راهنمای خرید ساعت هوشمند

خرید ساعت هوشمند؟ ابتدا این راهنما را بخوانید

اگر به خرید یک ساعت هوشمند فکر می‌کنید، باید با دقت در نظر بگیرید که چرا در وهله اول به یک اسمارت واچ نیاز دارید. به عنوان مثال، آیا به دنبال ساعتی هستید که به شما کمک کند عادات خواب بهتری داشته باشید یا برای تمرینات ورزشی خود به آن نیاز دارید؟ یا شاید فقط به دیدن اعلان‌ها روی مچ دست خود اهمیت می‌دهید؟ 

البته که قبل از انتخاب نهایی باید به آیفون یا اندرویدی بودن گوشی خود، میزان بودجه و نحوه استفاده از ساعت هوشمند توجه داشته باشید و سپس به سراغ برند و مدل و ظاهر آن بروید. شما همچنین می‌توانید راحتی، اندازه و سبک بودن ساعت را در نیز نظر بگیرید.

اگر در حال حاضر ساعت هوشمند ندارید، برای استفاده از امکانات جدید ساعت‌ها می‌توانید به جای خرید نسخه جدیدتر، ساعت هوشمند خود را آپدیت کنید.

در این مقاله جذاب از مجله تکنولوژی لیپک قرار است ضمن بیان راهنمای خرید ساعت هوشمند، به سوالات قبل از خرید شما نیز پاسخ دهیم.

ساعت‌های هوشمند بالارده

اکثر ساعت‌های هوشمند معمولی اما با کیفیت، 300 تا 400 دلار (در ایران، بین 10 تا 20 میلیون تومان) قرار دارند، اگرچه ممکن است برای موارد اضافی مانند اتصال LTE یا طراحی جذاب‌تر قیمت بیشتری بپردازید. این ساعت‌ها ابزارهای نظارت بر سلامت، ردیابی تناسب اندام و توانایی تکرار برخی از عملکردهای تلفن شما را ارائه می‌دهند.

اگر می‌خواهید یک تجربه کامل داشته باشید، این ساعت‌ها انتخاب مناسبی هستند، به خصوص در مورد سلامتی و تندرستی. مثل گلکسی واچ 6، اپل واچ 9 و …

در زیر چند نمونه از ویژگی‌هایی که در ساعت‌های هوشمند در این محدوده قیمتی خواهید یافت، آورده شده است. البته توجه داشته باشید که میزان دقت عملکرد هر یک از موارد زیر در هر ساعت هوشمند تا حدودی متفاوت است.

  • گزینه‌های متعدد حالت ورزشی
  • ردیابی خواب (مدت زمان خواب، مراحل خواب و غیره)
  • GPS یکپارچه برای ردیابی دویدن در فضای باز
  • امکان مشاهده (و در بسیاری موارد پاسخ به) پیام‌های تلفن
  • امکان گرفتن تماس‌های تلفنی از مچ دست (در برخی ساعت‌ها)
  • LTE اختیاری
  • دستیارهای صوتی (Siri، Alexa، Google Assistant)
  • نظارت بر اشباع اکسیژن خون
  • پایش ضربان قلب
  • اپلیکیشن نوار قلب
  • خوانش دما
  • صفحه‌نمایش همیشه‌روشن (صفحه‌نمایش را حتی زمانی که ساعت بیکار است روشن نگه می‌دارد)
  • تایمر، زنگ هشدار و یادآوری
  • اعلان‌های برنامه‌های موجود در گوشی شما
  • برنامه‌های شخص ثالث
  • حافظه داخلی برای موسیقی
  • پرداخت‌های موبایلی (غیر قابل استفاده در ایران)

بسته به مدل، ویژگی‌های ساعت متفاوت خواهد بود، اما لیست بالا یک پکیج کلی از امکانات ساعت‌های هوشمند است که می‌توانید از ساعت‌های با قیمت متوسط انتظار داشته باشید.

