سری جدید گوشیهای شیائومی شامل مدلهای 14، 14T، 14 پرو و 14 اولترا میشود که امسال با ویژگیها و قابلیتهای پیشرفتهای به بازار عرضه شدهاند. این سری از گوشیها با طراحی مدرن و پردازنده قدرتمند که از توان پردازشی بالایی پشتیبانی میکنند حرفهای زیادی برای گفتن دارند و به رقیبی سرسخت برای سایر پرچمداران بازار تبدیل شدهاند.
در این مقاله نقد و بررسی از مجله تکنولوژی لیپک میخواهیم گوشیهای سری 14 شیائومی را معرفی کنیم، به تجزیه و تحلیل جزئیات و ویژگیهای هر یک از آنها بپردازیم و نقاط قوت و ضعفشان را مورد ارزیابی قرار دهیم؛ از طراحی و کیفیت ساخت گرفته تا عملکرد دوربین و باتری همه جنبههای این گوشیها را بررسی خواهیم کرد تا به شما کمک کنیم بهترین انتخاب را متناسب با نیازهایتان داشته باشید.
گوشی شیائومی 14 در 26 اکتبر سال 2023 میلادی رونمایی شد. مهمترین جذابیت این پرچمدار جمعوجور دوربینهای لایکا و تراشه قدرتمند آن است. این گوشی دارای سیمکارت نانو است و از فناوریهای شبکه CDMA ،HSPA ،CDMA2000 ،LTE ،5G پشتیبانی میکند. فریم و قاب این گوشی هوشمند نیز از جنس فلز بوده و بدنهای بسیار مقاوم دارد.
یک ماژول مربعی شکل فریمهای دوربینهای پشتی را احاطه کرده است و طراحی ظاهری آن تفاوت چندان خاصی با دیگر گوشیها ندارد. در ادامه قسمتهای مختلف این محصول ممتاز شیائومی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ویژگیهای مثبت:
ویژگیهای منفی:
شیائومی 14 نسبت به نسلهای قبلی خود ابعاد کوچکتر و وزن کمتری دارد و جزو گوشیهای جمعوجور بازار بهشمار میرود. پنل جلویی از شیشه و پنل پشتی از سیلیکون پلیمر ساخته شده است. همچنین جنس فریم این محصول جدید و پرچمدار شیائومی آلومینیومی است و در چهار رنگ مشکی، نقرهای، صورتی و سبز عرضه میشود.
این دستگاه دو سیمکارته شیائومی دارای گواهینامه IP68 است و در عمق یکونیممتری حداکثر تا 30 دقیقه در برابر نفوذ آب مقاومت میکند. گردو غبار نیز نمیتواند به درون آن نفوذ کند و در برابر صدمات ناشی از گرد و خاک نیز کاملاً مقاوم است.
یکی از تغییرات بارز این مدل نسبت به نسلهای قبلی این است که امواج مادون قرمز را از بالای گوشی به ماژول دوربین منتقل میکند. همچنین بهدلیل داشتن موتور ویبره بزرگتر در هنگام تایپ نسبت به گوشیهای نسل قبلی، لرزش بیشتر و قویتری را میتوان حس کرد.
طراحی بدنه شیائومی 14 از ظاهری جدید و بروز محروم بوده و کاملاً مشابه با شیائومی 13 ساخته شده است. بنابراین چیزی که این محصول را برای کاربران جذابتر از مدلهای قبلی کرده مشخصات فنی و قابلیتهای چشمگیر آن است.
البته جزئیات روی بدنه شیائومی 14 تغییر زیادی کرده که شامل برشهای متعدد اصلی موجود در قسمت بالای بدنه و فرستندههای مادون قرمز و انتقال میکروفون اصلی به دیگر قسمتهای بدنه میشود. بنابراین در مجموع قاب نسل جدید شیائومی تمیزتر و مرتبتر از نسلهای قبلی است.
نمایشگر شیائومی 14 یک پنل تخت LTPO OLED با نرخ نوسازی 120 هرتز و ابعاد 6.36 اینچ است. نسبت نمایشگر این محصول به بدنه آن 89.3 درصد بوده و قادر است 68 میلیارد رنگ را به نمایش بگذارد.
این صفحهنمایش همچنین دارای رزولوشن 2670×1200 پیکسل است و تصاویر را با نسبت 20:9 و تراکم پیکسلی 460ppi پخش میکند. علاوهبر این از فناوریهای HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و روشنایی آن در حالت حداکثری به 3000 نیت میرسد که مشاهده راحت محتواش گوشی حتی زیر نور مستقیم خورشید را ممکن میسازد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی 2024
البته این دستگاه همانند شیائومی 13 در سطح روشنایی بالاتر از DC و در سطح روشنایی کمتر از دایمینگ 480 هرتز PW استفاده میکند. بنابراین در هر سطحی از روشنایی باید حالت Anti-flicker را روشن کنید. بهطور کلی صفحهنمایش این محصول ایراد خاصی ندارد و تصاویر را کاملاً حرفهای نمایش میدهد.
حسگر تشخیص اثر انگشت آن نیز نسبت به دیگر محصولات پرچمدار موجود در بازار اندکی ضعیفتر است.
گوشی Xiaomi 14 و سایر مدلهای این سری با پوسته اختصاصی شیائومی، HyperOS و اندروید 14 در اختیار کاربران قرار گرفته و برخلاف نسلهای قبلی از پوسته MIUI پشتیبانی نمیکنند. در کل پوسته HyperOS از ثبات، استقلال و عملکرد بهتری برخوردار است و با دستگاههای مختلف شیائومی هماهنگی بهتری دارد. تمامی خدماتی که گوگل برای سیستمهای همراه ارائه میدهد در این نسخه از رابط کاربری نیز وجود دارد و تاکنون هیچ مشکل خاصی از سوی کاربران در این باره گزارش نشده است.
همچنین لازم به ذکر است که تراشه اسنپدراگون 8 نسل 3 از نرمافزارهای 32 بیتی پشتیبانی نمیکند اما شیائومی برای پوشش نیاز همه کاربران نرمافزارها و امکاناتی را در اختیار آنها قرار میدهد تا بتوانند برنامههای 32 بیتی را به 64 بیت تغییر دهند.
بنابراین انتخاب گوشی نسل جدید شیائومی امکان استفاده از اپلیکیشنهای قدیمی و 32 بیتی را برای شما محدود نمیکند. البته رابط کاربری Xiaomi 14 از نسخه targetSdk پایینتر از 23 پشتیبانی نمیکند و برنامههای پایینتر 23 بیت توسط این دستگاه قابل اجرا نیستند.
