با وجود اینکه هنگ کردن گوشیهای اندرویدی امری رایج است و عمده دلیل آن هم تناسب نداشتن حافظه داخلی با حجم اطلاعات و محتوای داخل گوشی و نیز کافی نبودن حافظه رم است، اما این مشکل در برخی مدلهای گوشی شیائومی مانند ردمی نوت 9 یا نوت 8 بیشتر رخ میدهد. در این مقاله از مجله فناوری لیپک قرار است به دو موضوع مهم پاسخ دهیم: چرا گوشی شیائومی هنگ میکند و نحوه رفع هنگ گوشی شیائومی.
عمده دلایل هنگ کردن گوشیهای شیائومی (و حتی سایر گوشیهای اندرویدی) را میتوان به وجود مشکل در سختافزار یا نرمافزار گوشی مرتبط دانست که در زیر به تمام آنها اشاره شده است:
شاید علاقه داشته باشید: ترفندهای گوشی شیائومی
آنچه در این بخش ارائه شده، روشهای مختلف و مطمئن برای رفع هنگی انواع گوشی شیائومی میباشد. ترتیب روشها از آسان به سخت لیست شده و بهتر است از اولین روش شروع کنید.
در اکثر مواقع، ریاستارت گوشی اندرویدی میتواند علت هنگ کردن را برطرف کند. اگر تعداد دفعات هنگ کردن گوشی افزایش پیدا کرد میتوانید سراغ روشهای دیگر بروید؛ چون احتمالاً مشکلی جدی در گوشی وجود دارد. برای ریاستارت شیائومی، دکمه پاور و زیاد کردن صدا را همزمان برای چند ثانیه نگه دارید. گزینه Reboot گوشی را ریاستارت میکند (گزینه Wipe Data فایلهای گوشی را به صورت غیر فعال بازگشت، حذف میکند که معمولاً علت هنگ کردن شیائومی هم بهطور کامل برطرف میشود).
اگر به دلیل هنگ گوشی، نتوانستید از روش بالا گوشی خود را ریاستارت کنید، میتوانید از روش ریاستارت اجباری ADB استفاده کنید. برای استفاده از این روش، باید حالت «اشکالزدایی USB» دستگاه شما روشن باشد و سپس مطابق مراحل زیر اقدام کنید:
فضای ذخیرهسازی به جز نگهداری فایل ها، روی عملکرد سیستم هم تاثیر میگذارد. اگر برنامههای زیادی روی گوشی نصب کردهاید و یا گوشی شما از عکس و فیلم پر است، در اولین فرصت:
ویروسها و بدافزارها به جز سرقت اطلاعات، منابع گوشی را بهطور مخفیانه مصرف کرده و باعث افت سرعت گوشی و سپس، هنگ کردن آن خواهد شد. برای حل این مشکل باید از برنامههای آنتی ویروس قوی استفاده کنید. با نصب آنتی ویروس و اسکن گوشی، مطمئن شوید که علت هنگ کردن گوشی شیائومی، ویروسها نیستند.
پر شدن حافطه پنهان در هر گوشی میتواند مشکلساز شود. به همین دلیل باید سعی کنید با پاکسازی آن، منابع کافی برای پردازش گوشی را آزاد کنید (این کار به فایلهای شما آسیب نمی زند):
آپدیت سیستمعامل اندروید و همچنین رابط کاربری شیائومی (MIUI یا HyperOS) میتواند مشکلات نرمافزاری موثر در سرعت و عملکرد گوشی را برطرف کند. برای انجام این کار، به تنظیمات بروید و روی دکمه System Update ضربه بزنید. تلفن باید بهطور خودکار بهروزرسانیها را بررسی کند و در صورت موجود بودن، از شما میخواهد آنها را دانلود و نصب کنید.
نکته: گاهی بهروزرسانی برنامهها و یا سیستمعامل، دلیل هنگ گوشی شیائومی هستند؛ چرا که یا آپدیت جدید مشکل دارد و یا با تنظیمات گوشی تداخل ایجاد میکند. برای این منظور میتوانید آپدیتهای انجام شده را پاک کنید و بررسی کنید مشکل حل میشود یا خیر.
شیائومی از تمهای لانچر متنوع و جذابی برای راهاندازی و اجرای سیستم استفاده میکند. برخی از این تمها به دلیل دارا بودن انیمیشنها و افکتهای مختلف، پردازش گوشی را مختل میکنند. با نصب یک تم ساده و سبک، سرعت گوشی خود را افزایش دهید.