بیشتر بخوانید: کاربرد ساعت هوشمند و آشنایی با سنسورهای اسمارت واچ

برخی از ساعت‌ها نیز ویژگی‌های اضافی خاص خود را دارند. به عنوان مثال، اپل واچ سری 9 حدود 400 دلاری که در ایران با قیمتی حدود 20 میلیون تومان به فروش می‌رسد، دارای سنسور تشخیص تصادف خودرو و یک تراشه فوق پهن‌باند است که باید به عنوان مکان‌یاب آیفون و کلید دیجیتال برای ماشین و خانه شما عملکرد بهتری داشته باشد.

ساعت هوشمند اپل واچ سری 9 سایز 41mm
  • نمایش اعلان فارسی:
  • قابلیت مکالمه مستقیم:
  • انواع سنسور: پایش خواب, سنسور دما, ضربان قلب, شتاب سنج
  • قابلیت باتری: 18 ساعت ذخیره باتری
نمایش همه مشخصات فنی
اتمام موجودی
برای مشاهده توضیحات و اطلاع از زمان موجودی, روی لینک زیر کلیک کنید.
موجود شد خبرم کن

Pixel Watch 2 با قیمت جهانی 350 دلار و Fitbit Sense 2 با قیمت 300 دلار دارای حسگرهایی هستند که می‌توانند به صورت غیر فعال علائم استرس را کنترل کنند، در حالی که Galaxy Watch 6 سامسونگ با قیمت 270 دلار می‌تواند ترکیبات بدن را اندازه گیری کند.

ساعت هوشمند Forerunner 255 با قیمت 349 دلار از برند Garmin تمرکز بیشتری بر تناسب اندام دارد و برنامه‌های داخلی برای تمرینات سه‌گانه ارائه می‌دهد. ساعت‌های فیت‌بیت و گارمین نیز معمولاً از نظر عمر باتری نسبت به ساعت‌های اپل، گوگل و سامسونگ برتری دارند. با این حال، دومی انتخاب بزرگتری از برنامه‌های شخص ثالث را ارائه می‌دهد.

ساعت‌های هوشمند میان‌رده

همچنین می‌توانید ساعت‌های هوشمندی پیدا کنید که قیمتی در حدود 250 دلار دارند و در ایران بین 5 تا تا 10 میلیون تومان فروخته می‌شوند. این ساعت‌ها دارای بسیاری از ویژگی‌های ذکر شده در بالا هستند، اما نه همه آنها. اگر بیشتر می‌خواهید اعلان‌ها را روی مچ خود ببینید، پرداخت‌های موبایلی انجام دهید، تمرینات ورزشی خود را دنبال کنید و به بینش‌های عمیق‌تر سلامتی اهمیتی نمی‌دهید، این نوع ساعت انتخاب مناسبی است. ساعت‌هایی مانند Apple Watch SE و Fitbit Versa 4 نمونه‌هایی از ساعت‌های هوشمند میان‌رده هستند.

در حالی که ساعت‌های در این محدوده قیمت معمولاً برای بسیاری از افراد انتخاب مناسبی هستند، مهم است که به یاد داشته باشید با خرید آنها چه امکاناتی را از دست می‌دهید. برای مثال، اپل واچ SE نسل دوم 249 دلاری فاقد صفحه‌نمایش همیشه‌روشن، نوار قلب، اندازه‌گیری اکسیژن خون و سنسور دما است. اما دارای همان نرم‌افزار، اعلان‌های ضربان قلب بالا و پایین، تشخیص تصادف خودرو، تشخیص سقوط و انتخاب حالت‌های ورزشی مانند سری 9 است.

