راهنمای خرید لپ تاپ یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در سایت لیپک راجع به آن خواهید خواند، زیرا خیلی ها این روزها در بررسی، انتخاب و خرید laptop سردرگم هستند! ما این راهنمای گام به گام خرید لپتاپ را برای شما آماده کرده ایم تا خریدی راحت و بی دردسر را تجربه کنید.
چه به ویندوز وفادار باشید، چه از طرفداران مک یا مایل به امتحان سیستم عامل جدیدی باشید، قبل از سرمایه گذاری باید بدانید که دقیقاً در لپ تاپ باید به دنبال چه چیزی باشید!
چیزهای بیشتری به جز سیستم عامل وجود دارد که باید در خرید لپ تاپ مد نظر قرار بدهید. آیا لپ تاپی که قصد خرید آن را دارید، صفحه نمایش مورد نظر شما را دارد؟ آیا پورت هایی در آن وجود دارند که از تجهیزات جانبی شما پشتیبانی کنند؟ آیا می تواند بازی ها را با کیفیت 1080 پیکسل یا بالاتر ساپورت کنند؟ و… اینها ملاحظاتی هستند که هنگام انتخاب یک لپ تاپ مناسب بایستی آنها را در نظر بگیرید.
چه بخواهید بازی کنید، فیلم پخش کنید، یا در هنگام سفر یا در خانه با دوستان، اعضای خانواده، همکاران و… در ارتباط باشید، جدیدترین و بهترین برند لپ تاپ ها قابلیت حمل و نقل را با عملکرد و قدرت مورد نیاز خود متعادل می کنند. جستجوی خود را برای لپ تاپ با مروری بر مهمترین ویژگی هایی که باید در نظر بگیرید شروع کنید.
خرید لپ تاپ، گوشی یا هر چیز الکترونیکی دیگر حتی می تواند برای حرفه ای ها و اهل فن نیز سردرگم کننده باشد. امیدواریم این راهنمای خرید لپ تاپ به شما کمک کند تا با نحوه انتخاب و خرید یک لپ تاپ اداری، خانگی، گیمینگ و… مدرن آشنا شوید. پس تا انتهای مطلب با فروشگاه اینترنتی لیپک همراه باشید تا در حوزه خرید لپ تاپ به گنجینه اطلاعاتی خودتان بیفزایید. خوشحال خواهیم شد در صورت مفید بودن، این پست را با سایر دوستان تان به اشتراک بگذارید.
فهرست مطالب
انواع لپ تاپ ها و قیمت آنها
چندین دسته لپ تاپ وجود دارد که با در نظر گرفتن کاربرد یا مخاطب خاصی تولید می شوند. هنگام خرید لپ تاپ، تصمیم بگیرید که اساساً قصد دارید از لپ تاپ برای چه چیزی استفاده کنید و به دنبال دسته ای باشید که با علایق مورد نظر شما همسو باشد. در اینجا چند دسته کلی و چند مورد دلخواه برای هر کدام آورده شده است.
Entry-level (500 دلار یا کمتر)
لپ تاپ ها می توانند گران باشند، اما سازندگان می دانند که همه نمی توانند یک دستگاه 2000 دلاری بخرند. خریدارانی که برای اساسی ترین اهداف به لپ تاپ نیاز دارند و می خواهند در هزینه خود صرفه جویی کنند، می توانند لپ تاپ های عالی با قیمت 500 دلار یا کمتر را پیدا کنند.
به طور کلی، لپ تاپ های مقرون به صرفه برای افرادی ایده آل هستند که ممکن است اطلاعات زیادی در مورد رایانه نداشته باشند و فقط دستگاهی می خواهند که بتواند وظایف استاندارد را انجام دهد. آنها علی رغم قیمت پایین، با ساختار مناسب و صفحه کلید و تاچ پدهای معقول ارگونومیکی ساخته شده اند تا دوام بالایی داشته باشند.
این لپ تاپ ها معمولاً از نظر سختافزاری سبک هستند، به این معنی که شما در آنها مقدار زیادی رم یا گرافیک با کارایی بالا پیدا نمی کنید، که باعث میشود آنها برای بازی های AAA یا باز نگه داشتن صدها برگه مرورگر ایدهآل نباشند.
کروم بوک ها جزو برترین موارد لپ تاپ های سطح پایه هستند، زیرا برخی از ویژگی های جذاب تر لپتاپهای Windows و MacOS را ندارند، اما باید متذکر شویم که لپ تاپ MacOS با قیمت کمتر از 500 دلار را پیدا نخواهید کرد.
Mainstream (500 دلار تا 1500 دلار)
این محدوده قیمت مسلماً از نظر قیمت برای شما بهترین است. لپ تاپ های Mainstream واقعاً عالی هستند. آنها تراشههای گرافیکی پرقدرت، سخت افزار داخلی و ویژگی های بسیار بهتری نسبت به لپ تاپ های entry-level دارند.
این واقعیت که لپ تاپ های Mainstream یک نقطه عالی برای صنعت است به این معنی است که شما انتخاب های زیادی پیش رو دارید. لپ تاپ هایی با نمایشگرهای عالی، با پردازنده های قدرتمند، لپ تاپ های زیبا و لپ تاپ هایی که سبک و قابل حمل بوده و عمر باتری عالی دارند.
Premium (بیشتر از 1500 دلار)
این دسته حاوی برخی از بهترین لپ تاپ هایی است که امروزه می توانید بخرید. با کمی پول بیشتر، عمر باتری بیشتر، عملکرد بهتر از سخت افزار داخلی قدرتمندتر، نمایشگرهای بزرگتر و با وضوح بالاتر و در کل کیفیت ساخت بهتر به دست می آورید. اگر قدرت خرید کمی بیشتری دارید و می توانید قیمت بالاتری را بپردازید، لپ تاپ های Premium لپ تاپ هایی هستند که باید بیشتر در نظر بگیرید.
با وجود هزینه های بالای لپ تاپ های پریمیوم، هنوز انتخاب های زیادی وجود دارد. می توانید لپ تاپ های ۱۳ اینچی با قدرت محاسباتی و گزینههای ارتباطی فراوان انتخاب کنید. اگر به بازی های جانبی یا تولید محتوا علاقه دارید، می خواهید از یک لپ تاپ 15 اینچی با پردازنده هشت هسته ای (یا بیشتر) و یک کارت گرافیک اختصاصی استفاده کنید.
این دسته حتی شامل لپتاپ مورد علاقه ما در چند سال گذشته یعنی Dell XPS 13 است. اگر چیزی کمی سنگینتر و با قابلیت تولید محتوا می خواهید، Dell XPS 15 نیز ارزش بررسی دارد. برای گیمرها، Razer Blade 14 یکی از بهترین لپتاپ هایی است که می توانند انتخاب کنند. در حالی که Lenovo ThinkPad X1 Extreme قدرت واقعی را در یک شاسی بسیار مقاوم و قابل ارتقا ارائه میکند.
اگر از طرفداران اپل هستید، ما MacBook Air M1 کاملاً پیکربندی شده را توصیه می کنیم. MacBook Pro نیز یک گزینه است، اما منحصراً برای متخصصان خلاق و کاربران قدرتمند و قیمت بالایی دارد.
لپ تاپ 2-in-1
لپ تاپ 2 در 1 راحتی و سهولت تبلت را با کاربرد صفحه کلید ترکیب می کند. این دسته شامل دو طرح رایج است: قابل تبدیل (Convertible) و جداشدنی (detachable).
قابل تبدیل یعنی اینکه می توان با چرخاندن صفحه کلید زیر صفحه نمایش، آن را به یک تبلت تبدیل کرد. قابل جدا شدن در اصل یک تبلت با صفحه کلید قابل جابجایی است، اما در ترکیب تبلت و صفحه کلید، شبیه یک لپ تاپ بسیار نازک به نظر می رسد.
دو در یک می تواند تطبیق پذیری زیادی را ارائه دهد، اما لزوما بهترین دستگاه های موجود نیست. منحصر به فرد بودن طراحی آنها می تواند با برخی از ایرادات قابل توجه مانند وزن (به ویژه از لولاهای فلزی روی صفحه کلید) و قیمت همراه باشد. لازم به ذکر است که لپ تاپ های 2 در 1 اغلب گران تر از لپ تاپ های تاشو با سخت افزار مشابه هستند.
وقتی نوبت به خرید یک لپ تاپ 2 در 1 میرسد، به این موضوع توجه داشته باشید که لپ تاپ بودن برخی دستگاه ها بهتر از تبلت و تبلت بودن برخی دیگر بهتر از لپ تاپ بودن آنها هستند. قبل از خرید، در مورد اینکه احتمالاً از کدام حالت (لپ تاپ یا تبلت) بیشتر استفاده می کنید، فکر کرده و بر این اساس، خریدتان را انجام دهید.
لپ تاپ های 2 در 1 مورد علاقه ما برای سال 2022 عبارتند از مایکروسافت سرفیس پرو 8 و HP Spectre X360 14 که همیشه قابل اعتماد برای حرفهای ها هستند.
Ultrabooks
اولترابوک از نظر فنی، مشخصاتی است که اینتل برای لپ تاپ های بسیار سبک و قابل حمل استفاده می کند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که حمل شان آسان باشد و در عین حال عمر باتری بسیار خوبی را ارائه دهند. آنها از SSD ها، پردازنده های قدرتمند Intel Core و بدنه های تاشو که با دقت طراحی شده اند، استفاده می کنند.