یکی از مهمترین ویژگیهای نرمافزاری این گوشی پشتیبانی از قابلیت UltraSpace است که از طریق کاهش فضای فناوری Over-Provisioning حجم در دسترس را برای شما افزایش میدهد. هرچند که شیائومی با این ترفند عمر حافظه UFS را کاهش داده است، اما طبق ادعای مدیر شیائومی میتوانید عمر حافظه UFS را با کپی کردن 40 گیگابایت اطلاعات در روز به بیشتر از 10 سال ارتقاء دهید.
با پیشرفت سریع تکنولوژی و عرضه گوشیهای نسل جدید، بعید به نظر میرسد که شما از یک گوشی همراه بیشتر از 10 سال استفاده کنید. بنابراین طول عمر 10 سال برای حافظه UFS مناسب و منطقی خواهد بود.
شیائومی برای این محصول خود از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 3 استفاده کرده که از قدرت پردازش بالایی برخوردار است. این پردازنده شامل یک هسته 3.3 گیگاهرتزی Cortex-X4، 5 هسته 3.2 گیگاهرتزی Cortex-A720 و 2 هسته 2.3 گیگاهرتزی Cortex-A520 میشود و انواع اپلیکیشنها مخصوصاً برنامههای سبک را خیلی راحت و سریع اجرا میکند.
علاوهبر این میزان مصرف انرژی بسیار کمی دارد و میتواند انواع بازیهای سنگین را با نرخ فریم بالا اجرا کند. نرخ فریم ثابت این محصول فوقالعاده و بینظیر بوده و نسبت به نسلهای قبلی تا حدود زیادی ارتقاء پیدا کرده است. همچنین پردازنده گرافیکی شیائومی 14 از نوع Adreno 750 بوده که بسیار قدرتمند است و برای اجرای فایلهای گرافیکی بهترین عملکرد را دارد.
گوشی هوشمند شیائومی 14 در 4 نسخه مختلف منتشر شده است که ارزانترین آن 256 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی و 8 گیگابایت رم دارد. نسخههای بعدی نیز به ترتیب شامل 256 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم، 512 گیگابایت حافظه داخلی و 16 گیگابایت رم، 1 ترابایت حافظه داخلی و 16 گیگابایت رم میشود. همچنین هر 4 مدل از نوع رم LPDDR5x و نوع حافظه ذخیرهسازی UFS 4.0 برخوردارند.
شیائومی 14 بازی PUBG را بسیار خوب و سریع اجرا میکند اما برای بازی Genshin Impact عملکرد چندان رضایتبخشی ارائه نمیدهد. هرچند برای پردازش بازی گنشین ایمپکت نسبت به گوشیهایی که از پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2 پشتیبانی میکنند، عملکرد بهتری دارد.
در حالی که گوشیهای نسل قبلی بازی گنشین را با رزولوشن 864 پیکسل اجرا میکردند این محصول پرچمدار بازی فوق را با رزولوشن 1200 پیکسل به اجرا درمیآورد و با وجود رسیدن به نرخ فریم 30 شخصیتهای گیم در آن بسیار واضح بهنمایش درمیآیند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی گیمینگ شیائومی
شیائومی برای این محصول خود یک باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4610 میلیآمپر ساعت تعبیه کرده است. مطابق با ادعای کمپانی سازنده باتری گوشی Xiaomi 14 در حالت سیمی با سرعت 90 وات در مدتزمان 31 دقیقه و در حالت بیسیم با سرعت 50 وات ظرف 45 دقیقه بهصورت 100 درصد شارژ میشود.
البته پروتکل شارژ آن نیز نسبت به نسلهای قبلی تغییر خاصی نکرده و از پورت USB-A پشتیبانی میکند اما مطابق با افزایش بهرهوری انرژی پردازنده، ماندگاری شارژ آن نسبت به مدلهای قبلی بهبود یافته است.
همانطور که در ابتدای مطلب نیز عنوان کردیم دوربینهای این گوشی هوشمند ساخت برند لایکا هستند و از لنز غیر کروی Vario Summilux بهره میبرند. بررسیهای نشان دادهاند که لنز غیر کروی Vario Summilux در مقایسه با لنز دوربینهای گوشی شیائومی 13 قدرتمندتر است و عکسهای باکیفیتتری را ثبت میکند.
پیکربندی دوربین پشتی گوشی شیائومی 14 نیز شامل یک دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی، یک سنسور 50 مگاپیکسلی فوق عریض و یک دوربین 50 مگاپیکسلی تلهفوتو میشود. این مدل اولین گوشی هوشمند حالحاضر بازار است که از لنز جدید سونی LyT-900 یا LYTIA پشتیبانی میکند و برای عکاسی حرفهای و ثبت تصاویر واقعی قابلیتهای بالایی دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین
سنسور 50 مگاپیکسلی اصلی این گوشی دارای سایز 1/1.31 اینچ و پیکسل 1.2 میکرونی بوده و در پشت لنزی با اندازه 23 میلیمتر قرار گرفته است. دیافراگم این لنز متغیر بوده و از F/1.42 تا F/4.0 تغییر میکند. هرچند که سنسور دوربین اصلی شیائومی 14 نسبت به نسل قبلی کوچکتر است اما با این وجود لنز آن میتواند تا 80 درصد نور بیشتری جذب کند.
رنگهای حالت لایکای این گوشی در حد گوشی اولترا شیائومی 13 نیست با این حال تصاویر ثبت شده در آن کنتراست بیشتری دارد. با این گوشی میتوانید آزادانه رنگها را تنظیم کنید و برای جلوگیری از افزایش نورپردازی ناگهانی در صورت وجود چهره در تصویر تنظیمات metering preference را روی حالت متوسط قرار دهید.
حسگر جدید Light Hunter 900 توسط شیائومی شخصیسازی شده و محدوده پویای تکفریم بسیار خوبی دارد. البته قابلیت فوق در مقایسه با نسلهای قبلی چندان چشمگیر نیست و تصاویر ثبت شده در شب نسبت به تصاویری که با دیگر گوشیها گرفته شدهاند تفاوت زیادی ندارند. همچنین در در نور کم اندازه پیکسلها افزوده شده و میتوان تصاویر شارپتری را ثبت کرد.
با دوربین عقب این گوشی میتوانید ویدیوهای 4K را با نرخ 60 فریم در ثانیه تهیه کنید. همچنین در صورت فیلمبرداری با نرخ 30 فریم بر ثانیه میتوانید آزادانه دوربینهای پشتی را جابجا نمایید.