Fitbit Versa 4 با قیمت 230 دلار دارای بسیاری از قابل توجه‌ترین ویژگی‌های تناسب اندام برند Fitbit است؛ مانند ردیابی خواب، GPS داخلی و امتیاز آمادگی روزانه (که به اشتراک Premium نیاز دارد). همچنین می‌توانید اعلان‌های تلفن را دریافت کنید و به الکسای آمازون روی مچ دست خود دسترسی داشته باشید. در کنار آن می‌توانید به Google Maps و Google Wallet هم دسترسی داشته باشید. اما برای دریافت قابلیت‌های سلامتی پیشرفته‌تر Fitbit مانند سنسورهایی که علائم بالقوه استرس، نوار قلب و سنسور دمای پوست را اسکن می‌کنند، به Fitbit Sense 2 گران‌تر 299 دلاری نیاز دارید.

ساعت هوشمند Venu Sq 2 برند Garmin با قیمت 250 دلار، عمر باتری طولانی (تقریباً 11 روز) و بسیاری از ویژگی‌های سلامتی و تناسب اندام را نسبت به قیمت (GPS، اندازه‌گیری اکسیژن خون و ردیابی خواب) ارائه می‌دهد. اما بلندگو یا میکروفون برای برقراری تماس، حافظه داخلی موسیقی (مگر اینکه نسخه موزیک 299 دلاری را خریداری کنید) یا دسترسی به برنامه‌های فروشگاه گوگل پلی ندارد.

پیدا کردن ساعت‌های هوشمند جدید با قیمت کمتر از 200 دلار (پایین رده) که امکانات و دقت بالای سنسورها را هم‌زمان داشته باشد، دشوار است، اگرچه برخی از گزینه‌هایی در بازار وجود دارد. اگر می‌خواهید هزینه کمتری بپردازید و لزوماً به استفاده از برنامه‌ها اهمیت نمی‌دهید، بهتر است به جای آن یک ردیاب تناسب اندام در نظر بگیرید. (Fitbit در این دسته محصولات ارزشمندی تولید کرده است).

بیشتر بخوانید: بررسی و مقایسه بهترین ساعت‌های اپل واچ در ۲۰۲۴

ساعت‌های هوشمند اقتصادی

ساعت‌های اقتصادی با قیمت 1 تا 5 میلیون تومان تنوع بالایی دارند اما به حد سایر ساعت‌ها دقت و کارایی ندارند. این دسته از ساعت‌های هوشمند گاهاً با نمونه‌های غیر اصل و فیک هم عرضه می‌شوند که در زیر می‌توانید نمونه‌ای از آنها را مشاهده کنید.

در صورتی که از برندها و فروشگاه‌های معتبر ساعت اقتصادی خود را خریداری کنید می‌توانید از عملکرد پایه ساعت‌های هوشمند نظیر برخی از سنسورهای اصلی سلامت و ورزش، دریافت نوتیفیکیشن‌های گوشی و … برخوردار شوید.

این ساعت‌های هوشمند عمدتاً برای استفاده‌های غیر تخصصی، دانش‌آموزشی و هماهنگی با گوشی کارایی دارند. در دو مقاله زیر، برخی از بهترین ساعت‌های هوشمند اقتصادی از برندهای برتر را به شما معرفی کرده‌ایم:

ساعت‌های هوشمند هیبریدی

ساعت‌های هوشمند هیبریدی تلاقی بین ساعت هوشمند و ساعت مچی معمولی هستند. این نوع ساعت‌ها معمولاً شبیه ساعت‌های آنالوگ کلاسیک هستند و بنابراین فاقد برخی ویژگی‌های هوشمندی هستند که ممکن است در دستگاه‌هایی مانند آخرین اپل واچ یا گلکسی واچ پیدا کنید.

برای مثال، ساعت‌های هیبریدی معمولاً دارای صفحه‌های آنالوگ استاندارد و گرد با عقربه‌های ساعت و دقیقه هستند تا صفحه‌های لمسی رنگی. پس انتظار نداشته باشید که یک نمای تمام صفحه از هشدارهای دریافتی خود داشته باشید. ساعت‌های هیبریدی معمولاً دارای یک صفحه‌نمایش کوچک واقع در صفحه ساعت برای نمایش اعلان‌ها و آمار تناسب اندام هستند. ساعت‌های هیبریدی نیز معمولاً نسبت به ساعت‌های هوشمند استاندارد باتری بسیار طولانی‌تری دارند که یکی از بزرگترین مزایای آن‌ها به شمار می‌رود.

