سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا 5جی یا Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G، بیست و یکم آگوست 2020 به بازار ارائه شد. همین حالا که من و شما تازه داریم خودمونو گرم میکنیم که نوت 20 اولترا سامسونگ رو بررسی کنیم، این عزیزدل از طریق شرکتهای بزرگ مخابراتی دنیا در دسترسه و دارن باهاش کار میکنن.
قیمت نسخه 128 گیگابایتی گلکسی نوت 20 اولترا عزیز، یه چیزی حدود 1299 دلار و نسخه 512 گیگابایتیش، 1449 دلار. جالبه که بدونین قیمت نسخه 512 گیگ نوت 20 اولترا سامسونگ تقریبا برابری میکنه با قیمت Galaxy Z Flip 5G سامسونگ.
حالا اگر خیلی اقتصادی فکر کنیم، اگر تلفن هوشمند فعلیمون S20 Ultra یا مثلا +Galaxy Note 10 باشه میتونیم با نوت 20 اولترا معاوضه کنیم که برامون به صرفهتر در بیاد. بخوام اطلاعات در ابعاد جهانی بهتون بدم در حال حاضر در آمریکا، مثل همه محصولات دیگه سامسونگ، Note 20 Ultra همراه با MVNO در AT&T ،T-Mobile و Verizon در دسترسه. چون این گوشی از فناوری 5G داره استفاده میکنه، برای بهرهمندی از سرعت اضافی این تلفن همراه، به یک 5G plan نیاز هست.
Note 20 Ultra در سه رنگ Mystic Bronze ،Mystic White و Mystic Black ارائه میشه. حالا اگر نظر منو بخواین، واقعا رنگ Mystic Bronze از بقیه رنگهاش شکیلتر و به مراتب جذابتره.
فهرست مطالب
طراحی گلکسی نوت 20 اولترا
با اینکه مجموعههای Galaxy S و Note سامسونگ؛ قبلا از طراحی متمایزتری بهره میبردن، اما در سالهای اخیر خیلی خیلی بیشتر به هم نزدیک شدن. مثلا نوت +10 سال گذشته دارای صفحه بزرگتر، 12 گیگابایت رم و شارژ سریعتر 45 وات بود اما بقیه سختافزارهاش مشابه سری S10 بود.
این بار هم به نظر مییاد همین اتفاق افتاده باشه. زبان طراحی Note 20 Ultra فقط با چند تفاوت اساسی به شدت تحتتأثیر سری Galaxy S20 قرار گرفته، اما شکیلتر و حرفهایتر به نظر میرسه.
بخوام راجع به تفاوتهاش بگم مثلا گوشهها دیگه گرد نیستن که منجر میشه یک قاب مستطیل شکلتری داشته باشیم. با حذف حاشیهها از بالا و پایین و جا دادن دوربین سلفی درست در بالا و مرکز صفحهنمایش، عملا با دستگاهی طرف میشیم که بهترین استفاده رو از فضا کرده.
یه نکته برجسته در قسمت طراحی، محفظه دوربین پشتی گوشی نوت 20 اولتراست. سه سنسور دوربین به صورت عمودی مرتب شدن و رئوس مشخصی دارن که این طراحی باعث شده که Note 20 Ultra بسیار حرفهایتر بشه.
رنگ Mystic Bronze
به نظر من اصلیترین و جذابترین تمایز Note 20 Ultra میتونه رنگ Mystic Bronze اون باشه. این رنگ، خیره کننده است. بافت مات رنگ برنز، اونو یه سر و گردن بالاتر میبره و باعث میشه زود کثیف نشه. کافیه رنگ مشکیش که دارای بدنه شفاف هست رو تو دستمون بگیریم و میبینیم بعد از چند دقیقه بدنه گوشی پر از اثر انگشت شده و باید دائم تمیز بشه. حتی رنگ برنز باعث شده تا Note 20 Ultra به گوشیهایی با قیمت بیش از 1400 دلار شبیه بشه.
دکمه روشن و خاموش نوت 20 اولترا در سمت راست، سینی سیمکارت بالا و درگاه شارژ به همراه بلندگوی اصلی، پایین گوشی قرار گرفته. تفاوت ظاهریای که توی نوت 20 اولترا سامسونگ نسبت به سری نوت 10 سامسونگ اتفاق افتاده، اینه که موقعیت محفظه S Pen، از سمت راست به سمت چپ تغییر پیدا کرده. بنابراین اگر همیشه نوت داشتین و حافظه عضلانیتون به سمت راست برای برداشتن قلم عادت کرده، به نظرم میتونه براتون یکم گیج کننده باشه و وقتشه که این عادت رو کنار بزارین.