شاید علاقه داشته باشید: بهترین لانچرهای اندروید
اگر از مجموعه فونتهای مختلف، پیشرفته، دارای افکت و … روی گوشی خود استفاده میکنید، بهتر است این فونتها را حذف کرده و از فونت پیشفرض شیائومی استفاده کنید. این فونتها در بخشهای مختلف گوشی اجرا و فراخوانی میشوند و باعث مصرف منابع CPU گوشی خواهد شد.
گاهی اوقات ممکن است دلیل هنگ کردن گوشی شیائومی، عملکرد برنامههای نصب شده روی گوشی باشد؛ بنابراین بهتر است همواره سعی کنید دستگاه خود را در حالت ایمن قرار دهید تا برنامهها غیر فعال شوند. اگر با انجام این فرایند، دستگاه شما به درستی کار کرد و مجدداً دچار هنگی نشد، میتوانید مطمئن شوید که دلیل هنگ کردن گوشی شیائومی و راه حل آن مربوط به یک یا چند برنامه نصب شده روی گوشی میباشد. پس باید برنامهای که اخیراً نصب شده را حذف کنید. برای اینکه Safe mode را در دستگاه اجرا کنید طبق مراحل زیر عمل کنید:
اگر اجرای روش بالا برای شما مشکل است، میتوانید از روش زیر استفاده کنید.
برخی از برنامهها نسبت به حد معمول، از منابع و حافظه بسیار بیشتری در گوشی استفاده میکنند. به همین دلیل باید بررسی کنید که هر کدام از برنامههای شما چقدر از حافظه استفاده میکنند. برای این کار به Settings > Apps (یا Memory) > Running Apps بروید. در اینجا میتوانید ببینید کدام برنامه دقیقاً چه مقدار حافظه مصرف میکند و نسبت به حذف آنها اقدام کنید.
همچنین در بخش مدیریت باتری، بررسی کنید کدام برنامهها بیشترین درصد از شارژ گوشی را مصرف کرده اند. مصرف بالای شارژ به دو دلیل اتفاق میافتد: شما زمان زیادی از آن برنامه استفاده کردید و یا اجرای برنامه به گوشی فشار آورده و منابع زیادی مصرف میکند. برای مشاهده قیمت موبایل کلیک کنید.
در این روش برای رفع مشکل مشکل قفل شدن و هنگ کردن گوشی شیائومی به بخش تنظیمات گوشی رفته، منوی About phone را باز کرده و روی گزینه ورژن miui هفتبار پشت سر هم کلیک کنید. پس از انجام این کار، یک پیام بر روی صفحه گوشی شما ظاهر میشود که بیان میکند شما در بخش Developer هستید و سپس محو میشود. حال تنظیمات Developer option برای شما فعال شده و باید به تنظیمات رفته و منوی Additional settings را باز کرده و وارد منوی Developer option شوید. در این مرحله تنظیمات تخصصی زیادی قرار دارد که با Off کردن سه گزینه زیر، سرعت باز و بسته شدن برنامهها و جابجا شدن بین صفحات مختلف گوشی بهتر شده و بهطور کلی سرعت گوشی بهطور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
اگر مشکل هنگ کردن گوشی شما با راهکارهای بالا حل نشد، آخرین گزینه که معمولاً بهطور 100% جواب میدهد، بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه یا Rest Factory است. با ریستفکتوری گوشی:
برای اینکه گوشی خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید باید به تنظیمات گوشی رفته، بر روی گزینه Additional settings کلیک کرده و گزینه Factory data reset confirm را انتخاب کنید. به این ترتیب گوشی شما به تنظیمات کارخانه بازگردانده میشود.
اگر با ریستفکتوری هم مشکل حل نشد، پس وقتی گوشی هنگ میکند فقط یک راه دیگر باقی میماند؛ اینکه احتمالاً مشکل سختافزاری در گوشی وجود دارد و باید توسط تعمیرکار بررسی شود (مخصوصاً اگر گوشی ضربه خورده باشد).
نکته: اگر نیاز دارید گوشی خود را فلش کنید میتوانید به بخش فلش کردن گوشیهای شیائومی در مقاله آموزش کامل فلش کردن انواع گوشی اندرویدی و آیفون مراجعه کنید.
منابع: phelixinfosolutions.com | beebom.com