نمونه‌هایی از ساعت‌های هیبریدی عبارتند از Withings ScanWatch و ScanWatch Horizon، مجموعه Garmin Vivomove و Fossil Gen 6 Hybrid. این ساعت‌ها معمولاً قیمتی برابر با ساعت‌های هوشمند میان‌رده و حتی بالارده دارند، به این معنی که بسته به مدل می‌توانید انتظار پرداخت حدود 150 تا 500 دلار را داشته باشید (5 تا 20 میلیون تومان).

ساعت هیبریدی برای کسانی که ظاهر ساعت‌های کلاسیک را ترجیح می‌دهند و عمر باتری طولانی را به ویژگی‌های هوشمند مانند صفحه‌نمایش‌های لمسی رنگی و فروشگاه‌های اپلیکیشن کامل ترجیح می‌دهند، بهترین انتخاب است.

شاید علاقه داشته باشید: بهترین ساعت‌های هوشمند شیائومی

ساعت‌های هوشمند ویژه تناسب اندام

دسته‌بندی ساعت‌های هوشمند مهم دیگری وجود دارد که باید پیش از خرید در نظر بگیرید: ساعت‌های هوشمند متمرکز بر تناسب اندام. این دستگاه‌ها معمولاً هر آنچه را که در ساعت‌های هوشمند پرچم‌دار می‌یابید، در اختیار دارند، اما با طراحی‌های زمخت‌تر و ویژگی‌های اضافی برای علاقه‌مندان به ورزش. اگر برای یک ماراتن تمرین می‌کنید یا در محیط‌های خارج از شهر کار می‌کنید که ممکن است به سیگنال GPS دقیق‌تری نیاز داشته باشد، یکی از این ساعت‌ها ممکن است برای شما مناسب باشد.

می توانید انتظار داشته باشید که برای این نوع ساعت‌ها بین 500 تا 1000 دلار بپردازید (بیشتر از 40 میلیون تومان). قیمت Epix Gen 2 و Fenix ​​7 Standard Garmin به ترتیب از 800 دلار و 650 دلار شروع می‌شود و Apple Watch Ultra 2 با قیمت 799 دلار در دسترس است.

ساعت‌های تناسب اندام گران‌قیمت دارای دوام بهتر، عمر باتری بیشتر، موقعیت مکانی دقیق‌تر، دکمه‌های قابل تنظیم و ویژگی‌های اضافی هستند که ورزش‌های خاصی مانند دویدن، غواصی یا گلف را هدف قرار می‌دهند.

برای مثال اپل واچ اولترا 2 دارای عمر باتری 36 ساعته نسبت به عمر باتری 18 ساعته سری 9، مقاومت در برابر آب تا عمق 100 متر در مقایسه با عمق 50 متری سری 8، دارای عمق‌سنج با سنسور دمای آب دوتایی است. GPS فرکانسی، ساخت تیتانیومی، صفحه‌نمایش بزرگتر و دکمه Action قابل برنامه‌ریزی نیز دارد.

در مقایسه با Forerunner 255، ساعت‌های Fenix ​​و Epix Garmin دوام بیشتری در آب (100 متر در مقابل 50 متر)، عمر باتری طولانی‌تر، حالت شبکه دوگانه برای نمایش مختصات مکان در فرمت‌های مختلف، کلیدهای میانبر قابل تنظیم و مجموعه‌ای از ویژگی‌های مبتنی بر گلف دارند. (Forerunner 255 هنوز هم ابزارهای زیادی برای دویدن دارد، مانند پیش‌بینی کننده مسابقه برای کمک به تمرینات ماراتن، زیرا عمدتاً برای دوندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.)

رویکردهای خرید ساعت هوشمند

ساعت‌های هوشمند را می‌توان با رویکردهای مختلفی نظیر برند، قیمت، امکانات، کاربرد و … خریداری کرد. در این بخش به این مبحث پرداخته ایم.

خرید بر اساس بودجه و قیمت

ساعت‌های هوشمند اولیه شباهت‌های زیادی با ردیاب‌های تناسب اندام دارند و می‌توانند اطلاعات مربوط به پیاده‌روی و تمرینات ورزشی شما را جمع‌آوری کنند. برخلاف ردیاب‌های سلامتی، ساعت‌های هوشمند ارزان‌قیمت از برنامه‌های شخص ثالث پشتیبانی می‌کنند؛ گرچه نوع اپلیکیشن‌ها به سیستم‌عامل ساعت شما بستگی دارد. اما حتی مدل‌های ساعت هوشمند معمولی نیز شما را از تماس‌ها، ایمیل‌ها و پیامک‌های دریافتی مطلع می‌کنند و در قیمت‌های اقتصادی قرار می‌گیرند.

خرید بر اساس ظاهر شیک و پیچیده

علاوه‌بر انجام تمام عملکردهای اولیه‌ای که از یک ساعت هوشمند انتظار دارید، ساعت‌های پیچیده‌تر ویژگی‌هایی مانند نمایشگرهای رنگی بزرگ و روشن، قابلیت فرمان صوتی و ویژگی‌های پیشرفته ردیابی سلامت مانند سنسورهای الکتروکاردیوگرام و تشخیص خواب را ارائه می‌دهند. این مدل‌ها، که اغلب یک قاب فولادی ضد زنگ یا تیتانیوم و یک بند چرم یا دستبند فانتزی ارائه می‌کنند، می‌توانند از ۲۵۰ تا ۸۰۰ دلار و بالاتر قیمت داشته باشند.

خرید بر اساس قابلیت و کارایی

درست مانند لپ تاپ و گوشی هوشمند، ساعت‌های هوشمند روی سیستم‌عامل‌هایی با برنامه‌های مجزا اجرا می‌شوند. بسیاری از ساعت‌های اندرویدی از سیستم‌عامل Wear OS گوگل استفاده می‌کنند، در حالی که ساعت‌های اپل از سیستم‌عامل اپل واچ استفاده می‌کنند. همچنین ساعت‌های هوشمند Fitbit سیستم‌عامل خاص خود را دارند.

البته قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد، از جمله از آسانی شارژ کردن ساعت هوشمند گرفته تا توانایی ساعت برای پاسخ سریع به ورودی‌های کاربر و دقت شمارش گام‌ها و پایش ضربان قلب. عمر باتری می‌تواند از کمتر از یک روز تا بیش از دو هفته متغیر باشد.

از نظر قابلیت‌ها و کارایی، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد:

  • سازگاری: مهمتر از همه، مطمئن شوید که ساعت هوشمند با تلفن هوشمند فعلی شما سازگار است. اگر آیفون دارید، ممکن است اپل واچ بخواهید که به شما امکان می‌دهد از برخی از برنامه‌های مشابه در تلفن خود استفاده کنید. در بخش اندروید، به یاد داشته باشید برخی از ساعت‌های هوشمند مانند گلکسی واچ 7 سامسونگ، عملکرد بیشتری به شما می‌دهند.
  • راحتی: استفاده از ساعت هوشمند شما باید راحت باشد، بنابراین اگر ساعتی که امتحان می‌کنید بزرگ و با رابط کاربری دشوار به نظر می‌رسد، بهتر است گزینه‌های دیگر را بررسی کنید. وقتی نوبت به اندازه‌گیری دقیق ضربان قلب می‌رسد، تناسب ساعت با مچ دست تفاوت ایجاد می‌کند: بند فلاپی یا حتی خیلی سفت می‌تواند حسگرهای ساعت را از بین ببرد.
  • عمر باتری: دوام باتری ساعت‌های هوشمند می‌تواند از یک روز تا بیش از دو هفته متغیر باشد، البته نه تنها به باتری ساعت بلکه به نحوه استفاده شما از ساعت نیز بستگی دارد. برخی از برنامه‌ها مثل GPS یا سنسور پایشه خواب، باتری زیادی مصرف می‌کنند.
  • مقاومت در برابر آب: اکثر ساعت‌های هوشمند حداقل تا حدودی در برابر آب مقاوم هستند، اما فقط مدل‌های خاصی می‌توانند شنا در استخر یا غواصی عمیق‌تر را تحمل کنند. اگر این ویژگی برای شما مهم است، رتبه IP ساعت را در مشخصات آن بررسی کنید. (این مقاله را بخوانید: استاندارد ضد آب IPX و ATM چیست؟)
  • شارژ: برخی از ساعت‌های هوشمند دارای شارژرهای بی‌سیم راحت هستند. برخی دیگر دارای پایه‌های snap-on برای شارژ هستند، در حالی که برخی نیاز به کابلی دارند که به خود ساعت متصل شود.