اولترابوک یک نوع کامپیوتر بسیار محبوب شد و بسیاری از مردم شروع به استفاده از نام اولترابوک برای هر لپ تاپ فشرده و سبک وزن کردند که برای حمل و نقل آسان طراحی شده بود. امروزه هم هر لپ تاپ سبک وزنی که دارای SSD و پردازنده اینتل باشد، ممکن است اولترابوک نامیده شود، اگرچه این موضوع کاملاً دقیق نیست.
Business laptops
لپتاپهای تجاری با وجود هدف قرار دادن حرفه ای ها، ویژگی های جذابی را برای خریداران عادی ارائه می دهند. این لپ تاپ ها مطمئناً همیشه ظاهر سیستم های رایج تر را ارائه نمی دهند، اما تمایل دارند عمر باتری استثنایی داشته باشند.
بزرگترین نقطه ضعف لپ تاپ های تجاری این است که آنها معمولاً گران هستند. آنها معمولاً نمایشگرهای کمی بزرگتر را همراه با دقت رنگی عالی ارائه می دهند، به خصوص اگر بیشتر برای ویرایشگرهای ویدیو و عکاسان هدف قرار گیرند. آنها همچنین به دلیل تأکید بیشتر بر امنیت و حریم خصوصی، احتمالاً سیستمهای حفاظتی بهتری مانند اعتبارسنجی بیومتریک و بسته های نرم افزاری حرفه ای را ارائه می کنند.
یکی از نمادین ترین خطوط لپ تاپ در رده تجاری، لنوو ThinkPad است و جدیدترین ThinkPad X1 Carbon Gen 9 یک ورودی فوقالعاده در این محدوده است. ما همچنین عاشق پرچم دار ThinkPad X1 Extreme Gen 4 هستیم و این لپ تاپ تجاری مورد علاقه ما است.
Gaming laptops
لپ تاپ های مخصوص بازی باید طوری ساخته شوند که با روند بی وقفه پیشرفت، بهترین پردازنده ها و تراشه های گرافیکی سطح بالا و همچنین رم کافی برای اجرای بازی های مدرن همراه باشند.
لپ تاپ های گیمینگ سطح بالا معمولاً حجیم هستند و معمولاً سخت افزارهای دسکتاپ-مانند بهتر و صفحه نمایش های بزرگ تر را در خود جای می دهند. عمر باتری آنها عالی نیست، به خصوص در سیستم هایی با صفحه نمایش 4K، اما همیشه هم اینطور نیست، زیرا برخی از لپ تاپ های بازی توانایی بازی های بیشتری را ارائه می دهند.
لپ تاپ ها از نظر استفاده به چند دسته تقسیم می شوند؟
- استفاده سبک: مثل مرور وب، پرداخت آنلاین قبض و صورتحساب، چک کردن ایمیل و شبکه های اجتماعی، سازماندهی و اشتراک گذاری عکس های دیجیتال
- استفاده متوسط: مثل ذخیره و پخش موسیقی و فیلم، ایجاد صفحه گسترده و ایجاد سند
- استفاده سخت: مثل انجام چندین کار همزمان با چندین تب و برنامه، برنامه هایی با گرافیک پیچیده، ویرایش عکس و تولید ویدیو.
کاربران بسیار حرفه ای می خواهند کمی بیشتر روی صفحه نمایش با رزولوشن و وضوح بالاتر، یک پردازنده قوی تر، حافظه بیشتر سیستم و یک هارد دیسک بزرگتر یا یک درایو حالت جامد سریع سرمایه گذاری کنند.
راهنمای خرید لپ تاپ: آیا لپ تاپ شما ظاهر خوبی دارد و حس خوبی به شما منتقل می کند؟
با استفاده از این راهنمای خرید لپ تاپ می توانید چیزهای زیادی در مورد خرید لپ تاپ بیاموزید. از آنجایی که قابل حمل بودن یک فاکتور کلیدی برای لپ تاپ ها است، بایستی وزن کلی مدل لپ تاپ و اینکه آیا هنگام حرکت در خانه، راه رفتن در محوطه دانشگاه یا رفت و آمد به محل کار راحت است یا خیر را در نظر بگیرید.
لولاها و بست ها باید به اندازه کافی محکم باشند تا در برابر استفاده روزانه مقاومت کنند. درب و بدنه که معمولاً از پلاستیک یا آلومینیوم ساخته می شوند را آزمایش کنید تا ببینید آیا در عین سبک بودن به اندازه کافی سفت هستند یا خیر.
اطمینان حاصل کنید که فاصله و عمق صفحه کلید اجازه تایپ راحت را می دهد. دکمه های ترکپد و ماوس باید به شما اجازه دهند بدون پرش، کلیک کرده، اسکرول و بزرگ نمایی کنید. متذکر می شویم که تاچپد (Touchpad) یا ترکپد (trackpad) یک حسگر لمسی مسطح روی لپ تاپ است که قابلیت تبدیل حرکت و موقعیت انگشت کاربر را به موقعیت ماوس در صفحه نمایش دارد.
همچنین، اگر برای ورود داده ها به کلیدهای ده تایی متکی هستید، مطمئن شوید که دستگاهی که انتخاب می کنید، دارای صفحه کلید عددی است. اگر قصد خرید اینترنتی لپ تاپ را دارید و قبل از خرید فرصتی برای مشاهده حضوری لپتاپ ندارید، می توانید صفحات محصول و نظرات کاربران در مورد ظاهر، احساس و کیفیت ساخت را بررسی کنید.
راهنمای خرید لپ تاپ: لپ تاپ های 2 در 1 در مقایسه با لپ تاپ های معمولی
وقتی نوبت به فرم فاکتور لپ تاپ می رسد، باید بین لپ تاپ های سنتی «تاشو» و لپ تاپ های همه کاره ۲ در ۱، یکی را انتخاب کنید. لپ تاپ های 2 در 1 یک لپ تاپ قدرتمند و یک تبلت با قابلیت حمل به همه جا را در یک دستگاه سبک وزن و قابل حمل ترکیب می کنند. لپ تاپ های 2 در 1 ممکن است لپ تاپ های «تبدیلپذیر» یا «هیبریدی» نیز نامیده شوند.
مدل های 2 در 1 معمولاً دارای صفحه نمایش تاشو بوده و قابلیت چرخش روی یک لولای 360 درجه را دارند یا گاهی اوقات دارای صفحه کلید قابل جدا شدن هستند. این طرح ها به شما امکان می دهند لپتاپ را متناسب با فعالیت خود مثل تایپ کردن اسناد، تماشای فیلم، خواندن کتاب های الکترونیکی، بازی کردن یا مرور آنلاین و… تنظیم کنید.
در مقایسه با تبلت ها، لپ تاپ های 2 در 1 معمولاً دارای پورت های USB و سایر گزینه های اتصال هستند که انتقال فایل ها و عکس ها یا پیوست کردن طیف وسیعی از لوازم جانبی را برای شما آسان تر می کند.
راهنمای خرید لپ تاپ: موارد مهم که باید در خرید یک لپ تاپ جدید در نظر گرفت!
در این راهنمای خرید لپ تاپ، توضیح می دهیم که در سال 2022 باید به دنبال چه چیزی باشید و از چه چیزهایی باید اجتناب کنید. گزینه های زیادی برای ویندوز 11 و سیستم عامل کروم وجود دارد، در حالی که اپل، مک بوک های خود را به تعداد محدودی از تنظیمات محدود می کند.
سیستم عامل
ابتدا سیستم عامل خود را انتخاب کنید. سیستم عامل، قلب لپ تاپ شماست چراکه تمامی نرم افزارها و سخت افزارها از جمله فایل ها، مموری و دستگاه های متصل را مدیریت می کند. مهمتر از همه، به شما امکان می دهد با لپ تاپ و برنامه های خود به صورت بصری تعامل داشته باشید. در غیر این صورت، برای انجام هر کاری باید یک سری کد کامپیوتری را تایپ کنید.
مک، ویندوز یا کروم؟
در حالی که سیستم عامل به طور سنتی تحت سلطه MacOS اپل و ویندوز مایکروسافت بود، اما هم اکنون سیستم عامل کروم گوگل یک جایگزین بسیار محبوب است که معمولاً در لپ تاپ های بسیار مقرون به صرفه تر ارائه می شود.
در حالی که مطمئناً سخت افزار و ویژگی های قابل مقایسه دیگری با این پلتفرم ها ارائه می شود، تفاوت های فاحشی بین آنها وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
سیستم عامل مک
macOS که منحصراً بر روی کامپیوترهای Mac نصب شده است، دارای یک رابط کاربری زیبا و آسان برای تکمیل زیبایی شناختی براق و عمر طولانی و چشمگیر باتری مک است. مک ها در طول تاریخ مشکلات کمتری با ویروس ها و بدافزارها داشته اند.
با این حال، مک بوک ها از قیمت بالاتری نسبت به سایر لپ تاپها برخوردار بوده و هیچ مدل مکی تا به امروز دارای قابلیت صفحه نمایش لمسی نیست. اما با اینکه هیچ صفحه نمایش لمسی در مک وجود ندارد، می توانید از حالت Sidecar اپل برای اضافه کردن iPad به عنوان صفحه نمایش بی سیم دوم با پشتیبانی لمسی استفاده کنید.