تمامی ویدیوهای ثبت شده با دوربین عقب کاملاً واضح، بدون لرزش و فوقالعاده باکیفیت هستند. دوربین جلو نیز امکان ضبط فیلم 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه را به شما میدهد و از فناوری EIS نیز پشتیبانی میکند.
دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی شیائومی 14 در بالای نمایشگر قرار دارد و نسبت به نسلهای قبلی تفاوت چشمگیری کرده است. با دوربین سلفی این گوشی میتوانید تصاویری با جزئیات بالا ثبت کنید و همچنین از رنگ پوست کاملاً شفاف و طبیعی در عکسها لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی شیائومی و اپل
شیائومی 14 تی از زبان طراحی و نمایشگر زیبای یک گوشی هوشمند فوقالعاده در بستهای مقرونبهصرفهتر برخوردار است که به کاربران صفحهنمایشی خیرهکننده و عملکردی قابل اعتماد را با تقریباً نصف قیمت یک پرچمدار معمولی ارائه میدهد.
همچنین باتری فوقالعاده بزرگ 5000 میلیآمپر ساعتی، 14T را در تمام طول روز روشن نگه میدارد و شارژ آن در صورت مصرف سبکتر، به راحتی تا روز بعد دوام میآورد. در ادامه با ویژگیهای این گوشی بیشتر آشنا میشوید.
ویژگیهای مثبت:
ویژگیهای منفی:
شیائومی 14 تی دارای ساختاری بلوکی از آلیاژ آلومینیوم است که لبههای مربعی آن تا حدی در پنل پشتی گرد میشوند. این گوشههای گرد و روکش مات در پنل عقب باعث شده که 14T در حالت افقی یا عمودی در استفادههاب طولانیمدت بسیار راحت باشد.
شیائومی ماده خاص مورد استفاده در بدنه این گوشی را “آلیاژ آلومینیوم فلزی” مینامد که در سه رنگ تایتان خاکستری، تیتان مشکی و آبی تیتان موجود است. این برند همچنین نسخهای از 14T را در رنگ سبز لیمویی ارائه میکند که از چرم گیاهی حاوی 50 درصد مواد زیستی همچون فیبر لیمو و 100 درصد PET بازیافتی ساخته شده است.
دکمه تنظیم صدا و دکمه پاور بافتدار در سمت راست گوشی تعبیه شده و یک پورت USB-C و اسلات دو سیمکارته در امتداد پایین آن قرار گرفته است. یک بلندگو در لبه پایین و بریدگی گوشی در امتداد قاب بالایی نمایشگر یک جفت استریو برای صدا تشکیل میدهند که برای فیلمها قابل استفاده بوده اما برای پخش موسیقی کمی کوچک هستند.
همچنین همانند مدل قبلی خود، Xiaomi 14T دارای یک برآمدگی دوربین بزرگ است که شامل سه دوربین و یک فلاش با قاب حلقهدار لنزمانند میشود.
صفحهنمایش 6.67 اینچی شیائومی 14T یک پنل AMOLED فوقالعاده بوده که همیشه از روشنایی و وضوح بالایی در محیطهای مختلف نوری برخوردار است. از همینرو ویدیوها، عکسها، بازیها و هر محتوای دیگری که توسط این صفحه پخش شود از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود.
با رزولوشن 2712×1220 پیکسل و نرخ نوسازی تا 144 هرتز، صفحهنمایش 14T کارکرد بسیار روان و پرجنبوجوشی دارد. بهعلاوه حداکثر روشنایی 4000 نیت صفحه به این معنی است که هیچ مشکلی در استفاده از آن در خارج از منزل نخواهید داشت.
همچنین نسبت تصویر 20:9 نشان میدهد که دوربین سلفی با سوراخ پانچ دقیقاً روی لبه محتوای ویدیویی 16:9 قرار میگیرد که یک استراتژی طراحی قابل توجه به شمار میرود.
این گوشی با چندین پروفایل رنگی و تنظیمات نمایشگر به شما اجازه میدهد تا ظاهر صفحه 14T را مطابق میل خود کالیبره کنید. یک اسکنر اثر انگشت نیز در زیر نمایشگر امنیت بیومتریک را برای باز کردن قفل گوشی و ایجاد کلیدهای عبور تضمین میکند.
این گوشی با سیستمعامل اندروید 14 و رابط کاربری HyperOS شیائومی عرضه شده که با ارائه گزینههای سفارشیسازی گسترده به کاربران اجازه میدهد تا بین ظاهر اندروید اصلی یا حسی شبیه به MIUI (که تا حدی یادآور iOS است) یکی را انتخاب کنند.
همچنین شیائومی به جای توسعه هوش مصنوعی خود با گوگل برای ادغام Gemini در Xiaomi 14T همکاری کرده است که نتیجه آن شامل Circle to Search، ویرایش تصویر با هوش مصنوعی، یادداشتهای هوش مصنوعی و ضبطکننده هوش مصنوعی با قابلیت ترجمه بلادرنگ، شناسایی بلندگو و … خلاصه میشود.
برخی از برنامههای از پیش نصب شده و سازگار با سیستمعامل روی گوشی شامل مرکز خرید و مرورگر Mi شیائومی میشوند که در کنار فروشگاه Google Play و کروم در صفحه اصلی قرار دارند. البته این برنامهها چندان ضروری نیستند و بیشتر کاربران مستقیماً از پلتفرمهای گوگل استفاده میکنند. Xiaomi 14T همچنین دارای Google Gemini از پیش نصب شده است که با فشار نیمثانیه دکمه پاور قابل دسترسی خواهد بود.
یکی از بزرگترین نقاط ضعف Xiaomi 14T (علاوه بر عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم) استفاده از چیپست Dimensity 8300 Ultra است. این چیپست میانرده شامل یک هسته عملکرد Cortex-A715 با کلاک 3.35 گیگاهرتز، سه هسته مشابه A715 با فرکانس 3.20 گیگاهرتز و چهار هسته کارآمد Cortex-A510 با فرکانس 2.20 گیگاهرتز است.
از نظر عملکرد، شیائومی 14T تقریباً با Honor 200 Pro و Xiaomi Poco X6 Pro 5G برابری میکند که هر دو از MediaTek Dimensity 8300-Ultra استفاده میکنند. همچنین Xiaomi 14T در محاسبات هوش مصنوعی عملکرد قوی داشت و اگرچه واحد گرافیکی ARM Mali-G615 MP6 در MediaTek Dimensity 8300-Ultra به قدرت آدرنو 735 در Snapdragon 8s Gen 3 نمیرسد، اما همچنان عملکرد قویای برای بازیهای پیچیده ارائه میدهد.