خرید بر اساس نیاز

می توانید ساعت هوشمند را براساس نیاز خود خریداری کنید. مثلاً اگر اهل ورزش نیستید می‌توانید فاکتور حالت‌های ورزشی ساعت را کنار بگذارید. اما در کل، نیاز خود را متناسب با موارد زیر تعیین کنید:

  • جفت شدن: اکثر آنها از طریق بلوتوث یا شبکه WiFi به گوشی شما متصل می‌شوند. حتی ساعت‌های هوشمند با اتصال داده تلفن همراه نیز به اتصال به تلفن شما متکی هستند.
  • سیم‌کارت: برخی ساعت‌ها اسلات سیم‌کارت دارند تا اینترنت و تماس‌ها را راحت‌تر دریافت کنند. این ویژگی برای همه کارایی ندارد.
  • اعلان‌ها و هشدارها: هنگامی که یک ساعت هوشمند با گوشی هوشمند شما جفت می‌شود، می‌تواند از طریق لرزش، صدا یا هر دو، تماس‌های دریافتی، پیامک، پیام‌های فوری و پست‌های شبکه‌های اجتماعی را به شما اطلاع دهد. همچنین می‌تواند هشدارهای برنامه‌های دیگر را ارائه دهد. بسیاری از ساعت‌ها نیز پیام‌هایی را بر روی صفحه‌نمایش خود نشان می‌دهند.
  • پیام‌رسانی و تماس‌های تلفنی: اکثر ساعت‌های هوشمند به شما امکان می‌دهند به ایمیل‌های دریافتی، و پیام‌های گوشی خود پاسخ دهید. برخی ساعت‌ها پاسخ‌های از پیش آماده نیز ارائه می‌کنند، مانند «بعداً با شما تماس خواهم گرفت». برخی دیگر دارای یک میکروفون و یک بلندگو هستند که به شما امکان می‌دهد تماس‌های تلفنی را بپذیرید، رد کنید و حتی پاسخ دهید. یک ساعت با قابلیت تلفن همراه به شما امکان می‌دهد بدون گوشی هوشمند خود تماس بگیرید و تماس برقرار کنید.
  • ردیابی فعالیت: اکثر ساعت‌های هوشمند می‌توانند گام‌های شما را بشمارند و ضربان قلب شما را کنترل کنند، در حالی که سایر ساعت‌ها دارای فشارسنج و ردیابی GPS هستند تا به ردیابی تمرینات در فضای باز شما کمک کنند. کالری‌شمار، ردیابی خواب و … برای ورزشکاران یا بیماران کارایی بیشتری دارد.
  • کنترل صوتی و فرمان‌های صوتی: اپل واچ و برخی از ساعت‌های هوشمندی که روی سیستم‌عامل Wear OS Google کار می‌کنند، دارای یک میکروفون و بلندگو هستند که به شما امکان می‌دهد دستیار صوتی خود را احضار کنید و از دستورات گفتاری برای ارسال متن، دسترسی به برنامه‌ها، پاسخ دادن به پیام‌های فوری و حتی جستجو در اینترنت استفاده کنید.
  • برنامه‌ها: ساعت‌های هوشمند مانند سایر دستگاه‌های هوشمند، می‌توانند برنامه‌ها را از طریق گوشی یا مستقیماً روی خود اجرا کنند. این موارد شامل برنامه‌هایی برای سلامتی و تناسب اندام، ناوبری، آب و هوا، رسانه‌های اجتماعی و … است. محدوده برنامه‌ها بسته به سیستم‌عامل متفاوت است.

