اخبار تکنولوژی

چگونه حالت هوش مصنوعی گوگل نحوه جستجوی شما را تغییر می‌دهد؟

یک تب جدید در نوار جستجوی گوگل ظاهر شده که بیشتر شبیه به یک چت‌بات هوش مصنوعی است تا یک موتور جستجوی سنتی.

گوگل اوایل امسال آزمایش حالت هوش مصنوعی خود را آغاز کرد و در کنفرانس توسعه‌دهندگان I/O ماه مه از عرضه رسمی آن خبر داد. اکنون این قابلیت برای تمامی کاربران انگلیسی‌زبان بالای 13 سال در ایالات متحده و همچنین کاربران Workspace و Education بالای 18 سال در دسترسی است.

همچنین گوگل به مناسبت این رویداد، در اول ژوئیه با نمایش یک انیمیشن و لوگوی جدید در صفحه اصلی خود، آن را جشن گرفت؛ لوگویی که کاربران را به کشف بیشتر درباره حالت هوش مصنوعی دعوت می‌کند. در واقع حالت هوش مصنوعی از نسخه‌ای سفارشی‌سازی‌شده از مدل مولد Gemini بهره می‌برد تا پاسخ‌هایی محاوره‌ای ارائه دهد و اطلاعات را از منابع گوناگون گردآوری کند.

به‌علاوه در کنفرانس I/O سال گذشته، گوگل از قابلیت AI Overviews رونمایی کرد؛ قابلیتی که نقطه‌عطفی در تحول جستجوی گوگل و به‌طور کلی در چشم‌انداز اطلاعاتی اینترنت به شمار می‌رود. این ویژگی هوش مصنوعی، تجربه‌ای تعاملی‌تر و شبیه به گفت‌وگو با یک چت‌بات را مستقیماً در نوار جستجو فراهم می‌کند.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل گفت: «حالت هوش مصنوعی جایی است که ما ابتدا قابلیت‌های پیشرفته خود را به جستجو وارد خواهیم کرد.»

حالت هوش مصنوعی گوگل چیست؟

قابلیت هوش مصنوعی اکنون به‌عنوان یک تب جدید در نوار جستجوی شما و بخشی از نتایج جستجوی معمولی در دسترس است.

گوگل اعلام کرده است که حالت هوش مصنوعی این شرکت از query fan-out technique (تکنیک جستجوی گسترده) بهره می‌برد. این روش پیشرفته می‌تواند پرسش‌های کاربران را بهتر تحلیل کرده و حتی چندین جستجو را به‌طور همزمان شناسایی و پردازش کند.

گوگل در کنفرانس I/O اعلام کرد که قصد دارد حالت هوش مصنوعی خود را با سایر برنامه‌های این شرکت ادغام کند. به‌عبارتی مدل هوش مصنوعی می‌تواند با دسترسی به اطلاعاتی مانند ایمیل‌ها یا تقویم کاربر، جستجوها را در بستری شخصی‌تر و هوشمندتر انجام دهد. برای مثال اگر هنگام سفر به شهری جدید به‌دنبال رستوران باشید، هوش مصنوعی می‌تواند مکان‌هایی را پیشنهاد دهد که در نزدیکی محل اقامت یا برنامه‌های رزرو‌شده شما قرار دارند. با این حال گوگل تأکید کرده که کاربران در هر زمان می‌توانند این قابلیت را غیرفعال کرده و دسترسی هوش مصنوعی به برنامه‌های شخصی خود را محدود کنند.

همچنین گوگل اعلام کرده است که قابلیتی جدید با عنوان «جستجوی عمیق» (Deep Search) معرفی خواهد کرد که می‌تواند صدها جستجوی مرتبط را به‌طور هم‌زمان بررسی کرده و با کمک یک مدل استدلالی مبتنی بر هوش مصنوعی در عرض چند دقیقه پاسخی دقیق، عمیق و قابل استناد برای یک سؤال ارائه دهد.

یکی دیگر از قابلیت‌های حالت هوش مصنوعی، امکان خرید هوشمندانه است. این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا به‌صورت مکالمه‌ای با آن تعامل کرده، محصولات مورد نظر خود را فیلتر کنید و حتی لباس‌ها را به شکل مجازی پرو نمایید. همچنین برای سؤالات ورزشی و مالی، این حالت قادر است نمودارهای دقیقی را بر اساس داده‌های پیچیده تولید کند. پیش‌بینی می‌شود این ویژگی تا تابستان امسال عرضه شود.

جستجو به چه شکلی در حال تغییر است؟

حالت جدید هوش مصنوعی در زمانی معرفی می‌شود که مدل‌های زبانی بزرگ در حال دگرگون‌ کردن نحوه جست‌وجوی اطلاعات در اینترنت هستند. اکنون پرس‌وجوها دیگر صرفاً کلمات کلیدی نیستند، بلکه به گفت‌وگویی طبیعی‌تر تبدیل شده‌اند. دیگر لازم نیست عبارتی مثل «بهترین هدایای روز پدر» را در موتور جست‌وجو تایپ کنید. به‌جای آن می‌توانید از چت‌بات بپرسید: «به دنبال هدیه‌ای برای روز پدر هستم؛ پدرم به تاریخ روم، پازل و صنایع دستی چوبی علاقه دارد» و در پاسخ به‌جای فهرستی از لینک‌ها با کلمات مشابه، پاسخی دقیق‌تر و تعاملی دریافت کنید.

الیزابت رید، معاون رئیس‌ و رئیس بخش جستجوی گوگل اعلام کرد که کاربران امروز با سؤالاتی طولانی‌تر، پیچیده‌تر و متعددتری به سراغ جستجوی گوگل می‌آیند. به گفته او یکی از راهکارهای پاسخ‌گویی به این نیاز رو‌به‌رشد، بهره‌گیری از هوش مصنوعی نسل جدید است. همچنین افزود: “این آینده جستجوی گوگل است، جستجویی که فراتر از اطلاعات به هوش می‌رود”.