Xiaomi 14T دارای دو نسخه ذخیرهسازی است که شامل نسخه پایه با 256 گیگابایت حافظه فلش UFS 4.0 و نسخه پیشرفتهتر با 512 گیگابایت فضای ذخیرهسازی میشود. هر دو مدل از 12 گیگابایت رم LPDDR5x بهره میبرند.
Xiaomi 14T هیچ مشکلی در به تصویر کشیدن بازیهای فعلی ندارد. برای مثال این گوشی موفق شد بازی سخت گرافیکی Genshin Impact را با سرعت تقریباً 60 فریم در ثانیه حتی با حداکثر جزئیات گرافیکی انتخاب شده اجرا کند. علاوهبر این پردازنده گرافیکی MediaTek Dimensity 8300-Ultra’s ARM Mali-G615 MP6 میتواند حتی فریمهای بیشتری در ثانیه ارائه دهد، اما برای صرفهجویی در مصرف انرژی توسط Genshin Impact محدود شده است.
از نظر گزینههای اتصال، شیائومی 14T تفاوتی با مدل بزرگتر خود، شیائومی 14T Pro ندارد. این گوشی علاوهبر NFC، بلوتوث 5.4، USB OTG و Miracast دارای یک بلستر IR است که میتوان از آن برای کنترل از راه دور دستگاههای سازگار مانند تلویزیونهای هوشمند استفاده کرد.
پورت USB-C این گوشی فقط با سرعت USB 2.0 کار میکند اما در تست کپی تطلاعات با استفاده از یک هارد SSD خارجی سامسونگ 980 عملکرد خوبی داشت و به سرعت 48.9 مگابایت بر ثانیه رسید که برای USB 2.0 بسیار قابل قبول است.
همانطور که برای گوشیهای شیائومی معمول است 14T به راحتی میتواند یک روز کامل را با یک بار شارژ دوام بیاورد. این گوشی به یک باتری لیتیوم پلیمری 5000 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است که عملکرد بسیار خوبی دارد. Xiaomi 14T از شارژ سیمی 67 واتی پشتیبانی میکند که سریع است، اما با سرعت 120 واتی که 14Pro ارائه میدهد، فاصله زیادی دارد.
این گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند و برای شارژ سیمی یک کابل USB-A به USB-C بدون در نظر گرفتن آداپتور در جعبه آن تعبیه شده است.
Xiaomi 14T دارای تنظیمات دوربین سهگانه است که مانند مدل قبلی خود با همکاری لایکا توسعه یافته است. این بدان معناست که علاوهبر تنظیمات متعدد عکس و طیف وسیعی از فیلترهای لایکا، کاربران میتوانند بار دیگر از حالتهای Leica Vibrant و Leica Authentic استفاده کنند. این حالتها را میتوان از طریق یک نماد در گوشه سمت راست بالای برنامه دوربین انتخاب کرد. هر کدام از این آپشنها با استفاده از کالیبراسیون رنگ کمی متفاوت عمل میکنند.
دوربین اصلی Xiaomi 14T شامل یک سنسور 50 مگاپیکسلی سونی IMX906 (f/1.7، 23 میلیمتر، OIS) میشود که در کنار سنسور فوق عریض 12 مگاپیکسلی (f/2.2، 15 میلیمتر) و یک سنسور تلهفوتو 50 مگاپیکسلی (f/1.9، 50 میلیمتر) قرار میگیرد.
در شرایط نوری خوب نیز دوربین اصلی عکسهایی با وضوح بالا، رنگهای دقیق و جزئیات خوب میگیرد. دوربین تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با زوم اپتیکال 2 برابر و زوم دیجیتال 20 برابر کار میکند. کیفیت تصویر تا زوم 5 برابر رضایتبخش است، اما فراتر از آن، تصاویر به سرعت تار میشوند. دوربین فوق عریض ضعیفترین دوربین این مجموعه است. جزئیات نسبتاً کمی را نشان میدهد، اما بهطور کلی عملکرد قابل قبولی دارد.
دوربین اصلی فیلمهای باکیفیتی ضبط کرده و میتواند تا وضوح 4K و 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. همچنین اگر ویژگی HDR فعال باشد، فیلمبرداری حداکثر تا کیفیت 4K با 30 فریم بر ثانیه امکانپذیر خواهد بود. علاوهبر این هنگام ضبط میتوانید بهراحتی بین لنزهای مختلف جابجا شوید.
تنظیمات دوربین اصلی گوشی توسط یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت تکمیل میشود که تصاویر خوبی میگیرد و ویدیوهایی با کیفیت تا 4K و 30 فریم در ثانیه ضبط میکند.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی شیائومی و سامسونگ
Xiaomi 14T Pro دستگاهی است که نشان میدهد گوشیهای میانرده هم میتوانند از فناوری هوش مصنوعی به خوبی بهرهمند شوند. همانند نسلهای قبلی مدلهای T Pro شیائومی در این نسخه نیز از سختافزار قدرتمندی استفاده کرده و دسترسی به امکانات هوش مصنوعی اکنون راحتتر و مقرونبهصرفهتر از همیشه است.
این گوشی دارای قاب آلومینیومی تمیز و پشت منحنی سهبعدی است که همراه با برآمدگی دوربین کمی آشکار، به 14T Pro حس و وزن فوقالعادهای در دست میدهد. در ادامه قصد داریم تمامی بخشهای مدل پیشرفته شیائومی 14T Pro که جانشین شایسته 13T Pro است را بررسی کنیم.
ویژگیهای مثبت:
ویژگیهای منفی:
Xiaomi 14T Pro نسبت به مدل قبلی خود از نظر طراحی پیشرفت چشمگیری داشته و در سه رنگ خاکستری تایتان، آبی تیتان و مشکی تیتان عرضه میشود که با قاب آلیاژی آلومینیومی و پشت خمیده سهبعدی حس یک پرچمدار را در دست دارد. همچنین گواهی IP68 تأیید میکند که Xiaomi 14T Pro در برابر آب و گرد و غبار مقاوم است.
بزرگترین پیشرفت در طراحی این مدل مربوط به برآمدگی دوربین گوشی است که بیش از 50 درصد از عرض دستگاه را به خود اختصاص داده و بیش از یک سوم طول آن را از سمت چپ بالای پنل پشتی میپوشاند. با این حال این برآمدگی نسبت به مدلهای قبلی بهبود یافته، دوربینها کمتر از قسمت پشتی گوشی بیرون زده و در یک برآمدگی همرنگ قرار گرفتهاند.