خرید بر اساس برند

برخی افراد به دلیل علاقه به یک برند خاص و یا اعتماد به کارایی و کیفیت محصولاتش، انتخاب نهایی خود را براساس برند ساعت هوشمند انجام می‌دهند. گرچه اپل واچ و گلکسی واچ شناخته شده‌تر هستند اما برندهای بی‌نظیر دیگری نیز وجود دارد که در مقاله بهترین مارک‌های ساعت هوشمند به معرفی 11 مورد آنها پرداخته‌ایم.

همچنین می‌توانید مقاله بررسی و مقایسه ساعت هوشمند شیائومی با سامسونگ را نیز مطالعه کنید.

مقایسه ساعت هوشمند و ردیاب تناسب اندام

اگر امکانات ارتباطی ساعت هوشمند نظیر مدیریت تماس‌ها، اعلان‌ها و … برای شما در اولویت نیست و به جنبه کارایی سنسورهای سلامتی آن بیشتر نیاز دارید، می‌توانید به جای ساعت هوشمند، یک ردیاب سلامتی و تناسب اندام خریداری کنید.

ردیاب‌های تناسب اندام معمولاً معیارهای سلامتی مانند ردیابی خواب و فعالیت، ضربان قلب، حالت‌های تمرینی متعدد و پایش اشباع اکسیژن خون را در قیمت‌های ارزان‌تر ارائه می‌کنند، از آنجایی که ردیاب‌های تناسب اندام معمولاً صفحه‌نمایش کوچک‌تری دارند، شما نمی‌توانید به اندازه یک ساعت هوشمند اطلاعات زیادی را در یک نگاه ببینید.

در نظر داشته باشید که برخی از ردیاب‌های تناسب اندام ویژگی‌های اصلی همراه گوشی هوشمند مانند امکان نمایش اعلان تماس و متن و تنظیم تایمر و زنگ هشدار را نیز ارائه می‌دهند. مزیت دیگر این است که شما احتمالاً عمر باتری طولانی‌تری نسبت به ساعت هوشمند از یک مچ‌بند تناسب اندام دریافت خواهید کرد.

نسل جدید ردیاب‌های تناسب اندام، حلقه‌های هوشمند (Smart ring) هستند که در حال توسعه می‌باشند. این حلقه‌ها توسط سامسونگ، Oura و Movano به بازار عرضه شده‌اند و اپل نیز در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است.

سامسونگ Galaxy Ring خود را به عنوان یک ردیابی سلامتی شیک و مینیمال برای سیستم‌عامل اندروید عرضه کرده است که قیمت نسبتاً بالایی نیز دارد (گاهاً نزدیک به قیمت ساعت‌های هوشمند پیشرفته).

سوالات متداول

یک ساعت هوشمند می‌تواند به شما کمک کند تا در زندگی دیجیتال خود سالم بمانید. این ساعت‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا پیام‌های متنی و تماس‌های تلفنی را مدیریت کنید، پرداخت‌های بدون لمس انجام دهید و به طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها دسترسی داشته باشید، آب و هوا را بررسی کنید یا موسیقی را مستقیماً از مچ خود پخش کنید.

