لیپک، یک قدم جلوتر

موضوعات داغ:

آدرس فروشگاه:
Lipak.com

لیپک » راهنمای خرید لوازم جانبی » راهنمای خرید پاوربانک و نکات مهمی که باید در نظر گرفت

راهنمای خرید پاوربانک و نکات مهمی که باید در نظر گرفت

آنچه از پاوربانک‌ها نمی‌دانید اما در خرید شما موثر هستند!
راهنمای خرید پاوربانک

با اینکه پاوربانک دستگاه ساده‌ای به نظر می‌رسد، اما خرید بهترین گزینه، چالش زیادی برای ما ایجاد می‌کند. از ظرفیت باتری گرفته تا سرعت شارژ، فاکتورهای مختلفی برای خرید پاوربانک وجود دارد. در این راهنمای خرید از فروشگاه لیپک و مجله تکنولوژی لیپک، همه فاکتورها و مشخصاتی را که برای تصمیم‌گیری آگاهانه انتخاب پاوربانک مناسب برای نیازهای خود باید در نظر بگیرید بررسی می‌کنیم.

راهنمای خرید پاور بانک

در ابتدا چند نکته کلیدی خرید پاوربانک را به شما ارائه می‌کنیم و سپس به توضیحات مفصل خواهیم پرداخت:

  • شما یک پاوربانک با ظرفیت حداقل کمی بالاتر از ظرفیت دستگاه خود می‌خواهید. مثلاً اگر باتری گوشی شما 4500 میلی‌آمپر است، به پاوربانک حداقل 5000 میلی‌آمپر نیاز دارید.
  • یک پاوربانک سبک و جمع‌وجور برای حمل آن در همه جا ایده‌آل است.
  • پورت‌های شارژ را بررسی کنید، ورودی‌های USB-C به دلیل قابلیت شارژ سریع‌تر محبوب شده‌اند.
  • ویژگی‌هایی مانند فست شارژ یا ویژگی‌های حفاظتی پاوربانک، موارد مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند.
  • یک متریال قوی و بادوام بهترین ارزش بلندمدت پاوربانک شما را از نظر دوام تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب انواع پاوربانک

تعیین نیازهای ظرفیت خود (mAh)

یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب پاوربانک، ظرفیت آن است که بر حسب میلی‌آمپر ساعت (mAh) اندازه‌گیری می‌شود. هر چه میلی‌آمپر ساعت بیشتر باشد، پاوربانک می‌تواند شارژ بیشتری ذخیره کند. اما به چه میزان ظرفیت نیاز دارید؟

نحوه انتخاب ظرفیت پاوربانک:

  • گوشی هوشمند: اکثر گوشی‌های هوشمند جدید دارای باتری بین 3000 تا 5000 میلی‌آمپر ساعت هستند. یک پاوربانک 10000 میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند یک گوشی را 2 تا 3 بار شارژ کند.
  • تبلت: باتری‌های بزرگتر تبلت (8000-12000 میلی‌آمپر ساعت) حداقل به پاوربانک 20000 میلی‌آمپر ساعتی برای چندین بار شارژ نیاز دارند.
  • لپ تاپ: به دنبال پاوربانک 20000-30000 میلی‌آمپر ساعت با توان خروجی بالاتر باشید. 

نکته: ظرفیت‌های بیشتر به معنای پاوربانک‌های بزرگتر و سنگین‌تر است. پس فقط مطابق استفاده روزانه خود انتخاب کنید. همچنین مهم است به یاد داشته باشید که پاور بانک‌ها در طول فرآیند شارژ به دلیل ناکارآمدی، مقداری انرژی از دست می‌دهند. به‌طور متوسط، می‌توان انتظار داشت که یک پاوربانک حدود 70 تا 80 درصد از ظرفیت اعلام شده خود را ارائه دهد.