علاوهبر این کاهش عمق و افزایش عرض برآمدگی به این معنی است که اگر بخواهید از گوشی خود بدون قاب استفاده کنید، لرزش بسیار کمی را تجربه خواهید کرد.
Xiaomi 14T Pro دارای یک نمایشگرهای فوقالعاده است که از وضوح بین 1220×2712 پیکسل بهره میبرد.
همچنین فناوری CrystalRes AMOLED و نرخ بهروزرسانی تطبیقی تا 144 هرتز به این معنی است که تجربهای کاملاً روان و پر جنبوجوش خواهید داشت. چه در حال بازی، استریم یا پیمایش اینستاگرام باشید، سازگاری صفحهنمایش گوشی باعث میشود که به ندرت هرگونه لرزشی را تجربه کنید و بیشتر از تماشای بسیار دلپذیر 120 هرتز لذت ببرید.
حداکثر روشنایی 4000 نیت صفحهنمایش و عدم تابش خیرهکننده تجربه تماشای بسیار ثابتی را تقریباً در هر زاویهای ایجاد میکند. بنابراین ویژگی خوانایی صفحه چه در محیطهای تاریک و چه در زیر نور مستقیم خورشید به شکل قابل توجهی بالا است.
Xiaomi 14T Pro دارای رابط کاربری اختصاصی HyperOS مبتنی بر اندروید 14 است. طبق گفته شیائومی این گوشی باید به مدت 5 سال بهروزرسانی شود، اما احتمالاً آخرین ارتقای بزرگ اندروید خود را یک سال زودتر در سال 2028 دریافت خواهد کرد.
علاوهبر این چندین ویژگی هوش مصنوعی دیگر نیز با Xiaomi 14T Pro معرفی شده است که در ارتباط با برنامههای گوشی عمل میکنند و شامل مترجم هوش مصنوعی، یادداشتهای هوش مصنوعی، مترجم هوش مصنوعی و ضبطکننده هوش مصنوعی میشوند. شیائومی همچنین اپلیکیشن Google Gemini را بهصورت پیشنصب در این دستگاه تعبیه کرده است.
برخلاف سری 14 مدلهای T از چیپستهای کوالکام استفاده نمیکنند و به جای آن از چیپستهای مدیاتک بهره میبرند. +Dimensity 9300 بکار رفته در 14T Pro مانند نسل قبل توسط TSMC با فرآیند 4 نانومتری تولید شده و شامل واحدهای GPU Immortalis G720 MP12 و NPU Mediatek APU 790 میشود. ساختار هستههای CPU نیز تفاوت چندانی با Dimensity 9300 ندارد، به جز اینکه Cortex X4 در مدل پلاس اکنون با سرعت ساعت کمی بالاتر در 3.4 گیگاهرتز کار میکند.
اگرچه 14T Pro در حین بازی شگفتی خاصی ارائه نمیدهد، اما همچنان برای بازیهای HFR (دارای نرخ تصویر بالا) با تنظیمات گرافیکی کم مناسب است. در تنظیمات گرافیکی متوسط (حالت HD) سرعت معمولی 60 فریم در ثانیه امکانپذیر است و در زمان افزایش جزئیات گرافیکی (UHD) گیمپلی Immortalis G720 MP12 حتی به 40 فریم در ثانیه میرسد.
بازی Genshin Impact نیز در بهترین تنظیمات گرافیکی با سرعت نسبتاً ثابت 60 فریم در ثانیه اجرا میشود.
گزینههای ذخیرهسازی 14T Pro در مقایسه با نسخه قبلی بدون تغییر باقی مانده است و شامل سه نسخه به ترتیب 256 گیگابایت، 512 گیگابایت و یک ترابایت با حافظه فلش UFS 4.0 میشود که همگی از رم 12 گیگابایت LPDDR5X بهره میبرند.
از دیگر تجهیزات این گوشی نیز میتوان به NFC، بلوتوث 5.4، USB-OTG، و Miracast و همچنین یک بلستر IR اشاره کرد.
باتری یکپارچه 5000 میلیآمپر ساعتی Xiaomi 14T Pro میتواند با سرعت 120 وات شارژ شود. به گفته شیائومی پس از 1600 چرخه شارژ، بیش از 80 درصد از ظرفیت باتری همچنان در دسترس خواهد بود. با کاهش بیشتر از این مقدار، باتری معمولاً خراب میشود.
اگر شارژر HyperCharge را همراه با گوشی سفارش ندهید، همچنان میتوانید از دیگر پروتکلهای معمول شارژ سریع (QC3+، PD3.0) استفاده کنید.
Xiaomi 14T Pro دوربین اصلی خود را مستقیماً از پرچمدار معمولی Xiaomi 14 قرض گرفته است که یک مزیت بزرگ محسوب میشود. این دوربین دارای سنسور 50 مگاپیکسلی LightFusion 900 (با نام تجاری OmniVision OV50H) و لنز دیافراگم f/1.6 است و از سنسور بزرگ 1/1.3 اینچی با اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر در حالت پیکسلبندی بهره میبرد.
دوربین تلهفوتو نیز 50 مگاپیکسلی با فاصله کانونی معادل 60 میلیمتر و بدون سیستم پریسکوپی است که زومی 2.6 برابر دوربین اصلی دارد. همچنین لنز فوقعریض 12 مگاپیکسلی این دوربین دارای f/2.2 بدون فوکوس خودکار و فاصله کانونی 15 میلیمتر است که در Xiaomi 13T Pro نیز استفاده شده بود.
نورهای ثبت شده در عکسها توسط دوربین اصلی Xiaomi 14T Pro عالی به نظر میرسند، درست مانند نمونههایی که با Xiaomi 14 معمولی گرفته شدهاند. سطح جزئیات بالا و محدوده دینامیکی سیار وسیع بوده و تعادل رنگ سفید نیز نزدیک به خنثی است. رنگها کمی اشباعتر هستند، اما این ویژگی در اکثر گوشیهای هوشمند دیده میشود.
در شرایط نوری کم گوشی بهطور خودکار حالت شب را فعال کرده و تصاویر را با هم ترکیب میکند تا جزئیات بیشتری نمایش داده شود یا صحنه تاریکتر گردد.
دوربین اصلی شیائومی 14T پرو میتواند ویدئوهایی با کیفیت 8K و سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند که مقدار قابل توجهی است. همچنین ویدئوهای 4K با دامنه دینامیکی گسترده، بازتولید رنگ خوب و جزئیات واضح واقعاً زیبا به نظر میرسند.