به لطف انواع سنسورهای داخلی، ساعت‌های هوشمند همچنین قادر به جمع‌آوری داده‌های سلامت و تناسب اندام قوی، شمارش گام‌ها، نظارت بر خواب، ردیابی ضربان قلب و حتی تشخیص بی نظمی‌های ریتم قلب هستند.

بسیاری از مدل‌ها برای عملکرد کامل باید از طریق بلوتوث با تلفن هوشمند جفت شوند، اما برخی از آنها یک اتصال سلولی ارائه می‌دهند که به شما امکان می‌دهد بدون تلفن خود به دویدن یا دوچرخه‌سواری بروید و همچنان تماس‌ها و پیامک دریافت کنید و به لیست‌های پخش موزیک خود دسترسی پیدا کنید.

فناوری ساعت‌های هوشمند به پیشرفت خود ادامه می‌دهد. مدل‌های اولیه حجیم بودند، اما مدل‌های امروزی شیک‌تر و سبک‌تر هستند و بیشتر شبیه یک ساعت معمولی به نظر می‌رسند. 

در ادامه، به تعدادی از سوالات پیش از خرید ساعت هوشمند نیز پاسخ داده‌ایم.

کدام ساعت‌های هوشمند به گوشی اندرویدی و آیفون متصل می‌شوند؟

به جز اپل واچ که برای جقت شدن به گوشی‌های آیفون کارایی دارد، سایر برندها مثل اسمارت واچ‌های سامسونگ به طور اختصاصی برای سیستم‌عامل اندروید طراحی شده‌اند. برخی دیگر نیز هم‌زمان به اندروید، IOS و حتی سیستم‌عامل‌های دیگر نیز متصل می‌شوند.

کدام برند برای ساعت‌های هوشمند بهتر است؟

معتبرترین برندهای ساعت هوشمند عبارت‌اند از اپل، سامسونگ، شیائومی، امیزفیت، گارمین، فیت‌بیت، کیسلکت، هوواوی و …

خرید ساعت هوشمند چه فایده‌ای دارد؟

ردیابی سلامت و تناسب اندام را می‌توان مهم‌ترین کاربرد و مزیت ساعت‌های هوشمند دانست. چرا که به دلیل اتصال سنسورها به پوست دست، اطلاعات کامل‌تر و دقیق‌تری از سلامت فرد جمع‌آوری می‌کنند. گرچه پاسخ به تماس‌ها و اعلان‌های گوشی بدون نیاز به در دست گرفتن گوشی نیز برای برخی افراد مهم است.

ساعت LTE یا بلوتوثی؛ کدام بهتر است؟

از آنجایی که ساعت‌های هوشمند بلوتوثی عمدتاً برای ارتباط و همگام‌سازی داده‌ها به تلفن هوشمند شما متصل می‌شوند، عمر باتری بهتری نسبت به ساعت‌های LTE دارند.

ساعت‌های هوشمند چقدر عمر می‌کنند؟

2 تا 5 سال طول عمر مفید ساعت‌های هوشمند است. اما این مدت با توجه به برند، مدل و تعداد دفعات استفاده از آن می‌تواند متفاوت باشد.

مشکلات و معایب ساعت هوشمند چیست؟

عمر باتری محدود: عمر باتری اکثر ساعت‌های هوشمند محدود است و معمولاً بین یک تا دو روز در حالت استفاده 24 ساعته دوام می‌آورد. این بدان معناست که باید ساعت خود را به طور مرتب شارژ کنید. برای اطلاعات بیشتر، مقاله جذاب تکنولوژی‌های مورد انتظار ساعت‌های هوشمند برای حل چالش‌ها را مطالعه کنید.

ساعت‌های هوشمند ضد آب هستند؟

بله. بیشتر ساعت‌های هوشمند موجود در بازار از گواهی IP68 پشتیبانی می‌کنند و تا عمق 50 متری ضد آب هستند. البته ساعت‌های با قیمت کمتر، دوام پایین‌تری نسبت به آب دارند.

منابع: cnet.com | consumerreports.org

برچسب‌ها: ساعت هوشمند