اپل همیشه از برند خود محافظت می کند و محصولات را در تعداد محدود تری عرضه می کند. هر محصول اپل از استانداردهای خود پیروی می کند، چرا که هر سازنده ای می تواند PC مبتنی بر سیستم عامل ویندوز یا کروم با مشخصات منحصر به فرد بسازد اما هیچ کس به غیر از خود اپل، قادر به ساخت یک PC با سیستم عامل مک نیست.
در نتیجه، مک ها بسیار کاربرپسند و پایدار هستند و از آنجایی که آنها از یک اکوسیستم می آیند، شبکه پشتیبانی مدبر اپل به راحتی می تواند جوابگوی مشکلاتی باشد که احتمالاً پیش می آید.
طراحی با کیفیت یکی از ویژگی های مک است. آنها به گونه ای ساخته شده اند که عالی به نظر برسند و احساس زیبایی را به کاربر منتقل نمایند. لپ تاپ های اپل نمایشگرهای باورنکردنی با قیمت بسیار بالاتری نسبت به بسیاری از همتایان ویندوز و سیستم عامل کروم دارند، به خصوص زمانی که با فضای ذخیره سازی زیادی پیکربندی شده باشند.
باید بدانیم که لپ تاپ ها و کامپیوترهای اپل به ارزان بودن معروف نیستند. برخلاف ویندوز، این پلتفرم شامل مجموعهای از نر افزارهای اداری و ویرایش رسانه اختصاصی است و هر برنامه برای وظایف هدف گذاری شده خود مناسب است. جای تعجب نیست که اپل اغلب انتخاب طراحان و عکاسان است، اگرچه با مدل هایی مانند Microsoft’s Studio Laptop Studio به لطف طراحی های نوآورانه و پشتیبانی از قلم دیجیتال رقابت جدی دارند.
مک ها از سخت افزار سریع استفاده می کنند، اما به ندرت می توان قوی ترین تراشههای گرافیکی را که در رایانههای شخصی مبتنی بر ویندوز دیده میشود، در آنها پیدا کرد. برخلاف بسیاری از رایانههای شخصی، ارتقاء اجزا و قطعات کامپیوترها و لپ تاپ های اپل تقریباً غیرممکن است. بنابراین باید بدانید که مشخصات لپ تاپی که در روز اول خریداری می کنید، بعدها قابل ارتقا نخواهد بود.
سختافزار اپل در اواخر سال 2020 و 2021، زمانی که این شرکت پردازنده ها را به تراشههای M1 داخلی خود تغییر داد، پیشرفت چشمگیری داشت. امروزه مک بوک پرو سریع ترین لپ تاپ برای حرفه ای های خلاق است که می توانید بخرید.
سیستم عامل ویندوز
رایانه های شخصی مبتنی بر ویندوز فوق العاده متنوع هستند. ده ها سازنده آنها را می سازند و کیفیت و قیمت بسته به مدل و برندی که انتخاب می کنید، می تواند بسیار متفاوت باشد. سریع ترین مدل ها از نظر عملکرد از مک ها پیشی می گیرند و بسیاری از شرکت ها، رایانه های شخصی ویندوزی خود را برای یک هدف خاص مانند بازی یا بیزینس طراحی می کنند. اگر به برنامه های مایکروسافت مانند MS Office، Access یا Outlook نیاز دارید، سیستم عامل ویندوز بهترین انتخاب برای شما است.
رایانه های شخصی ویندوزی در اشکال و اندازه های مختلفی تولید می شوند. یک لپ تاپ استاندارد با طراحی clamshell و رابط صفحه کلید و ماوس مانند لپ تاپ های سبک وزن سرفیس (surface) به راحتی پیدا می شود. لپتاپهای صفحه لمسی ویندوزی را میتوان حتی با قیمت پایین تر نیز یافت! این چیزی است که در هیچ مک بوک اپل نمیبینید.
سرفیس مایکروسافت دارای طرح های پیچیده تر شامل صفحه نمایش های تاشو یا حتی ترکیب های جداشدنی تبلت صفحه کلید است. با اینکه اپل طراحی 2 در 1 را برای خانواده آیپد پرو خود به همراه صفحه کلید جادویی حفظ کرده است، اما مک بوک قابل تبدیل یا جدا شدنی از اپل را نخواهید دید.
ویندوز به طور خاص حول یک رابط صفحه نمایش لمسی بصری طراحی شده است (اگرچه می توان آن را با ماوس و صفحه کلید سنتی استفاده کرد)، که گزینه های ناوبری شما را گسترش می دهد. ویژگی یکپارچه Windows Hello به شما امکان میدهد با استفاده از یک نگاه یا لمس به جای رمز عبور سریع وارد سیستم شوید، در حالی که در سطح سازمانی ایمن باقی می مانید. همچنین یک مدیر وظیفه آپدیت کردن، مدیریت فایل ساده و مجموعه ای از برنامه های داخلی را ارائه می دهد.
از نظر نرم افزاری، ویندوز بسیار اپن اندتر (more open-ended) از MacOS است. این استاندارد برای توسعه بازی و بسیاری از برنامه های مرتبط با کسب و کار است و کتابخانه نرم افزاری بزرگ تر را در اختیار کاربر می گذارد. ویندوز اغلب به روزرسانی های سالانه دارد و در این آپدیت کردن های سالانه، ویژگی های جدیدی را به سیستم عامل کاربران خود می افزاید.
سیستم عامل کروم گوگل
لپ تاپ های کروم که کروم بوک نامیده می شوند نیز جزو ارزان ترین و کم قدرت ترین لپ تاپ ها هستند که می توانید پیدا کنید. بنابراین اگر بودجه کمی برای خرید لپ تاپ دارید، سیستم عامل کروم گوگل نیز ارزش بررسی دارد.
Chrome OS با ویندوز و مک او اس متفاوت است. این پلتفرم در ابتدا بر برنامه های مبتنی بر وب و مقرون به صرفه بودن تمرکز داشت. در حالی که هنوز هم بر مقرون به صرفه بودن تمرکز دارد، این سیستم عامل در طول سال ها تکامل یافته تا مشابه رقبای خود از نرم افزارهای سنتی دسکتاپ و برنامه های تلفن همراه پشتیبانی کند.
سیستم عامل کروم به کروم بوک ها قدرت می دهد. این دستگاه ها معمولاً به دلیل نیازهای سخت افزاری پایین تر، مقرون به صرفه تر از رایانه های شخصی مبتنی بر ویندوز و مک بوک ها هستند. آنها برای مدارس و سایر موسسات و مشتریانی که فقط به یک لپ تاپ برای مرور رسانه های اجتماعی و خرید آنلاین نیاز دارند، ایده آل هستند.
با این حال، امروزه انتخاب های سخت افزاری این سیستم عامل نیز بسیار متنوع تر از گذشته است. با پیشنهادات قدرتمندی مانند Pixelbook Go که عملکرد و ظاهری بسیار شبیه به لپ تاپ های Windows و MacOS درجه یک دارند. حتی سیستم عامل کروم، گزینه های 2 در 1 مانند HP Chromebook x360 14 نیز دارند.
به طور کلی، سیستم عامل کروم امروز سریعتر و همه کاره تر از همیشه است. پایه و اساس آن هنوز وب محور است، اما این پلتفرم اکنون از Google Play و برنامه های اندروید پشتیبانی می کند و در صورت داشتن گوشی اندروید، آن را تبدیل به یک همراه ایده آل برای نوت بوک می کند.
این سیستم عامل حتی از iMessage اپل تقلید می کند و به دارندگان Chromebook اجازه می دهد بدون برداشتن گوشی همراه شان از لپتاپ خود، پیامک ارسال کنند. علاوه بر این، سیستم عامل کروم از لینوکس پشتیبانی می کند، حتی اگر هنوز در مرحله بتا باشد. فقط اشکال Chrome OS، این است که کتابخانه ای به گستردگی و تنوع ویندوز یا حتی MacOS ندارد. با این حال، بلوغ سیستم عامل کروم ثابت کرده است که یک رقیب قوی در بازار عمدتاً تحت تسلط ویندوز است.
به طور کلی، اگر سیستم عامل کروم با آنچه در یک لپ تاپ نیاز دارید مطابقت داشته باشد، می توانید با استفاده از Chromebook در پول خود صرفه جویی کنید.
راهنمای خرید لپ تاپ: آنچه باید درباره سخت افزار لپ تاپ بدانید!
مانند هر کامپیوتر دیگری، سخت افزار تعیین می کند که لپ تاپ چه کاری می تواند انجام دهد. قطعات بهتر به طور طبیعی گران تر خواهند بود، بنابراین مهم است که نقش اصلی لپ تاپ را در نظر بگیرید و سخت افزار مناسب برای آن را انتخاب کنید. برای مثال، لپ تاپ هایی که برای مرور اینترنت یا نوشتن اسناد خریداری میشوند، به پردازنده یا کارت ویدیوی پیشرفته نیاز ندارند. در این قسمت بل لیپک همراه باشید تا با ویژگی های برخی از این سخت افزارها آشنا شوید.
راهنمای خرید لپ تاپ: ویژگی های صفحه نمایش
صفحه نمایش های لمسی (Touch screens)
زمانی صفحه نمایش های لمسی منحصر به لپ تاپ های سطح بالا بودند، زیرا سخت افزار آن گران بود و این صفحه نمایش ها کاربردی به نظر نمی رسیدند. اما در حال حاضر صفحه نمایش های لمسی رایج تر بوده و حتی در برخی از طرح های ارزان قیمت وجود دارند، مگر اینکه صاحب مک بوک باشید.