میتوانید در حین ضبط بین دوربینها جابهجا شوید، ویدیو را موقتاً متوقف کنید و همچنین فیلترهای لایکا را اعمال نمایید. از آنجایی که تفاوت قابل توجهی بین دوربینها وجود دارد، برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است یک دوربین را انتخاب و از آن استفاده کنید. تثبیتکننده تصویر در حالت 1080p بهترین عملکرد را دارد، زیرا تصاویر را میتوان با جزئیات بیشتری برش داد.
دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی فاقد فوکوس خودکار است و تنظیمات زیادی برای آن وجود ندارد، تنها حالت Beautify در دسترس است که تصاویر را حتی غیرطبیعیتر ثبت میکند. در نتیجه اگر تنظیمات را دستکاری نکنید میتوانید یک عکس خوب بگیرید.
شیائومی 14 اولترا در اوایل سال 2024 عرضه شد و در ماه آوریل بهصورت جهانی در دسترس قرار گرفت. این گوشی جانشین 13 Ultra بوده و در مقایسه با مدل قبلی فقط بهروزرسانیهای جزئی را دریافت کرده است. صفحهنمایش AMOLED این مدل حتی روشنتر از نسخه قبلی است و چیپست اسنپدراگون 8 نسل 3 تعبیه شده در دستگاه سریعترین SoC ساخته شده توسط کوالکام است.
مدلهای Ultra معمولاً اوج فناوری عکاسی در میان گوشیهای هوشمند شیائومی هستند؛ همکاری لایکا برای مواد لنز درجه یک و سنسورهای گرانقیمت زیر آن. 14 Ultra با چهار سنسور مختلف در ماژول دوربین اصلی خود عرضه شده که فواصل کانونی و موارد استفاده متعدد را پوشش میدهد. بهعلاوه دارای یک حالت فیلمبرداری درجه یک جدید در برنامه دوربین است. برای شناخت دقیقتر این محصول برجسته در ادامه به بررسی هر یک از بخشهای فنی گوشی میپردازیم.
ویژگیهای مثبت:
ویژگیهای منفی:
شیائومی 14 اولترا با استفاده از بهترین مواد موجود به زیبایی طراحی و مهندسی شده است. این گوشی دارای یک بریدگی دایرهای قابل توجه در پشت است که چهار دوربین شگفتانگیز لایکا و یک فلش را در خود جای داده و همه چیز با شیشه مقاوم محافظت میشود. همچنین برای ساخت بدنه شیائومی 14 اولترا از یک قاب آلومینیومی با استحکام بالا 6M42، شیشه شیلد شیائومی و چرم گیاهی با فناوری نانو شیائومی استفاده شده است.
دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا در سمت راست گوشی قرار گرفتهاند و بهراحتی قابل دسترسند. دکمه پاور دارای روکش بافتداری است که حس لمس خوبی دارد و به کاربران کمک میکند بدون نیاز به نگاه کردن آن را بیایند.
این دستگاه فاقد طیف وسیعی از رنگهای مختلف برای شخصیسازی تجربه کاربری است و شیائومی ترجیح داده که آن را فقط در رنگ سیاه و سفید عرضه کند.
Xiaomi 14 Ultra دارای یک صفحهنمایش LTPO AMOLED فوقالعاده 6.73 اینچی است که ظاهری بینظیر دارد. نمایشگر تقریباً به لبههای قاب گوشی میرسد و پیکسلها تا جایی که شیشه شروع به خمیدگی به سمت لبههای آلومینیومی میکند، ادامه دارند. نمایشگر برجسته این گوشی دارای تراکم پیکسلی 522 PPI و وضوح 1440×3200 پیکسل است که با نسبت تصویر 20:9 کار میکند.
گنجاندن یک پنل LTPO با نرخ تجدید متغیر بهطور قابل توجهی بهرهوری نور و مصرف انرژی را بهبود بخشیده است و امکان بهروزرسانی نرخ هر محتوایی بین 1 تا 120 هرتز را فراهم میکند. در نتیجه در نرخهای بالای بهروزرسانی گیمرها قادر خواهند بود از تجربه یک گیمپلی روان و بدون لگ لذت ببرند.
همچنین نمایشگر گوشی Xiaomi 14 Ultra با داشتن حداکثر روشنایی 3000 نیت همچنان در روشنترین محیطها نیز قابل مشاهده و استفاده است.
از سوی دیگر تمام این فناوریهای سطح بالا توسط شیشه شیلد شیائومی محافظت میشود که نهتنها شفافیت لازم را فراهم میکند، بلکه استحکام و مقاومت بالایی در برابر سقوط نیز دارد.
همانند تمامی گوشیهای سری 14 شیائومی 14 اولترا نیز از HyperOS بهره میبرد. این رابط جدید شیائومی بسیار شبیه به سیستمعامل قدیمی آن MIUI است. در واقع شیائومی آن را از ابتدا بازسازی کرده که منجر به تغییرات قابل توجهی مانند روانتر و پاسخگوتر شدن سیستم شده است. از آنجایی که MIUI در عرضههای اخیر گوشیهای جدید دچار مشکلاتی شده بود، این تغییرات مورد استقبال فراوانی قرار گرفتهاند.
یکی از مزایای رابط کاربری HyperOS اتصال بین دستگاهی بهتر و سیستم باریکتر آن است که در این مدل 9.74 گیگابایت حجم دارد. اما در صورت افزودن فایلهای سیستمی اضافی به حجم 37.73 گیگابایت میرسد.
همچنین شیائومی قرار است به مدت پنج سال، چهار بهروزرسانی اصلی و همچنین پچهای امنیتی را برای این گوشی هوشمند پرچمدار خود ارائه دهد.
Xiaomi 14 Ultra با گنجاندن پرچمدار سیلیکونی موبایل کوالکام، اسنپدراگون 8 نسل 3 جای پای شیائومی 14 را دنبال میکند. پردازنده مرکزی دستگاه نیز توسط یک پردازنده گرافیکی Qualcomm Adreno برای کمک به پردازشهای گرافیکی تقویت شده که این امر موجب سرعت بیشتر تمام فعالیتهای گوشی از اسکنر اثر انگشت گرفته تا بارگذاری و تعویض برنامهها میگردد.
همچنین این گوشی از سیستم خنککننده اختصاصی IceLoop شیائومی بهره میبرد که در زمان بازی و فیلمبرداری، دما را در سطح پایینتری نگه میدارد.
