سبک زندگی دیجیتال

ویندوز 12؛ از تاریخ انتشار تا ویژگی‌های قابل انتظار

انتظار برای انتشار ویندوز 12، نسخه اصلی پیش‌بینی‌شده بعدی سیستم‌عامل مایکروسافت بالا رفته است. با وجود گمانه‌زنی‌های زیادی که در مورد ویژگی‌ها و تاریخ انتشار آن وجود دارد، هنوز هیچ اعلام رسمی از سمت مایکروسافت مطرح نشده است. با این حال، شایعات حاکی از آن است که ویندوز 12 با رویکرد یکپارچه‌سازی قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی در تاریخی بین اواخر 2024 و اوایل 2025 منتشر می‌شود. در این مقاله از مجله تکنولوژی لیپک، تمام اطلاعات و اخباری را که تاکنون در مورد ویندوز 12 می‌دانیم از جمله تاریخ انتشار احتمالی، قیمت، ویژگی‌های احتمالی و سیستم مورد نیاز، بررسی خواهیم کرد.

  • اطلاعات این مقاله تا تاریخ 22 خرداد 1403 (11/2024/June) به‌روز شده است.

نگاهی کوتاه به آخرین اخبار ویندوز 12

  • انتظار می‌رود که ویندوز 12 طبق روند همیشگی مایکروسافت، در نیمه دوم سال 2024 منتشر شود.
  • به احتمال زیاد ویندوز 12 با تمرکز بر قابلیت‌های هوش مصنوعی و بر اساس ویژگی‌های AI معرفی‌شده در به‌روزرسانی ویندوز 11 طراحی شده است.
  • سخت‌افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز 12 احتمالاً نسبت به نسخه‌های قبلی پیشرفته‌تر است و جهت اجرای بهتر به پردازنده‌های سریع‌تر، رم بیشتر، هارد درایور SSD و کارت گرافیک سازگار با DirectX 12 یا بالاتر نیاز خواهد داشت.
  • به نظر می‌رسد که نسخه اولیه ویندوز 12 به‌عنوان یک ارتقاء رایگان برای کاربران فعلی ویندوز 11 یا 10 ارائه شود و سپس در خرید‌های جدید، از سیستم قیمت‌گذاری ویندوز 11 پیروی کند.

تخمین زمان انتشار ویندوز 12

بر اساس جدول زمان‌بندی نسخه‌های قبلی و اطلاعات فاش شده از مایکروسافت، احتمالاً ویندوز 12 در نیمه دوم سال 2024، در حوالی ماه‌های جولای تا اکتبر منتشر می‌شود.

این تاریخ با پایان دوره پشتیبانی از ویندوز 10 نیز هم‌زمان است و می‌تواند نقطه عطفی در گذار کاربران به نسخه جدیدتر باشد.

سخت‌افزار مورد نیاز برای Windows 12

مایکروسافت در سال 2021 اصلی‌ترین پیش‌نیاز کامپیوترها برای اجرای ویندوز 11 را فعال بودن یک ویژگی‌ سخت‌افزاری به نام TPM اعلام کرد که بخشی از یک عملکرد امنیتی است که در اکثر مادربردها یافت می‌شود (اطلاعات بیشتر در این مقاله: حداقل سیستم لازم برای ویندوز 11).

در نتیجه این سؤال مطرح می‌شود که آیا ویندوز ۱۲ نیز برای راه‌اندازی به سیستم‌های جدیدی نیاز دارد یا با کامپیوتر قدیمی و کمی ارتقای سخت‌افزاری قابل استفاده خواهد بود؟

به نظر می‌رسد مایکروسافت در حال برنامه‌ریزی برای افزایش رم مورد نیاز از 4 گیگابایت (برای ویندوز 11) به 8 گیگابایت برای سیستم‌عامل نسل بعدی باشد. به‌جز این، ویندوز 12 باید همان CPU‌های ویندوز 11 را پشتیبانی کند و احتمالاً نیازمندی‌های مشابهی خواهد داشت که در زیر آورده‌ایم:

  • پردازنده 64 بیتی
  • سرعت کلاک 1 گیگاهرتزی
  • 4 گیگابایت حافظه رم
  • 64 گیگابایت حافظه درایو
  • قابلیت بوت امن UEFI
  • TPM 2.0 (پلتفرم ماژولی مورد اعتماد)
  • صفحه‌نمایش بزرگ‌تر از 9 اینچ با رزولوشن HD یا 1366 در 768 پیکسل
  • گرافیک سازگار با DirectX 12 / WDDM 2.x
  • اتصال به اینترنت

تبلیغات در منوی استارت ویندوز 12

با وجود حذف تبلیغات در جدیدترین آپدیت ویندوز 11، هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد که در نسخه‌های بعدی از جمله ویندوز 12، این ویژگی‌ به یک افزونه دائمی تبدیل شود.

تبلیغات نمایش داده شده در بخش توصیه‌های ویندوز، برنامه‌های فروشگاه مایکروسافت را با هدف یافتن راحت‌تر آن‌ها نشان می‌دهد. با اینکه این به‌روزرسانی ممکن است تجربه کاربر را بهبود بخشد، باید دید که آیا تبلیغات منوی استارت به یک ویژگی استاندارد در نسخه‌های بعدی ویندوز تبدیل خواهد شد یا خیر.

وجود نسخه‌های مختلفی از ویندوز

ویندوز 12 همچون نسخه‌های قبلی خود احتمالاً در ورژن‌های Home و Pro عرضه خواهد شد. این نسخه‌ها برای پاسخگویی به ترجیحات کاربران خانگی و رده‌بالا خواهد بود.

بنابراین می‌توانیم مشابه نسخه‌های حال حاضر ویندوز 11، سطوح مختلفی از ویژگی‌ها، امنیت و پشتیبانی را در ورژ‌ن‌های متنوع ویندوز 12 انتظار داشته باشیم.

آپگرید رایگان و گزینه‌های پرمیوم

هیچ مدرکی دال بر این موضوع وجود ندارد که مایکروسافت بخواهد مدل اشتراکی ویندوز 12 را به جای مدل خرید مجوز فعلی آن ارائه دهد. بنابراین بهتر است فرض کنیم که مایکروسافت، ویندوز 12 را به‌عنوان یک ارتقاء اختیاری رایگان عرضه می‌کند، مشابه آنچه با ویندوز 11 انجام داد. 

با این حال، برای کسانی که مایل به خرید یک نسخه مستقل از ویندوز 12 هستند، مایکروسافت احتمالاً از الگوی قیمت‌گذاری در ویندوز 11 پیروی خواهد کرد.

اگر این اتفاق بیفتد، می‌توان انتظار داشت که Windows 12 Home بیش از 139 دلار هزینه داشته باشد و ویندوز 12 پرو با قیمتی حدود 199.99 دلار یا بیشتر به فروش برسد.

ویژگی‌های جدید و احتمالی ویندوز 12

اگرچه هیچ‌چیز به‌طور رسمی تایید نشده، اما گزارش‌های اولیه نشان‌دهنده طرح‌ها و مفاهیم جدیدی برای ویندوز 12 است که شامل تغییرات و بهبودهایی در رابط کاربری، امنیت و عملکرد سیستم‌عامل می‌شود. در ادامه، به بررسی و تحلیل این ویژگی‌های جدید خواهیم پرداخت.

رابط کاربری جدید

گزارش‌های جدید حاکی از آن است که مایکروسافت در حال کار بر روی یک Windows Shell کاملاً جدید مجهز به هوش مصنوعی با نسخه پیشرفته Copilot است. به‌عبارتی، ویندوز 12 رابط دسکتاپ ایستا نخواهد داشت؛ Copilot همیشه در پس‌زمینه فعال خواهد بود و به جست‌و‌جو، یافتن پروژه‌ها و درک زمینه مطالب کمک خواهد کرد.

از طرفی مایکروسافت با برگرداندن ویژگی Timeline به نسخه 12 به شما امکان می‌دهد که به فعالیت‌های گذشته خود دسترسی داشته باشید تا بتوانید برنامه‌ها، وب‌سایت‌ها و پروژه‌های سال‌های پیش را پیدا کنید. همچنین می‌توانید فایل‌ها را بدون ذکر نام دقیقشان جست‌و‌جو کنید تا Copilot در سریع‌ترین زمان ممکن، محتوای مورد نظر را به شما نشان دهد.

علاوه‌بر این، رابط کاربری جدید دارای یک نوار وظیفه شناور است و گفته می‌شود که به احتمال زیاد Taskbar به همراه آیکون‌هایی برای Wi-Fi و ویجت‌های آب‌و‌هوا در بالای صفحه قرار می‌گیرد. این تغییرات، ویندوز را به سمت ظاهری شبیه به macOS و برخی نسخه‌های لینوکس سوق می‌دهد (این مقاله را بخوانید: مقایسه چهار سیستم‌عامل ویندوز، لینوکس، کروم او اس و مک او اس).

هوش مصنوعی

طبق گزارش‌ها ویندوز 12 چندین تجربه جدید هوش مصنوعی را به همراه خواهد داشت. پروژه در حال انجام مایکروسافت برای ساخت سرفیس‌های نسل جدید که آن‌ها را لپ تاپ‌هایی با هوش مصنوعی واقعی می‌نامد، تأیید دیگری بر نقش پررنگ AI در نسخه جدید ویندوز است.

ویندوز 12 ممکن است دارای ویژگی Super Resolution مبتنی بر هوش مصنوعی باشد که از NPU (واحد پردازشگر عصبی) روی دستگاه برای ارتقای محتوای گرافیکی در ویدیوها و بازی‌ها استفاده می‌کند. علاوه‌بر این، توضیحات آنلاین بهبود می‌یابند و می‌توانند ترجمه زبان‌های دیگر را در مکالمات لایو و زنده پشتیبانی کنند.

همچنین مایکروسافت در حال کار بر روی تصاویر پس‌زمینه هوشمند است که از یادگیری ماشین (ML) برای ایجاد افکت‌های منطبق بر روی Wallpaper استفاده می‌کند.

بروزرسانی‌های یکپارچه و سریع‌تر

مایکروسافت در تلاش است تا ویندوز 12 را به یک سیستم‌عامل ماژولار تبدیل کند. این تغییر با ایزوله کردن بخش‌هایی از سیستم در یک پارتیشن مجزا، به کاربران اجازه نمی‌دهد که به فایل‌های OS، درایورها و برنامه‌ها دسترسی داشته باشند. در نتیجه ویندوز می‌تواند به‌روزرسانی‌های سیستم‌‌عامل را به صورت مستقل و بدون دخالت کاربر انجام دهد که این امر به افزایش امنیت و پایداری سیستم کمک می‌کند.

همچنین مایکروسافت برای نصب و حذف سریع‌تر به‌روزرسانی‌ها و ریست شدن فوری سیستم مشابه ChromeOS، به سمت یک روش به‌روزرسانی مدرن و یکپارچه با تصاویر FFU حرکت خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه: اولین نسخه ویندوز تا آخرین نسخه ویندوز

تقویت ویندوز روی ARM

پس از عرضه Snapdragon X Elite، مایکروسافت و توسعه‌دهندگان پلتفرم ARM را جدی گرفتند. پردازنده ARM جدید کوالکام ویندوز، یک تراشه به‌شدت قدرتمند است که با بهترین پردازنده‌های سری M اپل رقابت می‌کند.

از همین رو، به‌روزرسانی‌های اخیر پلتفرم Windows on ARM (WoA) که با سازگاری بهتر درایورها همراه بوده، سازندگان نرم‌افزار را به سمت ساخت برنامه‌های همگام با ARM سوق داده است. 

افزایش امنیت
امنیت همچنان اولویت اصلی است و ویندوز 12 احتمالاً ویژگی های امنیتی پیشرفته ای را معرفی می کند. حفاظت از باج‌افزار بهبودیافته، فرآیندهای راه‌اندازی ایمن و گزینه‌های احراز هویت بیومتریک پیشرفته می‌تواند به محافظت از داده‌ها و دستگاه‌های کاربر کمک کند. پیاده‌سازی مدل‌های امنیتی Zero Trust ممکن است سیستم دفاعی را بیشتر تقویت کند و آرامش خاطر را برای کاربران شخصی و سازمانی فراهم کند.
یکپارچه سازی ابری
همانطور که خدمات ابری به تکامل خود ادامه می دهند، انتظار می رود ویندوز 12 ادغام عمیق تری با مایکروسافت 365 و دیگر پلتفرم های ابری ارائه دهد. این می تواند دسترسی یکپارچه به فایل ها و برنامه های کاربردی را در چندین دستگاه تسهیل کند. علاوه بر این، ممکن است شاهد معرفی نسخه‌های بهینه‌سازی ابری سیستم‌عامل باشیم که به موارد استفاده خاص و افزایش انعطاف‌پذیری کلی کمک می‌کند.

ویژگی‌های مورد انتظار کاربران از ویندوز 12

هم‌زمان با اینکه رسانه‌ها به دنبال اخبار ویژگی‌های جدید یا ارتقاء یافته ویندوز 12 هستند، لیست انتظارات و قابلیت‌های درخواستی کاربران از آخرین نسخه ویندوز در حال تکمیل شدن است. در این بخش به‌طور خلاصه مهم‌ترین مواردی که امیدواریم در ویندوز 12 مشاهده کنیم، ارائه شده است.

  • تجربه بدون bloatware (نرم‌افزارهای تجاری از پیش‌نصب شده)
  • منوی زمینه بهبودیافته برای جلوگیری از کلیک های اضافی
  • ویجت‌های بهتر دسکتاپ با قابلیت سفارشی‌سازی
  • تجربه پیشرفته جستجو در منوی استارت با امکان انتخاب موتور جستجو
  • تجربه یکپارچه کنترل پنل و تنظیمات
  • ویژگی‌های بیشتر اکوسیستم Windows-Android، مستقل از برنامه Phone Link
  • تصاویر والپیپر زنده
  • ویژگی‌های توسعه‌دهنده و سازمانی و ابزارهای مدیریت از راه دور قابل یکپارچه‌سازی
  • امکان دانگرید به ویندوز 11 و پشتیبانی از برنامه‌های قدیمی

بعید به نظر می‌رسد که مایکروسافت ویندوز 12 را در سال 2024 عرضه کند؛ اما در صورت انتشار ممکن است صرفاً یک بازسازی کلی از ویندوز 11 با ویژگی‌های بیشتر و اصلاح رابط کاربری بر پایه هوش مصنوعی باشد.

اما فراتر از هوش مصنوعی، مایکروسافت احتمالاً قصد دارد عملکرد سیستم‌عامل خود را بهینه کند، ویژگی‌های امنیتی را بهبود بخشد و از سازگاری یکپارچه با برنامه‌ها اطمینان حاصل کند تا ویندوز جدید به خوبی جوابگوی عملکردهای نسل پیشرفته و هوشمند لپ تاپ‌های سرفیس باشند.

در صورت تمایل می‌توانید سایر مطالب نسخه‌های دیگر ویندوز را مطالعه کنید:

ویندوز 12 در چه تاریخی منتشر می‌شود؟

انتظار می‌رود که ویندوز 12 در اواخر سال 2024 معرفی شود و نسبت به نسخه قبلی، ویندوز 11، ویژگی‌ها و امکانات به‌روز‌تری داشته باشد.

آیا آپگرید ویندوز 12 رایگان است؟

یکی از قابل توجه‌ترین جنبه‌های ویندوز 12 در دسترس بودن آن به‌عنوان یک ارتقاء رایگان برای کامپیوترهایی است که قبلاً ویندوز 11 داشتند.

مهم‌ترین ویژگی‌های جدید ویندوز 12 کدامند؟

ویژگی‌های خاص هنوز در دست نیست، اما به نظر می‌رسد که شاهد پیشرفت زیادی در ادغام هوش مصنوعی و ابزارهای بهره‌وری خواهیم بود.

آیا ویندوز 12 بتا منتشر شده است؟

در حال حاضر هیچ نسخه بتا ویندوز 12 در دسترس نیست، اما در صورت انتشار نسخه بتا یا نسخه ویندوز 12 ایزو در اواخر 2024 یا اوایل 2025، در این مقاله اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.


منابع: techopedia.com | beebom.com | techradar.com