بررسی سرعت شارژ (وات و پروتکل‌ها)

سرعت شارژ یکی دیگر از عوامل مهم در خرید پاوربانک است. بسیاری از دستگاه‌های مدرن به ویژه گوشی‌های هوشمند و لپ تاپ‌ها، از شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند. برای استفاده از این ویژگی، به یک پاوربانک با وات خروجی بالا (W) و پشتیبانی از فناوری‌های شارژ سریع مانند Power Delivery (به اختصار PD) یا Quick Charge (به اختصار QC) نیاز دارید.

نحوه انتخاب پاوربانک بر اساس سرعت شارژ:

  • گوشی هوشمند: 18W+ با PD یا QC برای شارژ سریع (به عنوان مثال، آیفون‌ها از PD استفاده می‌کنند اما بسیاری از اندرویدها از QC استفاده می‌کنند).
  • تبلت: 30W+ برای شارژ کارآمد.
  • لپ تاپ: 45W-100W با PD برای مدل‌های سازگار با USB-C.

نکته: الزامات دستگاه خود را بررسی کنید. یک پاوربانک با وات ناکافی، حتی اگر ظرفیت بالایی داشته باشد، کندتر شارژ می‌شود. 

بیشتر بخوانید: بهترین پاوربانک‌های فست شارژ ایران

نوع و تعداد پورت مورد نیاز

اگر اغلب نیاز دارید چندین دستگاه را همزمان شارژ کنید، یک پاور بانک با چندین پورت ضروری است. پورت‌ها (USB-A ،USB-C و غیره) سازگاری و تعداد دستگاه‌هایی را که می‌توانید همزمان شارژ کنید، مشخص می‌کنند. برخی از پاوربانک‌ها دارای چندین پورت USB-A و USB-C هستند که به شما امکان می‌دهند گوشی، ایرپاد، تبلت و سایر دستگاه‌های خود را به‌طور همزمان شارژ کنید. 

پاوربانک با چند پورت خروجی

نحوه انتخاب پاوربانک براساس تعداد و نوع پورت:

  • USB-C: استاندارد مدرن که از شارژ سریعتر پشتیبانی می‌کند و برگشت‌پذیر (شارژ معکوس) است. این پورت را در اولویت قرار دهید.
  • USB-A: برای دستگاه‌ها یا کابل‌های قدیمی‌تر رایج است.
  • Lightning: این پورت ورودی دارد و خروجی نیست. بنابراین می‌توان برای شارژ کردن خود پاوربانک از آن استفاده کرد. این نوع پورت برای افرادی که گوشی آیفون قدیمی دارند، مزیت است. چرا که با کابل اصلی گوشی خود می‌توانند پاوربانک را هم شارژ کنند.
  • پورت‌های چندگانه: اگر چندین دستگاه را به‌طور همزمان شارژ می‌کنید، حداقل دو پورت خروجی لازم است.

نکته: برای تطبیق‌پذیری بیشتر، به دنبال پورت‌های ترکیبی باشید (مثلاً یک USB-C و حداقل یک USB-A). توجه داشته باشید که خروجی مشترک ممکن است هنگام استفاده از همه پورت‌ها، شارژ پاوربانک را سریع کاهش دهد و نیز وات خروجی را بین پورت‌ها تقسیم می‌کند (سرعت شارژ کمتر می‌شود). همچنین در صورت نیاز به شارژ وایرلس، باید از پاوربانک‌های وایرلس خرید کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین پاوربانک های وایرلس

توجه به اندازه و وزن پاوربانک

قابلیت حمل پاوربانک بسیار مهم است، به خصوص اگر قصد دارید آن را به صورت روزانه با خود حمل کنید. پاور بانک‌ها در اندازه‌ها و وزن‌های مختلفی وجود دارند و اغلب بین ظرفیت و قابلیت جابه‌جایی تعادل وجود دارد. این یعنی ظرفیت بالاتر اغلب به معنی پاوربانک‌های حجیم‌تر و سنگین‌تر است.

نحوه انتخاب پاوربانک با توجه به وزن و سایز:

  • جیب‌پسند: 5000-10000 میلی‌آمپر ساعت (کوچک و سبک، حدود 100-200 گرم).
  • آماده سفر: 20000 میلی‌آمپر ساعت (حدود 300-500 گرم، همچنان قابل حمل).
  • سنگین: 30000 میلی‌آمپر ساعت (بیش از 500 گرم، مناسب برای استفاده در خانه یا ماشین).

نکته: اگر روزانه پاوربانک خود را حمل می‌کنید، مدل‌های باریک را به ظرفیت زیاد اولویت دهید.

پاوربانک های کوچک و قابل حمل

توجه به سرعت شارژ ورودی (شارژ مجدد پاوربانک)

آیا پاوربانک قابلیت شارژ سریع دارد؟ شارژ سریع (فست شارژ) علاوه‌بر مفید بودن در شارژ کردن دستگاه‌ها، باید خود پاوربانک هم از آن برخوردار باشد. در نتیجه بررسی کنید که شارژ مجدد پاوربانک هم به صورت فست شارژ انجام می‌شود یا خیر.

بدین ترتیب با کمترین زمان ممکن می‌توانید پاوربانک خود را شارژ کرده و در بیرون از آن استفاده کنید.

نحوه انتخاب پاوربانک براساس سرعت شارژ ورودی:

  • پایه: ورودی 5 وات تا 10 وات (آهسته، 5 تا 10 ساعت برای 10000 میلی‌آمپر ساعت).
  • سریع: ورودی PD به میزان 18W-65W (حدود 2 تا 4 ساعت برای 20000 میلی‌آمپر ساعت).

بررسی ویژگی‌های ایمنی پاوربانک

پاوربانک‌های جدید و پیشرفته، مکانیزم‌های امنیتی مختلفی را همراه خود دارند. برخی از این ویژگی‌های امنیتی شامل مواردی مثل حفاظت از شارژ بیش از حد می‌شود که به جلوگیری از پمپاژ انرژی پاوربانک به دستگاه شما پس از شارژ کامل و آسیب رساندن به آن کمک می‌کند. 

همچنین حفاظت از اتصال کوتاه که به جلوگیری از جریان‌های بیش از حد فراتر از نرخ‌های جریان پذیرفته شده دستگاه کمک می‌کند. بسیاری از موارد حفاظتی دیگر وجود دارد و مهم است که آنها را در نظر بگیرید و از ایمنی دستگاه‌های خود اطمینان حاصل کنید.

نحوه انتخاب پاوربانک براساس ویژگی‌های امنیتی:

به دنبال گواهینامه‌های امنیتی (به عنوان مثال، CE و FCC) و ویژگی‌هایی مانند زیر باشید:

  • حفاظت از شارژ بیش از حد
  • کنترل دما
  • پیشگیری از اتصال کوتاه

نکته: از خرید مارک‌های ارزان و ناشناس خودداری کنید، پاوربانک‌های ضعیف می‌توانند به دستگاه‌ها آسیب بزنند یا خطرات ایمنی نظیر ترکیدن و آتش‌سوزی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین پاوربانک‌های باسئوس

توجه به ملاحظات سفر

قوانین خطوط هوایی، حمل برخی پاوربانک‌ها را در چمدان‌های دستی محدود می‌کند. اگر زیاد پرواز می‌کنید، مقررات خطوط هوایی را بررسی کنید. اکثر خطوط هوایی به پاوربانک‌هایی با ظرفیت تا 100 وات ساعت در چمدان دستی اجازه می‌دهند که تقریباً معادل 27000 میلی‌آمپر ساعت است.

نحوه انتخاب پاوربانک برای سفر:

  • حد TSA: حداکثر 100 وات ساعت (~27000 میلی‌آمپر ساعت در 3.7 ولت). وات ساعت (Wh) را به این شکل محاسبه کنید: (mAh ÷ 1000) × ولتاژ (معمولاً 3.7 ولت).
  • بیش از 100 وات ساعت: نیاز به تایید خط هوایی (تا 160 وات ساعت).

نکته: برای سفر بدون دردسر به پاوربانک‌های 20000 میلی‌آمپر ساعت یا کمتر بچسبید.

بیشتر بخوانید: بهترین پاور بانک‌های ایران و جهان

ویژگی‌های اضافی پاوربانک

بسته به اینکه چگونه و کجا از پاور بانک خود استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید ویژگی‌های اضافی مانند دوام، ضد آب یا کابل‌های داخلی را در نظر بگیرید. در زیر، برخی از ویژگی‌های اضافه پاوربانک‌ها ارائه شده است:

  • شارژ بی‌سیم: مناسب برای دستگاه‌های سازگار با Qi (به عنوان مثال، آیفون‌های جدیدتر).
  • کابل‌های داخلی: لازم نیست نگران حمل کابل‌های شارژ اضافی باشید، ضمن اینکه درهم ریختگی را کاهش می‌دهد اما انعطاف‌پذیری را محدود می‌کند. 
  • نشانگر LED: شارژ باقی مانده را نشان می‌دهد.
  • چراغ قوه: مفید برای مواقع اضطراری مخصوصاً در کمپ.
  • بدنه مقاوم: اگر قصد دارید از پاوربانک خود در فضای باز یا محیط‌های ناهموار استفاده کنید، به دنبال مدل‌هایی باشید که ضد ضربه، مقاوم در برابر آب، یا ضد گرد و غبار باشد.
  • شارژ خورشیدی: برای علاقه‌مندان به فضای باز، برخی از پاوربانک‌ها پنل‌های خورشیدی دارند که به شما امکان می‌دهد با استفاده از نور خورشید پاوربانک را شارژ کنید.

پاوربانک کمپ با پنل خورشیدی

قیمت و مارک پاوربانک

قیمت پاوربانک همیشه مهم است، اما بهتر است که ویژگی‌ها و کیفیت پاوربانک را در مقابل هزینه آن سنجید. اگرچه پاوربانک‌های ارزان‌تر ممکن است وسوسه‌انگیز باشند، اما اغلب با باتری‌های با کیفیت پایین‌تر، سرعت شارژ پایین‌تر یا ویژگی‌های کمتر عرضه می‌شوند.

نحوه انتخاب پاوربانک براساس قیمت و برند:

  • اقتصادی: 5000-10000 میلی‌آمپر ساعت، دارای ویژگی‌های اصلی (مانند پاوربانک شیائومی، بیسئوس).
  • میان‌رده: 20000 میلی‌آمپر ساعت دارای شارژ سریع (مانند برندهای Anker، RAVPower).
  • رده‌بالا: حداقل 30000 میلی‌آمپر ساعت، مناسب برای لپ تاپ (مانند برندهای Anker PowerCore، Zendure).

نکته: مارک‌های معتبر را انتخاب کنید تا گرفتار خرید باتری‌های تقلبی یا بی‌کیفیت نشوید. در این زمینه مقاله تشخیص پاوربانک اصل و فیک را بخوانید. همچنین به ضمانت پاوربانک هم توجه داشته باشید.

 

منابع: powerbank.app | wikihow.com

برچسب‌(ها):

تصویر تیم تولید محتوای لیپک

تیم تولید محتوای لیپک

می‌نویسیم چون به کلمات احترام می‌گذاریم و می‌خواهیم هر جمله، به یک سوال خواننده پاسخ دهد./ احسان خواجوی؛ یاسمن شفایی

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

نظر شما مهمه؛ بگید و بپرسید

شماره تماس شما منتشر نمی‌شود و فقط برای اطلاع‌رسانی از پاسخ به نظر شما، قرعه‌کشی دیدگاه‌های کاربران و خبرنامه تازه‌های تکنولوژی ثبت خواهد شد.

لوگو لیپک

 | فروشگاه کالای دیجیتال لیپک |

لیپک به معنای قطب‌نماست و احتمالاً این کلمه را در یک موسیقی شاد جنوبی شنیده‌اید! شرکت اندیشه راه آگاه آیندگان کنگان با نام تجاری لیپک، فعالیت خود را از تابستان ۹۹ شروع کرد. ماموریت اصلی لیپک تامین و توزیع کالای دیجیتال مانند لپتاپ، تبلت، گوشی و لوازم جانبی دیجیتال است تا بتواند بدون واسطه، با قیمتی رقابتی و ارسال فوری به مشتریان خود خدمت کند.