راهنمای خرید لوازم جانبی

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ، تدوین، طراحی، برنامه‌نویسی و…

مانیتور کامپیوتر شما چیزی بیشتر از یک وسیله ساده است؛ این ابزار انجام فعالیت‌های متنوعی مانند کار، بازی و لذت بردن از فیلم‌ها و سریال‌های محبوبتان را ممکن می‌سازد و از همین‌رو انتخاب مدل مناسب با توجه به نیازهای شخصیتان اهمیت زیادی دارد. خواه به دنبال جایگزینی برای صفحه‌نمایش قدیمی‌تان باشید یا بخواهید از آخرین نرم‌افزارهای روز دنیا روی سیستم خود بهره ببرید، انتخاب درست مانیتور می‌تواند تأثیر زیادی بر تجربه کاربری شما بگذارد.

نیازهای هر فرد متفاوت است؛ برخی به دنبال کیفیت برتر تصویر هستند، در حالی که افراد دیگر ارزش بیشتری بر ویژگی‌ها و قابلیت‌های اتصال قائل‌اند. با تنوع گسترده‌ای از مانیتورها از مدل‌های استاندارد 1080p گرفته تا نمایشگرهای فوق عریض 4K انتخاب بهترین نمایشگر می‌تواند دشوار باشد.

این مقاله از مجله و اخبار تکنولوژی لیپک به شما کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن فاکتورهایی نظیر کیفیت تصویر، نرخ تازه‌سازی، اندازه و نوع پنل بهترین انتخاب را داشته باشید. ما به بررسی جدیدترین ویژگی‌ها و فناوری‌های مانیتورها خواهیم پرداخت و راهنمایی‌هایی ارائه خواهیم داد تا بتوانید با اطمینان بیشتری خرید کنید.

راهنمای خرید مانیتور 2024 برای تمام کاربران

طی سال‌های اخیر بازار مانیتورها با گزینه‌های فراوانی همچون مدل‌های 4K، تخت و خمیده و انواع مخصوص بازی پر شده است. با توجه به این تنوع بالا کاربران مسیر دشواری برای انتخاب مانیتور پیش روی خود می‌بینند. در راهنمای خرید مانیتور در ابتدا نکات کلیدی خرید مانیتور را به شما می‌گوییم تا بتوانید متناسب با کاربری و نیازهایتان بهترین انتخاب را داشته باشید.

نوع پنل

نوع پنل به‌کار رفته در ساخت نمایشگر جدید شما می‌تواند تأثیر زیادی بر ظاهر و نحوه عملکرد آن داشته باشد. هر تکنولوژی پنلی دارای مزایا و معایب خاص خود است که آن را برای استفاده‌های متفاوت مناسب می‌سازد. بنابراین بسته به اینکه از کامپیوترتان بیشتر برای چه کاری استفاده می‌کنید یک تکنولوژی بر گزینه‌های دیگر ارجحیت می‌یابد. هر چند ممکن است مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتری جهت برخورداری از ویژگی‌های اضافی باشید.

فناوری TN: نمایشگرهای Twisted Nematic که قبلاً رایج‌ترین نوع پنل بودند تصاویری خوب و برخی از سریع‌ترین زمان‌های پاسخ‌گویی را ارائه می‌دهند.

نقاط قوت:

  • سرعت پاسخ‌گویی بالا
  • قیمت مناسب
  • نرخ تازه‌سازی قابل قبول

نقاط ضعف:

  • زاویه‌دید محدود
  • کیفیت رنگ پایین‌

فناوری VA:‌ پنل‌های VA که گاهی به آن‌ها MVA یا PVA نیز گفته می‌شود به‌دلیل رنگ‌های بهبودیافته و زاویه‌دید گسترده‌ای که ارائه می‌دهند، محبوبیت دارند اما ممکن است دارای مشکل Ghosting (کدر شدن تصاویر در زمان بازی) باشند. 

نقاط قوت:

  • رنگ سیاه عمیق
  • بهترین نسبت کنتراست
  • نمایش رنگ بهبودیافته

نقاط ضعف:

  • زمان پاسخگویی زیاد
  • بهم‌ریختگی نور پس‌زمینه
  • زاویه‌دید متوسط

فناوری IPS: نمایشگرهای دارای پنل IPS معمولاً گران‌ترین مدل‌های موجود هستند و از رنگ‌های بسیار غنی‌تر و زوایای دید واضح‌تری برخوردارند.

نقاط قوت:

  • کیفیت تصویر فوق‌العاده
  • بهترین زوایای دید
  • بهترین بازتولید رنگ

نقاط ضعف:

  • زمان پاسخ‌دهی 4 میلی‌ثانیه یا بالاتر
  • رنگ مشکی متوسط

اطلاعات کامل‌تر را می‌توانید در مقاله انواع صفحه نمایش مشاهده کنید.

مانیتور قابل حمل 15.6 اینچی ایسوس مدل Asus ZenScreen MB166C
  • اندازه صفحه نمایش: 15.6 اینچ
  • نرخ تازه سازی تصویر: 60 هرتز
  • رزولوشن: 1080 در 1920 پیکسل | FHD
  • زمان پاسخ: 5 میلی‌ثانیه
نمایش همه مشخصات فنی
اتمام موجودی
برای مشاهده توضیحات و اطلاع از زمان موجودی, روی لینک زیر کلیک کنید.
موجود شد خبرم کن

نوع نمایشگر

نوع صفحه‌نمایش مستقیماً به کیفیت و وضوح تصویر مرتبط است که سبب می‌شود برای پاسخگویی به نیازهای مختلف انواع متفاوتی از صفحه‌‌نمایش‌ها در دسترس باشند. بنابراین پس از در نظر گرفتن تمام جوانب مهم است که گزینه‌های موجود را برای رسیدن به بهترین نتیجه با دقت بررسی کنید.

  • LED: مانیتورهای ال ای دی متداول‌ترین و همینطور ارزان‌ترین مانیتورهای موجود هستند. این نوع مانیتورها در واقع نمایشگرهای LCD هستند که از نور پس‌زمینه LED برای روشنایی صفحه استفاده می‌کنند. با وجود تنوع در پنل‌های نمایشگری که می‌توانند به کار روند، صرفاً برچسب LED اطلاعات دقیقی درباره کیفیت تصویر یا ویژگی‌های خاص مانیتور ارائه نمی‌دهد.
  • OLED: نمایشگرهای OLED به‌دلیل کیفیت تصویر بی‌نظیر، کنتراست بالا، رنگ‌های زنده و زمان پاسخ‌گویی سریع در میان کاربران به شدت محبوب شده‌اند. این نمایشگرها با وجود قیمت بالاتر برای کسانی که ارزش زیادی برای کیفیت تصویر قائل هستند، انتخاب ایده‌آلی به‌شمار می‌روند.
  • QLED: فناوری QLED یک تکنولوژی پیشرفته نمایشگر است که بیشتر توسط شرکت سامسونگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال برخی تولیدکنندگان در تلاشند تا با استفاده از این فناوری کیفیت روشنایی بی‌نظیری را در نمایشگرهای گیمینگ ایجاد کنند.
  • mini-LED: این مانیتورها با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته نور پس‌زمینه تصاویری با روشنایی بالا و کنتراست عمیق ارائه می‌دهند. فناوری مینی ال ای دی که در صفحه‌‌نمایش‌های LCD به‌کار رفته بهبود قابل توجهی در کیفیت تصاویر ایجاد کرده است.

اندازه نمایشگر

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که در زمان خرید مانیتور مطرح می‌شود سایز نمایشگر است. درک دقیق از اندازه مانیتوری که به آن نیاز دارید به شما این امکان را می‌دهد که با اطمینان بیشتری از میان انواع صفحه‌نمایش انتخاب مناسبی داشته باشید.