حالا شاید بپرسین اصلا چرا جا به جا کرد؟ خب دلیل این تغییر، محفظه مستطیل شکل دوربینهای عقب نوت 20 اولتراست. بنابراین سامسونگ به جای اینکه دوربینها رو به وسط منتقل کنه، اومده موقعیت قلم رو تغییر داده.
به نظرم Note 20 Ultra با ابعاد 164.8×77.2×8.1 mm، میتونه یکی از بزرگترین گوشیهایی باشه که در حال حاضر میخوایم ازش استفاده کنیم. همینطور بلندترین و عریضترینشون.
صفحهنمایش سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا
نوت 20 اولترا برای اولین بار در بین گوشیهای سامسونگ با نرخ تازهسازی پویا 120 هرتز و همچنین با صفحهنمایش عظیم 6.9 اینچی Dynamic AMOLED 2X، داره ارائه میشه.
نوت 20 اولترا دو حالت Adaptive و Standard داره که میشه ازش برای تنظیم نرخ نوسازی تصویر استفاده کرد. یعنی در واقع دیگه نرخ نوسازی بالا، روی باتری تاثیر مستقیمی نمیزاره. Adaptive حالتی که متناسب با محتوایی که نشون میده، نرخ نوسازی تصویر رو تغییر میده. نرخ نوسازی تصویر میتونه بسته به محتوا روی یکی از مقدارهای 10، 30، 60 و یا 120 هرتز تنظیم بشه. به عنوان مثال یک تصویر ثابت، نرخ 10 هرتز میخواد و 120 هرتز براش خیلی زیاده که این اتفاق تا 40 درصد (نسبت به 120 هرتز) مصرف باتری رو کاهش میده.
120 هرتز
این ویژگی کمک بسیار زیادی به سختافزار و به خصوص باتری دستگاه میکنه که در نهایت منجر به استفاده بهینه و افزایش کیفیت نمایش تصویر میشه.
البته اینو هم بگم که نرخ نوسازی تصویر تنها زمان قرار دادن گوشی روی حالت Full HD به بیشترین مقدار خودش میرسه و در صورت استفاده از حداکثر میزان رزولوشن، همچنان باید بگم که با یک نمایشگر 60 هرتز طرفیم.
یه سری بازیها مثل Dead Trigger 2 رو که بهینه شده برای 120 هرتز هست رو هم امتحان کردم. موقع دویدن و تیراندازی به زامبیها توی راهروهای تاریک، بازی به نظرم خیلییییییییییییییییییی روون اومد.
ولی من با اطمینان میتونم بگم که نوت 20 اولترا برای اکثر قریببهاتفاق اون دسته از افرادی که این بزرگوار رو خریداری میکنن، حتی در صورت فعال بودن 120 هرتز روی گوشی، یک روز کامل به راحتی دووم مییاره.
در مورد میزان روشنایی نمایشگر یا رفلکس نوت 20 اولترا گفتم؟؟ رفلکس اون خیلی پایین هست و میزان روشنایی نمایشگر خیلی بالا. در نتیجه زیر نور آفتاب بدون هیچ مشکلی میتونین محتوای روی صفحهنمایش رو ببینین. میزان حداقلی نور نمایشگر پایین اومده که یعنی میتونیم شبها در یک محیط کاملا تاریک، با گوشیمون کار کنیم و چشمامون به هیچ عنوان اذیت نشه.
کارایی، مشخصات و عمر باتری نوت 20 اولترا
Operating System |
Android 10 |
Display | 6.9-inch AMOLED 3088 x 1440 120Hz refresh rate |
Processor | Qualcomm Snapdragon 865+ |
Memory | 12GB LPDDR5 |
Storage | 128GB / 512GB |
Rear Camera 1 | 108MP primary f/1.8 OIS |
Rear Camera 2 | 12MP telephoto f/3.0 5x optical zoom |
Rear Camera 3 | 12MP ultra-wide f/2.2 |
Front Camera | 10MP f/2.2 |
Battery | 4,500 mAH |
Water Resistance | IP68 |
Dimensions | 77.2 x 164.8 x 8.1mm |
Weight | 208g |
Colors | Bronze Black White |
نمیدونم در جریانین یا نه، اما باید بگم که سامسونگ برای هر بازاری، از پردازنده خاص خودش استفاده میکنه. برای مثال، در بازار جهانی نسخه اگزینوس، و نسخه اسنپدراگون رو فقط در کره، چین و ایالات متحده میتونیم پیدا کنیم.