لپ تاپ های صفحه لمسی، ناوبری در رایانه شما را راحت تر می کنند. کافیست برای انتخاب ضربه بزنید، نگه دارید و بکشید تا آیتم ها را جابجا کنید. برای پیمایش، انگشت خود را تند بکشید و برای بزرگنمایی، انگشت خود را به هم نزدیک کنید، همان کاری که در تلفن هوشمند یا تبلت انجام می دهید. در حال حاضر بسیاری از لپ تاپ های ویندوز و کروم بوک ها دارای صفحات لمسی هستند.
در حالی که لمسی بودن نمایشگر، ممکن است ویژگی جالبی به نظر برسد، با توجه به اینکه شما هر روز در گوشی هوشمندتان این کار را انجام می دهید، در نظر بگیرید که آیا این ویژگی در لپ تاپ هم مهم است یا خیر. و اگر فکر می کنید صفحه نمایش لمسی روی طراحی صدفی کاربردی نباشد، پول اضافی را برای ویژگیای که هرگز از آن استفاده نخواهید کرد، هدر ندهید.
اندازه صفحه نمایش (Screen size)
اندازه صفحه نمایش لپ تاپ بین 11 تا 17 اینچ است که به صورت مورب اندازه گیری می شود. یک صفحه نمایش بزرگتر برای بازی، تماشای فیلم، ویرایش عکس و ویدئو و مشاهده اسناد در کنار هم ایده آل است. به خاطر داشته باشید که یک صفحه نمایش بزرگ می تواند اندازه کلی، وزن و مصرف انرژی لپ تاپ را افزایش دهد.
- کمتر از 12 اینچ: با وزن 1 تا 1.5 کیلوگرم، باریک ترین و سبک ترین لپ تاپ ها هستند.
- 12 تا 14 اینچ: با وزن حدود 2 کیلوگرم، جزو بهترین لپ تاپ ها برای حمل و کاربری محسوب می شوند.
- 15 تا 16 اینچ: با وزن 2 تا 2.5 کیلوگرم بسیار پرطرفدار و محبوب بوده و برای افرادی که تمایل زیادی به جابجایی لپ تاپ شان ندارند، آپشن بسیار مناسبی به نظر می رسد.
- 17 اینچ یا بیشتر: مناسب برای بازی های حرفه ای و انجام کارهای سنگین است و بهترین اتنخاب برای کسانی است که همیشه در یک مکان از لپ تاپ شان استفاده می کنند و آن را اصلاً جابجا نمی کنند.
رزولوشن (Resolution)
وضوح و رزولوشن بالاتر برابر با کیفیت بهتر تصویر است. صفحه نمایش های لپ تاپ در طیف وسیعی از رزولوشن ها عرضه می شوند که برحسب پیکسل، افقی یا عمودی اندازه گیری می شود.
- 4 کا الترا اچ دی (4K Ultra HD): رزولوشن های 3840 * 2560 و 3840 * 2160 چهار برابر پیکسل های فول اچ دی هستند و رنگ ها و تصاویر غنی را برای مشاهده ایجاد می کنند و تصاویر و گرافیک های فوق العاده واقعی را ویرایش می نمایند.
- کیواچ دی (Quad HD) و کیواچ دی پلاس (QHD+): به ترتیب با رزولوشن های 2560 * 1440 و 3200 * 1800، تراکم پیکسلی بسیار بالا، جزئیات و متن واضح ایجاد میکند که برای عکسها و کارهای گرافیکی حرفهای و همچنین فیلمها و بازیهای با وضوح بالا ایدهآل است.
- صفحه نمایش رتینا (Retina display): رزولوشن 2560 * 1600 و 3072 * 1920به ترتیب در نمایشگرهای ۱۳ و ۱۶ اینچی لپ تاپ اپل یافت می شود.
- فول اچ دی (Full HD): رزولوشن 1920 * 1080 به شما امکان می دهد بدون از دست دادن هیچ سطحی از جزئیات، فیلم های Blu-ray را تماشا کنید و بازی های ویدیویی انجام دهید.
- اچ دی پلاس (HD+): رزولوشن 1600 * 900 برای بازی های معمولی و تماشای فیلم های DVD عالی است.
- اچ دی (HD): رزولوشن 1366 * 768 در لپ تاپ های معمولی، استاندارد و برای وب گردی، ایمیل و کارهای اولیه محاسباتی مناسب است.
انواع نمایشگر
فناوری های مختلف نمایشگر رنگ ها و سطوح روشنایی متفاوتی را ارائه می دهند. بسیاری از لپ تاپها از نور پس زمینه LED استفاده می کنند که می تواند رنگ های روشن را بدون تخلیه باتری نمایش دهد.
اگر قصد دارید از لپ تاپ خود برای تماشای فیلم و نمایش با دوستان خود استفاده کنید، صفحه نمایشی با پنل IPS برای زاویه دید وسیع تر انتخاب کنید. صفحه نمایش هایی با روکش براق عموماً رنگ های غنی تر و مشکی های تیره تری ارائه می کنند.
در حالی که اگر اغلب در خارج از منزل یا نزدیک پنجره کار می کنید، نمایشگرهای مات باعث کاهش درخشش می شوند. مدل های لپ تاپ با یک قاب باریک یا همان حاشیه دور صفحه نمایش اجازه می دهند تا فضای نمایش بیشتری در قالب لپ تاپ قرار بگیرد.
راهنمای خرید لپ تاپ: پردازنده ها (CPU/Processors)
مانند هر کامپیوتر دیگری، پردازنده لپ تاپ شما مانند مغز آن است و بیشتر کارهای کلی را انجام می دهد. زمانی که کامپیوتر نیاز به دسترسی یا تغییر داده دارد، CPU آن کار را اجرا می کند. پردازنده های بهتر قادر خواهند بود تا داده های بیشتری را با سرعت های بالاتر پردازش کنند.
در ترکیب با حافظه سیستم، قدرت پردازنده، پیچیدگی نرم افزاری را که می توانید اجرا کنید، چند برنامه را که می توانید همزمان باز داشته باشید و سرعت اجرای آن برنامه ها را تعیین می کند. اکثر لپ تاپ ها دارای پردازنده Intel® یا AMD هستند.
برای کارهای گرافیکی سنگین یا بازی، یک لپ تاپ با کارت گرافیک و حافظه ویدئویی اختصاصی را انتخاب کنید. داشتن منابع جداگانه برای گرافیک، امکان پردازش سریعتر و روان تری را در حین تماشای فیلم، انجام بازی یا انجام multitask فراهم می کند.
پردازنده های اینتل (Intel® processors)
پردازنده های اینتل گسترده ترین گستره انتخاب لپ تاپ را در بین برندها، فرم فاکتورها، گزینه های نمایشگر و حتی سیستم عامل در اختیار شما قرار می دهند. رایج ترین پردازنده های چند هسته ای، سری Core اینتل هستند. پیشنهادات فعلی اینتل عبارتند از سری Core i3، i5، i7 و i9 در مدل های نسل یازدهم.
در هر یک از این تراشه ها، اینتل از رشتههای رمزی از اعداد و حروف استفاده می کند که اطلاعات بیشتری در مورد قابلیت های تراشه و زمان عرضه آن به شما میدهد. یادگیری رمزگشایی آن در تصمیم گیری بهتر برای خرید به شما کمک می کند. مثلاً می توانید نسل را در شماره قطعه تراشه که بلافاصله بعد از خط تیره نشان داده شده است، مشاهده کنید. به عنوان مثال، i7-11800H یک CPU نسل یازدهم است.
- Core i9: پردازنده سطح بالای اینتل برای تجربه بازی و ایجاد و ویرایش محتوای پر تقاضا، از جمله ویدیوهای 4K یا 360 درجه، عکسهای با وضوح بالا و صدای با کیفیت بالا.
- Core i7: یک انتخاب محبوب برای “کاربران قدرتمند” مانند گیمرها، طراحان گرافیک، عکاسان و فیلمبرداران.
- Core i5: پردازنده متوسط Core و قدرتمند برای اکثر کارهای محاسباتی انجام همزمان چند کار به طور همزمان ( همزمان با جستجوی آمار و ارسال ایمیل، می توانید یک بازی فوتبال را تماشا کنید)
- Core i3: پردازنده سطح ابتدایی Core، مناسب برای کارهای روزمره ایمیل، مرور اینترنت و همچنین برای فعالیت های معمولی مانند گوش دادن به موسیقی
در لپ تاپ های ارزان قیمت، پردازندههای Pentium® و Celeron® اینتل را نیز خواهید دید. اینها برای کارهای اولیه ایمیل، اینترنت و بهره وری کافی هستند، اما سرعت و قابلیت های چندوظیفه ای آنها نسبت به خانواده Core محدود است.
با این حال ما در یک دوره انتقال به پردازندههای Alder Lake نسل دوازدهم اینتل و سریRyzen 6000 AMD هستیم. هر یک از این ارتقاها قابل توجه است، اگرچه نسخه اینتل چشمگیرتر است.
تراشههای جدید نسل دوازدهم اینتل، شبیه به M1 اپل، طراحی های هیبریدی هستند، اگرچه مانند معماری اپل مبتنی بر معماری ARM نیستند. آزمایش ها نشان داده اند که بالاترین سطح 16 هسته ای Core i9-12900K در عملکرد CPU با M1 Max اپل رقابت می کند. اکثر لپ تاپ ها، به ویژه لپ تاپ های میان رده و پریمیوم، باید در طول سال ۲۰۲۲ به معماری نسل دوازدهم اینتل تغییر کنند.
پردازنده های ای ام دی (AMD processors)
از محل کار تا بازی، پردازنده های موبایل AMD Ryzen با گرافیک Radeon Vega عملکرد چند وظیفه ای، تصاویری خیره کننده و عمر باتری سالم را ارائه می کنند و در عین حال فرمی شیک را فراهم می نمایند. آپشن های این نوع پردازنده عبارتند از:
- Ryzen 3: با 4 هسته 7 نانومتری Zen 2 و گرافیک AMD Radeon، مرور، پخش و ایجاد را به حداکثر برسانید. Ryzen 3 برای بهره وری در خانه، مدرسه و اداره با وضوح تا 4K عالی است.
- Ryzen 5: ریسپانسیوی که برای عملکرد چند رسانه ای همه جانبه نیاز دارید. ایده آل برای خانه، مدرسه و محل کار، 6 هسته 7 نانومتری Zen 2 یا Zen 3 فوق ریسپانسیو با جریان گرافیکی یکپارچه AMD Radeon تا حداکثر . 4K برای بازی های AAA و ورزش های الکترونیکی و همچنین ویرایش تصویر و ویدیو عالی است.
- Ryzen 7: این پردازنده هر کاری را که انجام می دهید تسریع کرده و می توانید عملکرد کالیبر دسکتاپ را با نرخ فریم صاف در حین ویرایش ویدیوها و اجرای برنامه های کاربردی سخت تجربه کنید. 8 هسته 7 نانومتری Zen 3 با کارایی بالا که برای جفت شدن با کارت های گرافیک گسسته با کارایی بالا بهینه شده اند.
- Ryzen 9: پردازنده ممتاز AMD که عملکردی را برای تولید محتوا و بازی های برتر ارائه می دهد. 8 هسته 7 نانومتری Zen 3 با کارایی بالا که برای جفت شدن با کارت های گرافیک گسسته با کارایی بالا بهینه شده اند. برای بازی های AAA و ورزش های الکترونیکی، ویرایش فشرده تصویر و ویدیو، و بازی در حین پخش و ضبط عالی است.
- سری Athlon 3000 با گرافیک Radeon: دنیایی از برنامه های سریع، سرگرمی های زیبا، ویژگی های مدرن و عمر باتری طولانی مدت را مشاهده کنید. ایده آل برای همه چیز، از انجام کارهای روزمره گرفته تا پخش جریانی فیلم های مورد علاقه شما، در خانه یا در حال حرکت.
پردازنده اپل (Apple processor)
تراشه Apple M1 اولین تراشه اپل است که به طور خاص برای مک طراحی شده است و می توان آن را در آخرین نسل های مک بوک پرو و مک بوک ایر پیدا کرد. سیستم Apple M1 روی یک تراشه یا چیپ (SoC)، سی پی یو، GPU، موتور عصبی، ورودی/خروجی و… را یکپارچه می کند و عملکرد، فناوری های سفارشی و بهره وری انرژی را ارائه می دهد.
راهنمای خرید لپ تاپ: پردازشگر گرافیکی یا GPU
علاوه بر پردازنده مرکزی در سیستم ها یک پردازنده امور گرافیکی نیز وجود دارد که با نام GPU شناخته می شود. این پردازنده می تواند دارای رم مجزا یا رم یکپارچه شده با رم اصلی لپ تاپ باشد.
برای انجام اموری که به پردازش گرافیکی نیاز دارند نظیر امور تدوین، امور گرافیکی، امور معماری و نقشه کشی یا رندرینگ … وجود این پردازنده با رم مجزا ضروری است. موارد زیر پردازندههای گرافیکی با رم یکپارچه است که شرکت INTEL میسازد:
- Intel HD Graphics
- Intel Iris plus
این پردازنده ها در سری های مختلف تولید می شوند و مناسب انجام امور گرافیکی سبک هستند.
پردازندههایی با رم مجزا که کمپانی های NVIDIA میسازد با نام های زیر به بازار عرضه می شوند:
- Nvidia Qurdo
- Nvidia GForce
این پردازنده ها در سری های مختلف تولید می شوند و مناسب انجام امور گرافیکی با پردازش سنگین و نیمه سنگین هستند.
همچنین شرکت AMD نیز پردازنده های گرافیکی خود را با نام Radeon در سری های مختلف تولید می کند که در انجام امور پردازش گرافیکی سنگین و نیمه سنگین کاربران کارآمد است. برای آشنایی با نحوه انتخاب کارت گرافیک گیمینگ می توانید روی لینک کلیک کنید.
راهنمای خرید لپ تاپ: مموری یا حافظه (Memory)
RAM که اغلب به عنوان حافظه سیستم از آن یاد می شود، به سخت افزار اختصاصی برای ذخیره موقت و دسترسی به اطلاعات برای استفاده فوری اشاره دارد. حافظه با دسترسی تصادفی یا RAM مهم است زیرا به پردازنده شما کمک می کند تا چندین کار را همزمان انجام دهد.
رم به میزان حافظهی در دسترس لپ تاپ یعنی تمام برنامههایی که در لحظه در حال اجرا هستند، تمام صفحات اینترنت که باز هستند، تمام عکسها و فرمتهای چند رسانهای که در حال اجرا هستند و… اختصاص پیدا می کند. از رم میتوان به عنوان حضور ذهن (حافظه کوتاه مدت) لپ تاپ یاد کرد و هر چه رم بالاتر باشد، برنامههایی که در لحظه میتوانند با سرعت مطلوب اجرا شوند بیشتر خواهد بود.
رم لپ تاپها میتواند بین 4 گیگابایت تا 32 گیگابایت متفاوت باشد. همچنین در برخی لپ تاپها یک رم مجزا برای پردازنده گرافیکی نیز در نظر گرفته میشود که مختص انجام امور GPU است.
چقدر رم نیاز دارید؟ حداقل 2 گیگابایت حافظه برای محاسبات اولیه مورد نیاز است و اگر به گرافیک و ویرایش پیشرفته عکس یا ویدیو علاقه دارید، 12 گیگابایت یا بیشتر توصیه می شود. 8 گیگابایت برای اکثر افراد بهترین گزینه است. اگر از برنامه های فشرده استفاده می کنید یا هر نوع تولید محتوا را انجام می دهید، بایستی 16 گیگابایت یا بیشتر را انتخاب کنید.
اساساً، هرچه رم بیشتر باشد، رایانه اطلاعات بیشتری را میتواند در هر لحظه فراخوانی کند و بنابراین کارهای بیشتری را در هر زمان میتواند انجام دهد. با این حال بر خلاف ذخیره سازی، RAM داده ها را به طور نامحدود ذخیره نمی کند. هنگامی که RAM قدرت خود را از دست می دهد، تمام داده های ذخیره شده از بین می روند.
بیشتر لپتاپها 4 تا 12 گیگابایت و برخی تا 64 گیگابایت مموری از پیش نصب شده دارند. اگر فکر می کنید ممکن است بعداً به حافظه بیشتری نیاز داشته باشید، مدلی را انتخاب کنید که به شما امکان می دهد RAM را افزایش دهید.
راهنمای خرید لپ تاپ: ذخیره سازی داخلی (Internal storage)
ذخیره سازی داخلی بخشی از سخت افزار است که تمام اطلاعات را به صورت بلند مدت در خود ذخیره می کند. حافظه دستگاه هر چه بیشتر باشد کاربر می تواند اطلاعات بیشتری را به صورت بلند مدت در لپ تاپ خود دخیره کند. حافظه بلند مدت دستگاه به سه صورت HDD ,SSD و یا ترکیب این دو یعنی هیبریدی وجود دارد.
به علت هزینه زیاد SSD برخی لپ تاپ ها دارای یک هارد دیسک برای ذخیره برنامه ها و یک SSD برای سریع تر اجرا شدن سیستم عامل هستند.
مقدار فضای ذخیره سازی درایو(های) داخلی لپ تاپ، میزان داده ای است که در مجموع می تواند به طور نامحدود نگه دارد. همه داده ها، از برنامه های نصب شده تا موسیقی دانلود شده، در یک دستگاه ذخیره سازی داخلی قرار دارند. این دستگاه ها یا به فناوری هارد دیسک سنتی مبتنی بر پلاتر (platter-based hard drive) یا فناوری NAND Flash متکی هستند. کروم بوک ها تمایل دارند از فناوری NAND Flash در مقادیر کم استفاده کنند.
درایوهای هارد دیسک سنتی (HDD) ظرفیت ذخیره سازی بیشتری را ارائه می دهند، اما به وزن و ضخامت لپ تاپ اضافه می کنند و در عین حال گرما و نویز ایجاد می کنند. از طرف دیگر، درایوهای حالت جامد (همچنین به عنوان SSD شناخته میشوند) بسیار سبک تر، سریع تر، خنک تر و بی صداتر از هارد دیسک ها هستند اما به ازای هر گیگابایت نیز گرانتر هستند و معمولاً فضای ذخیرهسازی کمتری را فراهم می کنند.
بسیاری از لپ تاپ های مدرن اکنون از درایوهای حالت جامد (SSD) استفاده می کنند که سریع تر و قابل اعتمادتر از هارد دیسک های سنتی هستند، اما در مقایسه با ظرفیت های یکسان، گران تر هستند.
یک SSD از NAND Flash برای ذخیره داده ها استفاده می کند و قطعات متحرک ندارد. این کار باعث افزایش عملکرد نسبت به یک هارد دیسک معمولی که دارای قطعات متحرک است، می شود و می تواند در هنگام خرید یک سیستم جدید بیشترین پیشرفت را در استفاده از لپ تاپ ایجاد کند. مطمئن شوید که خرید بعدی شما دارای یک SSD به عنوان درایو اصلی است.
وقتی صحبت از ظرفیت ذخیرهسازی به میان میآید، اگر بیشتر از یک سرویس ابری یا استریم استفاده میکنید، ۳۲ گیگابایت به شما کمک می کند، اگرچه حداقل ۶۴ گیگابایت در زمان آفلاین به شما انعطاف پذیری بیشتری می دهد. اگر می خواهید عکس ها و ویدیوهایی با وضوح بالا را روی لپ تاپ خود ذخیره کنید، درایو 256 گیگابایتی یا بیشتر را در نظر بگیرید. و اگر می خواهید بازی ها و فیلم های 4K را در لپتاپ خود دانلود کنید، حداقل بایستی 512 گیگابایت ظرفیت داشته باشید.
راهنمای خرید لپ تاپ: عمر باتری (Battery life)
ادعای تولیدکنندگان در مورد عمر باتری از چند ساعت تا 12 ساعت یا بیشتر متغیر است. پیشرفت های لپ تاپ مانند افزایش قدرت پردازش، صفحه نمایش بزرگ تر و با وضوح بالاتر، هارد دیسک های سریع تر یا افزودن درایو نوری، باتری شما را سریع تر خالی می کند. سایر ویژگی های لپ تاپ مثل یک درایو حالت جامد به جای هارد دیسک مکانیکی، می تواند بهره وری انرژی را بهبود بخشد.
راهنمای خرید لپ تاپ: نرخ تازه سازی صفحه (refresh rate)
رفرش ریت مشخص میکند که در هر ثانیه چند بار یک تصویر جدید روی صفحه نمایش نشان داده میشود و واحد آن Hz یا هرتز است. نرخ سازی تصویر معمولا عددی بالاتر از 60 هرتز است ( مثلا 120HZ,144Hz. 165Hz و …). هر چه نرخ تازی سازی صفحه نمایش بالاتر باشد، داینامیک حرکتی تصویر بر روی نمایشگر بهتر نمایش داده می شود.
راهنمای خرید لپ تاپ: سایر ویژگی ها (Additional features)
قابلیت اتصال (Connectivity)
لپ تاپ ها معمولاً چندین گزینه برای اتصال به اینترنت و همچنین سایر دستگاه ها ارائه می دهند. اکثر لپ تاپ ها آخرین استانداردهای شبکه بیسیم Wi-Fi 6 را به همراه قابلیت های بلوتوث ارائه می کنند، بنابراین می توانید به راحتی تلفن هوشمند، بلندگوها و سایر لوازم جانبی خود را همگام سازی کنید.
برخی از لپ تاپ ها دارای دستیار صوتی نیز هستند. برخی از جدیدترین مدل های مک بوک شامل Siri هستند و تعداد فزاینده ای از رایانه های شخصی لپ تاپ دارای Amazon Alexa built in هستند که به شما کمک می کند به راحتی وظایف خود را پیگیری کنید، دستگاه های هوشمند خانه و موارد دیگر را کنترل کنید.
پورت ها (Ports)
در راهنمای خرید لپ تاپ بر این موضوع تأکید داریم که در لپ تاپ ها به دنبال پورت های زیر باشید که معمولاً برای اتصال به تلویزیون، دوربین و سایر دستگاه ها استفاده می شوند.
USB Type-A: این پورت قدیمی به شما امکان می دهد درایوهای خارجی، کنترلرهای بازی، هدفون و سایر لوازم جانبی را متصل کنید. پورتهای USB 3.0 با رنگ آبی متمایز می شوند و هنگام استفاده با دستگاههای USB 3.0 سریعتر از USB 2.0 دادهها را انتقال می دهند. آنها با دستگاه های قدیمی USB 2.0 سازگار هستند، اما تا سرعت 2.0 محدود می شوند.
لپ تاپ های قدیمی تر معمولاً پورت های USB-A را برای پشتیبانی از دستگاه های قدیمی مانند تجهیزات جانبی و درایوهای خارجی ارائه می کنند. آنها مستطیل شکل با گوشه های مربع هستند و فقط با یک رابط یک طرفه کار می کنند. این رابط بسته به سازنده لپ تاپ، از USB 2.0 (480Mbps)، USB 3.2 Gen 1 (5Gbps) یا USB 3.2 Gen 2 (10Gbps) پشتیبانی می کند.
USB Type-C: لپ تاپ های نازک تر مانند اولترابوک ها و مک بوک ها معمولاً به دلیل اندازه شان پورت های USB-A را ارائه نمی کنند. در عوض، یک یا چند پورت USB-C جدیدتر را خواهید دید. این رابط کوچکتر، باریکتر و گردتر از USB-A است.
این پورت سرعت فوق العاده و قدرت همه کاره را ارائه می دهد. USB-C دارای کانکتورهایی با انتهای یکسان است که به صورت وارونه یا سمت راست به بالا وصل می شوند. آداپتورها، امکان خروجی ویدئو و همچنین سازگاری با درگاه های نوع A را فراهم می کنند.
این پورت بسته به سازنده لپتاپ، معمولاً با چندین فناوری از جمله Thunderbolt 4 (40Gbps)، USB 3.2 Gen 1، USB 3.2 Gen 2 و DisplayPort استفاده میشود. USB-C به یک اتصال دو طرفه متفاوت و نازکتر نیاز دارد.
Thunderbolt: پهنای باند فوق العاده بالا برای انتقال سریع داده بین دستگاه های دارای اتصال Thunderbolt یا MiniDisplayPort دارند.
HDMI یا mini HDMI: یک پروژکتور یا نمایشگر رسانه HD را روی تلویزیون صفحه تخت خود وصل کنید.
اسلات های کارت رسانه (Media card slots): عکس ها را از کارت حافظه در دوربین دیجیتال یا دوربین فیلمبرداری خود انتقال دهید.
امنیت (Security)
برخی از لپ تاپ ها، ویژگی های امنیتی فیزیکی بیشتری را برای کمک به محافظت از شما و اطلاعات تان ارائه می کنند. به دنبال لپ تاپ هایی با حسگر اثر انگشت بگردید تا به راحتی قفل لپ تاپ خود را باز کنید، یا به دنبال یک شاتر حفظ حریم خصوصی وبکم یا کلید kill برای جلوگیری از نفوذ هکرها از طریق دوربین باشید.
لوازم جانبی لپ تاپ (Laptop accessories)
هنگامی که از لپ تاپ خود در حال حرکت استفاده می کنید، یک ماوس ارگونومیک (ergonomic mouse) یا یک لایه اضافی پدینگ (padding) می تواند دنیای متفاوتی را ایجاد کند. فروشگاه اینترنتی لیپک، فروشگاهی یکپارچه برای خرید تمام لوازم جانبی لپ تاپ شما است و شما می توانید خیلی از لوازم جانبی لپ تاپ خودتان را در این فروشگاه با کیفیت بالا پیدا کنید. برخی از لوازم جانبی لپ تاپ عبارتد از:
- Microsoft 365 و Office: برنامه های محبوب مانند Word، Excel و PowerPoint برای بهره وری قابل حمل
- پرینترها یا چاپگرها: به سرعت گزارش ها، تکالیف و عکس های خود را مستقیماً از لپ تاپ خود چاپ کنید. اکثر چاپگرها گزینه های چاپ بی سیم و موبایل را نیز ارائه می دهند.
- کیف: لپ تاپ و لوازم جانبی خود را با خیال راحت در یک کیف ل تاپ شیک حمل کنید.
- Mice: کنترل دقیق و راحت برای پیمایش سریع، اسکرول و بازی
- درایوهای ذخیره سازی: ظرفیت لپ تاپ خود را برای فضای ذخیره سازی بیشتر و سرعت بیشتر تکمیل یا جایگزین کنید.
راهنمای خرید لپ تاپ و 5 نکته مهم
- صفحه نمایش کوچکتر به معنای قابلیت حمل بهتر است.
- وضوح حداقل 1080پیکسل را دریافت کنید.
- لپ تاپی را انتخاب کنید که حداقل 8 ساعت عمر باتری داشته باشد.
- فقط در صورت نیاز به صفحه نمایش لمسی آن را تهیه کنید.
- با توجه به هزینه خود، بالاترین پردازنده و سخت افزار مناسب کاربری خود را انتخاب کنید.
10 قدم تا خرید لپتاپ مناسب
خرید لپتاپ جزء مواردی است که باید براساس کاربرد و تنوع بالای برندهای موجود در بازار، مورد بررسی قرار بگیرد. لپتاپها با قیمتهای متنوعی ارائه میشوند تا با بودجههای متفاوت بتوانیم خرید لپتاپ مناسبی داشته باشیم.
همه ما می دانیم که لپتاپ نسبت به کامپیوتر از انعطاف کمتری برخوردار است. پس حتما قبل از خرید باید به حجم ذخیرهسازی، سختافزار، اندازه نمایشگر و … توجه لازم رو داشته باشیم تا مطمئن شویم بهترین انتخاب در خرید لپتاپ را خواهیم داشت.پ
به خاطر تنوع بالای برند لپتاپها، از سیستم امتیازدهی بهره برده و بر اساس مشخصات، کارآیی و میزان محبوبیت شان، آنها را ارزش گذاری کرده اند.
