اخبار تکنولوژی

گوشی هوشمندی که با نور خورشید شارژ می‌شود!

دانشمندان سلول‌های خورشیدی شفافی ساخته‌اند که می‌توانند در شیشه جاسازی شوند و از آن‌ها برای تأمین انرژی خودروها و ساختمان‌ها نیز استفاده کرد.

 

دنیایی را تصور کنید که در آن گوشی هوشمند شما به سادگی با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و بدون نیاز به سیم یا پریز برق، خود را شارژ می‌کند.

محققان مدت‌هاست که به دنبال راهکاری جهت ادغام انرژی‌های تجدیدپذیر در اشیاء روزمره بوده‌اند و این چشم‌انداز آینده‌نگر اکنون به لطف پیشرفتی که به‌طور بالقوه می‌تواند به دستگاه‌ها اجازه دهد مستقیماً از طریق صفحه‌نمایش خود شارژ شوند، به واقعیت نزدیک‌تر گشته است.

یک تیم تحقیقاتی در دانشکده انرژی و مهندسی شیمی در مؤسسه ملی علم و فناوری اولسان (UNIST) سلول‌های خورشیدی شفافی را توسعه داده‌ که قادرند در سطوح شیشه‌ای گوشی‌های همراه، خودروها و ساختمان‌ها جاسازی شوند و عملکردی یکپارچه و کارآمد را برای تولید انرژی از نور خورشید ارائه دهند.

انرژی سازگار با محیط‌زیست

تیم تحقیقاتی مذکور با استفاده از طراحی “all-back-contact” و قرار دادن تمام اجزای سلول خورشیدی در بخش پشتی بدون آنکه تأثیر نامطلوبی بر جلوه بصری بگذارد، توانست به این هدف دست یابد. این محققان همچنین فناوری Seamless Modularization را توسعه دادند که شکاف‌های بین سلول‌های خورشیدی را حذف کرده و نیاز به سیم‌های فلزی غیرشفاف را که هر دو قبلاً ظاهر سلول‌های خورشیدی شفاف را به خطر می‌انداخت از بین می‌برد.

ماژول سلول خورشیدی شفاف 16 سانتی‌متر مربعی تولید شده دارای راندمان بالایی است و با ضریب انتقال بین 20 تا 14.7 درصد توانست به شکل موفقیت‌آمیزی یک گوشی هوشمند را یا استفاده از نور طبیعی خورشید شارژ کند.

محقق Jeonghwan Park و پروفسور Kangmin Lee دستیار پژوهش خاطرنشان کردند: «این مطالعه مشکل زیبایی‌شناختی روش مدولارسازی سلول خورشیدی موجود را از طریق طراحی ساختار دستگاه جدید حل کرده و همچنین این امکان را فراهم می‌کند که سلول‌های خورشیدی سیلیکونی شفاف در دستگاه‌های کوچک، ساختمان‌ها و شیشه‌های اتومبیل قابل استفاده شوند».

علاوه‌بر این پروفسور افزود: «ما مسیر جدیدی را برای تحقیقات مدولارسازی باز کرده‌ایم که برای تجاری‌سازی سلول‌های خورشیدی سیلیکونی شفاف ضروری است. از این‌رو قصد داریم تحقیقات را ادامه دهیم تا سلول‌های خورشیدی شفاف بتوانند به یک فناوری کلیدی در صنعت انرژی-آینده سازگار با محیط زیست تبدیل شوند».