکیفیت اهمیت زیادی دارد. واژگان زیر شما را به درک بهتری از بخش صوتی و قابلیت‌های متنوع آن می‌رساند.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

جک صدا

Audio Jack

یک رابط گرد کوچک برای انتقال سیگنال‌های صوتی آنالوگ از طریق هدفون یا بلندگوهای خارجی به گوشی همراه است.

 

جک 3.5 میلی‌متری

3.5mm Jack

یک فیش صوتی استاندارد است که برای اتصال هدفون‌های استریو یا انتقال صدا به تقویت‌کننده‌های خارجی در خودروها یا سیستم‌های خانگی استفاده می‌شود.

 

نویز کنسلینگ

Noise Canceling

این فناوری صداهای ناخواسته محیطی را با استفاده از کنترل نویز فعال کاهش می‌دهد. این قابلیت می‌تواند با جداسازی پخش صدا و بهبود کیفیت تماس در محیط‌های پرسر‌وصدا، تجربه گوش دادن را بهبود ببخشد. 

 

اکولایزر

Equalizer

قابلیتی است که به کاربران امکان می‌دهد تعادل اجزای فرکانس محتوای صوتی را تنظیم کنند. کاربران می‌توانند تجربه صوتی خود را با تقویت یا کاهش فرکانس‌های خاص برای مطابقت با ترجیح شخصی خود یا برای جبران آکوستیک محیط یا بهبود کیفیت هدفون خود سفارشی‌سازی کنند. 

 

آهنگ‌‌های زنگ سفارشی‌سازی شده

Custom Ringtones

صداهای شخصی‌سازی شده‌ای هستند که برای تماس‌های دریافتی در گوشی‌های همراه استفاده می‌شوند. کاربران می‌توانند آهنگ یا کلیپ صوتی خاصی را ایجاد یا دانلود کنند و آن را به‌عنوان آهنگ زنگ خود تنظیم نمایند.

 

موتور صدای طبیعی دیجیتال

DNSe

(Digital Natural Sound engine) یک فناوری بهبود صدای توسعه‌یافته توسط سامسونگ است. این فناوری طراحی شده تا با غلبه بر محدودیت‌های بلندگوها و هدفون‌های کوچک، تجربه صوتی غنی‌تری را ارائه دهد. 

 

باند دوگانه

Dual-band

به توانایی گوشی برای کار بر روی دو باند فرکانسی مختلف اشاره دارد. این ویژگی به گوشی‌های همراه اجازه می‌دهد از استانداردهای شبکه‌های مختلف مانند GSM و CDMA که در فرکانس‌های مختلف کار می‌کنند، بهره ببرند.

 

بلندگو

Loudspeaker

یک درایور کوچک صدا است که با تبدیل سیگنال‌های الکتریکی به امواج صوتی از طریق ارتعاش دیافراگم، صدای مورد نیاز برای اعلان‌ها، موسیقی، ویدیو و تماس‌ها را ایجاد می‌کند.

 

آهنگ‌های زنگ چندصدایی

Polyphonic Ringtones

این اصوات پیشرفته چندین نت را به‌طور هم‌زمان پخش می‌کنند و دارای صدایی غنی‌تر و پیچیده‌تر از آهنگ‌های زنگ مونوفونیک هستند.

 

باند چهارگانه

Quad-band

به گوشی‌‌های گفته می‌شود که توانایی کار بر روی چهار باند فرکانسی مختلف مورد استفاده در سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) را دارند. این ویژگی قابلیت‌های رومینگ گسترده‌تری را نیز امکان‌پذیر می‌کند.

 

اصطلاحات دوربین‌ گوشی 

اصطلاحات دوربین‌ گوشی 

هر چه گوشی دارای دوربین‌های مجهزتری باشد، کیفیت عکس‌ها و ویدیوهای ثبت شده نیز بالاتر خواهد بود. بنابراین اگر مشخصات دوربین گوشی برایتان اهمیت زیادی دارد و به دنبال تجربه عکاسی لذت‌بخش هستید، کسب اطلاع از مشخصات زیر به شما کمک خواهد کرد.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

تنظیمات دستی

Manual Modes

این حالت که با نام Pro نیز شناخته می‌شود، به کاربران امکان می‌دهد تا تنظیمات دوربین مانند ISO، سرعت شاتر و تعادل رنگ سفید را برای رسیدن به کیفیت عکس بهتر، به‌صورت دستی تنظیم کنند.

 

فوکوس خودکار

Auto-Focus

این فناوری یکی از ویژگی‌های دوربین است که به‌طور خودکار لنز را برای واضح و شفاف شدن سوژه تنظیم می‌کند.

فوکوس گوشی چیست؟

سنسور تشخیص عمق

Depth Detection

دوربین تشخیص عمق که به‌عنوان دوربین زمان پرواز (ToF) نیز شناخته می‌شود، نوعی حسگر است که در گوشی‌های هوشمند برای اندازه‌گیری فاصله بین دوربین و سوژه تصویر به‌کار می‌رود.

 

زوم اپتیکال

Optical Zoom

زوم اپتیکال یک ویژگی دوربین است که سوژه‌های دور را با استفاده از لنز بزرگ می‌کند. دوربین‌های دارای زوم اپتیکال به شما امکان می‌دهند صحنه‌های دور را بدون کاهش وضوح یا مشخص شدن پیکسل‌ها ثبت کنید.

 

تثبیت‌کننده اپتیکال تصویر

OIS

قابلیتی است که در برخی از گوشی‌های هوشمند یافت می‌شود و به شفاف و واضح نگه‌داشتن تصاویر و ویدیوها حتی با دستان لرزان یا در حال حرکت کمک می‌کند.

 

ماکرو

Macro

ماکرو یک ویژگی تخصصی است که به دوربین گوشی هوشمند اجازه می‌دهد تا عکس‌های نزدیک را با جزئیات بیشتری نسبت به لنز دوربین استاندارد بگیرد. 

 

دوربین واید

Wide Camera

همان دوربین اصلی پشتی گوشی‌های هوشمند است که میدان دید وسیع‌تری را در مقایسه با دوربین‌های دیجیتال سنتی ارائه می‌دهد.

 

دوربین اولترا واید

Ultra Wide Camera

به‌طور معمول، این دوربین‌ها میدان دیدی در حدود 120 درجه دارند و امکان ثبت قسمت‌های بیشتری از صحنه را در یک شات فراهم می‌کنند.

 

تله‌فوتو

Telephoto

تله‌فوتو یک لنز با فاصله کانونی بلند است که به عکاس اجازه می‌دهد تا از فواصل دورتر عکس‌برداری کند. این نوع لنزها معمولاً قابلیت زوم بالایی دارند و بدون افت کیفیت تصویر، به شما امکان می‌دهند تا سوژه‌های دورتر را ثبت کنید.

 

پریسکوپ

Periscope

این دوربین امکان زوم اپتیکال بیشتر را بدون افزایش ضخامت بدنه گوشی فراهم می‌کند. تکنولوژی پریسکوپ با استفاده از آینه‌های منشوری، فاصله کانونی لنز را افزایش داده و به این ترتیب، کیفیت بزرگ‌نمایی را بهبود می‌بخشد.

 

مونوکروم

Monochrome

به حالتی اشاره دارد که در آن صفحه‌نمایش تنها طیف‌های مختلفی از یک رنگ خاص را نشان می‌دهد. این ویژگی معمولاً برای صرفه‌جویی در مصرف باتری یا کمک به کاربرانی که می‌خواهند از حواس‌پرتی‌های ناشی از رنگ‌های پرزرق و برق نمایشگر دوری کنند، استفاده می‌شود.

 

پاناروما

Panorama

این قابلیت به کاربر اجازه می‌دهد تصاویری با زاویه دید گسترده‌ی افقی یا عمودی ثبت کند. این تصاویر معمولاً با حرکت دوربین گوشی به‌صورت افقی و گاهی عمودی و به‌هم پیوستن چندین عکس تکی شکل می‌گیرند.

 

زوم دیجیتال

Digital Zoom

یک فناوری مبتنی بر نرم‌افزار است که جلوه زوم اپتیکال را شبیه‌سازی می‌کند. برخلاف زوم اپتیکال، که پیکربندی لنز را برای بزرگ‌نمایی تصویر به‌طور فیزیکی تغییر می‌دهد، زوم دیجیتال بزرگ‌نمایی را از طریق برش دادن تصویر انجام می‌دهد.

 

دوربین سلفی

Secondary Camera

این دوربین در گوشی‌های هوشمند اغلب به‌عنوان دوربین جلو یا دوربین سلفی شناخته می‌شود. بسته به مدل گوشی می‌تواند قابلیت‌ها و کیفیت‌های متنوعی را ارائه دهد.

 

تایم لپس

TIME-LAPSE

به کمک این تکنیک عکاسی جذاب می‌توان یک صحنه یا رویداد طولانی مدت را با سرعت بالا و به‌صورت یک ویدیوی کوتاه ثبت کرد.

 

فرمت RAW

RAW

به فرمت فایل‌های تصویری گفته می‌شود، که بدون فشرده‌سازی و پردازش، مستقیماً از حسگر دوربین ذخیره می‌شوند. این فرمت به عکاسان اجازه می‌دهد تا کنترل بیشتری بر ویرایش نهایی تصاویر داشته باشند.

 

پردازشگر سیگنال تصویر

ISP

قطعه‌ای است که داده‌های خام دریافتی از دوربین را پردازش و به تصاویر با‌کیفیت تبدیل می‌‌کند. این پردازنده برای تنظیم روشنایی، رنگ، کنتراست تصاویر و همچنین کاهش نویز و بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری مختلف طراحی شده است.

 

دیافراگم نوری

Optical Aperture 

قطعه‌ای است که میزان نور ورودی به حسگر دوربین را کنترل می‌کند. این قطعه معمولاً از چندین تیغه تشکیل شده و با گشاد یا تنگ شدن، مقدار نور عبوری از لنز را تنظیم می‌نماید.

 

فلاش دوربین

Camera Flash

این ویژگی به‌عنوان منبع نوری برای عکاسی در شرایط نوری ضعیف یا فیلمبرداری در شب استفاده می‌شود. فلاش می‌تواند به‌صورت دستی یا خودکار تنظیم شود.

 

پاسخ شاتر

Shutter Response

به مکانیزم باز و بسته شدن شاتر دوربین برای هدایت نور به سنسورها گفته می‌شود. سرعت شاتر، تأثیر مستقیمی بر روی روشنایی و وضوح تصویر دارد.

 

کدک ویدیویی

Video Codec

یک فناوری ضروری است که ویدیوهای دیجیتال را فشرده و از حالت فشرده خارج می‌کند و امکان ذخیره و انتقال فایل‌های ویدیویی بزرگ را با کارایی بیشتری فراهم می‌آورد.

 

سایز سنسور دوربین

Camera sensor size

اندازه سنسور دوربین در گوشی‌های هوشمند معمولاً بین 0.4 تا 0.59 اینچ است. این سنسورها به فوتوسایت‌های کوچک تقسیم می‌شوند که هر یک نشان‌دهنده یک پیکسل هستند و نور را جذب می‌کنند. اندازه بزرگ‌تر سنسور به معنای جذب نور بیشتر و در نتیجه کیفیت تصویر بهتر است.

 

عمق بیت

Bit-depth

به تعداد بیت‌هایی اشاره دارد که برای ذخیره‌سازی اطلاعات در هر پیکسل یک تصویر یا نمونه‌ای از داده‌های دیجیتال استفاده می‌شود.

 
 

MPEG

(Motion Picture Experts Group) شامل استانداردهایی می‌شود که امکان اشتراک‌گذاری گسترده و لذت بردن از محتوای چندرسانه‌ای را در پلتفرم‌ها و دستگاه‌های مختلف فراهم می‌آورد.

 

اصطلاحات باتری گوشی 

اصطلاحات باتری گوشی 

از آنجایی که گوشی‌های هوشمند تمام انرژی لازم برای اجرای دستورها و فعالیت‌های مختلف دستگاه را از طریق باتری به‌دست می‌آوردند، کیفیت، ظرفیت و عمر باتری می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت گوشی داشته باشد. در جدول زیر نگاهی به مهم‌ترین اصطلاحات باتری گوشی می‌اندازیم.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

نوع باتری

Battery Type

به فناوری ساخت باتری گفته می‌شود که دو نوع رایج و پرکاربرد آن، جنس لیتیوم- یونی و جنس لیتیوم- پلیمری هستند.

 

شارژ

Charging

معمولاً نوع شارژرهای سیمی و بی‌سیم گوشی و پشتیبانی از فست‌شارژ را نشان می‌دهد.

 

فست‌شارژ

Fast Charge

این ویژگی‌ که در حال حاضر توسط بسیاری از گوشی‌ها پشتیبانی می‌شود، قادر است ظرفیت باتری را در مدت زمان کوتاهی به‌طور کامل شارژ کند.

مقایسه‌ فست شارژ با شارژ معمولی

شارژ بی‌سیم

Wireless Charging

این فناوری امکان شارژ کردن گوشی را بدون نیاز به کابل‌های فیزیکی فراهم می‌کند. با قرار دادن گوشی روی پد شارژ بی‌سیم، جریان الکتریکی بدون تماس مستقیم ایجاد شده و دستگاه را شارژ می کند.

 

ظرفیت باتری

Battery Capacity

نشان‌دهنده مدت زمانی است که یک باتری می‌تواند بدون نیاز به شارژ مجدد کار کند و با واحد میلی‌آمپر ساعت (mAh) اندازه‌گیری می‌شود.

 

عمر باتری

Battery Life

به مدت زمانی اشاره دارد که گوشی هوشمند می‌تواند با یک بار شارژ قبل از نیاز به شارژ مجدد کار کند.

 

چرخه باتری

Battery Cycle

تعداد دفعاتی است، که باتری گوشی از صفر تا صددرصد به‌طور کامل شارژ می‌شود. این چرخه‌ها که نشان‌دهنده عمر مفید باتری هستند، معمولاً بین 300 تا 500 بار شارژ تخمین زده می‌شوند.

 

 

اصطلاحات اتصالات گوشی

اصطلاحات اتصالات گوشی

اتصالات به آن دسته از ویژگی‌‌‌های گوشی گفته می‌شود، که از طریق پورت‌های روی بدنه یا به‌صورت ‌بی‌سیم امکان انتقال داده‌ها و ارتباط با دیگر دستگاه‌ها را فراهم می‌کند.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

ایستگاه پایه

Base Station

یک ایستگاه رادیویی است که در شبکه‌های تلفن همراه برای انتقال و دریافت سیگنال‌ها بین گوشی‌های موبایل و شبکه ارتباطی استفاده می‌شود. 

 

بلوتوث

Bluetooth

این فناوری از فرکانس‌های رادیویی برای انتقال داده‌ها و صدا بین دستگاه‌ها استفاده می‌کند و به‌دلیل برد کوتاه و مصرف انرژی پایین، برای اتصال دستگاه‌های نزدیک به یکدیگر بسیار مناسب است. 

 

GPS متصل

Connected GPS

به کمک این تکنولوژی دستگاه‌های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند و ردیاب‌های تناسب اندام می‌توانند به GPS گوشی هوشمند متصل شوند تا موقعیت مکانی دقیق را تعیین کنند. 

 

مکان‌یابی

Positioning

این فناوری به دستگاه اجازه می‌دهد، مکان خود را از طریق GPS مشخص کند. گوشی‌های هوشمند از حسگرهای مختلفی مانند شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و مغناطیس‌سنج برای بهبود دقت موقعیت‌یابی استفاده می‌کنند.

 

ان اف سی

NFC

(Near Field Communication) ارتباط بی‌سیم را در فواصل کوتاه، معمولاً چند سانتی‌متر، امکان‌پذیر می‌کند. همچنین می‌تواند برای جفت‌سازی دستگاه‌ها مانند اتصال تلفن به بلندگوهای بلوتوث یا هدفون یا پرداخت‌ها با یک ضربه ساده استفاده شود. 

فناوری NFC چیست؟

 

SAR 

(Specific absorption rate) حداکثر میزان مجاز قرار گرفتن در معرض انرژی RF (فرکانس رادیویی) را نشان می‌دهد که در طول استفاده از گوشی، ایمن در نظر گرفته می‌شود.