همانطور که انتظار میرود پردازنده گرافیکی Adreno 750 عملکرد روانی را در بازیها تضمین میکند. با این حال هنگام بازی Diablo Immortal نمیتوانید دقیقترین تنظیمات گرافیکی Ultra را انتخاب کنید.
جدای از این گوشی هوشمند شیائومی با صفحهنمایش لمسی قابل اعتماد، بلندگوهای قدرتمند و Game Turbo یکپارچه که به کاربران امکان دسترسی به چندین ویژگی اضافی را میدهد تجرب بازیهای موبایلی را دگرگون میکند.
گوشی Xiaomi 14 Ultra با حافظه داخلی UFS 4.0 و رم LPDDR5X عرضه میشود که از 256 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی و 12 گیگابایت رم شروع میشود و در نسخههای پیشرفتهتر با 512 گیگابایت و 1 ترابایت حافظه ذخیرهسازی و 16 گیگابایت رم موجود است.
Xiaomi 14 Ultra دارای یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی است که از شارژ سیمی 90 وات و بیسیم 80 وات بهره میبرد. شارژهای سیمی و بیسیم این گوشی سرعت قابل توجهی دارند و به گفته شرکت در مدت زمان 33 و 46 دقیقه ظرفیت باتری را بهطور کامل پر میکنند. اما برای دریافت این سرعتها باید مطمئن شوید که گزینه «افزایش سرعت شارژ» در منوی تنظیمات گوشی فعال باشد.
این گوشی دارای چهار حالت مختلف باتری است که شامل عملکرد (Performance)، متعادل (Balanced)، صرفهجویی در باتری (Battery saver) و ذخیره باتری فوقالعاده (Ultra battery saver) میشود. با وجود گزینههای متعدد میتوانید از دو یا حتی سه روز استفاده متوسط از باتری لذت ببرید. اما اگر بهطور منظم با گوشی در حال بازی یا پخش ویدیو هستید طبیعتاً این زمان حدودی کاهش مییابد.
همچنین یک ویژگی خوب دیگر به نام “‘Battery check-up'” وجود دارد که نهتنها به شما میگوید برای افزایش عمر باتری چه کاری میتوان انجام داد، بلکه مقدار زمان در دسترس برای هر اقدام فردی را مشخص میکند. این ویژگی خصوصاً در مواقعی که باتری ضعیف است بسیار کارآمد خواهد بود.
ویژگی برجسته Xiaomi 14 Ultra دوربین چهارگانه آن در پشت است که شامل یک سنسور اصلی یک اینچی Sony LYT-900 با طول لبه پیکسل 1.6 میکرومتر میشود و از طریق Pixel binning در یک سوپرپیکسل 3.2 میکرومتری ترکیب میگردد. بنابراین اندازه تصاویر 50 مگاپیکسل نیست، بلکه 12.5 مگاپیکسل است. با این حال، حالت اختیاری 50MPix نیز موجود است. این دوربین علاوهبر تثبیتکننده تصویر اپتیکال (OIS) دارای یک پوشش ضد انعکاس (ALD: Anti-Reflective Coating) نیز هست و همچنین به شما امکان میدهد دیافراگم آن را از f/1.63 به f/4.0 تنظیم کنید. جزئیات در عکسهای گرفته شده با این لنز عالی است و وضوح پسزمینه نیز ثابت میماند. اما در فاصله نزدیک تصاویر بسیار تاریک میشوند و کنتراستها بسیار برجسته هستند.
با اینکه گوشی شیائومی 14 اولترا در شرایط نوری کم نیز عکسهای خوبی میگیرد اما برخی از جزئیات از بین میروند و در برخی مواقع چند نقطه تار در تصاویر ایجاد میشود.
دو لنز دیگر از انواع بزرگنمایی نوری هستند که هر دو مجهز به OIS میباشند. یکی از آنها زوم 3.2 برابری دارد و لنز پریسکوپ زوم 5 برابری را ارائه میدهد. هر دو میتوانند بهعنوان لنز ماکرو تلهفوتو نیز استفاده شوند و باید به ترتیب در حداقل فاصله 10 و 30 سانتیمتر قرار گیرند. زوم دیجیتال تا 120 برابر امکانپذیر است و تا بزرگنمایی 10 برابر (240 میلیمتر) نتایج قابل استفادهای را ارائه میدهد. از بزرگنمایی 20 برابر به بعد، منظرهیاب دیجیتال فعال میشود که کالیبراسیون آن چندان دقیق نیست.
Xiaomi 14 Ultra میتواند ویدئوها را با تمام وضوحهای ممکن ضبط کند. البته این کار را با ویژگی Dolby Vision نیز میتوان انجام داد، با این تفاوت که کیفیت تصاویر به Ultra HD و حداکثر 30 فریم در ثانیه محدود میشود. با این حال از نظر کیفیت فیلمبرداری این گوشی هوشمند چشمگیر است و امکان ضبط با فرمت LOG را از طریق حالت Pro ارائه میدهد.
در جدول زیر میتوانید مشخصات هر 4 محصول سری 14 شیائومی را در کنار هم مطالعه و با هم مقایسه کنید.