اول از همه بودجه را در نظر میگیریم و با توجه به بودجهای که داریم یک سری گزینه روی میز قرار می دهیم. برند، نوع کاربری ما و معایب و مزایایی که دارند، این امکان را به ما می دهد که بهترین انتخاب راداشته باشیم. مثلا اگر زیاد اهل گیم نیستیم، دور کارت گرافیک های بالا و رم بیشتر خط میکشیم تا نیازی به پرداخت هزینهی اضافه نباشد.
ما در تیم تحریریه لیپک سعی کردیم تا در مقاله راهنمای خرید لپ تاپ، مهمترین مواردی که باید موقع خرید لپتاپ مناسب به آن توجه کنید را در قالب 10 نکته بیان کنیم تا بتوانیم خیال شما را موقع سفارش، راحت کنیم.
قدم اول: اندازهی صفحه نمایش مد نظرتان را مشخص کنید.
اولین موردی که اکثر ما موقع خرید لپتاپ باید به آن توجه کنیم، صفحه نمایش است. مثلا اینکه تجربهی لذتبخش تماشای فیلم و بازی با نمایشگر 17 اینچی خیلی مهیجتر بوده و در نمایشگرهای 14 اینچی قابلیت حمل راحتتر، میتواند از مزایای آنها باشد.
موافق هستید با توجه به اهمیت اندازه صفحه نمایش، اول از همه به سوالهای زیر پاسخ دهیم:
- با چه اندازهای از صفحه نمایش راحتتر هستیم؟
- چقدر نیاز داریم صفحه نمایشم ما جمع و جور باشد؟
- آیا ما به طور مکرر از لپتاپمون استفاده میکنیم؟
- توی چه فضای کاری از لپتاپ استفاده میکنیم؟
بزرگترین مزیت داشتن یک صفحه نمایش بزرگ از نظر فنی، داشتن زاویه دید وسیعتر است که از نظر کاربری تجربهی بهتری رو به ما ارائه میدهد. نمایشگر بزرگ با وزن بیشتر، کمی حمل و نقل را برای ما سخت می کند اما صفحه کلید بزرگتری دارد. کمتر شدن ضخامت و سبکتر شدن وزن، بودجه بیشتری را برای خرید نیاز دارد.
صفحه نمایش کوچیک ولی با وضوح بالا، برای آن دسته از افراد که مدام در حال فعالیت هستند و در هر محیطی حتی روی صندلی هواپیما و کافی شاپ های شلوغ قابلیت جابهجایی بهتری می خواهند، مناسب تر است. ویژگی دیگر آنها این می تواند باشه که باتری کمتری را مصرف می کنند و برای استفاده های مختلف عالی هستند.
قدم دوم: کیفیت صفحه نمایش را در نظر بگیریم.
فراموش نکنیم کیفیت صفحه نمایش رو در نظر بگیریم. بهتر است بدانیم که نمایشگرها از مجموعه نقاطی به نام پیکسل تشکیل شده اند. هر چقدر تعداد این پیکسل ها بیشتر باشد، جزئیات بیشتری روی صفحه نشون داده می شود و همچنین کیفیت و وضوح بالاتری دارد. مثلاً صفحه نمایش با وضوح 1080 در 1920 میتونه به اندازه 10 خط، متن بیشتر در یک صفحه وب نشان بدهد. هر چقدر رزولوشن یک نمایشگر بیشتر باشد، برق بیشتری مصرف میکند و در نتیجه باتری لپتاپ سریعتر خالی میشود.
اگر صفحه لپتاپ از فناوریهای جدیدتری مثل OLED در کنار زاویه دید بهتر استفاده کند، در مصرف انرژی صرفهجویی بیشتری می شود و دلیل آن هم خاموش شدن پیکسلها برای رنگهای تیره است.
نمایشگرهای OLED هر پیکسل نور کافی را، برای نمایش تولید میکنند و نیازی به نور پس زمینه ندارند و به همین دلیل است که میتوانند در محیط با نور زیاد، نمایش عالیای داشته باشند. در مقابل صفحه نمایشهایی با فناوری LCD، کیفیت بالاتری دارند.
پنلهای TN هم با رفرشریت 144 Hz تا 240 Hz نمایش فوقالعادهای را روی مانیتورها ایجاد میکنند. پنل هایTN، تأخیر ورودی کمتر در وضوح نمایش فیلم و بازی و همچنین حرکت روان روی صفحه دارد و در مقابل، صفحه IPS باز از مزایای دیگری برخوردار است.پ
قدم سوم: در مورد معیارها و انتظاراتی که از خرید لپ تاپ مناسبمان داریم، حتما به نتیجه برسیم.
نکته سومی که در این راهنمای خرید لپ تاپ باید به آن اشاره کرد و اهمیت زیادی دارد، انتظارات ما از لپ تاپ است. چیزی که مشخص است، این است که اکثر لپتاپها از یک طرح کلی پیروی میکنند تا استاندارد لازم را برای استفاده عمومی داشته باشند. بعضی از قابلیتها مثل صفحه لمسی یا نور پس زمینهی صفحه کلید، از مواردی هستند که بعضی از لپتاپ ها شامل میشوند. پس قبل از خرید لپتاپ، حتماً یک لیست از انتظارات مان را باید آماده کنیم.
در لپتاپ های گیمینگ و یا نرمافزارهای گرافیکی؛ نوع کارت گرافیک، پردازنده و رم داخلی تفاوتهای زیادی را ایجاد میکند و باید در ردهی معیارهای اصلی ما قرار بگیرند. چرا؟ چون لپتاپ با کارت گرافیکی رده بالا و پردازنده قدرتمند، قیمت بالاتری نسبت به لپتاپهای معمولی دارند. پس اگر هما اول کار تکلیف خودمان را روشن کنیم دیگر دچار سردگمی نخواهیم شد.
البته اگر استفاده خاصی مد نظر ما نباشد، بهترین حالت برای ما این است که یک لپتاپ با قابلیتهای بالا و قابل قبول، برای استفاده خانگی تهیه کنیم. برای مثال سری U (اولترابوک) ایسوس که شامل پردازنده کم مصرف با قدرت متوسط که کارت گرافیک مجزا هم ندارد، میتواند انتخاب مناسبی باشد. بهتر است که بدانید سری Zenbook و سری VivoBook ایسوس در رده لپتاپهای خانگی قرار میگیرند.
ایسوس با سری N در لپتاپهای مالتی مدیا با طراحی عالیای که از خودش نشان داده توانسته با تکنولوژی بیشتر، کارت گرافیک قویتر، تاچپد با دقت بالاتر و نمایشگر فوقالعاده، نظر خیلی از مخاطبها را به خودش جلب کند.
قدم چهارم: صفحه کلید ایدهآل ما چیست؟
همان طوری که گفته شد لپتاپهایی که صفحه نمایش بزرگتری دارند، صفحه کلیدشان هم به نسبت بزرگتر است. البته با وجود طراحی استانداردی که دارند تفاوت چندانی با صفحه کلیدهای کوچیکتر ندارند. به طور کلی میتوانیم بگوییم که صفحه کلیدها در ارتفاع دکمهها، نور پس زمینه و نوع کیبورد (جزیرهای، تخت و غیره) متفاوت بوده و معمولاً در سه چهارم اینچ از مرکز صفحه قرار میگیرند.
لپتاپهای جدیدتر معمولاً شامل صفحه کلید با ارتفاع کمتری هستند و ممکن است استفاده از آنها برای همه افراد آسان نباشد. بنابراین مطالعه و بررسی هر محصول قبل از خرید کاملاً برای ما ضروری به نظر می رسد.
قدم پنجم: می خواهیم صفحم ما لمسی باشد؟
خرید لپتاپ مناسب با صفحه لمسی، در مدلهای 2 در 1 نظر گرفته شده، چون قدرت و عملکرد برابری با صفحه نمایش معمولی دارد. لازم به ذکر است که مدلهای 2 در 1 با قابلیت چرخش 360 درجهای صفحه نمایش، میتوانند به تبلت هم تبدیل شوند و بهتر است در این راهنمای خرید لپ تاپ به این موضوع توجه نشان دهیم.
صفحه لمسی، بیشتر برای کاربرهایی که مطالعه دروس برای آنها در اولویت است، یا افرادی که به انجام بازیهای خاص علاقه دارند، کاربرد دارد. صفحه لمسی نیاز به تأمین انرژی بیشتری داشته و احتمال شارژ مجدد را بیشتر میکند. برای آن دسته از ماها که بودجهی محدودی داریم، بهتر است که معیارهای دیگری را برای خرید لپتاپ در اولویتهای خودمان قرار دهیم.
یکی دیگر از معایب صفحه نمایش لمسی، براق بودن صفحه است که تماشای صفحه را در محیط پر نور سخت میکند. به نظر کارشناسان لیپک اگر واقعاً نیازی نداریم که صفحه نمایش ما تاچ باشد، آن را از تو صف انتظارات مان باید حذف کنیم.
قدم ششم: چه اتصالاتی نیاز داریم؟ اتصالات مورد نیاز برای لپ تاپ
برای اضافه کردن پرینتر، ماوس و حافظههای بیشتر به یک لپتاپ، حداقل ما به سه پورت نیاز داریم. همیشه در نظر بگیرید که بهتر است یکی از این پورت ها USB 3 باشد چون که این پورت برای انتقال داده با سرعت بالا خیلی ضروری است. به دلیل اینکه لپ تاپ ها تعداد پورت های کمتری نسبت به کامپیوتر دارند، باید مطمئن شویم که لپتاپ مورد نظر، پورت های اضافی لازم رو داشته باشد.
خروجی ویدئو هم میتونه جز مواردی باشه که برای خرید لپتاپ خانگی باید به آن اهمیت داد. HDMI متداول ترین خروجی ویدئو برای لپ تاپ های موجود است، که می تواند به اکثر نمایشگرها متصل شود. البته بعضی از لپ تاپ ها هم از خروجی VGA به جای HDMI استفاده میکنند.
قدم هفتم: نوع عملکرد و پردازشهای ما در چه حدی است؟
باید به شما بگوییم که برای اجرای برنامههای مختلف، ظرفیت حافظه RAM لپتاپ مهم است. معمولاً لپتاپهای ارزانتر 4 گیگا بایت هستند که تا 12 گیگ بسته به استفاده ما، میتواند جزء معیارهای اصلی ما قرار بگیرد.
اگر می خوایم ویدئوهای خودمان را ویرایش یا تدوین کنیم، در حالت ایدهآل به 8 گیگ نیاز داریم که میتواند برای نرم افزارهای گرافیکی سرعت کافی را برای ما فراهم کند.
اصلیترین معیاری که موقع خرید لپتاپ باید بهش توجه کنیم، پردازنده است. پردازنده میتواند تأثیر خیلی زیادی روی کارآیی و عملکرد لپتاپ ما داشته باشد. اینتل سری ده Gen آخرین پردازنده موجود در بازار است که البته در سری لپتاپهای رده بالا قرار میگیرد و هزینه بالایی هم دارد. برندهای ایسوس، ایسر و غیره با انتخاب پردازندههای نسل 9 باعث شدند تا کارآیی لپتاپ هایشان افزایش پیدا کند. این برندها در ردههای مختلف، مناسبترین لپتاپها را برای افراد با نیازمندیهای متفاوت، ارائه کردند.
قدم هشتم: نیازهای گرافیکی ما در چه حدی است؟
کارت گرافیک چه وظیفه ای دارد؟ تبدیل صفر و یک، به تصویر قابل نمایش روی صفحه مانیتور. بنابراین میشود گفت که هر چقدر کارت گرافیک قویتر باشد، میتوانیم کارهای طراحی و گرافیکی سنگینتری را با لپ تاپ انجام دهیم. پس بایستی کارت گرافیک را هم در کنار مابقی عواملی که باید به آنها توجه کرد، قرار دهیم.
پردازندهی گرافیکی مجتمع و یا Integrated Graphic Processorکه با IGP نشان داده میشود، مثل پردازنده اصلی (CPU) ماست که داخل خود قالب CPU، قرار گرفته است.
به این معنی که داخل پردازندههای جدید، واحد پردازشی گرافیکی هم قرار دارد. گرافیک IGP برای یک سری کارهای ساده مثل تماشای فیلم، کارهای ویرایشی، فتوشاپ و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
Dedicated GPU یا همان گرافیک اختصاصی، معمولا برای کارای سنگینتری مثل ادیت صدا، ادیت فیلم و طراحیهای مهندسی استفاده می شود.
گرافیک لپتاپ IGP، در CPUهای AMD و اینتل وجود دارد. در مورد گرافیک اختصاصی، هم AMD داریم و هم NVIDIA
در این راهنمای خرید لپ تاپ می خواهیم تاکید کنیم که متناسب با نیازمان، معیارهای گرافیکی خودمان را مخصوصا اگر اهل گیم هستیم و یا از نرم افزارهای گرافیکی خاصی استفاده می کنیم، باید مشخص کنیم.
قدم نهم: عمر باتری چقدر برای ما اهمیت دارد؟
عمر باتری زمانی اهمیت خودش را نشون میدهد که، مدام با لپتاپ مان در سفر باشیم و فرصت کافی برای شارژ دوباره آن پیدا نکنیم. در این صورت ما نیاز به لپتاپی داریم که پردازنده آن به ولتاژ پایینتری نیاز داشته باشد. همچنین باید در نظر بگیریم که از صفحه نمایش کوچکتر و عمر باتری بالاتری نسبت به بقیه مدلها برخوردار باشد.
معمولاً باتری لپتاپهای 15 اینچی خانگی از 5 تا 7 ساعت و سریهای رده بالا، 8 تا 10 ساعت دوام می آورند. لپتاپهای گیمینگ به خاطر داشتن پردازنده قویتر و کارت گرافیک بالاتر، کمتر شارژ نگه میدارند و نباید انتخابی برای استفاده معمول یا افراد همیشه در سفر باشد.
قدم دهم: میزان حافظه ذخیره سازی مورد نیازمون چقدر است؟
اکثر لپتاپهای موجود توی بازار، حافظه کافی برای ذخیره سازی اطلاعات را دارند. پس مواردی که باید در نظر بگیریم عبارتند از: نوع حافظه SSD، سرعت و پاسخ گویی. این روزها لپتاپهای پیشرفته شامل حافظه SSDای دارند که از استاندارد PCI-Express استفاده میکنند و چندین برابر سریعتر از SSD معمولی عملکرد دارند.
بهترین زمان برای خرید لپ تاپ
یکی از رایج ترین سوالات در مورد راهنمای خرید یک لپ تاپ جدید این است که چه زمانی باید خرید کرد تا بهترین معاملات را دریافت کنید. هیچ قانون سختگیرانه ای برای ایمن کردن یک لپ تاپ ارزان اما خوب وجود ندارد. اما چند راه مختلف وجود دارد که می توانید زمان خرید خود را زمان بندی کنید تا یک معامله خوب داشته باشید.
می توانید از قبل با سر زدن به فروشگاه های آنلاین جلو بروید تا ببینید بهترین معاملات کجا خواهند بود. انجام تحقیقات از قبل، یک استراتژی هوشمندانه است.
فصل بازگشت به مدرسه: بسیاری از خرده فروشان برای کمک به دانش آموزانی که به لپ تاپ های جدید برای مدرسه نیاز دارند، قیمت های پایین تری ارائه می دهند. اگر می خواهید دستگاهی مقرون به صرفه تر و با تخفیف زیاد تهیه کنید، حتی اگر دانشآموز نیستید، پاییز زمان خوبی برای خرید است.
چند ماه پس از عرضه بزرگ: زمانی که یک شرکت در حال آماده شدن برای عرضه یک مدل جدید است، معمولاً قیمت نسل های قدیمی لپ تاپ ها را کاهش می دهد. هم تولیدکنندگان و هم خرده فروشان این کار را برای کاهش موجودی انجام می دهند، بنابراین هم فضای فیزیکی برای نمایش نسخه های جدید و هم تقاضای مشتری برای آن وجود دارد.
در واقعیت، گاهی اوقات تفاوت های حداقلی بین نسل های لپ تاپ وجود دارد. این باعث میشود که تماشای اخبار فناوری ایده خوبی باشد تا بتوانید یک لپ تاپ با قیمتی عالی در ماه های قبل از عرضه مدل جدیدتر تهیه کنید.
نکته دیگر این است که وب سایت های سازنده را جستجو کنید تا در مورد آنچه در صف است و زمان عرضه این دستگاههای جدید برای عموم به روز باشید. ثبت نام در خبرنامه این وبسایت ها می تواند مفید باشد و تضمین کند که هرگز یک معامله را از دست نمی دهید. هنگامی که بهترین معامله را انجام دادید، به سادگی می توانید اشتراک خبرنامه را لغو کنید تا دیگر هیچ ایمیلی را دریافت نکنید.
تجربه خریدی راحت و آسوده با فروشگاه اینترنتی لیپک
در نهایت امیدواریم ما اهالی لیپک توانسته باشیم با این راهنمای خرید لپ تاپ، شما را در انتخاب راحت و آسوده یک لپ تاپ مناسب، همراهی کرده باشیم. همیشه یادتان باشد که لپ تاپی که میخرید حتماً گارانتی داشته باشد تا در صورت ایجاد مشکل برای لپ تاپ تان بتوانید لپ تاپ را تعویض و یا تعمیر کنید.
لیپک کاربردی ترین و باکیفیت ترین محصولات الکترونیکی را از برندهای معتبر با قیمت هایی استثنایی در وبسایت خود عرضه می کند. این فروشگاه اینترنتی خیال شما را بابت خرید تمامی محصولات نام آشنا و معروف بازار جهان راحت کرده است که خود این امر نشان دهنده اصالت و قابل اعتماد بودن این فروشگاه آنلاین می باشد.
این فروشگاه اینترنتی با چند سال سابقه درخشان در حوزه توزیع قطعات اورجینال در سراسر ایران، تلاش دارد تا بهترین و باکیفیت ترین محصولات الکترونیکی برندهای مختلف از جمله گوشی های موبایل، لپ تاپ و تبلت را عرضه نماید.
منابع معتبری که در نوشتن این مطلب از آنها استفاده کرده ایم: digitaltrends.com و bestbuy.com
2 نظرات
خیلی عالی توضیح دادین.
خدا قوت.
خیلی جامع و کامل بود. بسیااااار ممنونم. خسته نباشید.