 

یو اس بی

USB

(Universal Serial Bus) معمولاً در گوشی‌ها و سایر دستگاه‌های دیجیتال برای شارژ و انتقال داده استفاده می‌شود.

 
 

HSP

(Headset Profile) یک پروفایل بلوتوثی است که عملکردهای اولیه مورد نیاز برای ارتباط بین گوشی و هدست را ارائه می‌دهد.

 
 

MIMO

یک فناوری آنتنی است که در گوشی‌های هوشمند برای بهبود عملکرد ارتباطات استفاده می‌شود و امکان انتقال و دریافت بیش از یک سیگنال داده را به‌طور هم‌زمان در یک کانال رادیویی فراهم می‌کند.

 
 

PC Sync

فرآیند همگام‌سازی داده‌ها بین گوشی و دستگاه‌های رایانه شخصی است که شامل انتقال فایل‌ها، به‌روزرسانی مخاطبین و اطمینان از یکسان بودن اطلاعاتی مانند رویدادهای تقویم و یادداشت‌ها در هر دو دستگاه می‌شود.

 
 

Port

یک رابط فیزیکی در گوشی است که از طریق آن می‌توان کابل‌ها را به برق متصل کرد. مانند پورت شارژ یا جک هدفون.

 

 

اصطلاحات امنیت گوشی

اصطلاحات امنیت گوشی

محدود کردن امکان دسترسی به گوشی برای افراد دیگر می‌تواند تا حد زیادی به حفظ امنیت اطلاعات شما کمک کند. دو نمونه از کدهای کاربردی را در زیر می‌بینید.

اصطلاح فارسی

واژه انگلیسی

توضیح خلاصه

مقاله آموزشی

شماره شناسایی شخصی

PIN code

(Personal Identification Number) معمولاً یک شماره چهار رقمی است، که با جلوگیری از استفاده غیر مجاز از سیم‌کارت و دسترسی به شبکه گوشی، به محافظت از داده‌های کاربر کمک می‌کند. 

 

کد قفل باز کن شخصی

PUK Code

(Personal Unblocking Key) یک کد 8 رقمی است که در صورت مسدود شدن سیم‌کارت، به‌دلیل سه بار وارد کردن کد پین نادرست، قفل آن را باز می‌کند.

 

اثر انگشت

Finger Print

یکی از ویژگی‌های امنیتی گوشی است که به کاربر اجازه می‌دهد تا با استفاده از اثر انگشت منحصر‌به‌فرد خود، به گوشی دسترسی پیدا کنند.

 

تشخیص چهره

Face Recognition

این فناوری پیشرفته امنیتی، با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، نقاط کلیدی چهره را شناسایی و با داده‌های ذخیره شده مقایسه می‌کند، تا هویت فرد را برای باز کردن یا بستن قفل گوشی تأیید نماید.

 

 

سخن آخر

این واژه‌نامه تلاشی است برای پل زدن بین دانش فنی و کاربرد روزمره‌ی تکنولوژی، که شما را قادر می‌سازد تا با دانش و اطمینان بیشتری از دستگاه‌های هوشمند خود استفاده کنید. با پیشرفت‌های مداوم در فناوری موبایل، مطمئنا واژگان و اصطلاحات جدیدی نیز به دنیای تکنولوژی اضافه می‌شوند که برای داشتن تجربه کاربری بهتر، کسب اطلاع از آن‌ها بسیار مفید خواهد بود.

در صورتی به اصطلاحات تخصصی حوزه گوشی‌های هوشمند نیاز دارید می‌توانید از لیست جامع وبسایت GSMArena در این آدرس استفاده کنید.

همچنین اگر اصطلاحی را در این مقاله معرفی نکرده‌ایم، لطفاً در بخش نظرات به ما اطلاع دهید.

برچسب‌(ها):

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله در ذهن مخاطب حک شود...

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالا شما این کلمه را جایی شنیده‌اید. در یک موسیقی شاد جنوبی (شاید بهتر باشد در گوگل لیپک را جست و جو کنید). شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع محصولات الکترونیک مانند لپتاپ، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه است.