مشخصات | Xiaomi 14 | Xiaomi 14T | Xiaomi 14T Pro | Xiaomi 14 Ultra |
تاریخ عرضه | 21 نوامبر 2023 | 26 سپتامبر 2024 | 26 سپتامبر 2024 | 22 فوریه 2024 |
سیستمعامل | رابط کاربری HyperOS مبتنی بر اندروید 14 | رابط کاربری HyperOS مبتنی بر اندروید 14 | رابط کاربری HyperOS مبتنی بر اندروید 14 | رابط کاربری HyperOS مبتنی بر اندروید 14 |
جنس بدنه | جلو شیشهای (گوریلا گلس ویکتوس)، پشت شیشهای/ پشتی پلیمری سیلیکونی، قاب آلومینیومی | جلو شیشهای (گوریلا گلس 5)، فریم پلاستیکی، پشت شیشهای (Panda X) | جلو شیشهای، فریم آلومینیومی، پشت شیشهای (Panda X) | جلو شیشهای (شیلد گلس)، پشت شیشهای/ چرم اکو، قاب تیتانیوم (درجه 5)/ آلیاژ آلومینیوم |
ابعاد بدنه | 152.8×71.5×8.2 میلیمتر | 160.5×75.1×7.8 میلیمتر | 160.4×75.1×8.4 میلیمتر | 161.4×75.3×9.2 میلیمتر |
وزن IP68 | 188 یا 193 گرم | 193 یا 195 گرم | 209 گرم | 219.8 یا 224.4 یا 229.5 گرم |
رنگبندی | مشکی/ سبز/ صورتی/ سفید | مشکی/ خاکستری/ آبی/ سبز | مشکی/ خاکستری/ آبی | مشکی/ سفید |
استاندارد IP | IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار/آب (تا 1.5 متر به مدت 30 دقیقه) | IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار/آب (تا 2 متر به مدت 30 دقیقه) | IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار/آب (تا 2 متر به مدت 30 دقیقه) + آلیاژ آلومینیوم 6M13 | IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار/آب (تا 1.5 متر به مدت 30 دقیقه) |
ابعاد نمایشگر | 6.36 اینچ | 6.67 اینچ | 6.67 اینچ | 6.73 اینچ |
نوع نمایشگر | LTPO OLED | AMOLED | AMOLED | LTPO AMOLED |
رزولوشن | 1200×2670 پیکسل | 1220×2712 پیکسل | 1220×2712 پیکسل | 1440×3200 پیکسل |
نرخ نوسازی | 120 هرتز | 144 هرتز | 144 هرتز | 120 هرتز |
حداکثر روشنایی | 3000 نیت | 4000 نیت | 4000 نیت | 3000 نیت |
تراکم پیکسلی | 460 ppi | 446 ppi | 446 ppi | 522 ppi |
مشخصات دوربین پشت | لنز عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.6 + لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 + لنز فوق عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 | لنز عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.7 + لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.9 + لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 | لنز عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.6 + لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 + لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 | لنز عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.6 + لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 + لنز تلهفوتو پریسکوپ 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.5 + لنز فوق عریض 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 |
مشخصات دوربین جلو | لنز عریض 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 | لنز عریض 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 | لنز عریض 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 | لنز عریض 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.0 |
کیفیت و سرعت فیلمبرداری | 8K@24fps + 4K@24/30/60fps + 1080p@30/60/120/240/960fps + 720p@1920fps | 4K@24/30/60fps + 1080p@30/60/120/240/960fps + 720p@30/120/240/960fps | 8K@24/30fps + 4K@24/30/60fps + 1080p@30/60/120/240/960fps + 720p@30/120/240/960fps | 8K@24/30fps + 4K@24/30/60/120fps + 1080p@30/60/120/240/480/960/1920fps |
چیپست | Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3 | Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3 | +MediaTek Dimensity 9300 | Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen |
مشخصات هستهها | 1 هسته 3.3 گیگاهرتز Cortex-X4 + 3 هسته 3.2 گیگاهرتز Cortex-A720 + 2 هسته 3.0 گیگاهرتز Cortex-A720 + 2 هسته 2.3 گیگاهرتز | هسته 3.35 گیگاهرتز Cortex A715 + 3 هسته 3.20 گیگاهرتز Cortex A715 + 4 هسته 2.20 گیگاهرتز A510 | سته 3.40 گیگاهرتز Cortex-X4 + 3 هسته 2.85 گیگاهرتز Cortex-X4 + 4 هسته 2.00 گیگاهرتز Cortex-A720 | 1 هسته 3.3 گیگاهرتز Cortex-X4 + 3 هسته 3.2 گیگاهرتز Cortex-A720 + 2 هسته 3.0 گیگاهرتز Cortex-A720 + 2 هسته 2.3 گیگاهرتز Cortex A520 |
پردازنده گرافیکی | Adreno 750 | Mali-G615 MC6 | Immortalis-G720 MC12 | Adreno 750 |
ترکیب حافظه داخلی و رم | 256 گیگابایت / 8 گیگابایت رم 256 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 16 گیگابایت رم 1 ترابایت / 16 گیگابایت رم | 256 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 16 گیگابایت رم | 256 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 16 گیگابایت رم 1 ترابایت / 12 گیگابایت رم | 256 گیگابایت / 12 گیگابایت رم 512 گیگابایت / 16 گیگابایت رم 1 ترابایت / 16 گیگابایت رم |
نوع درگاه | USB Type-C 3.2 | USB Type-C 2.0 | USB Type-C 2.0 | USB Type-C 2.0 |
ظرفیت باتری | 4610 میلیآمپر ساعت | 5000 میلیآمپر ساعت | 5000 میلیآمپر ساعت | 5300 میلیآمپر ساعت |
حداکثر توان شارژ | 90 وات سیمی + 50 وات بیسیم | 67 وات سیمی | 120 وات سیمی + 50 وات بیسیم | 90 وات سیمی + 80 وات بیسیم + بیسیم معکوس 10 وات |
شبکه | Wi-Fi 7 و Bluetooth 5.4 | Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.4 | Wi-Fi 7 و Bluetooth 5.4 | Wi-Fi 7 و Bluetooth 5.4 |
Xiaomi 14T نرخ تازهسازی 144 هرتز بالاتری نسبت به 120 هرتز Xiaomi 14 دارد. 14T همچنین از توان شارژ بالاتر (120 وات در مقابل 90 وات) پشتیبانی میکند و برای فناوری eSIM آماده است.
ویژگی برجسته Xiaomi 14 Ultra سیستم دوربین آن است که شامل سنسور یک اینچی Sony LYT-900 با دیافراگم متغیر از f/1.63 تا f/4.0 میشود.
بله، همه مدلهای سری 14 شیائومی از اتصال 5G پشتیبانی میکنند و اتصال اینترنت سریع و مطمئنی را تضمین مینمایند.
Xiaomi 14 Ultra دارای باتری 5000 میلیآمپر ساعتی بوده که کمی بزرگتر از باتری 4610 میلیآمپر ساعتی موجود در گوشی Xiaomi 14 است.
بله، Xiaomi 14 Ultra میتواند ویدئوهایی با وضوح 8K با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند.
شیائومی 14 تی پرو دارای صفحهنمایش 6.67 اینچی AMOLED با وضوح 1220 در 2712 پیکسل و نرخ بهروزرسانی 144 هرتز است.
بله، Xiaomi 14T Pro با نمایشگری برخوردار از نرخ تازهسازی بالا، پردازنده قدرتمند MediaTek Dimensity 9300 Plus و ویژگی Game Turbo برای اجرای روان بازیها بسیار مناسب است.
بله، سری 14 شیائومی از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند و بهعنوان مثال Xiaomi 14 Ultra دارای قابلیت شارژ بیسیم با توان 80 وات است.
گوشیهای سری 14 شیائومی با سیستمعامل HyperOS 1.0 که مبتنی بر اندروید 14 است اجرا میشوند.
منابع: