راهنمای خرید گوشی بر اساس برند

فرق اکتیو و نات اکتیو آیفون: از کجا بفهمیم گوشی نات اکتیو است؟

وقتی نوبت به خرید آیفون می‌رسد، معمولاً دو گزینه به ذهن ما خطور می‌کند: آیفون کاملاً نو و پلمپ شرکتی یا آیفون دست دوم؛ با این حال، چیزی که بسیاری از مردم ممکن است متوجه نباشند این است که حتی یک آیفون ظاهراً بسته‌بندی شده هم می‌تواند یک گوشی کارکرده باشد. در این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک، معنی و فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو را بررسی می‌کنیم و به شما آموزش می‌دهیم که بتوانید اکتیو بودن یا نبودن آیفون جدید خود را متوجه شوید.

آشنایی با آیفون اکتیو و نات اکتیو

آیفون‌های غیر فعال، فعال نشده و نات اکتیو (Non-Active iPhones) به دستگاهی کاملاً جدید و پلمپ شده گفته می‌شود که هرگز با سیم‌کارت، استفاده یا فعال نشده است. آیفون نات اکتیو، گوشی ایده‌آلی است که ما را به اولین مالک آن تبدیل می‌کند و با گارانتی کامل یک‌ساله اپل عرضه می‌شود.

شما به راحتی می‌توانید با تایپ شماره سریال آیفون غیر فعال در وبسایت اپل، جزئیات آن را بررسی کنید. علاوه‌بر این، شماره IMEI روی جعبه نیز می‌تواند اطلاعاتی درباره گوشی بدون نیاز به باز کردن آن ارائه دهد. هنگامی که شماره سریال را وارد می‌کنید، باید پیامی مانند “Please activate this device” نمایش داده شود.

از سوی دیگر، آیفون اکتیو یا فعال شده (Active iPhones) به آیفونی گفته می‌شود که با سیم‌کارت باز و فعال شده باشد. با وارد کردن شماره سریال این آیفون‌ها در وبسایت اپا، به‌عنوان گوشی اکتیو شده فهرست می‌شوند.

متأسفانه مواردی وجود دارد که آیفون‌ها تقریباً به‌طور همزمان برای مقاصد مالیاتی خرید و فروش می‌شوند. برخی از مردم آیفون‌های خود را به خرده‌فروشان محلی در شرایط در حد نو و اولیه می‌فروشند، در حالی که خرده‌فروشان ممکن است آنها را با پلمپی جدید دوباره بسته‌بندی کرده و با قیمت کمی پایین‌تر بفروشند. این آیفون‌های فعال شده اغلب به‌عنوان گوشی کاملاً جدید به بازار می‌آیند و مشتریانی را فریب می‌دهند که به اشتباه فکر می‌کنند یک آیفون پلمپ شده همیشه یک دستگاه کاملاً جدید است. توجه به این نکته ضروری است که آیفون‌های اکتیو ممکن است با گارانتی یک‌ساله اپل همراه نباشند، زیرا قبلاً فعال شده و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. برای تعیین دقیق اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون، می‌توانید به وب‌سایت checkcoverage.apple.com یا iunlocker.com مراجعه کنید (در ادامه، بیشتر توضیح داده‌ایم).

نحوه تشخیص اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون

بررسی‌های اکتیو بودن یا نبودن آیفون به دو روش انجام می‌شود که قطعاً روش دوم یعنی چک کردن شماره سریال در وبسایت اپل، روشی مطمئن‌تر می‌باشد. اما در ابتدا، نکاتی را که به فهمیدن فعال بودن یا نبودن گوشی‌های آیفون کمک می‌کند بررسی خواهیم کرد.

بررسی چرخه باتری آیفون با برنامه 3u Tools

چرخه باتری 100، لزوماً به معنی جدید بودن آیفون و اکتیو نبودن آن نیست. به همین دلیل استناد به چرخه باتری نمی‌تواند اطلاعات دقیقی ارائه دهد و باید از نرم افزارهایی مثل 3u Tools کمک بگیرید. این نرم افزار فقط برای ویندوز موجود است و اطلاعات دقیقی در مورد میزان استفاده از باتری آیفون ارائه می‌دهد، از جمله مواردی که باتری توسط اپل تعویض شده است و اگر اجزایی مانند دوربین یا صفحه نمایش حذف و جایگزین شده باشند.

 

بررسی آیفون در checkcoverage.apple.com

بدون نیاز به باز کردن جعبه پلمپ آیفون با لیبل شرکتی می‌توانید با درج سریال نامبر آن در وبسایت اپل، کلیه اطلاعات گوشی را مشاهده و بررسی کنید.

  • ابتدا وارد صفحه checkcoverage.apple.com شوید.
  • سریال نامبر گوشی را از روی جعبه و یا بخش Settings > General > About در کادر زیر وارد کنید.
  • گزینه Submit در پایین فرم را کلیک کنید.

در مرحله بعد و طبق عکس زیر، پیام اکتیو بودن یا نبودن آیفون را مشاهده خواهید کرد.

  • علامت نارنجی همراه با عبارت Please active your device به معنی نات اکتیو بودن آیفون
  • علامت سبز و نمایش تاریخ خرید، گارانتی و … آیفون به معنی اکتیو بودن آیفون و خرید از مرجع معتبر و رسمی

 

بررسی وضعیت آیفون در iunlocker.com

سایت معتبر بعدی برای بررسی وضعیت اکتیو بودن یا نبودن گوشی‌های آیفون (و اندروید)، iunlocker.com نام دارد. گرچه این سایت معتبر و شناخته شده است اما گاهاً نتایج آن با checkcoverage.apple.com مغایرت دارد؛ به همین دلیل استفاده از این سایت در اولویت دوم قرار می‌گیرد.

  • ابتدا وارد iunlocker.com شوید.
  • در کادر تصویر زیر، شماره IMEI یا شماره سریال گوشی آیفون خود را وارد کنید.

در تصویر زیر، نمونه نتایج بررسی آیفون در این وبسایت را مشاهده می‌کنید.

 

آیفون اکتیو بخریم یا خیر؟

بیشتر آیفون‌های موجود در بازار ایران، اکتیو شده هستند. پس به جای حساسیت روی این موضوع، بهتر است خرید آیفون را از فروشگاه‌ها و مراکز معتبر و رسمی انجام دهید.

برخی از آیفون‌هایی که در کشورهای دیگر توسط نمایندگی‌های رسمی اپل عیب‌یابی و تعمیر می‌شوند، توسط خود اپل با لیبل شرکتی جدید مجدداً وارد بازار می‌شوند؛ گرچه اپل به مشتری اعلام می‌کند که گوشی تعمیر شده است این یعنی، می‌توان آن را با قیمتی پایین‌تر خریداری کرد. گوشی‌هایی که توسط اپل تعمیر شده باشند، مشخصه Refurbished (یا به اصطلاح عامیانه در ایران، گوشی‌های رفرش شده) دارند.

وضعیت Refurbished بودن یا نبودن آیفون جدید را می‌توان با روش‌هایی که در بالا گفته شد، بررسی کرد اما می‌توان از سریال نامبر آیفون هم متوجه این موضوع شد. شروع سریال نامبر با حروف زیر مشخص‌کننده دست اول بودن یا نبودن آیفون می‌باشد:

  • M : گوشی به صورت دست اول به مشتری تحویل داده می‌شود
  • N : گوشی به صورت دست اول به مشتری تحویل داده می‌شود و با یک گوشی تعمیرشده تعویض شده است.
  • F : گوشی یکبار توسط خود شرکت اپل عیب‌یابی و تعمیر شده است.

ممکن است در بررسی برخی گوشی‌های آیفون، اصطلاح Repack را مشاهده کنید. ریپک به معنی بسته‌بندی مجدد گوشی توسط مراکزی غیر از شرکت اپل است و ممکن است پس از تعمیر مجدد، با پک جدید به فروش برسد که قطعاً نمی‌توان به سلامت آن اعتماد کرد.

نحوه اکتیو کردن آیفون و آیپد

برای اکتیو کردن در حین راه‌اندازی دستگاه، باید سیم‌کارت خود را وارد کرده و به یک شبکه Wi-Fi یا شبکه تلفن همراه متصل شوید. اگر iPhone یا iPad شما نمی‌تواند اکتیو شود یا پیام هشدار «سرور فعال‌سازی در دسترس نیست یا سیم‌کارت پشتیبانی نمی‌شود» نمایش داده شد، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. آیفون یا آیپد خود را ریستارت کنید.
  2. اگر از اتصال داده تلفن همراه استفاده می‌کنید، به جای آن به یک شبکه Wi-Fi متصل شوید.
  3. اگر در iPhone یا iPad خود پیغام خطایی دریافت کردید که می‌گوید سرور فعال‌سازی موقتاً در دسترس نیست یا هنگام تلاش برای فعال‌سازی دسترسی به آن امکان‌پذیر نیست، چند دقیقه صبر کنید، سپس مراحل قبلی را تکرار کنید.
  4. اگر هنوز نمی‌توانید iPhone یا iPad خود را فعال کنید، از کامپیوتر خود استفاده کنید:
    1. مطمئن شوید که آخرین نسخه macOS یا آخرین نسخه iTunes را دارید.
    2. بررسی کنید که رایانه شما به اینترنت متصل باشد.
    3. با کابلی که همراه آیفون یا آیپد شما ارائه می‌شود، دستگاه خود را به سیستم متصل کنید.
    4. صبر کنید تا کامپیوتر شما آیفون یا آیپد را شناسایی و فعال کند و یکی از پیام‌های زیر را مشاهده کنید:
      1. اگر هشداری ظاهر شد که نشان دهد «پیکربندی به‌عنوان جدید» یا «بازیابی از پشتیبان‌گیری»، به این معنی است که آیفون شما اکتیو شده است.
      2. اگر پیام خطایی در رایانه دریافت کردید که می‌گوید سیم‌کارت سازگار نیست یا نامعتبر است، با شرکت مخابراتی خود تماس بگیرید.
      3. اگر پیام خطایی دریافت کردید که می‌گوید «اطلاعات فعال‌سازی نامعتبر بود» یا «اطلاعات فعال‌سازی از دستگاه دریافت نشد»، از حالت بازیابی برای بازیابی آیفون یا آی‌پد خود استفاده کنید.

اگر همچنان نتوانستید آیفون یا آیپد خود را فعال کنید، با پشتیبانی اپل تماس بگیرید یا از مراکز معتبر کمک بگیرید.

جمع‌بندی و سوالات متداول

هنگام خرید یک آیفون ظاهراً جدید و پلمپ، بررسی اکتیو یا نات اکتیو بودن آن برای اطمینان از اینکه واقعاً یک گوشی جدید دریافت می‌کنید بسیار مهم است. با بررسی شماره سریال، شماره IMEI یا استفاده از پلتفرم‌هایی مانند iunlocker.com، می‌توانید قربانی سوء استفاده‌های برخی فروشندگان نشوید. فراموش نکنید که اکتیو بودن گوشی به معنی نقص فنی یا مشکل در دستگاه نیست بلکه می‌توان آیفون‌های اکتیو را با قیمتی کمتر از نات اکتیو خریداری کرد. اگر هنوز نمی‌دانید کدام مدل گوشی آیفون را بخرید، پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:

آیفون نات اکتیو چیست؟

نات اکتیو به این معنی است که آیفون در گذشته فعال و استفاده نشده و سیم‌کارتی در آن قرار داده نشده است.

از کجا بفهمیم آیفون، نات اکتیو است؟

ساده‌ترین روش، درج شماره سریال یا IMEI آیفون در وبسایت checkcoverage.apple.com یا iunlocker.com است که وضعیت اکتیو بودن یا نبودن گوشی را نشان می‌دهد.

منابع: toolify.ai | apple.com

برچسب‌ها: آیفوناپلموبایل