ما در Galaxy Note 20 Ultra با +Snapdragon 865، نسبت به 865 در سری Galaxy S20 شاهد افزایش پردازش 10 درصدی در سرعت کلاک هسته اصلی و همینطور شاهد 10 درصد GPU سریعتر هستیم.
نوت 20 اولترا همچنین با 20 گیگابایت استاندارد LPDDR RAM داره ارائه میشه که حتی برای متناوبترین کارها یا کارهای multitask به نظر بیش از حد کافیه. نوت 20 اولترا با سه ظرفیت 128 گیگ، 256 گیگ و 512 گیگ به بازار ارائه میشه و یک اسلات microSD، سینی سیم کارت پلاستیکی رو بلندتر کرده.
باتری
جناب نوت 20 اولترا از باتری 4500 میلیآمپری بر ساعت استفاده میکنه.
باتری Galaxy Note 20 Ultra یک روز کامل دووم مییاره؟
اگر تنظیم صفحهنمایش روی 120 هرتز بوده باشه، نوت 20 اولترا از صبح تا موقع خواب به راحتی و با یه کوچولو شارژ اضافی پا به پامون مییاد. حالا اگر استفاده محدودتری داشته باشیم مطمئنا تا 2 روز هم باتری دووم مییاره. نوت 20 اولترا یه شارژر 25 واتی همراه خودش داره که در نیم ساعت، 50 درصد از گوشیمون شارژ میشه.
فناوری 5G
اگر بخوام صادق باشم حقیقتا تنها مواردی که باعث شده قیمت گوشیهای هوشمند سامسونگ در سال 2020 خیلی بالا باشه، وجود این دو نوگل تازه شکفته یعنی 5G و +Snapdragon 865 هست. اگه با فناوری 5G آشنایی ندارین، به مقاله نقد و بررسی آیفون 12 پرو که قبلا روی سایت گذاشتم یه سر بزنین، چون اونجا در مورد فناوری 5G حسابی گپ زدیم.
S Pen
سال به سال، تشخیص تمایز بین سری Galaxy S و Note به طور فزایندهای داره سخت میشه. به همین ترتیب، بزرگترین تمایز بین این دو دستگاه رو میتونیم وجود S Pen بدونیم. S Pen از همون اول هم یکی از بزرگترین نقاط قوت نوت بود. با نوت 20 اولترا، S Pen چندین ویژگی اصلی و درخشان به دست آورده که میشه اون رو مزیتی مشروع نسبت به S20 دونست.
شاید قابل توجهترین بهروزرسانی امسال S Pen، کاهش تاخیر و همینطور دقت اون باشه. طبق ادعای سامسونگ، سرعت پاسخگویی این قلم به 9 میلیثانیه رسیده که خیلی کمتر از تأخیر 42 میلیثانیهای هست که روی نوت 10 وجود داشت.
این ویژگی این حس خوشایند رو میده که انگار داریم با مداد روی کاغذ یادداشت میکنیم که خب خیلی جذابه.
Anywhere Actions یا Air Actions
نوبتی هم باشه نوبت ویژگی Anywhere Actions یا Air Actions روی S pen (بدون برخورد S pen با گوشی) نوت 20 اولتراست. با S Pen میتونیم یه سری ژستهای حرکتی بیشتری نسبت به نوت 10، برای اکشنهای خاص، مثل برگشتن به صفحه اصلی، دیدن recent app و غیره انجام بدیم.
از اول ایده این بود که قابلیتهای S Pen رو اونقدر گسترش بدن تا جایی که S Pen بیشتر از یک قلم باشه. یعنی بشه اون رو به نوعی یک هدایتگر از راه دور، برای نوت در نظر گرفت. البته فکر کنم برای رسیدن به این هدف، سامسونگ هنوز راه زیادی در پیش داره.
سامسونگ همیشه خلاق، اومده زحمت کشیده و روی برنامه Samsung Notes یکسری اصلاحات کوچیکی انجام داده. این اصلاحات آنچنان انقلابی به پا نمیکنه، اما همشون به Samsung Notes کمک کرده تا خیلی یوزر فرندلیتر بشه. مثلا الان دیگه یادداشتها میتونن توی یه سری پوشهها دقیقا مثل دسکتاپ برای سازماندهی بهتر دستهبندی بشن. یا PDF import جدیدی به کار گرفته شده که سرعت بالاتری داره و میتونین روی PDF نوت اضافه کنین. همچنین ویژگی Straighten Feature بهش اضافه شده که با زدن یک دکمه به طور خودکار دست خط شما رو مرتب میکنه.
Audio Bookmark
یه ویژگی هیجانانگیز دیگه Audio Bookmark هست که مثلا میتونیم حین ضبط صدا از یک سخنرانی، یادداشت برداری کنیم. اینطوری میتونیم بعد از اتمام ضبط، روی هر یادداشتی که در طول ضبط صدا ثبت کردیم بزنیم، و ما رو دقیقا به همون بخش از صدای ضبط شده هدایت کنه. به نظر من که این ویژگی با اینکه ممکنه به نظر ساده بیاد و خیلیها بهش اهمیت ندن، ولی به شدت جذاب و کاربردی هست. مخصوصا طی سخنرانیهای طولانی مدت.
بررسی نرمافزاری گلکسی نوت 20 اولترا
چه خوشمون بیاد چه خوشمون نیاد، وقتی از سامسونگ استفاده میکنیم معنیش اینه که در تعامل با رابط کاربری One UI هستیم.
Note 20 Ultra با آخرین بهروزرسانی One UI 2.5 که مبتنی بر Android 10 هست، روانه بازار میشه.
سامسونگ DeX امسال، پیشرفت چشمگیری رو با نوت 20 اولترا تجربه کرده.
نمیدونین فناوری سامسونگ دکس (Samsung DeX) چیه؟
باید بگم فناوری دکس باعث میشه ما بتونیم از گوشیمون مثل یک کامپیوتر رومیزی استفاده کنیم. اگر تلویزیون هوشمندمون از Miracast پشتیبانی میکنه، میتونیم DeX desktop UI رو به تلویزیون ارسال کنیم و از نوت 20 اولترا به عنوان پد لمسی برای پیمایش استفاده کنیم.
اگر حالا مشکل دو تا شده و دارین از خودتون میپرسین میراکست چیه؟ باید بگم میراکست و یا همون Miracast، استاندارد انتقال تصویر از طریق WiFi دستگاه پخش، مثل موبایل به صفحهنمایشی مثل تلویزیون هست که میگن قراره جایگزین کابل HDMI باوقار بشه.
دوربین نوت 20 اولترا
میرسیم به دوربین Note 20 Ultra با برآمدگی قابل توجهای که داره.
Note 20 Ultra مشکل فوکوس خودکار S20 Ultra رو برطرف کرده. چه جوری؟ با حذف ماژول ToF و جایگزینی اون با ماژول لیزری.
نوت 20 اولترا یه دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، یه دوربین پریسکوپ تلهفوتو 12 مگاپیکسلی و همینطور یه 12 مگاپیکسل اولترا واید داره.
108 مگاپیکسل دوربین اصلی سامسونگ، باعث میشه تا 3 برابر بزرگتر از سنسورهای معمولی دیگه، بشه از فناوری Nona Binning استفاده کرد.
چند لحظه صبر کنین، گیج نشین، الان توضیح میدم.
Nona Binning
فناوری Nona Binning مییاد هر 9 پیکسل رو به یه پیکسل و ابعاد پیکسل واحد جدید رو از 0.8 میکرون به 2.4 میکرون تبدیل میکنه و به رزولوشن 12 مگاپیکسل میرسونه.
با این فناوری، عکس نه تنها به شکل فوقالعادهای با حفظ جزئیات مکانی که 108 مگاپیکسل فراهم میکنه، با کیفیت به نظر میرسه، بلکه از نظر فنی در شرایط کم نور هم عملکرد بهتری نسبت به سنسورهای با وضوح بالا داره.
حالا که یکم با هم صمیمیتر شدیم، باید بگم گذشته از همه اتفاقهای خوب و دلپذیر دوربین نوت 20 اولترا، سامسونگ هنوز هم خیلی داره از ادیت و صاف کردن پوست (skin smoothing) استفاده میکنه. به نظر من دیگه واااااااااااقعا وقتشه که سامسونگ دست از این کارش برداره و به ما به عنوان یه آدم بالغ اعتماد کنه و بذاره اگر خودمون دلمون خواست بعدا از فیلترهای مورد نظرمون استفاده کنیم. درست نمیگم؟؟
خب یکم راجع به زوم نوت 20 اولترا صحبت کنیم؟
یکم بالاتر گفتم که نوت 20 اولترا چون ماژول ToFرو حذف کرده مشکل فوکوس S20 اولترا رو دیگه نداریم و الان شاهد فوکوس خوبی هستیم. روی زوم 2 برابری داریم از دادههای دوربین اصلی استفاده میکنیم، روی زوم 4 برابری، زوم کاملا دیجیتالی هست و از دادههای دوربین تله-فوتو استفاده میکنه. برای زوم 5 برابری ما باید از حالت تله-فوتو استفاده کنیم. در ادامه ما زوم 10 برابری، 20 برابری و حتی 50 برابری رو هم میتونیم تجربه کنیم.
دوربین واید 10 مگاپیکسلی سلفی گلکسی نوت 20 اولترا، درست وسط و بالای نمایشگر جا خوش کرده و بهمون لبخند میزنه. نوت 20 اولترا قابلیت استفاده از حالت پرتره و همچنین فلاش رو برای دوربین سلفی فراهم کرده.
حالت شب نوت 20 اولترا موقع زوم چند برابری، خودش زحمت میکشه و تصمیم میگیره که با دوربین اصلی عکس بگیره یا تله-فتو.
و اما، سامسونگ هنوز هم به نظر تو قسمت فیلم یه سر و گردن بهتر از مابقی اندرویدیها داره کار میکنه. فیلمبرداری نوت 20 اولترا : رزولوشن 8k با سرعت 24 فریم بر ثانیه. رزولوشن 4k با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه. رزولوشن 1080p با سرعت 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه و در نهایت رزولوشن 720p با سرعت 960 فریم بر ثانیه.
و در پایان، گلکسی نوت 20 اولترا رو بخریم یا نه؟
این سوال به نظرم خیلی کلی هست. یعنی چی؟ یعنی اینکه بسته به نیاز، بودجه، علاقهمندیها و خیلی موارد دیگه، ما میتونیم انتخابهای متفاوتی نسبت به هم داشته باشیم. اما میخوام ویژگیهای مورد علاقه خودم در مورد نوت 20 اولترا رو، بگم.
صفحهنمایش با نرخ نوسازی (رفرش ریت) 120 هرتز، عالیه
حالت Adaptive متناسب با نوع محتوا، رفرشریت تصویر رو تغییر میده. مثلا موقع اسکرول کردن یا موقع بازی بهینهیافتهای مثل Dead Trigger 2، روی 120 هرتز قرار میگیره و تصویری صاف و روون رو بهمون میده. البته رفرش ریت تصویر، تنها زمانی از 120 هرتز بهره میبره که گوشی رو روی حالت Full HD قرار داده باشیم. رفرشریت نوت 20 اولترا بین 10، 30، 60 و 120 هرتز میتونه تنظیم بشه و طبق حرفی که خود سامسونگ زده، روی حالت 10 هرتزی مصرف باتری نسبت به 120 هرتز 40 درصد کاهش پیدا میکنه.
S Pen بهتر از قلم و کاغذ
سرعت پاسخگویی این قلم به 9 میلیثانیه رسیده و احساسی شبیه به یک قلم روون، روی کاغذ رو القاء میکنه. اینقدر این حس یادداشت کردن طبیعی هست که گاهی فراموش میکنیم داریم روی صفحه مینویسیم.
بزرگنمایی فضایی (Space Zoom) بسیار چشمگیره
با بزرگنمایی 5 برابری روی حالت تله-فوتو Note 20 Ultra، تصاویر واقعا رضایتبخشی رو میتونیم ثبت کنیم. به ترتیب بزرگنمایی 2 برابری، 4 برابری (زوم دیجیتال)، 5 برابری (حالت تله-فتو)، 10 برابری، 20 برابری و در نهایت 50 برابری رو روی نوت 20 اولترا تجربه میکنیم. جالبه که بدونیم زوم 100 برابری که قبلا روی گلکسی S20 اولترا بود، از نوت 20 اولترا حذف شده.
ترفندهای جدید S Pen اعتیاد آوره
با ویژگی Anywhere Actions روی S pen (بدون برخورد S pen با گوشی) نوت 20 اولترا، میتونیم نسبت به نوت 10 یه سری ژستهای حرکتی بیشتری برای اکشنهای خاص، مثل برگشتن به صفحهی اصلی، دیدن recent app و غیره انجام بدیم.
حالت DeX
من Note 20 Ultra رو به صورت بیسیم به تلویزیون TCL Roku خودم وصل کردم و از گوشیم به عنوان صفحه لمسی بهره بردم.
با این ویژگی میتونیم برنامههای Android رو روی لپتاپ یا کامپیوتر خودمون اجرا کنیم.