ابعاد نمایشگر

کاربری اصلی

19 اینچ و کوچک‌تر

اجرای برنامه‌های آفیس، وبگردی، نمایشگر دوربین مداربسته

22 تا 24 اینچ

اجرای برنامه‌های آفیس، وبگردی، سرگرمی

25 تا 27 اینچ

اجرای برنامه‌های آفیس، سرگرمی، ویرایش تصویر و ویدئو، بازی

28 تا 50 اینچ

بازی‌های رقابتی، طراحی گرافیک، ویرایش تصویر و ویدئو

55 اینچ و بالاتر

بازی‌های رقابتی، طراحی گرافیک، ویرایش تصویر و ویدئو

رزولوشن مانیتور

هرچه تعداد پیکسل‌های یک نمایشگر بیشتر باشد، رزولوشن آن نیز بیشتر است و می‌تواند تصاویر واضح‌تری را به کاربر نمایش دهد. طبیعی است که با افزایش رزولوشن مانیتور قیمت آن نیز بالا می‌رود. در حال حاضر مانیتورهای 8K موجود در بازار قیمت بسیار زیادی دارند و تنها برای کاربران حرفه‌ای مناسب هستند.

نکته بسیار مهم در رزولوشن مانیتور، تناسب میان نسبت وضوح تصویر و ابعاد نمایشگر آن است. اگر از کاربران حرفه‌ای نیستید مانیتوری با رزولوشن 1080P می‌تواند برای شما مناسب باشد در غیر این صورت بهتر است به سراغ مانیتورهایی با رزولوشن بالاتر بروید.

نوع فناوری

کاربری

روزلوشن

ابعاد مانیتور در دسترس

HD Ready

کارهای ساده روزانه

720×1080 پیکسل

20 تا 22 اینچ

Full HD

کارهای ساده روزانه

1080×1920 پیکسل

20 تا 25 اینچ

2K/QHD

چندوظیفه‌ای، تولید‌کنندگان محتوا، ویرایش ویدیوها

1080×2048 پیکسل

24 تا 34 اینچ

4K Ultra HD

طراحی گرافیک و گیم

2160×3840 پیکسل

27 تا 43 اینچ

5K Ultra HD

گیم‌های سنگین و ویرایش ویدیو

2160×5120 پیکسل

27 تا 50 اینچ

8K Ultra HD

گیم‌های سنگین و ویرایش ویدیو

4320×7680 پیکسل

32 اینچ و بالاتر

نوع کاربری مانیتور

به‌طور کلی برای تعیین کاربری شما باید هدف استفاده خود از مانیتور را مشخص کنید. برخی افراد از مانیتور تنها برای تماشای فیلم یا وبگردی استفاده می‌کنند، برخی مانیتورها در محیط‌های اداری استفاده می‌شوند و برخی دیگر کاربردهای تخصصی مانند گیمینگ یا طراحی دارند.

در جدول زیر می‌توانید ویژگی‌های لازم مانیتور برای کاربری‌های مختلف را مشاهده کنید.

نوع کاربری

موارد استفاده

وضوح تصویر

ابعاد نمایشگر

نوع پنل

نوع نمایشگر

پورت‌ها

روزمره

مرور اینترنت، برنامه‌های آفیس، بازی‌های سبک، پخش آنلاین فیلم‌ها و ویدیوها

Full HD

20 تا 24 اینچ

IPS/VA/ TN

LCD/LED

HDMI، USB Type-C، VGA، AUX، RJ-45، USB Type-A

سرگرمی

بازی‌های سبک، پخش آنلاین فیلم‌ها و ویدیوها

Full HD و 2K

25 تا 34 اینچ

IPS/VA

LCD/QLED

HDMI، DisplayPort، AUX، USB Type-A

حرفه‌ای

طراحی گرافیک، ویرایش ویدیوی HD و انیمیشن سه‌بعدی

2K و 4K

24 اینچ تا 43 اینچ

IPS/VA

LED/QLED/OLED/QD LED

HDMI، USB Type-C

گیمینگ

بازی‌های سنگین و طراحی گرافیک

Full HD و 2K و 4K

27 اینچ و بالاتر

IPS/VA/ TN

LED/QLED/OLED/QD LED

IPS/TN

سایر ویژگی‌های کلیدی نمایشگر

برای انتخاب یک نمایشگر مناسب برخی ویژگی‌های کلیدی دیگر نیز وجود دارند که باید در هنگام خرید در نظر گرفته شوند. در ادامه مهمترین‌ موارد را معرفی کرده‌ایم.

ویژگی‌های کلیدی

مشخصات

رفرش‌ریت

(Refresh Rate)

اکثر مانیتورها دارای نرخ نوسازی 60 هرتز هستند اما اگر گیمر هستید به دنبال نرخ تازه‌سازی 144 هرتز یا بیشتر باشید.

زمان پاسخگویی

(Response Time)

زمان‌های پاسخ‌دهی فوق‌العاده مانند 2 میلی‌ثانیه یا کمتر شبح‌سازی (ردی ضعیف از تصویر قبلی روی صفحه باقی می‌ماند) را کاهش می‌دهد و فیلم‌ها و بازی‌های پرسرعت را بدون تاری نشان می‌دهد.

نسبت کنتراست

(Contrast Ratio)

نسبت‌ کنتراست‌‌های بالاتر 1000:1 مطلوب هستند.

سطح روشنایی

(Brightness Level)

سطح روشنایی استاندارد برای نمایشگرها 250 نیت است. مانیتورهایی که از محدوده دینامیکی بالا (HDR) پشتیبانی می‌کنند، می‌توانند به روشنایی 400 تا 1600 نیت برسند.

سازگاری همگام‌سازی

(Sync Compatibility)

مانیتورهای گیمینگ معمولاً دارای NVIDIA G-SYNC و/یا AMD FreeSync هستند. G-SYNC به DisplayPort متکی است، در حالی که FreeSync با HDMI و DisplayPort کار می‌کند.

تنظیمات نمایشگر

(Display Adjustment)

برخی از مانیتورها دارای حالت‌های مشاهده از پیش تعیین شده مانند Reader Mode هستند که باعث می‌شود صفحه‌نمایش تجربه بصری خواندن کلمات روی کاغذ را شبیه‌سازی کند.

زاویه‌دید

(Viewing Angle)

زاویه‌دید گسترده 178 درجه یا بالاتر، دید نرم‌تری را برای بازی‌های گروهی یا تماشای فیلم به‌صورت چندنفره ارائه می‌دهد.

فناوری و امکانات مانیتور

مانیتورها در گذشته تنها برای نمایش تصویر استفاده می‌شدند و هیچ قابلیت خاصی نداشتند اما امروزه از انواع امکانات و فناوری‌ها برخوردارند. به یاد داشته باشید که برای کاربردهای معمولی شما به این قابلیت‌ها نیازی ندارید اما اگر می‌خواهید از مانیتور خود به‌صورت حرفه‌ای استفاده کنید باید به سراغ محصولاتی بروید که فناوری‌های پیشرفته‌ای دارند.

  • قابلیت FreeSync

قابلیت FreeSync که به منظور هماهنگ‌سازی نرخ تازه‌سازی مانیتور با نرخ‌فریم بازی‌ها طراحی شده است از استانداردهای DisplayPort Adaptive-Sync و HDMI Variable Refresh Rate استفاده می‌کند تا گیم‌پلی روان و بدون لگی را فراهم کند.

  • فناوری محدوده دینامیکی بالا (HDR)

فناوری HDR قادر است با گسترش کنتراست و محدوده رنگ پیکسل‌های موجود در صفحه‌نمایش، کنتراست بهتر، دقت رنگ بهبودیافته و رنگ‌های زنده‌تری را ارائه دهد. مانیتورهایی که این ویژگی را دارند تجربه تماشای طبیعی‌تری را برای شما به ارمغان می‌آورند که برای فیلم، بازی و ایجاد محتوای عکس و ویدیو ایده‌آل است.

  • هوشمند بودن

فناوری‌های هوشمند امروزی به شما این امکان را می‌دهند که بدون اتصال به کامپیوتر شخصی، تجربه‌ای کامل از کار با رایانه را داشته باشید. به این صورت که با استفاده از Wi-Fi داخلی شما قادر خواهید بود تا از طریق اپلیکیشن‌های موبایلی با استفاده از مانیتور و گوشی هوشمند خود به جلسات ویدئویی بپیوندید، به فایل‌ها و مرورگرهای اینترنتی دسترسی پیدا کنید و سپس تغییرات ایجاد شده در فایل‌ها را مستقیماً از طریق صفحه‌نمایش در فضای ذخیره‌سازی ابری ثبت کنید.

شاید علاقه داشته باشید: بهترین مانیتورهای بازار

پورت‌های مانیتور

هنگام انتخاب مانیتور مهم است که پورت‌ها و اتصالات دستگاه را بررسی کنید. این امر نه‌تنها برای اتصال مانیتور به کامپیوتر شخصی شما ضروری است، بلکه برای اتصال دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند، دوربین‌ها، پخش‌کننده‌های بلوری و دوربین‌های فیلم‌برداری نیز اهمیت دارد. مهم‌ترین پورت‌های مورد استفاده را در زیر آورده‌‌ایم.

  • HDMI: اکثر مانیتورهای کامپیوتر دارای درگاه HDMI هستند که نقش جابه‌جایی سیگنال‌های صوتی و تصویری را برعهده دارد. این کابل برای نمایش محتوا با کیفیت HD از دستگاه‌هایی نظیر کامپیوترها، کنسول‌های بازی، پخش‌کننده‌های بلوری و دیگر ابزارهای مشابه ایده‌آل است.
  • DisplayPort: کانکتورهای DisplayPort به‌عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای انتقال داده‌های صوتی و تصویری با کیفیت و نرخ فریم بسیار بالا شناخته می‌شوند. در مقایسه با HDMI که تنها قادر به پشتیبانی از رزولوشن 4K Ultra HD با نرخ 30 فریم بر ثانیه است، DisplayPort می‌تواند همین رزولوشن را با نرخ دو برابر یعنی 60 فریم بر ثانیه ارائه دهد.
  • DVI: اتصالات DVI یک سیگنال ویدئویی مشابه با HDMI ارائه می‌دهند با این تفاوت که معمولاً قادر به انتقال صدا نیستند. همچنین میزان وضوحی که این اتصالات پشتیبانی می‌کنند متفاوت است. برای مثال برخی مدل‌ها قادر به نمایش تصویر با وضوح 1200×1920 پیکسل هستند، در حالی که سایر مدل‌ها از مقادیر بالاتری پشتیبانی می‌کنند.
  • VGA: برخلاف HDMI ،DVI و DisplayPort که اتصالات دیجیتالی‌اند، VGA یک فناوری قدیمی آنالوگ است و می‌تواند وضوح و نرخ فریم نسبتاً بالایی داشته باشد، اما به شفافیت تصویر دریافتی به‌وسیله DVI نمی‌رسد.
  • USB Type-A: پورت USB-A یکی از رایج‌ترین طراحی‌های USB است که با آن می‌توانید گوشی هوشمند، دوربین دیجیتال، پخش‌کننده بلوری، دوربین فیلم‌برداری یا دستگاه‌های دیگر خود را وصل کرده و بدون روشن کردن کامپیوتر محتوای روی مانیتور را مشاهده کنید. رنگ‌های استاندارد توصیه شده برای USB 1.0 و 2.0 معمولاً سیاه و سفید و برای USB 3.0 آبی است.
  • USB Type-C: کانکتورهای USB Type-C که USB-C نیز نامیده می‌شوند به‌دلیل اندازه کوچک، قابلیت اتصال از هر دو سو و جهانی بودن بسیار محبوب هستند. این کانکتورها انعطاف‌پذیری بالایی دارند و می‌توان از آن‌ها برای اتصال انواع مختلفی از دستگاه‌ها استفاده کرد. پورت USB-C در نسخه‌های مختلفی از جمله USB 2.0، USB 3.0 موجود است.

قیمت مانیتور

افزایش کیفیت و ویژگی‌های نمایشگر از جمله وضوح بالاتر، اندازه بزرگ‌تر، نرخ تازه‌سازی سریع‌تر، روشنایی بهتر و طیف رنگی وسیع‌تر موجب افزایش قیمت آن‌ها می‌شود. علاوه‌بر این امکانات اختصاصی برای بازی یا کارهای گرافیکی نیز بر هزینه تأثیر می‌گذارد. با این حال هنوز می‌توان مانیتورهای همه‌کاره و باکیفیتی را با قیمتی مناسب پیدا کرد.

مانیتور خمیده یا تخت

مانیتورهای منحنی با وجود اینکه وضوح تصویر مشابهی با نمایشگرهای مسطح دارند تجربه‌ای متفاوت به کاربر ارائه می‌دهند و فضای بیشتری از میدان دید کاربر را دربرمی‌گیرند. مانیتورهای فوق عریض اغلب منحنی هستند تا حس غرق شدن در محتوا را تقویت کنند، اما تنوعی از مانیتورهای خمیده با اندازه‌های مختلف نیز در بازار موجود است. همچنین این صفحات کروی شکل انتخابی ایده‌آل برای گیمرها، طراحان گرافیک، هنرمندان و فعالیت‌های چند‌وظیفه‌ای هستند.

با اینکه مانیتورهای خمیده زمانی به‌عنوان محصولاتی لوکس شناخته می‌شدند، امروزه می‌توان مدل‌هایی با قیمت‌های مناسب پیدا کرد که امکان تجربه‌ای واقعی‌تر را بدون نگرانی از هزینه فراهم می‌آورند.

نقاط قوت صفحه‌نمایش منحنی

  • صفحه‌نمایش‌های منحنی می‌توانند یک تجربه غوطه‌وری فوق‌العاده ایجاد کنند به‌ویژه در بازی‌هایی که طراحی شده‌اند تا از این قابلیت بهره ببرند، مانند بازی‌های مسابقه‌ای که در صفحه‌های فوق عریض خمیده به اوج هیجان می‌رسند. این نوع نمایشگرها برای بازی‌های تک‌نفره که در آن‌‌ها بازیکن در مرکز صفحه قرار می‌گیرد و می‌تواند تمام جزئیات را با دقت بیشتری مشاهده کند، بسیار مطلوب هستند.
  • با توجه به شدت نور محیطی می‌توان با اعمال تغییراتی، درخشندگی و بازتاب نور را به حداقل رساند. البته در صورت ناکافی بودن نور، تنظیمات نادرست می‌تواند منجر به افزایش ناخواسته درخشندگی صفحه شود.
  • صرفه‌جویی در فضای میز هرچند اندک از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع به‌ویژه زمانی که صحبت از مدل‌های منحنی باشد که اغلب عریض‌تر هستند بیشتر نمایان می‌شود. استفاده بهینه از فضا می‌تواند به حفظ ظاهری آراسته و دسترسی آسان‌تر به وسایل کمک کند، در حالی که همچنان از مزایای یک صفحه‌نمایش بزرگ و منحنی بهره‌مند می‌شوید.

شاید علاقه داشته باشید: تفاوت و مقایسه صفحه نمایش مات و براق

نقاط ضعف صفحه‌نمایش منحنی

  • مانیتورها معمولاً برای استفاده‌ شخصی طراحی شده‌اند و به‌همین دلیل برای تماشای چند نفره محدودیت زاویه‌دید دارند.
  • مانیتورهای منحنی معمولاً در اندازه‌های بزرگ‌تر از 30 اینچ بهترین عملکرد را دارند و طبیعتاً با قیمت گران‌تری به فروش می‌رسند.
  • این محصول برای نصب دیواری طراحی نشده است.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

یک مانیتور گیمینگ باید علاوه‌بر داشتن تمام ویژگی‌های یک نمایشگر حرفه‌ای، نرخ تازه‌سازی بالایی (بیشتر از 60 هرتز) نیز داشته باشد. همچین توجه کنید که تفاوت زیادی میان گیمرهای کنسول و PC وجود ندارد و راهنمای خرید مانیتور برای PS5 می‌تواند با راهنمای خرید مانیتور برای PC گیمینگ مشابه باشد. اصلی‌ترین تفاوت در اندازه صفحه‌نمایش است که بسته به فضای موجود و ترجیحات شخصی می‌تواند متفاوت باشد. در هر صورت تمام گیمرها به مانیتوری با مشخصات تقریبا یکسان نیاز دارند.

نکاتی که گیمرها در زمان خرید مانیتور باید در نظر بگیرند به شرح زیر است:

  • گیمرها برای داشتن تجربه‌ای بی‌نظیر بهتر است به سراغ مانیتورهایی با رزولوشن 4K یا 2K بروند.
  • نرخ تازه‌سازی تصویر یک مانیتور گیمینگ عموماً برابر با 120 تا 144 هرتز است. برخی مدل‌ها ممکن است نرخ تازه‌سازی 100 یا 200 هرتز نیز داشته باشند. اما مانیتورهایی با رفرش‌ریت 60 هرتز برای گیمینگ مناسب نیستند.
  • برای داشتن تجربه‌ای بی‌نقص بهتر است مانیتورهای گیمینگ از سیستم صوتی داخلی نیز برخوردار باشند تا گیمرها بتوانند بدون هدفون یا اسپیکر جانبی از یک گیم‌پلی جذاب و پرهیجان بهره‌مند شوند.
  • ابعاد مانیتور مناسب گیمینگ به سلیقه گیمر بستگی دارد اما معمولاً بزرگ‌تر از 24 اینچ توصیه می‌شود.
  • مانیتورهای گیمینگ عموماً دارای پنل IPS یا VA هستند.
  • اگر به دنبال تجربه بازی‌های ویدیویی به شکلی متفاوت هستید، پیشنهاد ما مانیتورهای فوق عریض و خمیده هستند.

    راهنمای خرید مانیتور طراحی و تدوین

    عکاسان، هنرمندان تولید محتوای ویدیویی و دیگر متخصصان رسانه زمان زیادی را پشت مانیتور می‌گذرانند. به‌همین دلیل مانیتور یکی از مهم‌ترین ابزارهای کار این افراد به‌شمار می‌‌رود. طراحان گرافیک نیز در زمان خرید مانیتور باید به نکات مختلفی توجه داشته باشند تا محصولی متناسب با نیاز خود خریداری کنند.

    مهم‌ترین نکات برای خرید مانیتور طراحی و تدوین عبارت‌اند از:

    • برای طراحان و تدوینگران دقت رنگ مانیتور از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که باید تضمین کند تصاویر طراحی‌شده یا ویرایش‌شده دقیقاً مطابق واقعیت هستند.
    • یک طراح وظایف مختلفی را به‌صورت همزمان در مانیتور خود انجام می‌دهد. در نتیجه مانیتور مناسب طراحی باید ابعادی بزرگ‌تر از 29 اینچ داشته باشد.
    • از آنجایی که طراحی حرفه‌ای نیاز به تصاویری با وضوح بالا دارد، رزولوشن مانیتور نیز باید بیشتر از 1080P یا FHD باشد.
    • پنل مانیتور محبوب در میان طراحان از نوع IPS است زیرا دقت رنگ، روشنایی و زاویه‌دید بی‌نظیری دارد.
    • به علت استفاده مداوم طراحان از مانیتور، محصول انتخابی آن‌ها باید قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد.
    • همچنین برخورداری مانیتور طراحی از انواع پورت‌های ورودی و خروجی نیز یک نکته مهم محسوب می‌شود.

      راهنمای خرید مانیتور برنامه‌نویسی

      برنامه‌نویسان زمانی زیادی را به مانیتور خود خیره می‌شوند و به‌همین دلیل باید به سراغ محصولاتی بروند که بیشترین کیفیت و دقت تصویر را دارند.

      مهم‌ترین نکاتی که برنامه‌نویسان در زمان خرید مانیتور باید رعایت کنند، عبارت‌اند از:

      • ابعاد نمایشگر مناسب برنامه‌نویسی باید بزرگ باشد.
      • مانیتور از وضوح (رزولوشن) بالایی برخوردار باشد.
      • پنل‌های IPS به‌دلیل دقت رنگ بالا و زاویه‌دید گسترده برای برنامه‌نویسان بسیار مناسب هستند.
      • مانیتور مناسب برنامه‌نویسی باید دارای قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه‌دید باشد.
      • یک مانیتور مناسب برنامه‌نویسی باید ویژگی‌هایی مانند ضد درخشندگی تصویر و کاهنده نور آبی را نیز داشته باشد تا چشم کاربران در استفاده‌های طولانی‌مدت خسته نشود.
      • پورت‌های یک مانیتور برنامه‌نویسی باید متنوع باشد تا بتوان آن را به‌ انواع دیوایس‌ها متصل کرد.

        جمع‌بندی

        به‌طور کلی می‌توان گفت که نوع کاربری و مقدار بودجه مهم‌ترین عواملی هستند که باید در زمان خرید یک مانیتور در نظر گرفته شوند. در صورتی که قصد استفاده حرفه‌ای از مانیتور را دارید باید به آیتم‌هایی مانند نرخ تازه‌سازی تصویر، ابعاد صفحه‌نمایش، روشنایی، دقت رنگ‌ها، تعداد و تنوع پورت‌ها، رزولوشن و زمان پاسخ‌گویی توجه داشته باشید. از طرف دیگر اگر از کاربران معمولی هستید باید ابعاد، رزولوشن و قیمت مانیتور را در زمان خرید بررسی کنید.

        هنگام خرید مانیتور کامپیوتر چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟

        عواملی مانند اندازه نمایشگر، وضوح، فناوری پنل، نرخ تازه‌سازی و زمان پاسخگویی را بر اساس استفاده مورد نظر خود اولویت‌بندی کنید. همچنین گزینه‌های اتصال، ارگونومی و ویژگی‌های اضافی مانند HDR، فیلترهای نور آبی و همگام‌سازی تطبیقی ​​می‌توانند تجربه تماشای شما را بهبود ببخشند.

        فناوری VA بهتر است یا IPS؟

        اگر می‌خواهید بهترین کنتراست موجود را داشته باشید، صفحه‌نمایش VA مناسب است. اما اگر به‌دنبال زمان پاسخگویی سریع هستید IPS انتخاب بهتری خواهد بود.

        بهترین اندازه صفحه‌نمایش برای رزولوشن 1080p کدام است؟

        رزولوشن 1080p برای نمایشگرهای 24 اینچی و وضوح 1440p برای نمایشگرهای 27 اینچی ایده‌آل است.

        چه چیزی در یک مانیتور بیشترین اهمیت را دارد؟

        وضوح تصاویر یک ویژگی کلیدی برای هر مانیتوری است و هر چه این مقدار بیشتر باشد محتوای بصری با کیفیت و شفافیت بالاتری پخش می‌شود.

        کدام پنل برای سلامت چشم بهتر است؟

        نمایشگرهای OLED معمولاً از PWM برای کنترل روشنایی استفاده نمی‌کنند. بدان معنی که این مانیتورها در سطوح روشنایی کم سوسو نمی‌زنند و فشار کمتری به چشم وارد می‌کنند.

        مانیتور با چه میزان نرخ نوسازی مناسب است؟

        اگر یک گیمر معمولی هستید رفرش‌ریت 60 هرتز مناسب است و اگر در لیگ‌های رقابتی شرکت می‌کنید نرخ نوسازی 144 هرتز ایده‌آل خواهد بود.

        منابع:

      برچسب‌ها: صفحه نمایش